Μεσοβδόμαδα κουπόνι μπροστά μας και επιστροφή με Τσάμπιονς Λιγκ και Γιούροκαπ που μας είχαν λείψει εξαιτίας των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου 2019. Περάσανε τρεις βδομάδες σχεδόν και σε πολλές ομάδες αυτή η διακοπή έκανε καλό καθώς υπήρξε ανασύνταξη δυνάμεων και οι προπονητές δουλέψανε καλύτερα τα ρόστερ που είχαν στα χεριά τους. Σε μερικές όμως μπορεί να κοστίσει αυτή η διακοπή καθώς είχαν βρει ρυθμό δείχνοντας καλό πρόσωπο με θετικά αποτελέσματα. Στο παρκέ όλα θα φανούν, όμως εμείς πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και πάμε να δούμε τι ξεχώρισα για σήμερα Τρίτη από το Τσάμπιονς Λιγκ που παραδοσιακά μας πληρώνει και μάλιστα πολύ καλά.

Πρώτη επιλογή μου είναι το παιχνίδι Οστάνδη-Άρης. Η Βελγική ομάδα έχει έως τώρα απολογισμό δύο νίκες και τέσσερις ήττες ενώ ο Άρης βρίσκεται ακριβώς από πάνω με τρεις νίκες και τρεις ήττες. Η Οστάνδη προέρχεται από μεγάλη νίκη στο υποτιθέμενο ντέρμπι με την Μονς καθώς κέρδισε με 106-48(!!!) και είπα ντέρμπι καθώς παίζανε η πρώτη με την δεύτερη της βαθμολογίας. Γενικά βρίσκεται σε καλή κατάσταση, παίζει γρήγορα και της αρέσει το παιχνίδι σε ανοικτό γήπεδο. Από την άλλη μεριά ο ΑΡΗΣ βιώνει δύσκολες στιγμές και δεν το λέω μόνο γιατί ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τον Προμηθέα στην Πάτρα με 30 πόντους σημειώνοντας μόνο 40 πόντους στο παιχνίδι, αλλά γιατί πραγματικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης νοσεί με υπεύθυνο ένα και μοναδικό τον ιδιοκτήτη της Νίκο Λάσκαρη. Μόνο λόγια και παχιά λόγια μάλιστα αλλά χρήματα δεν υπάρχουν ούτε για τραπέζι. Ο λαός του Άρη έχει βαρεθεί αυτή την κατάσταση, έβαλε πλάτη πολλές φορές αλλά πλέον η κοροϊδία έχει ξεφύγει. Περιμένουν τώρα νέο deal με Τούρκο επιχειρηματία που θα βάλει πολλά λεφτά στην ΚΑΕ. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε??? Και δεν λέω για το deal που θα γίνει αλλά για τα λεφτά. Κατά τα άλλα αγωνιστικά η ομάδα είναι μέτρια έως κακή όσο και αν προσπαθεί ο κόουτς Γιαννάκης να “ξυπνήσει” όπως μπορεί τους παίκτες που έχει στην διάθεσή του. Βάζει πλάτη και ο ίδιος μαθαίνω αλλά παλεύει με θηρία. Στοιχηματικά να γυρίσω στην αναμέτρηση, θα ποντάρω στον άσο της βελγικής ομάδας καθώς είναι ανεβασμένη και έχει ρυθμό και ο Άρης ταξίδεψε με χάλια ψυχολογία και όλα του παν από το κακό στο χειρότερο.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Κάπο Ντ’ Ορλάντο- Λούντιβγκσμπουργκ. Η ιταλική ομάδα αρχίζει και συνέρχεται και το Σάββατο κέρδισε στην έδρα της την Τρέντο με 82-80. Δεν ξεκίνησε καλά και είχε κάποια θέματα με τους αμερικάνους της, αλλά φαίνεται πως βρέθηκε άκρη και παίζει καλύτερα και το κυριότερο σκοράρει αρκετά εύκολα. Η γερμανική Λούντβιγκσμπουργκ βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και έχει ξεχάσει την λέξη ήττα. Δουλεμένο σύνολο με τρομερή χημεία και πλάνο στο παιχνίδι της. Μεγάλο της όπλο η επίθεση της που βγάζει φωτιές και σκοράρει πολύ και με αρκετούς τρόπους. Περιμένω σκορ και θέαμα και είναι ΔΩΡΟ το OVER 144 συνολικών πόντων που θα το τιμήσω ιδιαίτερα.

Τέλος κλείνω με το παιχνίδι Στρασβούργο-Μπάνβιτ. Το Στρασβούργο είναι σε καλή κατάσταση και παίζει όμορφο μπάσκετ κυρίως εντός έδρας που σκοράρει πολύ. Έχει τον ίδιο απολογισμό νικών και ήττων με την Μπάνβιτ (4-2) και η σημερινή αναμέτρηση είναι κρίσιμη και για τις δύο ομάδες. Η Μπάνβιτ δεν είναι η περσινή καλή ομάδα καθώς οι πολλές αλλαγές που έκανε στο ρόστερ την αποδυνάμωσαν και ακόμα δεν βρήκε τον ηγέτη που θα την οδηγήσει στις νίκες στα δύσκολα παιχνίδια. Σκληρή ομάδα αλλά μέτρια χωρίς να εντυπωσιάζει θα παλέψει αλλά μέχρι εκεί. Το Στρασβούργο μαζεύει κόσμο και δημιουργεί καλή ατμόσφαιρα. Θα ποντάρω στον άσο γιατί εμπιστεύομαι περισσότερο την γαλλική ομάδα.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΟΣΤΑΝΔΗ – ΑΡΗΣ: Οστάνδη -3.5 στην STOIXIMAN.GR

ΚΑΠΟ ΝΤ’ ΟΡΛΑΝΤΟ – ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: OVER 144.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΜΠΑΝΒΙΤ: Στρασβούργο -3.5 στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Άρε Ντένι μέχρι την Ρόδο έφτασε η χάρη σου!!! Πολύ καλή δουλειά αδερφέ και πολλά μπράβο σε όλους σας.

ΥΓ 2. Μου λέει ο άλλος «ρε φίλε δεν τα πιάνεις όλα πάντα (!!!»). Και συνεχίζει λέγοντας πως «την προηγούμενη εβδομάδα την Τετάρτη είχες 4 στα 5». Τι να πω εγώ τώρα??? Μακάρι βρε φιλαράκι να τα ήξερα ΟΛΑ από πριν, να τα έλεγα σε όλους και να κάναμε κάθε μέρα πάρτι.

ΥΓ 3. Η εβδομάδα που πέρασε στην Ευρωλίγκα έδειξε πως οι ελληνικές ομάδες βρίσκονται σε καλό δρόμο. Ο Παναθηναϊκός εντός έδρας είναι παντοδύναμος και με πολλές λύσεις από τον πάγκο. Από την άλλη ο Ολυμπιακός των αρκετών προβλημάτων με τραυματισμούς, μπορεί να μην εντυπωσιάζει με την απόδοση του αλλά εντυπωσιάζει με την σκληράδα και το χαρακτήρα που δείχνει σε όλες τις αναμετρήσεις.

ΥΓ 4. Ο κόκκινος Θανάσης ο γυμναστής (χρόνια φιλαράκι και συμπαίκτης στα παρκέ) μαζί με τον Δημήτρη το είπάνε για τη νίκη στη Βαλένθια. Εγώ δεν τους άκουσα και δικαιώθηκαν. Τα λέμε όλα από εδώ.

ΥΓ 5. Γλυκάθηκε ο Γιώργος ο πολύ καλός φίλος και εξαιρετικός αρτοποιός της Καρπάθου με την ομάδα του τον Παναθηναϊκό και μαθαίνω πως θα βγάλει παραδοσιακά παξιμάδια με τον εξάστερο επάνω!!!  Μοσχομυρίζουν η αλήθεια είναι μέχρι το Βορρά ! ! !

ΥΓ 6. Πολύ καλό παιδί ,ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα στην δουλειά και πάντα ταπεινός και εργάτης. Βέβαια κοιμάται αρκετά και ξυπνάει δύσκολα. Κεσό σου είπα πως όλοι έχουν τα αδύνατα τους σημεία.

ΥΓ 7. Κουμπάρε χάθηκες αλλά μαθαίνω πως δουλεύεις πολύ και τα τινάζεις όλα τα δέντρα!!! Σταμάτη πήγαινε να βοηθήσεις γιατί ο Γιώργος θα «κόψει» λέει….

ΥΓ 8. Καφεδάκι, ποτάκι και υπέροχη ατμόσφαιρα στο Block 365 στον πεζόδρομο Αμαλιάδας. Και βέβαια μας μνημονεύουν τα παιδιά εκεί και οι μπασκετικές συζητήσεις δίνουν και παίρνουν. Το Γιώργο να μου προσέχεις Λευτέρη είναι πολύ καλό παιδί!!!

ΥΓ 9. Φιλαράκι καλό, παίζει εκπληκτικό μπάσκετ και οι κινήσεις του μέσα στην ρακέτα είναι αξιοζήλευτες. Σούπερ Μάριο τον λέω εγώ και είναι πραγματικός παλίκαρος. Μόνο η ομάδα του η Αρειανάρα του χαλάει το κέφι καθώς όπως λέει κάθε χρόνο και χειρότερα….

ΥΓ 10. Τρίτη σήμερα και όπως κάθε Τρίτη μεσημέρι στις 3 είμαστε συντονισμένοι ραδιοφωνικά στην ΕΡΤ Οpen 106.7 και απολαμβάνουμε τους εκπληκτικούς Αναστάση Καραμουσαδάκη-Μάνο Ανδρουλάκη με τρομερή θεματολογία που καθηλώνει.

ΥΓ 11. Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα και όλοι μας με όποιο τρόπο μπορούμε ΠΡΕΠΕΙ να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Από λίγο ο καθένας θα γίνει πάρα πολύ για κάποιους που το έχουν ανάγκη. Ο καθένας όπως μπορεί και με όποιο τρόπο μπορεί.

 

ALEX