Πω πω πω τι μπασκετάρα είδαμε και πάλι!!! Η φετινή Ευρωλίγκα είναι αμφίρροπη, έχει πολλά πάνω κάτω, έχει ανατροπές, δεν είναι προβλέψιμη και είναι συγκλονιστική. Για 27 λεπτά στην Λιθουανία η Μακάμπι ήταν το αφεντικό του παιχνιδιού αλλά με μια συγκλονιστική Ζαλγκίρις και ένα 19-0 σερί,το παιχνίδι γύρισε τούμπα και ο Σάρας πανηγύρισε σαν μικρό παιδί!!! Στο Βελιγράδι τώρα ο Ερυθρός Αστέρας μετέτρεψε σε περίπατο το παιχνίδι με την Μπάγερν που έχασε τα αυγά και τα πασχάλια και το τελικό 93-63 τα λέει όλα χωρίς πολλά σχόλια. Άσος εύκολος που πλήρωσε χωρίς κόπο!!!

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός προσπάθησε αλλά ηττήθηκε δίκαια από την ανώτερη Φενερμπαχτσέ που έβγαλε αντίδραση από τα συνεχόμενα ατυχή αποτελέσματα και πήρε μια μικρή ανάσα για την δύσκολη συνέχεια. Οι κόκκινοι εκτιμώ πως δεν διαβάσανε σωστά το παιχνίδι, δώσανε πολλά ελεύθερα σουτ σε καλούς σουτέρ των Τούρκων και χάσανε πολλά ριμπάουντ δίνοντας δεύτερες και τρίτες επιθέσεις και έτσι χάθηκε ένα παιχνίδι που και πάλι το λέω μπορούσε να κερδίσει. Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο καλύτερος των ερυθρολεύκων και ήταν η βασική μας πρόταση στο «ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ» της ημέρας. Στην ίδια αναμέτρηση πλήρωσε και ο Γάλλος γκαρντ Ντε Κολό που έκανε πάρτι πετυχαίνοντας 32 πόντους στην κακή άμυνα του Ολυμπιακού πάνω του.

Τέλος στην αγαπημένη μου Βιτόρια και στην ισπανική μονομαχία μεταξύ της Μπασκόνια και της Μπαρτσελόνα σε ένα τρομερό παιχνίδι οι παθιασμένοι Βάσκοι πήραν το ροζ φύλο αγώνα δικαιότατα με τον κόουτς Ιβάνοβις να μεταμορφώνει την ομάδα και να δίνει ελπίδες για την συνέχεια. Η Μπαρτσελόνα έκανε πολύ κακό παιχνίδι και φάνηκε άδεια μετά τη νίκη της επί της Ρεάλ στο πρωτάθλημα.

Συνέχεια όμως της 17ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα έχουμε σήμερα με πέντε αναμετρήσεις και πάμε γρήγορα να τις αναλύσουμε όλες για να δούμε τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα που θα πληρώσει καλά και θα γεμίσει το πορτοφόλι.

Χρονικά πρώτο παιχνίδι είναι το ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός. Παιχνίδι που δεν θα διεξαχθεί στην Μόσχα και στην φυσική έδρα της ΤΣΣΚΑ αλλά στο μακρινό και κρύο Καλίνινγκραντ. Η φετινή ΤΣΣΚΑ παρά την απουσία του ηγέτη της Κλάιμπερν και τις πολλές αλλαγές που έκανε το καλοκαίρι, δείχνει πως έχει μέταλλο ως ομάδα και παρότι δεν παίζει το καλύτερο μπάσκετ παίρνει τα αποτελέσματα και έχει στόχο όπως κάθε χρόνο την κορυφή. Διανύει καλή περίοδο η ομάδα του κόουτς Ιτούδη καθώς έχει ξεχάσει την λέξη ήττα εδώ και αρκετό καιρό. Έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και βαρόμετρο της είναι ο αμερικάνος γκαρντ Μάικ Τζέιμς. Παράξενη ομάδα καθώς αλλάζει να παίζει το μπάσκετ που την συνηθίσαμε χρόνια τώρα, έχοντας πλέον και βαριά κορμιά στο ρόστερ της. Ο Παναθηναϊκός αν και φέτος ο πρόεδρος του έκανε την υπέρβαση και έβαλε το χέρι στην τσέπη ανεβάζοντας και άλλο το μπάτζετ, είναι ασταθής και προβληματικός στην αμυντική του λειτουργία με το μεγαλύτερο θέμα να είναι τα ριμπάουντ. Εκεί πονάει από την αρχή της χρονιάς  με την περιφερειακή του άμυνα να έχει και αυτή θέματα, καθώς δέχεται εύκολα καλάθια από τα τρίποντα των αντιπάλων. Έχει βάθος και ποιοτικό ρόστερ για καλύτερο μπάσκετ και ο κόουτς Πιτίνο πρέπει να ρισκάρει σε κάτι νέο για να κερδίζει περισσότερους παίκτες. Ντερμπάκι περιμένω με υψηλό ρυθμό και η ομάδα που θα είναι περισσότερο συγκεντρωμένη και κάνει τα λιγότερα λάθη θα κερδίσει. Με μαξιλάρι στο χάντικαπ τους 7 πόντους θα ποντάρω στο διπλό καθώς πιστεύω πως η ελληνική ομάδα θα το παλέψει και θα είναι κοντά στο σκορ. Διπλό.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Εφές-Κίμκι. Η Εφές είναι η περσινή φιναλίστ και φέτος έχει την ίδια ακριβώς ομάδα και ακόμα πιο ενισχυμένη θα έλεγα στην θέση 4. Έχει εξαιρετική χημεία και στα καλύτερα του τον παικταρά Λάρκιν που πραγματοποιεί τρομερές εμφανίσεις. Παίζει όμορφο μπάσκετ με πολύ καλές συνεργασίες και ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Η Κίμκι είναι ακριβή ομάδα που γέμισε το ρόστερ της αλλά και πάλι είναι σοφτ κυρίως εκτός έδρας και ακούγονται πολλά για κακή σχέση και προβλήματα του κόουτς Κουρτινάιτις με τον αστέρα της Σβεντ. Έχει δηλωθεί ασθενής και θα απουσιάσει για σήμερα και αυτό αποδυναμώνει πάρα πολύ την ρωσική ομάδα που έχει μάθει να τα περιμένει όλα από το Ρώσο ηγέτη της. Έχει καλό υλικό αλλά εκτός δεν μου αρέσει παίζοντας υπερβολικά πολύ με το τρίποντο. Πιστεύω πως η Εφές είναι καλύτερη ομάδα, με μεγαλύτερο βάθος και στην έδρα της δεν αστειεύεται. Άσος και OVER 89 συνολικών πόντων η Εφές καθώς σκοράρει πολύ και αμυντικά η Κίμκι έχει θέματα.

Επόμενη μου επιλογή είναι το παιχνίδι Βιλερμπάν-Ρεάλ Μαδρίτης. Η Βιλερμπάν πρωτάρα στην διοργάνωση τα πάει εξαιρετικά καθώς χωρίς να έχει μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ, με την μαχητικότητά και το πάθος της έχει 8 νίκες και 8 ήττες έως τώρα. Στην έδρα της έχει κάνει μεγάλες νίκες απλά πιστεύω πως θα κάνει κοιλιά καθώς παίζει στα «κόκκινα» από την αρχή της σεζόν και στην Ευρωλίγκα αλλά και στο πρωτάθλημα της. Η Ρεάλ είναι ομάδα με μεγάλα γράμματα αν και ακόμα δεν έχει παίξει πλήρης, καθώς πάντα έχει στα πιτς ένα δύο παίκτες τουλάχιστον. Πολύ δεμένο σύνολο με τρομερή ποιότητα και μεγάλη εμπειρία. Προέρχεται από βαριά ήττα στο πρωτάθλημα από την μισητή Μπαρτσελόνα με κακή εμφάνιση και θέλει να γυρίσει στις επιτυχίες και να αλλάξει ψυχολογία. Πιστεύω πως μπορεί τη νίκη και σχετικά εύκολα στην έδρα της μαχητικής Βιλερμπάν και θα ποντάρω στο διπλό γιατί η Ρεάλ είναι άλλη κλάση ομάδα από τους Γάλλους.

Προχωράμε στο παιχνίδι Μιλάνο-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Το Μιλάνο και φέτος τα άλλαξε όλα και πλήρωσε πολλά και πάλι για να κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρωλίγκα, αλλά μέχρι τώρα τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολόγισαν οι φίλοι μας οι Ιταλοί. Μέτριες εμφανίσεις (με βάση το ρόστερ που υπάρχει) και στα τελευταία 9 παιχνίδια έχει 7 ήττες!!! Υπάρχει πολύ δρόμος ακόμη αλλά θέλει και πρέπει να ανακάμψει για να είναι στην 8άδα. Η Ζενίτ είναι περίεργη ομάδα που παίζει καλύτερα εκτός έδρας έχοντας  κάνει μεγάλες εκπλήξεις και νίκες. Βέβαια δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ως ομάδα και δεν έχει βάθος στον πάγκο της. Ο κόουτς Πλάθα διαβάζει καλά τα παιχνίδια αλλά έως εκεί. Επανεκκίνηση θέλει το Μιλάνο και η Ζενίτ είναι μέτρια και η ομάδα του Μεσίνα θα μπει δυνατά για εύκολη νίκη. Άσος.

Η 17η αγωνιστική κλείνει με το παιχνίδι Βαλένθια-Άλμπα Βερολίνου. Παιχνίδι που ουσιαστικά είναι το λιγότερο εμπορικό από όλα καθώς και οι δύο ομάδες δεν είναι για κάτι παραπάνω από την πρώτη φάση καθώς έχουν μέτριο ρόστερ χωρίς οικονομικά ανοίγματα. Η Βαλένθια ενώ ξεκίνησε πολύ αρνητικά επανέκαμψε και τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες παίζει καλά και πήρε και μεγάλες νίκες. Παλικαρίσια νίκη την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρ στην παράταση και δείχνει πως δεν παρατάει κανένα παιχνίδι. Η Άλμπα από την άλλη μεριά είναι ομάδα καλουδουλεμένη από τον έμπειρο κόουτς Ρενέσες και υπάρχουν στιγμές που παίζει και πολύ όμορφο μπάσκετ. Δεν έχει βάθος και παλεύει με ότι έχει. Παιχνίδι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα με μικρό προβάδισμα στην έδρα και την φόρμα της Βαλένθια. Στοιχηματικά δεν το αγγίζουμε για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. ΝΟ ΒΕΤ.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός +7.5

ΕΦΕΣ – ΚΙΜΚΙ: Εφές -8.5 ή OVER 89.5 συνολικά η Εφές

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ρεάλ Μαδρίτης -4.5

ΜΙΛΑΝΟ – ΖΕΝΙΤ: Μιλάνο -6.5

 

Η πρόταση ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ είναι

 ΕΦΕΣ – ΚΙΜΚΙ: Εφές -4.5

ΜΙΛΑΝΟ – ΖΕΝΙΤ: Μιλάνο -3.5

 

Το ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ της ημέρας είναι

OVER 4.5 συνολικές ασίστ ο Βασίλιε Μίσιτς της Εφές

 

ΥΓ 1. Άρης και ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ και Άρης μοιράζονται από κοινού την τελευταία θέση στο πρωτάθλημα Ελλάδας. Με απολογισμό 3 νίκες και 10 ήττες και μάλιστα καμία νίκη εκτός έδρας και οι δύο ομάδες, τι να πει κανείς για αυτή την κατάντια των δύο ομάδων που μεγαλούργησαν  τις προηγούμενες δεκαετίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τι να πει κανείς για το πώς έφτασε αυτή η κατάσταση σε αυτό το σημείο? Τι να πει κανείς για το ποιοι φταίξανε για όλο αυτό? Τι να πει κανείς για το αν βάλανε μυαλό κάποιοι από όλο αυτό το χάλι? Και τώρα τι να πει κανείς για το μέλλον των δύο ομάδων? Ότι και να πει το μόνο σίγουρο είναι πως η κατάσταση εκτός από απογοητευτική είναι τραγική και το παραμύθι δεν βλέπω να έχει αίσιο τέλος….

ΥΓ 2. Πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκα πλέον ο Βασίλης Σπανούλης. Πολλά μπράβο στον Βασίλη γιατί ότι πέτυχε το πέτυχε γιατί είναι δουλευταράς και με το κεφάλι κάτω. Οικογενειάρχης και σωστός αθλητής, τόσο απλό αλλά τόσο δύσκολο για πολλούς που στην πορεία ξεφεύγουν και οδηγούνται σε άλλα μονοπάτια. Πολλά συγχαρητήρια και πολλά μπράβο στον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

ΥΓ 3. Δύσκολη στοιχηματικά η Ευρωλίγκα αλλά με σωστό διάβασμα και καλές επιλογές αρκετοί πληρωθήκανε…. στα ειδικά δεν το συζητώ 100% επιτυχία με εξαιρετικές αποδόσεις!!!

ΥΓ 4. Ποιος Πιτίνο ρε παιδιά, κορυφή στην Ελλάδα είναι ο «Πιπινιός» στην Σταμάτα Αττικής,  το καλύτερο εστιατόριο με φαγητό για όλα τα γούστα και τον Θοδωρή και Παναγιώτη Τσούκα  με το χαμόγελο να κάνουν τα πάντα για είναι όλοι ευχαριστημένοι. Και πραγματικά είναι όλοι υπερευχαριστημένοι!!! Τιμή μου που ήμουν στο παρεάκι μαζί τους και με τους αρχηγούς Σωτήρη Γεωργίου, Άκη Δημακό και τον Τζον Μύκονο, σε μια εκπληκτική βραδιά με πολύ και καλό φαγητό αλλά και πολλά μπασκετικά καλούδια από τους τιτάνες της δημοσιογραφίας όπως είναι ο Σωτήρης και ο Άκης. Ευχαριστώ πολύ παλικάρια από καρδιάς για όλα τα καλά που κάνετε και είναι πολλά!!!

ΥΓ 5. “ Οι άνθρωποι γενικά κρίνουν περισσότερο από τα φαινόμενα παρά από την πραγματικότητα, γιατί η όραση ανήκει σε όλους, ενώ η αντίληψη σε λίγους ”  Πλάτων

 

ALEX