Μετά από μικρή απουσία πέντε ημερών (απόλυτα δικαιολογημένη να με συμπαθάτε !!!) επιστροφή με μεσοβδόμαδο πλούσιο κουπόνι και διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα, Γιούροκαπ σε πλήρη δράση και φυσικά το αγαπημένο μας (από στοιχηματική άποψη) Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ. Από όλα έχει ο μπαχτσές όπως λέμε εμείς ο απλός λαός και πρέπει να τα ξεχωρίσουμε για να αποφύγουμε τις παγίδες και να στοχεύσουμε με όσο γίνεται περισσότερη ασφάλεια σε ομάδες που τις παρακολουθούμε από την αρχή έχοντας διαμορφώσει μια εικόνα για την αγωνιστική τους συμπεριφορά.

Να μην το παρακουράζω πάμε γρήγορα να δούμε τι έχω ξεχωρίσει από το σημερινό πλούσιο πρόγραμμα της Τρίτης και τι θα κρατήσουμε στο τέλος  για να οδηγηθούμε στο ταμείο καθώς τα έξοδα και λόγω εορτών περισσεύουν και όλοι θέλουν μια επιπλέον ανάσα για να χαμογελάσει το χειλάκι τους!!!

Πρώτη επιλογή από την Ευρωλίγκα που είπαμε πως αυτή την εβδομάδα έχει διπλά παιχνίδια μέρα παρά μέρα, είναι το παιχνίδι  Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια. Η Ρεάλ παρότι είναι η ομάδα με τους περισσότερους και σημαντικότερους τραυματισμούς έχει βαθύ ρόστερ ποιοτικό και προσπαθεί να μην χάσει περισσότερο έδαφος καθώς έχει ήδη 6 ήττες σε 12 παιχνίδια. Παρά τις απουσίες σκοράρει πολύ και επιθετικά είναι δυνατή. Την προηγούμενη εβδομάδα καθάρισε εύκολα την Μπαρτσελόνα με έξι παίκτες της  να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων. Η Βαλένθια ξεφούσκωσε και μάλιστα πολύ καθώς δεν θυμίζει την καλή περσινή ομάδα που κατέκτησε με την αξία της το πρωτάθλημα Ισπανίας. Νέα ήττα και μάλιστα στην έδρα της από τον Ερυθρό Αστέρα με τον κόουτς Βιντορέτα να κάνει πολλά λάθη και να ξεχνάει σε κρίσιμα σημεία τον Έρικ Γκριν στον πάγκο. Παιδαριώδη λάθη και πολλά σκαμπανεβάσματα την έχουν αφήσει στην τελευταία θέση με μόλις τρεις νίκες και εννέα ήττες. Η Ρεάλ έχει τις γνωστές απουσίες της, αλλά ακόμα και έτσι παίζει καλύτερα από μια Βαλένθια που ψάχνεται και δεν έχει καθόλου καλή χημεία. Άσος η Ρεάλ.

Επόμενη αναμέτρηση από την Ευρωλίγκα είναι το Φενερμπαχτσέ-Ερυθρός Αστέρας. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς προέρχεται από ήττα σοκ εντός έδρας από την μαχητική Ζαλγκίρις του Γιασικεβίτσιους και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες καθώς δεν την παίρνει για άλλες ήττες και κυρίως από τις λεγόμενες αδύναμες ομάδες που δεν έχουν ούτε το μπάτζετ ούτε την ποιότητα της. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει πολύ καλό ρόστερ και είναι από τα φαβορί τουλάχιστον για το Φάιναλ Φορ. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μαχητική ομάδα φιλότιμη αλλά μέχρι εκεί καθώς δεν έχει βάθος και έχει κάνει και ήττες  με μεγάλες διαφορές καθώς δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ομάδες βεληνεκούς Φενέρ. Εκτιμώ πως η Φενέρ μετά και την ήττα της με την Ζαλγκίρις, θα είναι υποψιασμένη, σοβαρή και θα θέλει να κερδίσει εύκολα χωρίς να δώσει δικαιώματα στους μαχητικούς Σέρβους. Άσος εύκολος και με διψήφια διαφορά.

Από το Τσάμπιονς Λιγκ έχω ξεχωρίσει το παιχνίδι Βόννη-Ζιελόνα Γκόρα. Και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην τελευταία θέση με απολογισμό 2-6 και είναι η τελευταία τους ευκαιρία για να ξαναμπούν σε τροχιά πρόκρισης. Η Βόννη είναι μικρομεσαία γερμανική ομάδα που κάνει κάθε χρόνο βήματα προόδου. Είναι αθλητική ομάδα και εντός έδρας παίζει καλύτερα καθώς σουτάρει με συνέπεια από την περιφέρεια. Η Ζιελόνα Γκόρα έχασε εύκολα την προηγούμενη εβδομάδα στην Πολωνία από τον Άρη και έδειξε πολλές αδυναμίες καθώς έχει μέτριο ρόστερ χωρίς μεγάλη ποιότητα. Μαχητές οι Πολωνοί αλλά αυτό δεν φτάνει και είναι προβλέψιμη ομάδα. Στηρίζω την Βόννη και ποντάρω στον άσο.

Από το Γιούροκαπ το παιχνίδι που έχω επιλέξει είναι το Ζενίτ-Ουλμ. Η Ζενίτ είναι ακριβή ομάδα που έχει καλούς και έμπειρους παίκτες στο δυναμικό της αλλά είναι αλλοπρόσαλλη και έχει πολλά πάνω κάτω στην απόδοσή της. Μεγάλο της όπλο η επίθεση καθώς σκοράρει εύκολα και πολύ, αλλά αμυντικά έχει θέματα. Έχασε δικό της παιχνίδι την προηγούμενη αγωνιστική από την Βιλερμπάν στην έδρα της καθώς στα τελευταία λεπτά της 4ης περιόδου έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της και με παιδικά λάθη ψαλλιδίσθηκε η μικρή διαφορά που είχε χτίσει και τελικά ηττήθηκε από την γαλλική ομάδα. Η Ουλμ είναι στην τελευταία θέση του 4ου ομίλου παίζοντας  ελεύθερα και προσφέροντας σκορ και θέαμα. Έτσι και αλλιώς έτσι έχει μάθει να παίζει η γερμανική ομάδα και τα περισσότερα παιχνίδια της είναι ανοικτά με υψηλό σκορ. Εκεί θα ποντάρουμε καθώς και οι δύο ομάδες έχουν επιθέσεις φωτιά αλλά αμυντικά είναι μέτριες. Υψηλό το OVER 172 πόντων αλλά και στην αναμέτρηση στη Γερμανία  το τελικό 93-95 υπέρ της Ζενίτ δείχνει πως το σκορ ανεβαίνει πολύ ψηλά. Ποντάρω στο OVER.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ρεάλ Μαδρίτης -6.5 στην STOIXIMAN.GR

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Φενερμπαχτσέ -10.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Από το Τσάμπιονς Λιγκ είναι

ΒΟΝΝΗ – ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ: Βόννη -4.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Από το Γιούροκαπ είναι

ΖΕΝΙΤ – ΟΥΛΜ: OVER 172.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Καρφώματα ή ….. γκολ?  Γκολ ή ……..καρφώματα? Αναστάσης Καραμουσαδάκης απέναντι στον Μάνο Ανδρουλάκη για μεγάλη μάχη κάθε Τρίτη μεσημέρι στις 3 ραδιοφωνικά στη ΕΡΤ Open. Απλά δεν χάνεται αλλά απολαμβάνεται !!!

ΥΓ 2. Αυτοί που νομίζανε πως φεύγοντας ο κόουτς Μανωλόπουλος και παίρνοντας το τιμόνι (ξανά μανά) ο Ντράγκαν Σάκοτα θα “σωθεί” η ΑΕΚ και θα παίξει μπασκετάρα είναι βαθιά νυχτωμένοι. Ο ένας είναι Έλληνας και χωρίς δημοσιοσχεσίτες δίπλα του να κάνουν το παιχνίδι τους και ο άλλος είναι ο γνωστός «στρατιώτης» της Ένωσης που κάθε φορά «σώζει την ομάδα. Καλό το παραμύθι αλλά ο δράκος που είναι?

ΥΓ 3. Και μιας και μίλησα για δράκο τι τραβάει και ο φιλότιμος Γιαννάκης με τον επιχειρηματία που πριν από ένα χρόνο έλεγε πως θα κάνει επενδύσεις στην Θεσσαλονίκη ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ??? Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ στα κίτρινα ταμεία τώρα και ο πρόεδρος πουλάει τρέλα και χοντραίνει το δούλεμα!!!

ΥΓ 4. Άνοιξε η κουβέντα και πάει η γλώσσα μου ροδάνι, εκεί στον Ολυμπιακό και το ιατρικό τιμ τι γίνεται? Εκτός και ο Αγραβάνης για όλη την σεζόν? Και πότε τραυματίστηκε? Ξανάπαιξε και έπαθε υποτροπή? Και με ποιανού ευθύνη όλα αυτά? Αααα χρόνια τώρα όλο «ατυχίες» έχουν οι ερυθρόλευκοι αλλά τα αδέρφια (με τα μπλουζάκια βρε) το έχουν μετά πιπίλα σε κάθε αποτυχία. Κρίμα γιατί κάποια πράγματα θα μπορούσαν να αποφευχθούν λέω εγώ ο χαζούλης που δεν καταλαβαίνω τίποτα!!!

ΥΓ 5. Ψηλό λέω και μαθαίνω πως σκανάρουν ψηλούς οι πράσινοι και όλο και κάτι πλησιάζει και μετά απομακρύνεται. Από τον Οκτώβριο το λέω και κάνει μπαμ πως με μια προσθήκη καλού ψηλού ο Παναθηναϊκός βγάζει εισιτήρια για Βελιγράδι το Μάιο. Ακούει κανείς???

ΥΓ 6. Μάγκας ο Λυκογιάννης που προσωπικά δεν τον γνωρίζω, αλλά του βγάζω το καπέλο καθώς κάθε χρόνο βρίσκει παίκτες πραγματικά λαβράκια που του κάνουν την δουλειά και μετά γεμίζουν και το ταμείο της ομάδας που δουλεύει. Αλλά μαθαίνω πως ψάχνει διαρκώς και είναι εργάτης τίμιος και όχι μόνο λόγια και φέρε τον έναν φέρε τον άλλον και αν σου βγει ένας στους δέκα τον διαφημίζεις και το παίζεις και ιστορία…..

ΥΓ 7. Εορταστικό κλίμα και πολλά μπράβο σε όλους τους συλλόγους και τους αθλητές που με κινήσεις ανθρωπιάς δίνουν χαρά και βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη αλλά και παιδιά που δεν θέλουν πολλά για να μας χαρίσουν το χαμόγελο που χάσανε τον τελευταίο καιρό. Ένα χαμόγελο φωτισμένο από το Θεό που τους το πήραμε εμείς οι μεγαλύτεροι με τους εγωισμούς μας και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Βοηθάμε όλοι όχι μόνο με λόγια αλλά και πράξεις. Ο καθένας όπως και μπορεί.

ΥΓ 8. Πατέρα Καλλίνικε ευχαριστούμε πολύ και για τα δώρα σας αλλά και για τις όμορφες ευχές σας. Μεγάλη υπόθεση ένας απεσταλμένος του Θεού να σου αλλάζει τη ζωή και να σου γαληνεύει την ψυχή. Έχετε κάνει πολλούς ανθρώπους χαρούμενους, γελαστούς, ευτυχισμένους. Εμάς όλα αυτά και κάτι παραπάνω. Ευχαριστούμε πολύ και πάντα να σας έχει καλά ο Μεγαλοδύναμος να συνεχίζετε το έργο Του με τον ίδιο ζήλο και όρεξη όπως εσείς ξέρετε και κάνετε.

 

 

ALEX