Πολύ μπάσκετ σε όλα τα μέτωπα και πραγματικά μπορεί να είναι λιγάκι κουραστικό καθώς τρέχανε και οι τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Ευρωλίγκα, Γιούροκαπ, Τσάμπιονς Λιγκ) αλλά είναι και απολαυστικό καθώς παρακολουθήσαμε τρομερές αναμετρήσεις, πλούσιο θέαμα και στοιχηματικά πάλι κάτι έγινε καθώς μας βγήκε μία δυνατή δυάδα διπλασιασμού του Γιούροκαπ και το μονό αποδεκτό με την υψηλή απόδοση (2..8 παρακαλώ) στην Ευρωλίγκα.

Να τα πάρουμε όμως από την αρχή. Στην Ευρωλίγκα και στο ντέρμπι Φενέρ-Παναθηναϊκός οι δύο ομάδες ήταν αρκετά νευρικές και άστοχες σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και οι άμυνες ήταν οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού. Η Φενέρ είναι πιο γεμάτη στην γραμμή των ψηλών και αυτό το εκμεταλλεύτηκε καθώς ο Παναθηναϊκός όταν είναι άστοχος από την περιφέρεια δεν έχει παιχνίδι με τους ψηλούς του. Έλλειψη αυτοσυγκέντρωσής ή κούραση στο τέλος από τους πράσινους κόστισε σε ριμπάουντ και η Φενέρ δεν συγχωρεί τέτοια πράγματα. Αμυντικά ο Παναθηναϊκός σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού ήταν καλά διαβασμένος αλλά είπαμε σε τόσο κλειστό παιχνίδι δύο – τρία λάθη κοστίζουν. Το κακό για την ελληνική ομάδα είναι πως η Φενέρ σε πιθανή ισοβαθμία έχει το πλεονέκτημα καθώς εκτός από την νίκη πήρε και το +3 που ήθελε. Στα άλλα παιχνίδια η ΤΣΣΚΑ έκανε μεγάλο πάρτι με την ομάδα του γίγαντα Αταμάν. Απολαυστική και ακόμα σκοράρει η ΤΣΣΚΑ και οι 110 που σημείωσε λίγοι ήταν. Η Εφές αμυντικά ήταν παιδική χαρά με κακή κατεύθυνση από τον πάγκο. Δεν μας πειράζει βέβαια αυτό καθώς πλήρωσε το OVER που προτιμήσαμε.

Στη Μαδρίτη και στον ισπανικό εμφύλιο η Ρεάλ στα τελευταία 2’’ με καλάθι του Ρούντι ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο της Μπασκόνια που βάση απόδοσης ίσως αδικείτε από το αποτέλεσμα. Τέλος στο Μιλάνο έγινε αυτό που γράψαμε χθες εδώ καθώς η ιταλική ομάδα ξέσπασε στην Μάλαγα που το πάλεψε αλλά δεν άντεξε. Κέρδισε με 101-87 και ο άσος που τιμήσαμε και με επιπλέον χάντικαπ για τριπλασιάσουμε μας δικαίωσε και μας βγήκε το ρίσκο.

Στο αγαπημένο Γιούροκαπ η δυνατή δυάδα πέρασε αέρας καθώς και τα δύο παιχνίδια εύκολα επαληθεύτηκαν. Η Νταρουσάφακα από τη μία και η Μπάγερν από την άλλη. Δύο άσοι και ταμείο!!!

Τέλος στο Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ και πάλι το δωράκι που λέγεται Άρης πλήρωσε καθώς έχασε (δυστυχώς) με κατεβασμένα χέρια από την Βόννη στην Γερμανία. Η ελληνική ομάδα κακά τα ψέματα ΔΕΝ είναι για Ευρώπη αυτή τη στιγμή με τα τόσα προβλήματα που έχει και δυστυχώς βλέπω να έρχονται και χειρότερες μέρες…..

Σήμερα ξανά Ευρωλίγκα με την 19η αγωνιστική και τις τέσσερις πρώτες αναμετρήσεις. Είπαμε μέρα παρά μέρα παιχνίδια αυτή η εβδομάδα και εκεί θέλει προσοχή καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια.

Χρονικά το πρώτο παιχνίδι είναι το Κίμκι-Ολυμπιακός. Η Κίμκι προέρχεται από νίκη στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα και αναθάρρησε καθώς την είχε πάρει από κάτω με αρνητικά αποτελέσματα και υπήρχε γκρίνια στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Είπαμε η Κίμκι έχει ακριβό και γεμάτο ρόστερ, δεν έχει ακόμα καλή χημεία και είναι ομάδα αλλοπρόσαλλη με πολλά σκαμπανεβάσματα. Ευχή και κατάρα να ζεις στο παρκέ με τον Σβεντ καθώς ο ρώσος γκαρντ είναι τεράστιος παίκτης αλλά είναι ατομιστής και θέλει μια μπάλα μόνος του. Σε πολλά παιχνίδια του βγαίνει αλλά σε άλλα σε καταστρέφει. Δεν ξέρω αν ο Έλληνας κόουτς μπορεί να τον βάλει χαλινάρι ξέρω μόνο πως είναι παικταράς που θα μπορούσε να είναι καλύτερος αν ήταν και πιο ομαδικός. Ο Ολυμπιακός και αυτός προέρχεται από νίκη επί της Μακάμπι στο ΣΕΦ και μάλιστα με 30 πόντους στο κεφάλι αλλά για εμένα το πρόβλημα που έχει στα γκαρντ είναι μεγάλο και τώρα φαίνεται μεγαλύτερο καθώς ο Λετονός Στρέλνιεκς είναι «σκασμένος» και ο Ρόμπερτς τόσο μπορεί το παλικάρι. Έτσι ήταν πάντα ο αμερικάνος απλά ήταν ΛΑΘΟΣ επιλογή το καλοκαίρι και αυτό είναι προσωπική μου γνώμη και το προσπερνάμε. Εκτιμώ πως το παιχνίδι θα είναι ιδιαίτερο καθώς η Κίμκι πιέζεται για νίκη και ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι πιο άνετος βαθμολογικά αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει να κερδίζει και εκτός. Στοιχηματικά θα ρισκάρω και θα ποντάρω στον άσο της Κίμκι γιατί θεωρώ χρωστάει μια καλή εμφάνιση στην έδρα της και πως ο Ολυμπιακός βγάζει κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και κυρίως εκτός έδρας δεν με πείθει.

Στα άλλα παιχνίδια εκτιμώ πως η Ζαλγκίρις θα κάνει ακόμα μία νίκη στην καυτή της έδρα με την επικίνδυνη Βαλένθια που ανεβαίνει αλλά και πάλι εκτός έχει θέματα. Η Μακάμπι υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα στο Ισραήλ και θέλει τη νίκη καθώς η ήττα με 30 πόντους από τον Ολυμπιακό πόνεσε και ταρακούνησε την ομάδα του Σπάχια. Ο Ερυθρός Αστέρας μαχητικός είναι αλλά μέχρι εκεί. Και τέλος στη Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Μπάμπεργκ. Εκτιμώ πως είναι ο άσος της ημέρας καθώς και ρόστερ καλύτερο έχουν οι Καταλανοί και δεν έχουν περιθώρια για νέα γκέλα αν θέλουν να έχουν ελπίδες για την συνέχεια. Η Μπάμπεργκ παλεύει όλα της τα παιχνίδια αλλά δεν έχει την ποιότητα της Μπαρτσελόνα.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΚΙΜΚΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κίμκι ΝΙΚΗΤΗΣ στην STOIXIMAN.GR

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ζαλγκίρις -3.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μακάμπι Τελ Αβίβ -4.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Μπαρτσελόνα -6.5 στην STOIXIMAN.GR   ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

 

Η δυνατή πρόταση για διπλασιασμό είναι

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Μπαρτσελόνα -3.5 στην STOIXIMAN.GR   

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ζαλγκίρις ΝΙΚΗΤΗΣ στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας αρχίσανε τα όργανα με τις γελοιότητες της ΕΟΚ. Έλεος και πάλι, αν δεν μπορείτε να διοργανώσετε κάτι μην το κάνετε από την αρχή. Διαφορετικά να ονομαστεί μαθητικό κύπελλο Ελλάδας, και να είναι όλοι ικανοποιημένοι…… αστειότητες.

ΥΓ 2. Χειρουργείο κανονικό αν θέλουν οι διαιτητές στην Ευρωλίγκα. Λαμό(γιο)νικα ο κύριος που κεντάει στο παρκέ…..

ΥΓ 3. Ο Γιάννης από το γνωστό Αμόριο Έβρου (κολλητάρι μου ο μπαγάσας) καλά τα λέει για την αγαπημένη του ομάδα και δεν την χαϊδεύει όπως κάνουν οι περισσότεροι. Είπαμε κόκκινος είναι αλλά αντικειμενικός μέχρι κεραίας!!!!

ΥΓ 4. Επαναλαμβάνω πολύ καλή δουλειά κάνουν όλα τα παιδιά στην εφημερίδα Sportime και κυρίως οι λεγόμενοι “μπασκετικοί” είναι απόλαυση. Αναγνωρίζουμε το καλό και το επικροτούμε. Νίκος, Στέφανος, Πάρης και Μαντώ πολλά μπράβο σας.

ΥΓ 5. Μεγάλη χαρά έχω καθώς τσιπουράκι ήπιαμε μετά από καιρό με το φιλαράκι μου τον Βάϊο που μένει Θεσσαλονίκη. Μου τα είπε λίγο απελευθερωμένα αυτή τη φορά αλλά που θα πάει θα τον βάλω στη ρακέτα με πλάτη στο καλάθι…..

ΥΓ 6. Το φιλαράκι μου Λάμπρο από τον Αλίαρτο Βοιωτίας του στέλνω τις καλύτερες ευχές μου και του λέω πως κάποτε θα ξαναβρεθούμε!!!!

ΥΓ 7. Μεγαλώνει η παρέα στο Block 365 στον πεζόδρομο της Αμαλιάδας. Ρε κουφάλες ζωάρα κάνετε μπράβο σας!!!

ΥΓ 8. Μιχάλη η ομάδα καλά πάει ρε αδερφέ αλλά ψηλό θέλει και το φωνάζω από τον Οκτώβριο…… Γνώστης μεγάλος ο Μιχαλής στα μπασκετικά αλλά στα σκυλιά δεν παίζεται…. μαέστρος!!!

ΥΓ 9. 23 μήνες χωρίς Παντελή…. πάντα στην καρδιά μας !!!!

 

ALEX