Μαγική εβδομάδα για τον Παναθηναϊκό και με τέτοιο Καλάθη δεν χάνει.  Μεγάλη νίκη των πράσινων μέσα στην έδρα της Εφές που το τελευταίο διάστημα ήταν ανεβασμένη και ιδιαίτερα φορμαρισμένη. Το παιχνίδι είχε πολλές ανατροπές και ουσιαστικά και οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με καμία να μην μπορεί να ξεφύγει και να χτίσει μεγάλη διαφορά. Ο Νικ έκανε τα πάντα στο γήπεδο, σκόραρε, πάσαρε, έπαιζε τρομερή άμυνα, οργάνωνε, μάζευε ριμπάουντ και πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη του εμφάνιση (μέχρι την επόμενη) στην διοργάνωση. Το καλό για την ελληνική ομάδα ήταν πως η Εφές ήταν πολύ άστοχη από το τρίποντο που είναι το όπλο της και δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Στοιχηματικά προτιμήσαμε το OVER 158 συνολικών πόντων και δικαιωθήκαμε πανηγυρικά. Στην Μαδρίτη η Ρεάλ έκανε περίπατο απέναντι στην κουρασμένη και άνευρη Μάλαγα. Άσος καλός και τον τιμήσαμε δεόντως. Επίσης στην Λιθουανία η Μπασκόνια ξεμπούκωσε για τα καλά και επέβαλε το ρυθμό της μέσα στην έδρα της Ζαλγκίρις. Κέρδισε εύκολα με ωραίο μπάσκετ και όπως είχα προβλέψει το OVER 157 πόντων πλήρωσε από πολύ νωρίς και εύκολα. Μόνο η Κίμκι μας χάλασε το απόλυτο καθώς έχασε στην έδρα της από την Μακάμπι που έξυπνα πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Πολλά τα λάθη για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, μονοδιάστατο παιχνίδι χωρίς κίνηση και μοιραία ήρθε η ήττα.

Σήμερα έχουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής και πάμε να τα αναλύσουμε για να δούμε τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα.

Χρονικά πρώτο παιχνίδι είναι το μεγάλο ντέρμπι της ημέρας το ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Φενέρμπαχτσε. Ιτούδης απέναντι στο δάσκαλο του Ομπράντοβιτς. Και οι δύο ομάδες έχουν ακριβό ρόστερ με πολύ ποιότητα σε όλες τις θέσεις. Εκτιμώ πως λίγο καλύτερη είναι η ρωσική ομάδα καθώς έχει καλύτερο κορμό και αυτό αποτυπώνεται και στο γήπεδο. Την Τετάρτη έκανε περίπατο στο Βελιγράδι και στην καυτή έδρα του Ερυθρού Αστέρα και δεν του έδωσε το παραμικρό δικαίωμα να ελπίζει. Πολυφωνία στην επίθεση και αμυντικά η ομάδα του Ιτούδη έχει βελτιωθεί αρκετά. Η Φενέρ έχασε στην έδρα της από τον μαχητικό Ολυμπιακό ένα παιχνίδι που είχε χτίσει διψήφια διαφορά αλλά δεν μπόρεσε να την κρατήσει και στο τέλος πελάγωσε χάνοντας και το ματς στην παράταση. Πολύ καλή ομάδα που ακόμα δεν έχει δέσει καθώς έκανε πολλές αλλαγές το καλοκαίρι και δεν έχει τον ηγέτη όπως είχε πέρσι να την πάρει από το χέρι στις δύσκολες καταστάσεις στο γήπεδο. Εκτιμώ πως θα δούμε σκληρό παιχνίδι, με την ΤΣΣΚΑ να έχει μικρό προβάδισμα αλλά μέχρι εκεί. Με ρίσκο θα πάω στο OVER 156 συνολικών πόντων καθώς και οι δύο ομάδες επιθετικά είναι ταλαντούχες και τελευταία η Φενέρ δέχεται πιο εύκολα πόντους.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας. Ο Ολυμπιακός μετά το μεγάλο διπλό στην Κωνσταντινούπολή επί της Φενέρ θέλει σήμερα την νίκη για να εξαργυρώσει τον κόπο του αυτή την δύσκολη εβδομάδα. Θα υπάρχει κούραση αλλά όπως σωστά λέει ο κόουτς Σφαιρόπουλος όποιος επικαλείτο κούραση στην Ευρωλίγκα δεν είναι για αυτό το επίπεδο. Είναι μαραθώνιος και με πολλές δυσκολίες η διοργάνωση αλλά όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Ο Ερυθρός Αστέρας το παλεύει αλλά δεν έχει την περσινή ποιότητα και βασικά είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης. Δεν έχει βάθος στον πάγκο του και προσπαθεί με την μαχητικότητά και το πάθος να «κλέβει» τα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει σήμερα και μάλλον εύκολα αλλά το χάντικαπ των 13 πόντων είναι οριακό και τσιμπημένο. Με την άμυνα του εκτιμώ πως θα πληρωθούμε και θα ποντάρουμε στο UNDER 69 συνολικών πόντων του Ερυθρού Αστέρα.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Μιλάνο-Μπάμπεργκ. Το Μιλάνο το είχα πει πως την Τετάρτη στην Βαλένθια μυρίζει έκπληξη και δικαιώθηκα καθώς κέρδισε με δύο παρατάσεις. Ο αμερικάνος γκαρντΤζέρελς που έδιωξε ο Κατσικάρης από την Χάποελ έκανε την διαφορά και με τους 30 πόντους έδωσε φρεσκάδα στην ιταλική ομάδα. Δώρο του Φώτη έτσι??? Η Μπάμπεργκ έκανε τεράστια ανατροπή σε μια παιχνιδάρα με την Μπαρτσελόνα και δίκαια με το σπαθί της κέρδισε σε ένα παιχνίδι που έδειχνε χαμένο στο τέλος της 1ης περιόδου που έχανε με 26 πόντους διαφορά (12-38)!!! Έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, είχε πάθος και ο κόουτς Τρινκιέρι πίεσε εκεί που έπρεπε και ήρθε το θετικό αποτέλεσμα. Υπερπροσπάθεια αλλά έτσι είναι η Μπάμπεργκ, ποτέ δεν παρατάει τα παιχνίδια και καλά κάνει θα έλεγα. Δύσκολη πρόβλεψη στοιχηματικά αλλά με ρίσκο θα ποντάρω στην έδρα και τον άσο της ιταλικής ομάδας που ανεβαίνει και χρωστάει ένα καλό παιχνίδι στην έδρα του.

Τέλος η βραδιά κλείνει με ισπανικό ντέρμπι το Μπατσελόνα-Βαλένθια. Αυτοκτόνησε η Μπαρτσελόνα με την Μπάμπεργκ στην Γερμανία και έχασε δικό της παιχνίδι. Ονειρεμένο ξεκίνημα και εφιάλτης το τελείωμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Καταλανών είναι στους περιφερειακούς καθώς καλός ο Ερτέλ αλλά δεν είναι εμπιστοσύνης. Λίγα πράγματα ο αμερικάνος Πρίσεϊ και με Ναβάρο στα γεράματα δυσκολεύουν τα πράγματα. Πάντως έχει πολύ ποιότητα στις άλλες θέσεις και εντός παίζει καλύτερα αν και είναι ομάδα ασανσέρ.  Η Βαλένθια έως τώρα εντυπωσιάζει αλλά βγάζει πλέον κούραση και παρά το ότι έχει καλό ρόστερ  δεν μπορεί να διαχειριστεί τα συνεχόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Εδώ θα ποντάρω στον άσο της Μπαρτσελόνα καθώς περιμένω αντίδραση και καλή εμφάνιση.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: OVER 156.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: UNDER 69.5 συνολικούς πόντους ο Ερυθρός Αστέρας στην STOIXIMAN.GR

ΜΙΛΑΝΟ – ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Μιλάνο -2.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Μπαρτσελόνα -5.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Όσοι μπορούν να βοηθήσουν συνανθρώπους που το έχουν πραγματική ανάγκη να το κάνουν. Βοηθώντας έναν άνθρωπο βοηθάς και τον εαυτό σου. Δυστυχώς δεν περιμένω τίποτα από ένα κράτος που δεν υπολογίζει τον πολίτη και το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να βάζει φόρους, φόρους, φόρους. Όλοι μας από έστω και κάτι λίγο να δώσουμε για κάποιους θα είναι πάρα πολύ. Μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτερη κοινωνία και μόνοι μας με την βοήθεια του Θεού θα προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

 

ALEX