Φουριόζος ο Παναθηναϊκός τη νέα χρονιά που μόλις μπήκε, καθώς κέρδισε εύκολα την τουρκική Εφές στο φρούριο ΟΑΚΑ και μάλιστα με καλή εμφάνιση σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Έγραψα χθες πως ο Παναθηναϊκός εντός είναι πολύ δυνατός σκοράροντας εύκολα και δικαιώθηκα καθώς με 14/26 τρίποντα, γεμάτος ενέργεια και με πολλές λύσεις σε όλες τις θέσεις (εκτός από σέντερ έχω ξαναπεί) δύσκολα χάνει από την Εφές του Αταμάν. Στα άλλα παιχνίδια η Μάλαγα αυτοκτόνησε καθώς έχασε από +17 λόγω χαλάρωσης και η Βαλένθια εκμεταλλεύτηκε τα λάθη κάνοντας δεύτερη σερί νίκη. Στην Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα δάγκωσε την ρωσική αρκούδα ΤΣΣΚΑ και έστειλε το δικό της μήνυμα πως δεν είναι τελειωμένη και μπορεί να κάνει μεγάλες ζημιές. Κέρδισε εύκολα και με το σπαθί της την ομάδα του Ιτούδη που τελευταία δεν πατάει καλά και έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα. 24 ασίστ η Μπαρτσελόνα 15 η ΤΣΣΚΑ και κάπου εκεί στην δημιουργία έχασε το τρένο η ρωσική ομάδα.

Σήμερα έχουμε τις υπόλοιπες πέντε αναμετρήσεις για την 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, σε ένα πολύ δύσκολο όπως έχω επισημάνει πρόγραμμα στοιχηματικά, και πάμε να δούμε τι έχω ξεχωρίσει για ποντάρισμα για να οδηγηθούμε στο ταμείο.

Από το παιχνίδι Ολυμπιακός-Μιλάνο κρατάμε τις επιστροφές του Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ και Μάντζαρη αλλά και την απουσία του Ρόμπερτς. Ο Ολυμπιακός είναι δεμένο σύνολο με σκληρή αμυντική τακτική και στο ΣΕΦ εύκολα ή δύσκολα έχει τον τρόπο να επιβάλει το ρυθμό του. Βέβαια τελευταία με τις απουσίες είχε νεκρά διαστήματα όπου ήρθε και η ήττα από την Ζαλγκίρις στην Λιθουανία. Το Μιλάνο έχει ποιότητα και αδικείτε από την βαθμολογική του θέση. Νέο παίκτης ο Λιθουανός σταρ Κουζμίνσκας που κάνει ακόμα πιο δυνατό το ρόστερ των Ιταλών. Πονηρό παιχνίδι καθώς ο Ολυμπιακός έχει μεν το μέταλλο και την βαριά φανέλα αλλά η ιταλική ομάδα έχει παίκτες πολύ ποιοτικούς που μπορούν να σου κάνουν την ζημιά εκεί που δεν το περιμένεις. Κλειστό παιχνίδι περιμένω και με το χάντικαπ των 10 πόντους που έχουν μαξιλάρι οι Ιταλοί θα ποντάρω στο διπλό.

Φενερμπαχτσέ-Μπασκόνια η επόμενη επιλογή μου και εδώ η ομάδα του Ομπράντοβιτς έχει δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα της με ισπανική ομάδα. Βέβαια την προηγούμενη εβδομάδα έχασε από την Ρεάλ και δεν έχει άλλα περιθώρια για νέα γκέλα. Η Μπασκόνια μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα και δείχνει να περνάει κάποια κοιλιά. Είναι ομάδα ρυθμού αλλά εκτός έδρας παρουσιάζει αδυναμίες και σήμερα το έργο της θα είναι δυσκολότερο καθώς η τουρκική ομάδα θα είναι «θυμωμένη» μετά την ήττα από την Ρεάλ. Ποντάρω στον άσο και την πιο ποιοτική ομάδα που είναι η Φενέρ.

Τρίτη επιλογή είναι το παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η Ρεάλ έχει μάθει και ζει με τις πολλές και σημαντικές απουσίες και τελευταία δείχνει να είναι ανεβασμένη και να έχει βρει τα πατήματα της. Παίζει γρήγορα αλλά έχει σκληρύνει αμυντικά και αυτό είναι το κλειδί που έχει φέρει τελευταία νίκες. Η Μακάμπι δεν μου αρέσει και έχει δύο πολύ σημαντικές απουσίες καθώς Ντεσόν Τόμας και Νόρις Κόουλ είναι στα πιτς και εκτός μάχης. Μεγάλες απουσίες στο ήδη περιορισμένο ρόστερ της ισραηλινής ομάδας που προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες στην έδρα της, η μία με την Μάλαγα για την Ευρωλίγκα και η μία με την Χάποελ στο πρωτάθλημα. Δύσκολη αποστολή σε μία αφιλόξενη έδρα και εκτιμώ πως η Ρεάλ έχει την ευκαιρία να κερδίσει και σχετικά εύκολα. Άσος.

Στο Μπάμπεργκ-Κίμκι θα ποντάρω στο UNDER 157 συνολικών πόντων καθώς η Μπάμπεργκ επιθετικά έχει θέματα και η Κίμκι εκτός έδρας δεν σκοράρει με συνέπεια. Κλειστό παιχνίδι με περισσότερη έμφαση στις δύο άμυνες.

Τέλος στο Βελιγράδι και στο παιχνίδι Ερυθρός Αστέρας-Ζαλγκίρις καλύτερη επιλογή είναι το OVER 155 συνολικών πόντων που θα το τιμήσω, καθώς θεωρώ πως και οι δύο ομάδες θα οδηγήσουν το παιχνίδι σε γρήγορο ρυθμό με πολλές κατοχές και υψηλό σκορ. Ο Ερυθρός Αστέρας σκοράρει εντός περισσότερο και η Ζαλγκίρις του Γιασικεβίτσιους δεν καταλαβαίνει από έδρες. Καλό το OVER.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΙΛΑΝΟ: Μιλάνο +10.5 στην STOIXIMAN.GR

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Φενερμπαχτσέ -7.5 στην STOIXIMAN.GR

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Ρεάλ Μαδρίτης -9.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ – ΚΙΜΚΙ: UNDER 157.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: OVER 155.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

 

H δυνατή πρόταση για διπλασιασμό είναι

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Φενερμπαχτσέ -4.5 στην STOIXIMAN.GR

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΙΛΑΝΟ: OVER 144.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

 

 

ALEX