Γεμίζει το κουπόνι μας μεσοβδόμαδα καθώς έχουμε πλήρη αγωνιστική κίνηση σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μάλιστα στην Ευρωλίγκα έχουμε την πρώτη διπλή αγωνιστική της εβδομάδας την λεγόμενη και «διαβολοβδομάδα», όπου οι ομάδες καλούνται να δώσουν την μία μάχη μετά την άλλη με ρεπό μόνο μία ημέρα. Χαμός λοιπόν από παιχνίδια σε Ευρωλίγκα, Γιούροκαπ και Τσάμπιονς Λιγκ που όμως πρέπει να προσέχουμε, καθώς στα πολλά παιχνίδια συνήθως παρασυρόμαστε και η μία παγίδα διαδέχεται την άλλη. Θέλει προσοχή, καλή μελέτη, τακτική και «χτυπάμε» εκεί που κρίνουμε πως οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας.

Πάμε να δούμε τι έχω ξεχωρίσει από τις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και που θα ποντάρουμε ώστε να οδηγηθούμε  με μεγαλύτερη ασφάλεια στο ταμείο για να πληρωθούμε.

Από την Ευρωλίγκα πρώτη μου επιλογή είναι το παιχνίδι Κίμκι-Παναθηναϊκός. Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η ρωσική ομάδα που έχει έως τώρα τρεις νίκες και μία μόνο ήττα (από την ΤΣΣΚΑ) παίζοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο μπάσκετ με πλουραλισμό στην επίθεση και με πολλά σουτ έξω από την γραμμή των 6.75. Η Κίμκι έχει πολύ γεμάτο ρόστερ, ακριβό (άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων) και βέβαια έχει πολύ υψηλές βλέψεις. Αρχίζει και μαζεύει πλέον κόσμο στο γήπεδο και γενικά εντός έδρας είναι πολύ επικίνδυνη. Από την άλλη μεριά ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και κάπως ηρέμησε το κλίμα αν και πάλι δεν έπαιξε το μπάσκετ που περιμένουν όλοι από τους πράσινους. Πλούσιο επιθετικό ταλέντο αλλά ομάδα χωρίς ρόλους ακόμα και με πολλά προβλήματα στην αμυντική προσέγγιση, καθώς έχει πολλά νεκρά διαστήματα χάνοντας έτσι πολύ εύκολα τις διαφορές που αποκτά με πολύ κόπο. Το έχω πει αρκετές φορές πως το ρόστερ είναι συμπαθητικό και μπορεί να παίξει πολύ πολύ καλύτερα, απλά θέλει καλό μοντάρισμα και πάνω από όλα ο κόουτς Πεδουλάκης να βρει ρόλο για όλους και ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Η περιφερειακή άμυνα έως τώρα δεν λειτουργεί σωστά και οι αλλαγές που έχει επιλέξει ο Έλληνας κόουτς δεν είναι και το καλύτερο σε αυτό το επίπεδο. Η Κίμκι είναι μικρό φαβορί καθώς παίζει στην έδρα της αλλά ο Παναθηναϊκός μπορεί για το μεγάλο διπλό αν παίξει έξυπνα. Καλύτερο σημείο είναι το OVER 83 συνολικών πόντων της Κίμκι καθώς σκοράρει πολύ και ο Παναθηναϊκός ακόμα ψάχνεται στην άμυνα!!!

Το άλλο σημερινό παιχνίδι από την Ευρωλίγκα που έχω ξεχωρίσει είναι το Βιλερμπάν-Μπασκόνια. Η Βιλερμπάν το έχω πει πολλές φορές πως είναι μια μέτρια ομάδα, χωρίς μεγάλα ονόματα και βάθος και ουσιαστικά θα παλεύει κάθε φορά να μην διασυρθεί καθώς το επίπεδο είναι ανεβασμένο. Μην κοιτάτε που κέρδισε στην Λυών τον τραγικό και με πολλά προβλήματα Ολυμπιακό και τον αφελή Παναθηναϊκό που έχασε δικό του παιχνίδι από το +13. Αυτά γίνονται γιατί δίνεις δικαιώματα και να τα αποτελέσματα. Η Μπασκόνια μετά από τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις εκτός έδρας, κέρδισε στην Βιτόρια εύκολα τον Ολυμπιακό και έδειξε πως είναι καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες και σωστό πλάνο. Ο κόουτς Περάσοβιτς είναι απαιτητικός και οι Βάσκοι εκτιμώ πως όσο περνάει ο καιρός θα παίζουν καλύτερα και θα είναι πολύ επικίνδυνοι. Εκτιμώ πως η αγαπημένη μου Μπασκόνια μπορεί να κερδίσει καθώς έχει μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα από την συμπαθητική μεν αλλά αδύναμη γαλλική ομάδα. Πάω με το διπλό.

Από το Γιούροκαπ έχω ξεχωρίσει το παιχνίδι Μπανταλόνα-Τσεντεβίτα Ολίμπια. Δύο νίκες και δύο ήττες η Μπανταλόνα του Νίκου Ζήση με την ισπανική ομάδα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την έδρα της και να θέλει να τριτώσει τις νίκες της απέναντι στην Τσεντεβίτα που όλο φτάνει στην πηγή αλλά ποτέ δεν πίνει νερό καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόνο ήττες και καμία νίκη στις πρώτες 4 αγωνιστικές.  Η Μπανταλόνα είναι ομάδα ρυθμού και της αρέσει το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο. Η Τσεντεβίτα δεν παραδίδει τα όπλα αλλά χάνει τα περισσότερα παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Έχει καλούς παίκτες αλλά κάτι λείπει. Εδώ θα ποντάρω στο OVER 159 συνολικών πόντων καθώς και οι δύο ομάδες σκοράρουν αρκετά και περιμένω υψηλό σκορ.

Και στο Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ έχω καλό δωράκι καθώς στην αναμέτρηση Μπαντίρμα-Μπούργος περιμένω ανοικτό παιχνίδι με πρωταγωνιστή τις επιθέσεις των δύο ομάδων που πετάνε φωτιές ανεβάζοντας πολύ ψηλά το σκορ. Η τουρκική ομάδα ακόμα δεν έχει νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές του θεσμού αλλά θα παλέψει καθώς εντός έδρας πάντα είναι καλύτερη και πιο ανταγωνιστική. Η ισπανική Μπούργος έως τώρα πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις δίνοντας έμφαση στην επίθεση και αρέσκεται να τρέχει και να ανοίγει το γήπεδο. Ντερμπάκι βλέπω αλλά με μεγάλο σκορ. Δωράκι το OVER 160 συνολικών πόντων και θα είναι το ποντάρισμα μου.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΚΙΜΚΙ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: OVER 83.5 συνολικούς πόντους η Κίμκι

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Μπασκόνια -4.5

 

Η πρόταση μου από το Γιούροκαπ είναι

ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ – ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ ΟΛΙΜΠΙΑ: OVER 159.5 συνολικούς πόντους

 

Η πρόταση μου από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ είναι

ΜΠΑΝΤΙΡΜΑ – ΜΠΟΥΡΓΟΣ: OVER 160.5 συνολικούς πόντους

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΝΙΖΝΙ – ΜΟΡΝΑΡ: OVER 149.5 συνολικούς πόντους

ΜΠΑΝΤΙΡΜΑ – ΜΠΟΥΡΓΟΣ: OVER 154.5 συνολικούς πόντους

 

Το ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ της ημέρας είναι

OVER 12.5 συνολικούς πόντους ο Γιάνις Τίμα της Κίμκι

 

ΥΓ. “ Κάποιος σοφός φυσικός είπε: Το καλύτερο φάρμακο για τους ανθρώπους είναι να τους δείχνεις ενδιαφέρον και αγάπη. Και κάποιος ρώτησε… και αν δεν λειτουργήσει??? Ο σοφός χαμογέλασε και απάντησε: ΑΥΞΗΣΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ!!! ”

 

ALEX