Δύσκολη η χθεσινή ημέρα στοιχηματικά καθώς έσκαγε η μία βόμβα μετά την άλλη. Όμως και πάλι πέρασε και πλήρωσε η δυνατή πρόταση του διπλασιασμού που προτείναμε. Πάμε να δούμε τι έγινε χθες στο χθεσινό ναυάγιο της πρωταθλήτριας στο Τσάμπιονς Λιγκ ΑΕΚ απέναντι στην Χάποελ Ιερουσαλήμ. Μα καλά τώρα πρωταθλήτρια ομάδα και στην πρώτη αναμέτρηση της νέας σεζόν με το τρόπαιο στο γήπεδο να μην είναι ούτε οι συγγενείς των παικτών? Και μετά να έχουν απαιτήσεις οι φίλαθλοι της ΑΕΚ να βάλει ο πρόεδρος Αγγελόπουλος περισσότερα χρήματα για να «χτυπήσει» τους δύο αιωνίους? Και ποιος θα το βλέπει? Με λιγότερα από 1300 διαρκείας και θέλουν και Ευρωλίγκα? Μόνο όταν έχει κανένα τελικό όλοι ζητούν προσκλήσεις και εισιτήρια και αυτά πάντα στο τζάμπα. Έλεος δηλαδή γιατί θα τρελαθούμε… Αυτά είναι το ορεκτικό καθώς και στο αγωνιστικό χώρο, το κυρίως πιάτο δηλαδή, η εικόνα της ομάδας δεν ήταν και πολύ καλύτερη και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο που δεν μπήκε, δεν έπαιξε, απώλεσε διαφορά 13 πόντων που είχε μαξιλάρι από το πρώτο μισό και βρέθηκε να χάνει και με 12!!!  Εγώ ένα συμπέρασμα έβγαλα και από χθες και από το Περιστέρι στην πρεμιέρα. Πιο είναι αυτό? Πως η ΑΕΚ θέλει πολύ δουλειά για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και πως μόνο με τα λόγια ομάδα δεν γίνεται. Δεν θέλει γκρίνια και μουρμούρα αλλά πολύ δουλειά. Μόνο δουλειά και στόχο. Τα λέω αυτά για το καλό της ομάδας και τίποτα παραπάνω. Η άλλη ελληνική ομάδα ήταν ΟΜΑΔΑ με κεφαλαία γράμματα και με τρομερή εμφάνιση πέρασε σαν σίφουνας από την Οστάνδη. Ο Προμηθέας Πάτρας το είχα επισημάνει πως δουλεύει σωστά σε όλα τα επίπεδα και αυτό βγαίνει στο παρκέ. Μάγκας ο κόουτς Γιατράς και πολλά μπράβο σε αυτόν και σε όλο το τεχνικό επιτελείο. Την πονάει την ομάδα και φαίνεται.  Άπειρος ο Προμηθέας από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις αλλά έχει θέληση, πείσμα, στόχο, φιλοδοξίες και αυτό μετράει. Πολλά μπράβο σε όλους και μακάρι να συνεχίσει έτσι η ομάδα της Πάτρας.

Η μεγάλη στιγμή όμως έφτασε. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία την έναρξη της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, την Ευρωλίγκα. 16 ομάδες σε ένα μαραθώνιο πρωτάθλημα που όλοι παίζουν με όλους και στο τέλος οι καλύτερες 8 συνεχίζουν στα playoffs. Μην βιαζόμαστε όμως καθώς σήμερα έχουμε πρεμιέρα με τέσσερις αναμετρήσεις, καυτά ζευγάρια που στοιχηματικά πέρσι πραγματικά σαρώσαμε εδώ στο Basketblog.gr και αυτό θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε και φέτος. Καλό διάβασμα όλων των ομάδων και προτάσεις για όλους. Δυνατά πονταρίσματα όταν πρέπει και οι συνθήκες μας ευνοούν, ειδικά ομάδων και παικτών κατόπιν μελέτης και βέβαια ανάλυση των παιχνιδιών ξεχωριστά. Πάμε να δούμε τι έχουμε για σήμερα κα στο τέλος που ποντάρουμε για να γεμίσει το πορτοφόλι μας.

Χρονικά το πρώτο παιχνίδι είναι το ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπαρτσελόνα. Ντέρμπι με το καλημέρα στη Μόσχα καθώς η ΤΣΣΚΑ και πάλι παραμένει ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου καθώς είναι ακριβή ομάδα, με πλούσιο ρόστερ και καλό προπονητή τον δικό μας Δημήτρη Ιτούδη. Έμεινε όλος ο βασικός κορμός και δυνάμωσε μάλιστα στη θέση “3” που πέρσι είχε πρόβλημα. Ομάδα που παίζει γρήγορα και βγάζει αρκετούς αυτοματισμούς στο γήπεδο καθώς έχει πλούσιο ταλέντο και μεγάλη ποιότητα. Η Μπαρτσελόνα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης αλλά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε καθοδική πορεία. Πολλά χρήματα δαπανήθηκαν αλλά ακόμα η ομάδα ψάχνει την αγωνιστική της ταυτότητα. Πέρσι στα μέσα της σεζόν στον πάγκο κάθισε ο σέρβος πολύπειρος κόουτς Πέσιτς και τελικά παρέμεινε για ακόμα μία χρονιά. Ο Ναβάρο πλέον είναι παρελθόν και πλέον όλα αλλάξανε. Μεγάλο ντέρμπι και όλοι θέλουν να μπούνε με το δεξί στη διοργάνωση. Και οι δύο ομάδες έχουν καλούς σκόρερ και εξαιρετικούς σουτέρ. Ποντάρω στο OVER 165 συνολικών πόντων περιμένοντας γρήγορο ρυθμό, πολλές κατοχές και μεγάλο σκορ.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Παναθηναϊκός και φέτος έχει θέσει στόχο το Final 4, ενισχύθηκε και ουσιαστικά έχει βάθος στο ρόστερ που του έλειπε πέρσι και πλέον ο κόουτς Πασκουάλ έχει στα χέρια του μια ομάδα που είναι διψασμένη για την κορυφή. Αθλητικά κορμιά που μπορούν να πνίξουν αμυντικά τον αντίπαλο και πρέπει να αλλάξει το περσινό μπάσκετ που έπαιζε με τα πάρα πολλά τρίποντα και την μπάλα πολύ χρόνο στα χέρια ενός παίκτη (Τζέιμς) που τον έκανε προβλέψιμο και είχε πολλά προβλήματα. Όπλο του η καυτή έδρα και η εμπειρία, καθώς έχει παίκτες που «έχουν φάει με το κουτάλι» την διοργάνωση.  Η Μακάμπι τα τελευταία χρόνια δεν πατάει καλά και κάθε χρόνο κάνει πολλές αλλαγές που όμως δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Βαριά φανέλα που έχει απαιτήσεις και στο τιμόνι της ομάδα του λαού συνεχίζει ο κόουτς Σπάχια. Και πάλι αρκετοί αμερικάνοι και πολύ ατομικό ταλέντο που όμως πρέπει να βρεθεί χημεία για να γίνει ανταγωνιστική ομάδα. Στόχος της είναι τουλάχιστον η 8άδα αλλά θα είναι δύσκολο καθώς υπάρχουν πολλοί και δυνατοί αντίπαλοι απέναντί της.  Σήμερα ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να διώξει το άγχος της πρεμιέρας και του πρέπει, να είναι συγκεντρωμένος και από την άμυνα να βγάζει καλές επιθέσεις και εύκολα καλάθια. Στην επίθεση τον Παναθηναϊκό δεν τον φοβάμαι καθώς εντός σκοράρει πολύ. Αμυντικά θέλει συγκέντρωση και διάθεση. Η Μακάμπι από την μεριά της θα προσπαθήσει να επιβάλει το ρυθμό της και με το ατομικό ταλέντο των παικτών να είναι κοντά στο σκορ για να έχει τις ευκαιρίες της. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός είναι πιο ΟΜΑΔΑ και θα μπει με το δεξί. Άσος.

Μπάγερν Μανάχου-Εφές το επόμενο παιχνίδι και ανυπομονώ για αυτή την αναμέτρηση. Η γερμανική ομάδα είναι η πρωταθλήτρια Γερμανίας, και με τον Σέρβο κόουτς Ράντονιτς θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Είναι ομάδα που κάθε χρόνο ανεβάζει το μπάτζετ και ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο. Παίζει όμορφο μπάσκετ και ενισχύθηκε αρκετά σε σχέση με πέρσι που δεν έπαιζε στην Ευρωλίγκα αλλά στο Γιούροκαπ. Η Εφές από την άλλη πλευρά έχει αλλάξει τα πάντα στο ρόστερ της όπως σχεδόν κάθε χρόνο, έχοντας και πάλι υψηλούς στόχους αλλά κάτι γίνεται στο τέλος και βρίσκεται πάλι χαμηλά. Έχει δαπανήσει πολλά χρήματα και στον πάγκο της έχει τον Τούρκο κόουτς Αταμάν. Ταλέντο υπάρχει μπόλικο απλά πρέπει επιτέλους να σκληρύνει και να μην είναι τόσο σοφτ όπως παλιότερα. Στο Σούπερ Καπ της Τουρκίας κερδίζοντας την Φενέρ πήρε δίκαια τον πρώτο τίτλο κάτι που δείχνει πως κάτι σωστό χτίζεται. Αμφίρροπη αναμέτρηση καθώς η Μπάγερν έχει τον ενθουσιασμό και την δύναμη της έδρας, από την άλλη μεριά η Εφές είναι έμπειρη και με πιο ποιοτικό ρόστερ. Με ρίσκο θα ποντάρω στο OVER 157 συνολικών πόντων γιατί επιθετικά και οι δύο ομάδες δείχνουν αρκετά δυνατές.

Το σημερινό πρόγραμμα κλείνει με το παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ θέλει να επαναλάβει την περσινή μαγική χρονιά και να παραμείνει στην κορυφή. Κράτησε όλους τους παίκτες εκτός από το Σλοβένο αστέρι Ντόντσιτς που κυνηγάει το όνειρο του στο ΝΒΑ. Στη θέση του πήρε τον συμπατριώτη του Πρέπελιτς. Η Ρεάλ είναι γεμάτη σε όλες τις θέσεις με τεράστια εμπειρία και το μόνο αρνητικό είναι ο αρκετά μεγάλος μέσος όρος ηλικίας. Παίζει πειστικά στο ισπανικό πρωτάθλημα και δείχνει πως είναι έτοιμη για την πρεμιέρα. Η Νταρουσάφακα περσινή κάτοχος του Γιούροκαπ που πήρε και το μαγικό εισιτήριο για την Ευρωλίγκα, είναι από τις ομάδες που φέτος θα έχει προβλήματα, καθώς άλλαξε προπονητή (έφυγε ο Μπλατ και στη θέση του ο νεαρός και άπειρος Τούρκος Αχμέτ Τσάκι) οικονομικά τα πράγματα είναι στριμωγμένα, και γενικά έχει μέτριο ρόστερ χωρίς τον μεγάλο ηγέτη και τη βαριά φανέλα. Την 1η αγωνιστική στο τουρκικό πρωτάθλημα ηττήθηκε μέσα στην έδρα της από την Γκαζιαντέπ με τραγική εμφάνιση και πάρα πολλά προβλήματα στην επίθεση (μόλις 62 πόντους). Εδώ υπάρχει φαβορί και είναι η ομάδα της Μαδρίτης. Καλύτερη, πιο γεμάτη και με ποιότητα που ξεχειλίζει. Άσος καλός.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: OVER 165.5 συνολικούς πόντους

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Παναθηναϊκός -5.5

ΜΠΑΓΕΡΝ – ΕΦΕΣ: OVER 157.5 συνολικούς πόντους

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ: Ρεάλ Μαδρίτης -12.5

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: OVER 159.5 συνολικούς πόντους

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Παναθηναϊκός -2.5

 

Από τα ειδικά παικτών έχω ξεχωρίσει το

OVER 10.5 συνολικοί πόντοι A. Tomic της Μπαρτσελόνα  ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

OVER 8.5 συνολικοί πόντοι I. Papapetrou του Παναθηναϊκού

OVER 7.5 συνολικοί πόντοι A. Moerman της Εφές

OVER 1.0 συνολικά εύστοχα τρίποντα N. Kalathes του Παναθηναϊκού

 

ΥΓ 1. Μεγάλη παικτούρα ο Χένρι της Ούνικς Καζάν που τον ήθελε και δεν τον πήρε τελικά ο Ολυμπιακός. Πολυεργαλείο που κάνει τα πάντα. Μεγάλο δίκιο είχε ο Γιάνναρος από το γνωστό Αμόριο Έβρου, που μου τον μελετούσε από τον Ιούνιο. Ναι αλήθεια από τον Ιούνιο. Γιάννη είσαι μεγάλη μπασκετόφατσα αδερφέ μου!!! Αυτό το τεφτεράκι που έχεις τι άλλο να έχει γραμμένο άραγε?

ΥΓ 2. Στην ΑΕΚ φέτος κράτησαν τον Καβαδά και διώξανε τον Μαυροειδή. Ναι τον διώξανε έτσι λέω εγώ. Διαφωνεί κανείς?

ΥΓ 3. Κάποιους δεν τους αρέσει η αλήθεια και “σοκάρονται” όταν βλέπουν πως μερικοί-ελάχιστοι δεν είναι πιόνια τους και ευτυχώς δηλαδή ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αξιοπρέπεια, ήθος και κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Λίγοι είναι αυτοί και δυστυχώς οι περισσότεροι πάνε στη γραμμή που θα τους δώσουν. Εδώ είπαμε λέμε αλήθειες, ότι ξέρουμε και βλέπουμε, τα υπόλοιπα αλλού!!!

ΥΓ 4. Από την Ανδραβίδα του νομού Ηλείας, φοιτητής στα Γιάννενα και τώρα ζει στη Θεσσαλονίκη. Εξαιρετικό παιδί, ευγενικό και τον ευχαριστώ για τα πολύ καλά του λόγια. Ομορφόπαιδο Πάνο να περνάς καλά φιλαράκι και πάντα με το χαμόγελο!!!

ΥΓ 5. Δεν τρέχει, απλώς τα «καταπίνει» τα χιλιόμετρα σε βουνά, πεδιάδες και γήπεδα. Εδώ από τα Γιαννιτσά έφτασε στην Κομοτηνή. Άριστος επαγγελματίας στη δουλειά του και εκπαιδευταράς!!! Αλλά η τέχνη του σουτ δεν ξεχνιέται και ο πολύ καλός φίλος Γιώργος όταν πιάνει την πορτοκαλί μπάλα κάνει πράγματα και θαύματα. Αρειανάκι τρελό βλέποντας την ομάδα του με το δίκιο του γκρινιάζει καθώς την καμάρωνε τις παλιές καλές εποχές της αυτοκρατορίας!!!

ΥΓ 6. “Οι άνθρωποι επινόησαν τη θεά της τύχης για να δικαιολογήσουν τη δική τους έλλειψη θέλησης”  Δημόκριτος

 

ALEX