Χρόνια πολλά ευλογημένα και καλή χρονιά εύχομαι σε όλους, με υγεία, δύναμη, πίστη και πολύ αγάπη στο συνάνθρωπο μας. Το νέο έτος να είναι δημιουργικό και να εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες του καθενός.

Μπορεί να είμαστε σε εορταστικό περιβάλλον αλλά η Ευρωλίγκα δεν σταματά, καθώς έχουμε μπροστά μας την 17η αγωνιστική με πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις εξαιρετικά αμφίρροπες, καθώς λίγο οι γιορτές, λίγο το βεβαρημένο πρόγραμμα των ομάδων μας κάνει να είμαστε επιφυλακτικοί με τα πονταρίσματα μας. Πάμε να αναλύσουμε και τις τέσσερις σημερινές αναμετρήσεις και στο τέλος να δούμε τι θα κρατήσουμε που μπορεί να μας οδηγήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια στο ταμείο και να γεμίσει το πορτοφόλι μας.

Χρονικά το πρώτο παιχνίδι είναι το Ζαλγκίρις-Μακάμπι Τελ Αβίβ. Από τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία της κάνει η Ζαλγκίρις καθώς με απολογισμό 4 μόνο νίκες και 12 ήττες τα πράγματα μόνο καλά δεν είναι για την ομάδα του κόουτς Γιασικεβίτσιους. Η Λιθουνική ομάδα δεν έχει βρει την κατάλληλη χημεία και δεν της βγήκανε οι μεταγραφές που έκανε στην αρχή της σεζόν. Μπερδεμένη ομάδα που ναι μεν έχει πάθος στο παιχνίδι της αλλά δεν έχει ποιότητα. Η Μακάμπι από την άλλη μεριά είναι καλοδουλεμένο σύνολο από τον εξαιρετικό κόουτς Σφαιρόππουλο, με εκπληκτική χημεία και ομοιογένεια. Αθλητική ομάδα με εξαιρετική λειτουργία σε άμυνα και επίθεση αλλά και άτυχη καθώς τελευταία έχει πολλούς τραυματισμούς και αναγκάστηκε να ενισχυθεί με νέους παίκτες. Ποιοτικά η Μακάμπι είναι σαφώς ανώτερη. Όμως η Ζαλγκίρις παίζει στην έδρα της και έχει και την ψυχολογία καθώς άλωσε το Μόναχο την προηγούμενη εβδομάδα με εντυπωσιακή εμφάνιση. Προσοχή θέλει και στοιχηματικά δεν ασχολούμαστε ιδιαίτερα. ΝΟ ΒΕΤ.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το παιχνίδι Ερυθρός Αστέρας-Μπάγερν Μονάχου. Ο Ερυθρός Αστέρας μετά την έλευση του κόουτς Σάκοτα άλλαξε εικόνα και παίζει με μεγαλύτερο μυαλό προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τις όποιες αδυναμίες έχει ο εκάστοτε αντίπαλος. Δύο συνεχόμενες νίκες έχει στην Ευρωλίγκα καθώς μετά την μεγάλη νίκη με ανατροπή επί του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι κέρδισε στην παγωμένη Ρωσία στην έδρα της Ζενίτ!!! Σκληρή ομάδα που βγάζει ενέργεια κυρίως στο σπίτι της και παίζει πολύ με τις επαφές. Η Μπάγερν Μονάχου είναι ομάδα που κάθε χρόνο κάνει βήματα προόδου και κάθε χρόνο θέλει το κάτι παραπάνω. Φέτος βέβαια δεν τα πηγαίνει όπως θα ήθελε καθώς έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και έκανε και «κακές» ήττες που στο τέλος θα κοστίσουν. Εκτός έδρας είναι σοφτ και τελευταία παρουσιάζει σημάδια κόπωσης από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ντερμπάκι περιμένω αλλά δίνω και μικρό πλεονέκτημα στην έδρα και στην  δύναμη που παίρνουν οι γηπεδούχοι από φανατικό κοινό τους. Άσος.

Συνεχίζουμε με το παιχνίδι Ολυμπιακός-Φενερμπαχτσέ. 6 νίκες και 10 ήττες ο Ολυμπιακός και 5 νίκες με 11 ήττες η Φενέρ δείχνοντας πόσο σημαντική αναμέτρηση είναι για την μάχη της 8άδας!!! Ο Ολυμπιακός την προηγούμενη εβδομάδα πάλεψε στην Βαρκελώνη (χωρίς Μιλουτίνοβ) αλλά δεν άντεξε και έχασε από την καλύτερη και πιο ποιοτική Μπαρτσελόνα. Φέτος οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλά πάνω κάτω αλλά τελευταία έχουν σουλουπωθεί (όσο το επιτρέπουν οι καταστάσεις) έχοντας κάνει και μεγάλες νίκες εκεί που δεν το περίμενε κανείς. Γενικά δεν πείθει καθώς δεν έχει βάθος αλλά το DNA της ομάδας είναι τέτοιο που ποτέ δεν τον υποτιμάς. Η ακριβή Φενέρ είναι προβληματική φέτος, καθώς δεν έχει καθόλου καλή χημεία και το κλίμα είναι κάκιστο. Ακούγονται έντονα προβλήματα οικονομικά (καθυστέρηση στις πληρωμές) και αγωνιστικά δεν αποδίδει καθόλου καλό μπάσκετ και η μία ήττα διαδέχεται την άλλη. Έχει απουσίες στους ψηλούς καθώς Βέσελι, Λοβέρν και Νπουβερίεγλου θα είναι εκτός. Παιχνίδι με πρέπει και για τις δύο ομάδες αλλά πιστεύω πως η ελληνική ομάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση και στο ΣΕΦ θα πάρει τη νίκη. Η Φενέρ χρωστά ένα καλό παιχνίδι αλλά αυτό το λέμε πολύ καιρό τώρα και τίποτα δεν γίνεται. Ποντάρω στη νίκη του Ολυμπιακού. Άσος.

Τελευταίο χρονικά σημερινό παιχνίδι είναι το Μπασκόνια-Μπαρτσελόνα. Δυστυχώς (είμαι φαν της συγκεκριμένης ομάδας όπως ξέρετε) η Μπασκόνια δεν βλέπεται. Η μία κακή ήττα διαδέχεται την άλλη και μάλιστα με άθλιες εμφανίσεις και μεγάλες διαφορές. Ο πρόεδρος Κερεχέτα έδιωξε τον κόουτς Περάσοβιτς και έφερε τον σκληρό κόουτς Ιβάνοβιτς για να αλλάξει το κλίμα και να διορθώσει ότι διορθώνεται. Το έργο του θα είναι δύσκολο καθώς απέναντί του θα βρει την υπερδύναμη Μπαρτσελόνα που έχει τινάξει την φετινή σεζόν την μπάνκα στον αέρα, θέλοντας να κατακτήσει το τρόπαιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τρομερό ρόστερ οι Καταλανοί, με πολλές επιλογές σε όλες τις θέσεις και μεγάλη ποιότητα. Με ένα καλό δεκάλεπτο μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Σε περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι με την Ρεάλ στο ισπανικό πρωτάθλημα και έστειλε το μήνυμα πως φέτος είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Με άλλες συνθήκες μπορεί να το αποκαλούσα και ντέρμπι. Τώρα δεν βλέπω τον τρόπο να αντισταθούν οι Βάσκοι στην πολύ καλύτερη ομάδα που έχει η Μπαρτσελόνα. Διπλό σχετικά εύκολα.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Ερυθρός Αστέρας -2.5

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ολυμπιακός -1.5

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπαρτσελόνα -4.5

 

Το δυνατό μονό αποδεκτό της ημέρας είναι

OVER 11.5 συνολικοί πόντοι του Γιώργου Πρίντεζη του Ολυμπιακού

 

Από τα ειδικά παικτών έχω ξεχωρίσει το

OVER 17.5 συνολικοί πόντοι του Νάντο Ντε Κολό της Φενερμπαχτσέ

OVER 3.5 συνολικά ριμπάουντ του Άνταμ Χάνγκα της Μπαρτσελόνα

 

ΥΓ 1. “ Αυτός που δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό που έχει, δεν θα είναι… ούτε και με ότι θα ήθελε να έχει… ”  Σωκράτης

 

ALEX