Με κεκτημένη ταχύτητα και με σπασμένα φρένα οι προτάσεις μας εδώ στο Basketblog.gr και τα ταμεία διαδέχονται το ένα μετά το άλλο. Η Ευρωλίγκα φέτος πληρώνει και μάλιστα πάρα πολύ καλά αν την διαβάσεις σωστά και ξέρεις και το τόπι ρε αδερφέ.  OVER 161  συνολικών πόντων στο Ισραήλ πρότεινα, πόνταρα και δικαιώθηκα πανηγυρικά. Η Εφές το είπα πως είναι καλή ομάδα και ήταν πονηρή η αναμέτρηση με την Μακάμπι. Εύκολο διπλό για την ομάδα του Περάσοβιτς που είναι πάρα πολύ καλός προπονητής. Στην αγαπημένη μου Βιτόρια το γήπεδο κατηφόριζε από την 1η περίοδο και η Μπασκόνια ήταν εκπληκτική παίζοντας μπάσκετ που μου θύμισε την παλιά καλή Ταουγκρές.  Σκοράρανε και οι 12 παίκτες της ομάδας και η Ρεάλ έφυγε ταπεινωμένη με 30 πόντους στο κεφάλι και το OVER 165 πόντων που ποντάραμε μας καλοπλήρωσε από πολύ νωρίς.

Πολλά με λίγα είχαμε και στο ΟΑΚΑ όπου ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και διέσυρε την μέχρι χθες 1η της βαθμολογίας Κίμκι. Μεγάλο κέρδος ο Ντένμον που τα βάζει ακόμα και στον ύπνο του!!! Τρομερός ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που έβγαλε ενέργεια και γενικά οι πράσινοι ήταν σωστά διαβασμένοι και καλοστημένοι από τον κόουτς Πασκουάλ. Είπαμε τα καλά τα λέμε πάντα εδώ και δεν κρίνουμε με χρωματιστά γυαλιά που έχουμε συμφέρον από τους συλλόγους. Εδώ το κέρδος είναι το ταμείο και χθες το τιμήσαμε δεόντως και αν κρίνω από τα πολλά πολλά μηνύματα σας τότε το καταχαρήκαμε όλοι μαζί.

Τέλος στην Ανδαλουσία η απουσία του καλύτερου παίκτη της Μάλαγα την τελευταία στιγμή του Νέντοβιτς ήταν καθοριστική και η Ζαλγκίρις στην παράταση κέρδισε ένα παιχνίδι που μπορούσε να καθαρίσει από νωρίτερα. Η Μάλαγα το πάλεψε το γύρισε τούμπα το παιχνίδι, αλλά στη ρουλέτα της παράτασης έχασε στο τελευταίο σουτ. Σαρούνας  λένε και όλοι κλαίνε αδέρφια. Μεγάλος μάγκας ο Λιθουανός σταρ.

Στο Γιούροκαπ η επιτυχία συνεχίζεται καθώς ο άσος της Βιλερμπάν με την Τρέντο μας γέμισε το πορτοφόλι. Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ναντέρ πλήρωσε σχετικά εύκολα και ένα τρίποντο στο τελευταίο δέκατο της Εστουδιάντες στέρησε το απόλυτο ταμείο καθώς η Μπάνβιτ κέρδισε αλλά όχι με το χάντικαπ. Τέλος η δυάδα διπλασιασμού έκανε περίπατο και ανέβασε ακόμα περισσότερο την μπάνκα μας.

Και σήμερα όμως έχει πολύ μπάσκετ, και πάμε να αναλύσουμε για να ξεχωρίσουμε τα σημεία για το ταμείο. Κανείς παραπονεμένος και αυτό είναι η μεγαλύτερη μου ανταμοιβή.

Από την Ευρωλίγκα χρονικά πρώτη επιλογή είναι το παιχνίδι Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός. Η Φενέρ του Ομπράντοβιτς και φέτος είναι ομάδα ακριβή με γεμάτο ρόστερ (ίσως και καλύτερο σε ποσότητα από πέρσι) και είναι και πάλι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Μπάμπεργκ στη Γερμανία και δείχνει πως αρχίσει και βρίσκει τα πατήματά της. Στο πρωτάθλημα ηττήθηκε από την Νταρουσάφακα του Μπλατ σε ένα παιχνίδι που έμεινε από δυνάμεις και είχε πολλά νεύρα με αποκορύφωμα την απευθείας αποβολή του σέντερ Βέσελι. Ο Ολυμπιακός ενώ ξεκίνησε δυναμικά στην Ευρωλίγκα τελευταία δεν πατάει καλά και υπάρχει πίεση στον κόουτς Σφαιρόπουλο. Από τη μία οι αρκετοί τραυματισμοί (εκτός ο ηγέτης της ομάδας Βασίλης Σπανούλης) από την άλλη η εντός έδρας ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό και μάλιστα εύκολα, δυναμίτισαν το κλίμα και γενικά υπάρχει αμφισβήτηση από μερίδα φιλάθλων του Ολυμπιακού στον Έλληνα τεχνικό και στις επιλογές που έκανε στους ξένους και στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα έχοντας μεγάλο πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι. Χωρίς Σπανούλη, με πάρα πολύ κουρασμένο Πρίντεζη και με ενέσεις τον Μάντζαρη οι ερυθρόλευκοι έχουν πολύ δύσκολη αποστολή σε μία δύσκολη έδρα και με μια ομάδα που είναι σκληρή και ξέρει να διαβάζει τους αντιπάλους της. Άσος η πρόταση και μάλιστα σχετικά εύκολος.

Επόμενη επιλογή είναι το παιχνίδι Ερυθρός Αστέρας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ερυθρός Αστέρας με τις πολλές αλλαγές φέτος το παλεύει και με όπλο την καυτή του έδρα προσπαθεί να είναι ανταγωνιστικός. Δεν έχει βάθος στο πάγκο και αυτό θα του στοιχίσει στην συνέχεια. Από την άλλη μεριά η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη, εκτιμώ πως έχει το πιο ολοκληρωμένο ρόστερ και είναι το μεγαλύτερο φαβορί για την κούπα της διοργάνωσης. Αθλητική ομάδα που παίζει όμορφο και γρήγορο μπάσκετ διαθέτοντας πολύ ταλέντο σε όλες τις θέσεις και βάθος στον πάγκο. Βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και πιστεύω πως αν μπει σοβαρά στο παρκέ θα κερδίσει σχετικά εύκολα τον μαχητικό μεν αλλά υποδεέστερο Ερυθρό Αστέρα. Διπλό.

Συνεχίζω με το παιχνίδι Μπάμπεργκ-Μπαρτσελόνα. Η γερμανική ομάδα δεν ξεκίνησε καλά σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα αλλά τελευταία δείχνει καλά σημάδια και έκανε δύο τρεις καλές νίκες φτιάχνοντας και την ψυχολογία της. Προσγειώθηκε βέβαια ανώμαλα από την Φενέρ αλλά η διαφορά με την πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν μεγάλη. Η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα ασανσέρ. Περίεργη καθώς εκεί που αρχίζει και ανεβαίνει έχοντας επιστροφές κάνει κακές ήττες (με την Εφές εντός) και στο καπάκι κερδίζει στο πρωτάθλημα την Ρεάλ στην Μαδρίτη. Έχει καλό υλικό και έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον προπονητής της Σίτο Αλόνσο. Εκτιμώ πως θα παίξει και καλύτερο μπάσκετ και θα ανεβεί περισσότερο στην βαθμολογία. Πολύ δύσκολο στοιχηματικά το παιχνίδι αλλά θα ρισκάρω με το διπλό καθώς θεωρώ πως η Μπαρτσελόνα είναι πιο γεμάτη και πιο ποιοτική ομάδα.

Τελευταίο χρονικά σημερινό παιχνίδι της Ευρωλίγκα είναι το Βαλένθια-Μιλάνο. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας Βαλένθια είναι καλή ομάδα, δουλεμένη και με πλάνο στο παιχνίδι της. Στην έδρα της είναι πολύ δυνατή και είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης. Αντιθέτως το Μιλάνο προβληματίζει αν και έχει καλό ρόστερ, έμπειρο προπονητή και γενικά έχει ρίξει και πάλι πολλά χρήματα στο μεταγραφικό παζάρι. Έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και η αλήθεια είναι πως το περίμενα πιο δυνατό καθώς το ξαναλέω πως έχει καλό υλικό. Νέα προσθήκη ο Τζέρελς που έφυγε από την Χάποελ Ιεροσαλήμ καθώς αμφισβήτησε ανοιχτά τον Κατσικάρη (που και τον Έλληνα κόουτς τελικά τον απέλυσαν) ξέρει καλά την ομάδα καθώς ήταν και παλιότερα μέλος της. Φαβορί είναι η γηπεδούχος Βαλένθια αλλά είναι πονηρό το παιχνίδι και θα ποντάρω στο OVER 152 συνολικών πόντων καθώς και οι δύο έχουν ταλέντο στην επίθεση και τους αρέσει το γρήγορο μπάσκετ.

Στο Γιούροκαπ θα ποντάρω στον άσο στο Τορίνο-Τσεντεβίτα και στο UNDER 156 συνολικών πόντων της σκληρής Λοκομοτίβ Κούμπαν με την μέτρια επιθετικά Λιμόζ. Από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ έχω ξεχωρίσει τον άσο της ΑΕΚ με την Σλοβένικη Ολίμπια Λουμπλιάνας  και το OVER 148 συνολικών πόντων στο Βόννη-Μπεσίκτας.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Φενέρμπαχτσε -5.5 στην STOIXIMAN.GR

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας -7.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπαρτσελόνα ΝΙΚΗΤΗΣ στην STOIXIMAN.GR

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΜΙΛΑΝΟ: OVER 152.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Γιούροκαπ είναι

ΤΟΡΙΝΟ – ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ: Τορίνο -3.5 στην STOIXIMAN.GR

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ – ΛΙΜΟΖ: UNDER 156.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ είναι

ΑΕΚ – ΟΛΙΜΠΙΑ: ΑΕΚ -7.5 στην STOIXIMAN.GR

ΒΟΝΝΗ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: OVER 148.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

 

Η ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ διπλασιασμού και κάτι παραπάνω (2.4) είναι

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Φενέρμπαχτσε ΝΙΚΗΤΗΣ στην STOIXIMAN.GR

ΑΕΚ – ΟΛΙΜΠΙΑ: ΑΕΚ ΝΙΚΗΤΗΣ στην STOIXIMAN.GR

ΒΟΝΝΗ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: OVER 142.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Η Ευρωλίγκα φέτος από πλευράς θεάματος είναι εκπληκτική. Πραγματικός μαραθώνιος καθώς θα δούμε πολλά σκαμπανεβάσματα από όλες τις ομάδες καθώς ο δρόμος μέχρι το τέλος μόνο εύκολος δεν είναι. Δεν θέλει γκρίνια αλλά χαλάρωση και απόλαυση.

ΥΓ 2. Τα έλεγε καιρό ο αδερφός Σωτήρης Γεωργίου στο SPORT 24 Radio 103.3 πως με Θανάση μέσα η ομάδα του Παναθηναϊκού αλλάζει και βγάζει ενέργεια και άμυνες. Επιτέλους αδερφέ εισακούστηκες και δικαιώθηκες πάλι!!!

ΥΓ 3. Αδιάβαστος και μόλις έρχεται στο ΟΑΚΑ ο Μπαρτζώκας χάνει με κάτω τα χέρια. Το έχω πει πως έχει κόμπλεξ με αντίπαλο τους πράσινους χρόνια τώρα.

ΥΓ 4. Ο Έρικ ΜακΚόλουμ της Εφές χθες είχε 31 πόντους με 8/11 τρίποντα στην καυτή έδρα της Μακάμπι. Ο συγκεκριμένος ακουγόταν για τον Ολυμπιακός αλλά προτιμήθηκε ο Ρόμπερτς. Και μου έλεγε ο Γιάννης από το Αμόριο Έβρου που ξέρει πολύ μπάσκετ, από το καλοκαίρι ακόμα  πως αυτός ο παίκτης ήταν που θα ταίριαζε καλύτερα στους κόκκινους και θα βοηθούσε πολύ και στην επίθεση. Άρε Γιάννη εσύ τα έλεγες, τα λες και θα τα λες… ποιος ακούει??

ΥΓ 5. Και όμως κερδίζεις με 59 πόντους. Μόνο ΑΡΗΣ και γουστάρεις. Οι κίτρινοι επιθετικά δεν βλέπονται όμως ο δράκος στον πάγκο σου λέει θα στο πάρω με την άμυνα. Και το έκανε ο μάγκας.

ΥΓ 6. Ταξιδάκι μακρινό οι καλοί μου φίλοι Μιχάλης και Μάνθος στην όμορφη Ουκρανία. Παλικάρια καλά να περάσετε και προσοχή στο κρύο. Όσο για τα έξοδα η Πανάθα πλήρωσε όπως σας είπα και το τιμήσαμε.

ΥΓ 7. Στη παρέα μας και ο καλός μου φίλος Λάμπρος από την όμορφη κωμόπολη Αλίαρτο Βοιωτίας. Τρομερό παιδί ο Λαμπρούκος και του εύχομαι τα καλύτερα. Να προσέχεις και τον Γιάννη αδερφέ είναι καλό παιδί ο ψηλός.

ΥΓ 8. Μου αρέσουν οι συζητήσεις που κάνουμε με τον Γιώργαρο από τα πανέμορφα Γιάννενα που μένει λόγω δουλειάς στην Κομοτηνή. Ολυμπιακός δυνατός αλλά μπασκετικός και πάνω από όλα αντικειμενικός με την ομάδα του και με αυτά που βλέπει. Στο γραφείο Γιώργο φέτος θα τα αναλύσουμε όλα φιλαράκι ! ! !

ΥΓ 9. Άντε ακόμα λίγο έμεινε Αλέξανδρε-Φαίη να’ ρθει με το καλό το νέο μέλος της οικογένειας σας. Και φορεματάκι κίτρινο του έχω έτοιμο….

ΥΓ 10. Τόσο καλά λόγια δεν μας είπε ποτέ κανείς. Το θέμα είναι πως από τα δικά σας χείλη έχουν μοναδική αξία. Σκέφτομαι πολλά αλλά είναι αδύνατο να γραφτούν σε μια κόλα χαρτί. Απλά είστε ο καλύτερος και μεγάλη μας χαρά που σας γνωρίσαμε, μας συμβουλέψατε, μας παντρέψατε, συνεχίζεται να μας βοηθάτε και γενικά είστε πάντα όπου σας χρειαζόμαστε. Μακριά και κοντά. Πατέρα Καλλίνικε σας αγαπάμε και σας ευχαριστούμε.

 

ALEX