Πρεμιέρα είχαμε χθες στα πλέι οφ του ΝΒΑ και πήραμε μια γεύση το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Η αλήθεια είναι πως σε όλα τα παιχνίδια εύκολα ή δύσκολα επικρατήσαν τα φαβορί. Το Τορόντο διέσυρε τους μέτριους και με πολλά προβλήματα Μπρούκλιν Νετς στο πρώτο χρονικά παιχνίδι με τον Fred VanVleet να τελειώνει τον αγώνα με 30 πόντους, 11 ασίστ και 8 εύστοχα σουτ τριών πόντων. Ματσάρα το Ντένβερ-Γιούτα με την ομάδα των Νάγκετς να επικρατεί στην παράταση με τον Jamal Murray να σημειώνει 36 πόντους, δίνοντας 9 ασίστ και παίρνοντας 5 ριμπάουντ. Το καλύτερο του παιχνίδι έκανε ο  Donovan Mitchell για την Γιούτα ο οποίος “σταμάτησε” στους 57 πόντους!!! Η Βοστώνη δυσκολεύτηκε αλλά τελικά μπήκε με το δεξί στα πλέι οφ κάνοντας το 1-0 απέναντι στην μαχητική Φιλαδέλφεια με τον Jayson Tatum να σημειώνει 32 πόντους και να μαζεύει και 13 ριμπάουντ. Από την άλλη, οι Σίξερς είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον Joel Embiid που σημείωσε ακόμα ένα “double double” με 26 πόντους και 16 ριμπάουντ. Τέλος σε ένα παιχνίδι για “γερά νεύρα” οι Λος Άντζελες Κλίπερς άντεξαν στην πίεση που άσκησαν οι Ντάλας Μάβερικς και κατάφεραν να επικρατήσουν με 118-110. Kawhi Leonard με 29 πόντους και 12 ριμπάουντ, αλλά και Paul George με 27 πόντους ξεχώρισαν για τους νικητές ενώ από την ομάδα του  Ντάλας, οι 42 πόντοι, οι 9 ασίστ και τα 7 ριμπάουντ του Doncic δεν έφτασαν για την υπέρβαση.

Σήμερα έχουμε τα άλλα τέσσερα ζευγάρια για την 1η αγωνιστική των Playoffs του ΝΒΑ και πάμε να δούμε τι έχω ξεχωρίσει που μπορεί να πληρώσει και να γεμίσει το πορτοφόλι μας.

Χρονικά το πρώτο παιχνίδι είναι το Μιλγουόκι Μπακς-Ορλάντο Μάτζικ. Επιστροφή του Γιάννη από την τιμωρία που του είχε επιβληθεί και είναι ευκαιρία για τα «ελάφια» να ξαναβρούν ρυθμό επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις καθώς βρίσκουν μπροστά το γεμάτο προβλήματα Ορλάντο. Πιο γεμάτη ομάδα οι Μπακς και εκτιμώ πως θέλουν να καθαρίσουν από νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Φιλότιμοι οι Μάτζικ αλλά τα κουκιά δεν βγαίνουν καθώς έχουν πολλά προβλήματα με τραυματισμούς. Πιστεύω πως ο άσος του Μιλγουόκι με διψήφια διαφορά αξίζει και πληρώνει καλά.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το Ιντιάνα Πέισερς-Μαϊάμι Χιτ. Αμφίρροπη αναμέτρηση και γενικά όλη η σειρά με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται για τρίτη φορά τις τελευταίες οκτώ ημέρες. Πρώτα το Μαϊάμι κέρδισε άνετα 114-92, μετά έχασε 109-92 στο φινάλε της ρέγκιουλαρ σίζον παίζοντας κυρίως με τους αναπληρωματικούς. Για τους Πέισερς που τελευταία στιγμή κατέκτησαν την 4η θέση στην Ανατολή υπάρχουν απουσίες αλλά η ομάδα είναι καλά δουλεμένη και θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Στοιχηματικά ΝΟ ΒΕΤ απλά στα ειδικά στοιχήματα έχει αξία το OVER 21.5 άθροισμα πόντων και ασίστ του Σλοβένου γκαρντ του Μαϊάμι Goran Dragic.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το Χιούστον Ρόκετς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Εκτός και πάλι ο πολύτιμος παικταράς Ράσελ Γουέστμπουργκ που πλέον όλο το βάρος για την ομάδα του Τέξας θα πάει στις πλάτες του «μούσια» Χάρντεν περιμένοντας να πάρει και πολλές προσπάθειες. Για την Οκλαχόμα απώλεια στην άμυνα θα πρέπει να θεωρείτε ο Λούγκουεντζ Ντορτ που είναι ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός της ομάδα των Θάντερ. Ντερμπάκι περιμένω καθώς το Χιούστον προβληματίζει στην ρακέτα καθώς δεν έχει ύψος και βάθος ενώ από την άλλη η Οκλαχόμα θα παίξει χωρίς άγχος και ότι καλύτερο βγει. Στοιχηματικά θα πάμε στο OVER 222 συνολικών πόντων και στα ειδικά στο OVER 10.5 συνολικά ριμπάουντ του Steven Adams των Θάντερ.  

Τέλος κλείνουμε με την ματσάρα Λος Άντζελες Λέικερς- Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Τελευταία στιγμή αλλά δίκαια μπήκαν στα Playoffs οι Τρέιλ Μπλέιζερς, με τον παικταρά  Ντέιμιαν Λίλαρντ να κάνει πράγματα και θάματα και τον σέντερ Νούρκιτς να επιστρέφει σεληνιασμένος και πολύ δυνατός από τον  τραυματισμό που είχε. Υπέρβαση για την ομάδα του Πόρτλαντ που πρέπει να μαζέψει δυνάμεις τώρα καθώς έπαιζε στα κόκκινα και κάθε παιχνίδι ήταν τελικός. Οι Λέικερς από την άλλη πλευρά είναι ξεκούραστοι και είχαν χρόνο να προετοιμαστούν καλύτερα καθώς εξασφάλισαν την πρωτιά στην Δύση από νωρίς κάνοντας συντήρηση δυνάμεων. Έχουν στόχο τον τίτλο και κάθε τι άλλο θα είναι αποτυχία. Εκτιμώ πως θα μπουν με το δεξί και θα κερδίσουν τους φιλότιμους και μαχητικούς αλλά πολύ κουρασμένους παίκτες του Πόρτλαντ. Άσος καλός.

 

Οι προτάσεις μου για σήμερα από το ΝΒΑ είναι

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ – ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ: Μιλγουόκι Μπακς -10.5

ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ – ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ: OVER 222.5 συνολικούς πόντους

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ – ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΪΛ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ: Λος Άντζελες Λέικερς -4.5

 

Από τα ειδικά στοιχήματα έχω ξεχωρίσει το

OVER 21.5 άθροισμα πόντων και ασίστ του Goran Dragic των Μαϊάμι Χιτ

OVER 10.5 συνολικά ριμπάουντ του Steven Adams των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ – ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ: Μιλγουόκι Μπακς -7.5

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ – ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΪΛ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ: Λος Άντζελες Λέικερς -2.5

 

ΥΓ. “ Αν δεν μπορείς να πεις την αλήθεια, δεν είσαι υποχρεωμένος να πεις ψέμα.  Ανάμεσα στο ψέμα και στην αλήθεια υπάρχει η διέξοδο της σιωπής. Δύο πράγματα είναι αχώριστα από το ψέμα, οι πολλές υποσχέσεις και οι πολλές δικαιολογίες ”  Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης.

 

ALEX