Διπλή αγωνιστική αυτή την εβδομάδα στην Ευρωλίγκα και παρακολουθούμε πλούσιο θέαμα και υψηλό επίπεδο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πήραμε μια γεύση από όλες τις ομάδες, αλλά εκτιμώ πως ακόμα είναι νωρίς και κάποιος ομάδες θα μας εκπλήξουν είτε θετικά είτε αρνητικά με την πάροδο του χρόνου. Ακόμα δεν είναι στο 100% και αυτό είναι το φυσιολογικό, καθώς τώρα άρχισε η νέα σεζόν και τώρα οι ομάδες αποκτούν χημεία βγάζοντας τους αυτοματισμούς τους.

Σήμερα έχουμε τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια που κλείνουν την 3η αγωνιστική και πάμε να τα αναλύσουμε, να δούμε τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα που θα μας οδηγήσει στο ταμείο.

Χρονικά πρώτη αναμέτρηση είναι το Κίμκι-Εφές. Χωρίς νίκη η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που έχασε στην έδρα της από τον Ολυμπιακό και εκτός από την Φενερμπαχτσέ. Βέβαια στην Τουρκία παρουσίασε άλλο πρόσωπο από αυτό που είδαμε στην πρεμιέρα με τους ερυθρόλευκους που η Κίμκι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Είπαμε θέλουν χρόνο οι ομάδες και αυτές που έχουν αρκετούς και νέους αμερικάνους λίγο περισσότερο. Η Εφές προσγειώθηκε ανώμαλα και ηττήθηκε εντός έδρα από την Ζαλγκίρις ενώ την 1η αγωνιστική πέρασε σαν σίφουνας μέσα από την Μπάγερν. Απογοήτευσε η τουρκική ομάδα με άμυνα κακή και ανισορροπία σε όλες της τις γραμμές. Πολύ σημαντικό το παιχνίδι σήμερα γιατί η Κίμκι με Τρίτη συνεχόμενη ήττα θα έχει πρόβλημα για την συνέχεια. Από την άλλη η Εφές είναι αλλοπρόσαλλη με πολλούς αμερικάνους που στην καλή τους μέρα μπορούν να σου κάνουν την ζημιά. Θα πάω με την δίψα και την έδρα και θα ποντάρω στον άσο της Κίμκι γιατί θεωρώ πως ήρθε η ώρα για την πρώτη της νίκη.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Ζαλγκίρις-Φενερμπαχτσέ. Μαθητής εναντίον δασκάλου δηλαδή Γιασικεβίτσιους εναντίον Ομπράντοβιτς. Η Ζαλγκίρις έχει μία νίκη με την Εφές εκτός και μία ήττα με την Μπασκόνια στην έδρα της. Στην Τουρκία παρουσίασε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από την πρεμιέρα που ήταν νωθρή και με πολλά προβλήματα και με καλή εμφάνιση δίκαια πήρε τη νίκη. Έχει πάθος και προσπαθεί να βγάλει τους περσινούς αυτοματισμούς αλλά εκτιμώ πως είναι ένα κλικ κάτω καθώς προβληματίζει με το βάθος που έχει στον πάγκο της. Από την άλλη μεριά η Φενέρ είναι ομάδα κομπιούτερ, με πολλούς αυτοματισμούς δηλαδή με λίγα λόγια ομάδα Ομπράντοβιτς. Όλοι έχουν τους ρόλους τους μέσα στο παρκέ και εκτιμώ πως η Φενέρ όσο περνάει ο καιρός θα παίζει ακόμα καλύτερα γιατί έχει μεγάλη ποιότητα και βάθος σε όλες τις θέσεις. Η Ζαλγκίρις εντός έδρας πάντα είναι δυνατή και η ατμόσφαιρα που δημιουργείτε είναι εκπληκτική. Όμως πιστεύω πως η Φενέρ είναι καλύτερη ομάδα και με ρίσκο θα πάω με το διπλό.

Ολυμπιακός-Μιλάνο το επόμενο παιχνίδι, με τους ερυθρόλευκους να δείχνουν από νωρίς τα δόντια τους πετυχαίνοντας δύο νίκες εκτός έδρας και μάλιστα με δυνατές ομάδες που πολλοί εκεί μέσα θα σκοντάψουν και θα χάσουν βαθμούς. Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός το μεγαλύτερο διάστημα στην Βιτόρια που κέρδισε δίκαια καθώς επέβαλε το ρυθμό του και αμυντικά διάβασε εξαιρετικά το παιχνίδι. Κορυφαίος το έχω γράψει πολλές φορές είναι ο κόουτς Μπλατ που από πολύ νωρίς βάζει τις βάσεις για κάτι καλό. Δεν κοουτσάρει ούτε με το ρολόι, ούτε με το πρέπει, ούτε βλέπει ονόματα μικρά και μεγάλα. Βλέπω ποιος μπορεί να βοηθήσει, ποιος είναι σε καλή μέρα και τον ρίχνει στη μάχη. Απλά πράγματα που για κάποιους είναι αδύνατο να τα κάνουν και μετά τους φταίνε όλοι οι άλλοι. Στο άλλο στρατόπεδο το Μιλάνο δείχνει πως θα είναι σαφώς πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με πέρσι και έχει στόχο την διάκριση στα playoffs τουλάχιστον. Πυραυλοκίνητη ομάδα που τρέχει πολύ, σουτάρει γρήγορα και της αρέσει το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο. Έχει καλό υλικό αλλά πολλές φορές παρασύρεται από την «τρέλα» της. Ο Ολυμπιακός στην πρώτη του εντός έδρας εμφάνιση στο ΣΕΦ θα προσπαθήσει να επιβάλει το ρυθμό του και να μην αφήσει το Μιλάνο να τρέξει και να βάλει εύκολα καλάθια. Φέτος όμως βλέπουμε πως και ο Ολυμπιακός τρέχει περισσότερο και ανεβάζει ψηλά το σκορ με σχετική άνεση. Καλύτερο σημείο το OVER 157 συνολικών πόντων που θα το τιμήσω ιδιαίτερα.

Η 3η αγωνιστική κλείνει με το ισπανικό ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτη-Μπασκόνια. Η Ρεάλ είναι πολύ δυνατή, έχει κρατήσει όλο τον περσινό κορμό της και ο κόουτς Λάσο έχει στα χέρια εξαιρετικό υλικό που μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά και πάλι. Γεμάτη σε όλες τις θέσεις και από την αρχή φορμαρισμένη. Η Μπασκόνια και αυτή είναι καλή ομάδα με χημεία και αυτοματισμούς που τρέχει πολύ στο ανοικτό γήπεδο. Προβληματίζει λίγο το βάθος που έχει αλλά είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα που δεν καταλαβαίνει από έδρες και το απέδειξε αυτό μέσα στη Ζαλγκίρις που τη κέρδισε σχετικά εύκολα. Εδώ περιμένω πολύ τρέξιμο, πολύ γρήγορο ρυθμό και από τις δύο ομάδες και με πολλά σουτ από την περιφέρεια. Η Ρεάλ είναι το φαβορί για τη νίκη αλλά καλύτερο σημείο είναι το OVER 167 συνολικών πόντων.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΚΙΜΚΙ – ΕΦΕΣ: Κίμκι -3.5

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Φενερμπαχτσέ -2.5

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΙΛΑΝΟ: OVER 157.5 συνολικούς πόντους

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: OVER 167.5 συνολικούς πόντους

 

Η δυνατή πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΙΛΑΝΟ: OVER 151.5 συνολικούς πόντους

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: OVER 159.5 συνολικούς πόντους

 

ΥΓ 1. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε χθες μετά την ήττα στο Μόναχο από την Μπάγερν, με 102-87 την Γκραν Κανάρια. Για εμένα το σκορ δεν λέει απολύτως τίποτα καθώς ο αντίπαλος δεν είναι δα και το μεγαθήριο. Αμυντικά ο Παναθηναϊκός είναι κακός, με μεγάλες αποστάσεις οι γραμμές του, και με πολλά προβλήματα στις αλληλοκαλύψεις. 87 πόντους είναι πολλοί και μάλιστα από τους νησιώτες…  Ο κόουτς Πασκουάλ είναι αρκετό καιρό στην ομάδα και ακόμα ψάχνεται με τους ρόλους που θα έπρεπε να είχε δώσει ήδη στους παίκτες του.

ΥΓ 2. Δυστυχώς ο Άρης περνάει κρίση και μάλιστα μεγάλη…. Ο κόσμος απογοητεύτηκε, δεν πηγαίνει στο γήπεδο καθώς δεν βλέπει φως στο τούνελ και η μία αποτυχία (διασυρμός για την ιστορία της ομάδας) διαδέχεται την άλλη. Από την άσημη μέτρια Φιλανδική Κατάγια το επόμενο χτύπημα μεσοβδόμαδα, που δείχνει ΔΥΣΤΥΧΩΣ πόσο πολύ μίκρυνε ο παλιός δυνατός ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ του ελληνικού μπάσκετ. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και βλέπω τα πράγματα να γίνονται ακόμα χειρότερα….

ΥΓ 3. Από την άλλη μεριά ο Προμηθέας δείχνει πως πρέπει να δουλεύουν οι ομάδες που έχουν όραμα και στόχο. Από τις ακαδημίες μέχρι την μεγάλη ομάδα γίνεται εξαιρετική δουλειά και αυτό αποτυπώνεται στα αποτελέσματα και στην ανταπόκριση του κόσμου που δίνει βροντερό παρών στο γήπεδο. Ο κόσμος αγαπάει το καλό μπάσκετ και τελευταία ξέρει να διακρίνει πράγματα και καταστάσεις που παλιότερα τα κρύβανε κάποιοι που τους βόλευε για το προσωπικό τους συμφέρον !!!

ΥΓ 4. Πολλά χαιρετίσματα σε ένα εξαιρετικό παιδί που του αρέσει πολύ το μπάσκετ και είναι μαχητής στη δουλειά του. Από την ορεινή Αρκαδία η καταγωγή του αλλά πλέον λόγω επαγγέλματος ξέρει και την τελευταία γωνιά της Ελευσίνας και τον ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια του. Γιάννη να είσαι καλά αδερφέ και εύχομαι τα καλύτερα στην όμορφη οικογένεια σου!!!

ΥΓ 5. Στην πανέμορφη Ρόδο ο καλός μου φίλος Γιώργος έριξε άγκυρα τον τελευταίο καιρό. Από την ορεινή Μηλιά Ιωαννίνων των 1160 μέτρων (κοντά στο Μέτσοβο) στα γαλανά νερά τη Ρόδου. Γιώργο τα σέβη μου αδερφέ και σε ευχαριστώ.

ΥΓ 6. Μεγαλώνει η παρέα μας εκεί στο Ηράκλειο καθώς ο φίλος και συμπολεμιστής Μάριος έκανε τα κουμάντα του και μας διαφήμισε κατάλληλα. Παρεάκι τρομερό με τον φίλο Γιώργο τον φαρμακοποιό που δίνουν μάχες εντός και εκτός παρκέ. Άρης ο ένας, ΑΕΚ ο άλλος και γίνεται της κακομοίρας!!!

ΥΓ 7. Καλά εκεί στο Block 365 στον πεζόδρομο της Αμαλιάδας τι χαμός γίνεται και φέτος? Μπορεί να έφυγε ο Γιώργος που λέει πως μεγάλωσε και εγκατέλειψε τη νύχτα (κάθε μέρα εκεί είναι μαθαίνω αυτό δεν κόβεται εύκολα) αλλά ο Βασίλης καλά κρατεί και είναι πάντα με το χαμόγελο. Παλικάρια κρατάτε γερά γιατί η σεζόν είναι μεγάλη και μαθαίνω πως το μαγαζί δουλεύει σε φουλ ρυθμούς όπως η μπασκετική Ρεάλ!!!

ΥΓ 8. Πριν πολλά χρόνια συνεργαστήκαμε ΑΨΟΓΑ και είναι από τα καλύτερα παιδιά της Καλαμάτας. Τρομερός επαγγελματίας σε ότι και αν κάνει και με εξαιρετικές γνώσεις στα πουλιά. Για να μην παρεξηγηθώ στα γεράκια εννοώ καθώς ο φίλος-αδερφός Βασίλης είναι γερακάρης με μεγάλο έργο στην Πολεμική Αεροπορία. Βασίλη είσαι άρχοντας φιλαράκι και εύχομαι πάντα χαρές στη ζωή σου!!!

ΥΓ 9. Άριστος γνώστης του ΝΒΑ, ψαγμένος και έχει «ρίξει» πολλά ξενύχτια για να παρακολουθεί την δράση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Βέβαια τώρα ξενυχτάει με τον καμάρι του, τον μικρό Γιάννη παρέα, αλλά το χούι δεν κόβεται. Ευχαριστώ για τα μπασκετικά tips και τις πληροφορίες φίλε Κυριάκο από την Θεσσαλονίκη και όπως είδες πλήρωσε στην πρεμιέρα το ΝΒΑ!!!

ΥΓ 10. “Είναι εκπληκτικός αυτός ο Ελληνικός λαός. Εργάζεται και πετυχαίνει παντού εκτός από την πατρίδα του” Edmond About Γάλλος μυθιστοριογράφος, δημοσιολόγος και δημοσιογράφος.

 

ALEX