Εδώ είμαστε ανανεωμένοι και με φουλ όρεξη για δουλειά, αναλύσεις και βέβαια προτάσεις για κέρδη και δυνατά ταμεία. Η Ευρωλίγκα όσοι ακολουθούν τη στήλη θα ξέρουν πως είναι η αγαπημένη μου διοργάνωση που στοιχηματικά μας έχει δικαιώσει τις περισσότερες φορές με εξαιρετικές αποδόσεις και μεγάλα ποσοστά επαλήθευσης.

Βρισκόμαστε πλέον στην 24η αγωνιστική και θέλει προσοχή καθώς όλες οι ομάδες θα δίνουν από εδώ και πέρα ότι έχουν και δεν έχουν, με τα λάθη όχι απλά να μην επιτρέπονται απλά πολύ δύσκολα να διορθώνονται, καθώς τα παιχνίδια λιγοστεύουν και το άγχος και η πίεση θα είναι μεγαλύτερη. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε αναμετρήσεις και πάμε να αναλύσουμε την καθεμία ξεχωριστά και στο τέλος να δούμε τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα για να ξανά-επισκεφθούμε το ταμείο.

Χρονικά η πρώτη αναμέτρηση είναι το παιχνίδι Κίμκι-Μιλάνο. Κακή χρονιά η φετινή για την Κίμκι καθώς είναι ακριβή ομάδα μένοντας όμως πολύ πίσω στο στόχο της που ήταν τουλάχιστον 8άδα και από εκεί και πέρα η υπέρβαση. Δικαιολογίες υπάρχουν καθώς η ομάδα θυμίζει νοσοκομείο σχεδόν όλο το χρόνο με αρκετούς παίκτες τραυματίες και κυρίως τον ηγέτη της Σβεντ που ήταν έξω αρκετούς μήνες. Αλλάξανε και προπονητή για να “ξυπνήσουν” τους παίκτες αλλά και πάλι τίποτα. Επιστρέφει ο Ρώσος σταρ σήμερα και περιμένω αντίδραση από όλη τη ρωσική ομάδα. Από την άλλη μεριά το Μιλάνο ενώ ξεκίνησε δυνατά και πάλι στη μέση της διαδρομής έχασε τον προσανατολισμό του δείχνοντας να έχει προβλήματα. Αλλοπρόσαλλη ομάδα που στηρίζεται κυρίως στο ατομικό ταλέντο περισσότερο και λιγότερο στην ομαδική λειτουργία. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι και το έχει πληρώσει η ιταλική ομάδα. Περιμένω ντέρμπι καθώς το Μιλάνο θέλει τη νίκη για να παραμείνει σε τροχιά 8άδας. Η Κίμκι όμως δεν παραδίδει έτσι τα όπλα και θέλει με την επιστροφή Σβεντ να επιστρέψει στις επιτυχίες. Εκτιμώ πως μπορεί αν και το Μιλάνο είναι πονηρή ομάδα. Με ρίσκο άσο.

Τούρκικο εμφύλιο έχουμε με το Φενερμπαχτσέ-Εφές να ξεχωρίσει, καθώς είναι δύο ομάδες πολύ καλά δομημένες με στόχους υψηλούς και με μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των δύο προπονητών Ομπράντοβιτς και Αταμάν. Η Φενέρ εκτιμώ πως είναι η πιο καλή ομάδα της διοργάνωσης παίζοντας πειστικά και είναι ομάδα ρολόι έχοντας όλοι τους ρόλους που πρέπει,  με τον Σέρβο κόουτς να κάνει και πάλι εκπληκτική δουλειά. Μαέστρος ο Κώστας Σλούκας που καθοδηγεί έξυπνα την τουρκική ομάδα ξέροντας πότε να τρέξει και πότε να πατήσει φρένο. Η Εφές φέτος είναι σοβαρή και με εξαιρετικό υλικό στον πάγκο της. Έχει βάθος και γενικά αρέσει παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο μπάσκετ. Δύσκολη αναμέτρηση στοιχηματικά καθώς οι εταιρίες είναι καλά διαβασμένες και τα χάντικαπ είναι οριακά. Με ρίσκο θα ποντάρω στο OVER 158 συνολικών πόντων γιατί υπάρχει ταλέντο στην επίθεση και από τις δύο ομάδες αν και η Φενέρ έχει την καλύτερη άμυνα στην διοργάνωση.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το Μακάμπι Τελ Αβίβ-Νταρουσάφακα. Εδώ υπάρχει φαβορί και η είναι η ομάδα του κόουτς Σφαιρόπουλου, που από την ώρα που ανέλαβε την ομάδα πραγματικά βλέπουμε άλλη Μακάμπι με μεγαλύτερη δίψα και σωστή κατεύθυνση. Αθλητικό ρόστερ με επιθετικές αρετές που βρήκε χημεία και έχει σκληρύνει και στην άμυνα. Η Νταρουσάφακα είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις τρεις νίκες, αλλά αν δει κάποιος τα αποτελέσματα της θα καταλάβει πως παλεύει τα παιχνίδια και δεν τα παρατάει. Δείχνει κάπως καλύτερη με την αλλαγή προπονητή αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχει μεγάλο βάθος και ποιότητα. Η Μακάμπι είναι το φαβορί της αναμέτρησης αλλά στοιχηματικά το χάντικαπ των 14 πόντων είναι αρκετά μεγάλο και καλύτερα είναι να μην μπλέξουμε.

Μπασκόνια-Ζαλγκίρις το επόμενο παιχνίδι και είναι από τα παιχνίδια που θα πέσουν κορμιά καθώς και οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο και θα παλέψουν ως το τέλος για να φύγουν με το ροζ φύλο αγώνα. Οι Βάσκοι είναι στην 8άδα οριακά και με βάση το εύκολο πρόγραμμα που έχουν μπορούν ως το τέλος να βρίσκονται στα playoffs. Έχουν τραυματισμούς σοβαρούς αλλά ο κόουτς Περάσοβιτς έχει μάθει να ζει με τέτοιες καταστάσεις και η ομάδα της Βιτόρια έχει την εμπειρία να προσπερνάει αυτές τις δυσκολίες. Στην έδρα της η Μπασκόνια μεταμορφώνεται προς το καλύτερο και ανεβάζει ρυθμούς. Η Ζαλγκίρις φέτος αν και έχει ανεβασμένο μπάτζετ δεν πείθει και ακόμα δεν παίζει το μπάσκετ που θέλει ο προπονητής της Γιασικεβίτσιους. Έχασε και το κύπελλο στη Λιθουανία από την Ρίτας και γενικά προβληματίζει. Ακόμα έχει μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση αλλά η αγωνιστική της εικόνα είναι μέτρια με πολλά νεκρά διαστήματα και μεγάλες ανατροπές. Η Μπασκόνια είναι καλύτερη ομάδα αν και έχει απουσίες και πιστεύω πως μπορεί να κερδίσει την μέτρια Ζαλγκίρις. Ποντάρω στην έδρα και στον άσο των Βάσκων!!!

Το σημερινό πρόγραμμα κλείνει με το παιχνίδι Γκραν Κανάρια-Παναθηναϊκός. Η Γκραν Κανάρια ζει το δικό της παραμύθι καθώς είναι πρωτάρα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση αλλά στο ισπανικό πρωτάθλημα τα πράγματα είναι άσχημα καθώς κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό καθώς είναι κάκιστη και με πολλά αρνητικά αποτελέσματα. Δεν έχει βάθος στον πάγκο της, έχει τραυματισμούς και γενικά το μυαλό της θα πρέπει να είναι στη ισπανική λίγκα γιατί στην Ευρωλίγκα δεν είναι για κάτι παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει έστω και τώρα να κάνει την μεγάλη του αντεπίθεση για να προλάβει τα playoffs. Πολύ δύσκολα αλλά μαθηματικά έχει ελπίδες. Το κακό είναι πως εκτός έδρας δεν αποδίδει όπως στο ΟΑΚΑ και είναι σοφτ με πολλές αδυναμίες. Υπάρχει πίστη στην ομάδα πως μπορεί τουλάχιστον να παίξει καλύτερα και σήμερα έχει την ευκαιρία για ένα καλό διπλό που θα του δώσει και ψυχολογία για την δύσκολη συνέχεια. Θα ποντάρω στο διπλό γιατί πιστεύω πως έχει μεγαλύτερο κίνητρο και είναι και καλύτερη ομάδα από τους νησιώτες που έχουν και αυτοί τα προβλήματά τους.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΚΙΜΚΙ – ΜΙΛΑΝΟ: Κίμκι -1.5

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΕΦΕΣ: OVER 158.5 συνολικούς πόντους

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Μπασκόνια -5.5

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός -4.5

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Μπασκόνια -1.5

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός -1.5

 

Από τα ειδικά παικτών έχω ξεχωρίσει το

OVER 4.5 ασίστ του K. Sloukas της Φενερμπαχτσέ

OVER 4 ασίστ του L. Vildoza της Μπασκόνια

OVER 7.5 συνολικούς πόντους ο K. Mitoglou του Παναθηναϊκού

 

ΥΓ. “ Ανάξιος λαός ανάξια Βουλή, συνετός λαός εκλέγει πάντα ηγέτη ικανό… ” Γρηγόριος ο Θεολόγος

 

ALEX