Πλήρωσε και πάλι το Γιούροκαπ με την Νταρουσάφακα να κάνει ακόμα μία νίκη και να μας δικαιώνει που την προτιμήσαμε. Η Ανδόρρα όσο και να προσπαθούσε δεν μπόρεσε ουσιαστικά τίποτα και εμείς πληρωθήκαμε τον άσο που ποντάραμε. Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Μπεσίκτας επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της και έκανε περίπατο με τον Άρη που πάλεψε και ήταν μπροστά μόνο στο 1ο δεκάλεπτο. Μετά ήρθε η κατηφόρα και η τουρκική ομάδα σαφώς ανώτερη επέβαλε τον ρυθμό της και δίκαια κέρδισε με 22 πόντους τελική διαφορά. Άσος που τον στοχεύσαμε. Τέλος στην Γερμανία η Μπάιροϊτ έκανε την ανατροπή από παιχνίδι που έχανε με 20 πόντους, το έφερε στην παράταση αλλά εκεί έμεινε από δυνάμεις και η Εστουδιάντες πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη. Κρίμα γιατί μπορούσε τη νίκη η γερμανική ομάδα αλλά η φοιτητές ήταν πολύ εύστοχοι στο πρώτο ημίχρονο και πήρανε έτσι μεγάλη διαφορά.

Σήμερα η αλήθεια είναι πως το πρόγραμμα δεν μου πολυαρέσει καθώς δεν μπορώ να βρω “δωράκι” όσο και αν το έψαξα (και να είστε σίγουρο το έψαξα πολύ) αλλά κάτι ξεχώρισα από το Γιούροκαπ και από το Τσάμπιονς  Λιγκ.

Από το Γιούροκαπ θα ρισκάρω με το διπλό της Γκραν Κανάρια μέσα στην Γαλλία και στην έδρα της Βιλερμπάν. Από δύο νίκες και δύο ήττες και οι δύο ομάδες με την Βιλερμπάν να έχει καλή έδρα μεν αλλά χειρότερη ομάδα από τους νησιώτες που παρά το ότι κάνανε πολλές αλλαγές στο ρόστερ, είναι υπολογίσιμη δύναμη και έχουν ποιότητα στον πάγκο. Οριακό το παιχνίδι αλλά πάω με την πιο έμπειρη ομάδα που είναι η Γκραν Κανάρια.

Επόμενη επιλογή από το Γιούροκαπ είναι το παιχνίδι Τρέντο-Ουλμ. Η ιταλική Τρέντο τελευταία δεν παίζει τόσο καλά και γνώρισε βαριές ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Εντός έδρας όμως μεταμορφώνεται και παίζει καλύτερα σουτάροντας με μεγαλύτερα ποσοστά από την περιφέρεια. Η Ουλμ αντιθέτως έχει ανοδική πορεία αλλά και αυτή είναι κλασσική ομάδα έδρας που εκτός έδρας παρουσιάζει αδυναμίες και σκαμπανεβάσματα. Δεν έχει βάθος στο πάγκο της και εκτιμώ πως στην δύσκολη έδρα της Τρέντο δεν θα αντέξει. Άσος.

Από το Τσάμπιονς Λιγκ καλός άσος δείχνει το παιχνίδι Λούντβιγκσμπουργκ-Σαλόν Σαονέ. Η γερμανική ομάδα είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη, πετάει φωτιές στην επίθεση και γενικά παίζει όμορφο και θεαματικό μπάσκετ. Έχει πέντε συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη και έχει καλή ψυχολογία. Η γαλλική Σαλόν περσινή πρωταθλήτρια φέτος δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν και τώρα τελευταία δείχνει να βρίσκει ρυθμό αλλά και πάλι δεν πείθει. Ασταθής ομάδα που εκτός είναι ακόμα χειρότερη. Άσος.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ: Γκραν Κανάρια +3.5 στην STOIXIMAN.GR

ΤΡΕΝΤΟ – ΟΥΛΜ: Τρέντο -4.5 στην STOIXIMAN.GR

ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΣΑΛΟΝ ΣΑΟΝΕ: Λούντβιγκσμπουργκ -6.5 στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Εκτός γηπέδων για 3-4 μήνες ο μεξικανός σέντερ Αγιόν της Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά τον Γιούλ και Κούζμιτς η ισπανική ομάδα χάνει ακόμα ένα παίκτη πρώτης γραμμής. Φανταστείτε για παράδειγμα τον Παναθηναϊκό να παίζει χωρίς Καλάθη, Γκιστ και Σίγκλεντον αλλά και τον Ολυμπιακό χωρίς Σπανούλη, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Μετά λέμε για έλλειψη ενέργειας και κούραση των ελληνικών ομάδων που στο κάτω κάτω δεν αγωνίζονται και στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

ΥΓ 2. “Dust and Cream” ο Γιώργος με την Γεωργία και πραγματικά τους χαίρομαι τόσο για την επιτυχία αλλά και το πόσο χαμογελαστοί είναι πάντα. Παιδιά από καρδιάς εύχομαι πάντα επιτυχίες και όπως λέμε και στα ελληνικά “Σκόνη και κρέμα για ένα ωραίο δέρμα” !!!

ΥΓ 3. Πολύ μπάσκετ και πολλές μπασκετικές κουβέντες στο “Block 365” στον πεζόδρομο Αμαλιάδας με τον Γιώργο να μου κάνει τα παραπονάκια του για την αγαπημένη του ομάδα τον Παναθηναϊκό. Φίλε Γιώργο έχεις και τα δίκια σου αλλά η ομάδα δεν στρίβει γιατί ο καπετάνιος δεν στρίβει το τιμόνι.

ΥΓ 4. Κλεανθάρα πρέπει ρε κουφάλα να πέρασες την καλύτερη Κυριακή τα τελευταία χρόνια. Νίκη η ΑΕΚ στο μπάσκετ, νίκη και στο ποδόσφαιρο και όλοι εκεί στο δωματιάκι στον έβδομο ουρανό. Φαντάζομαι τον αδερφό σου τον Μιμάρα πως πανηγύριζε.

ΥΓ 5. Εκεί στην Λάρισα ο Βασίλης ο καλός μου φίλος κάνει πραγματικά εκπληκτική δουλειά και όλοι έχουν να λένε για τον επαγγελματισμό και το ήθος του. Αγαπάει το αντικείμενο του υπερβολικά και μακάρι να υπήρχαν πολλοί σαν και τον Βασίλη. Του βγάζω το καπέλο και λέω πολλά μπράβο και σε όλα τα παλικάρια της διμοιρίας Κέρβερος της 110 ΠΜ.

ΥΓ 6. Κρίμα ρε ΑΕΚ μπορούσες να κερδίσεις, το γύρισες και έδειξες πως είσαι σε καλό δρόμο.

ΥΓ 7. Σήμερα είναι μεγάλη γιορτή και Εκκλησία γιορτάζει τη Σύναξη των Παμμέγιστων αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ καθώς και των υπόλοιπων Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων. Μαζί τους γιορτάζει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και πραγματικά ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους που υπηρέτησαν και υπηρετούν στην ένδοξη Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

 

 

ALEX