Άρχισε και πλήρωσε. Ναι η Ευρωλίγκα πληρώνει και μάλιστα πάρα πολύ καλά. Η δυνατή πρόταση διπλασιασμού μας ξανά-δικαίωσε και μας γέμισε το πορτοφόλι. Η ΤΣΣΚΑ είχε εύκολο έργο τελικά και διέσυρε την Μπαρτσελόνα του Πέσιτς με 20 πόντους στο κεφάλι και το 95-75 που έγραψε το ταμπλό και ήταν το τελικό σκορ, επαλήθευσε και το OVER που ποντάραμε. Στην Γερμανία τώρα η Εφές πέρασε σαν σίφουνας από την Μπάγερν δείχνοντας πως κάτι αλλάζει. Έπαιξε σοβαρά, πειθαρχημένα και κέρδισε πάρα πολύ εύκολα. Το οβεράκι ήταν δώρο και το τσιμπήσαμε!!! Στη Μαδρίτη η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβεβαιώσει την δυναμικότητά της και με ένα υγιεινό περίπατο μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση. Η Νταρουσάφακα πάλεψε, προσπάθησε έβαλε 93 πόντους αλλά ήταν πολύ λίγη μπροστά στην πολύ δυνατή Ρεάλ που στην τέταρτη περίοδο χαλάρωσε και το κοντέρ σταμάτησε στο 109!!!  Άσος καλός έγραψα και ήταν πάρα πολύ καλός τελικά!!!

Τέλος στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός κέρδισε και για ένα μόλις πόντο μας στέρησε το απόλυτο 4 στα 4!!! Πέρασε βέβαια η νίκη του στη βασική πρόταση διπλασιασμού αλλά εκτιμώ πως μπορούσε να κερδίσει σχετικά πιο εύκολα αλλά και πάλι τα πολλά λάθη και λίγο ο Πασκουάλ που πάλι μπερδεύτηκε κάνοντας μέτρια διαχείριση οδήγησαν το παιχνίδι ουσιαστικά σε τεντωμένο σκοινί με τον καλύτερο όμως Παναθηναϊκό τελικά να κερδίζει και να μπαίνει και αυτός με το δεξί στη νέα σεζόν.

Ωραία πράγματα λοιπόν χθες αλλά και σήμερα έχουμε τα υπόλοιπα. Πάμε να δούμε τα άλλα τέσσερα παιχνίδια αναλυτικά και στο τέλος τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα που θα μας οδηγήσει στο ταμείο.

Χρονικά η πρώτη αναμέτρηση είναι το Μπουντούτσνοστ-Μιλάνο. Η Μπουντούτσνοστ ομάδα από το Μαυροβούνιο έβγαλε εκτός διοργάνωσης τον Ερυθρό Αστέρα και φέτος δεν θα έχουμε καμιά ομάδα από την Σερβία στην Ευρωλίγκα. Τη θεωρώ μέτρια ομάδα χωρίς υψηλό μπάτζετ και με ένα ιδιόρρυθμο και παράξενο προπονητή τον Τζίκιτς. Δεν έχει μεγάλους αστέρες στο ρόστερ της και πιστεύω θα είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης κυρίως εκτός έδρας. Το Μιλάνο και πάλι έριξε πολύ χρήμα κάνοντας καλές κινήσεις, αποκτώντας αυτή τη φορά παίκτες που γνωρίζουν την Ευρωλίγκα έχοντας μεγάλη εμπειρία και ποιότητα. Παρέμεινε στο πάγκο ο ιταλός κόουτς Πιανιτζιάνι θέλοντας και πάλι την υπέρβαση, τουλάχιστον να μπει στα playoffs. Από τα πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα είδα πως η ομάδα είναι πιο σοβαρή σε σχέση με πέρσι και δείχνει κάτι να αλλάζει. Βέβαια τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε και όλα θα αποτυπωθούν στο παρκέ. Πιστεύω πως η πιο έμπειρη και ποιοτικότερη ομάδα που είναι το Μιλάνο θα μπει με το δεξί και θα κερδίσει μέσα στο Μαυροβούνιο. Διπλό.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Κίμκι-Ολυμπιακός. Η Κίμκι του πολύ καλού Γιώργου Μπαρτζώκα φέτος έχει θέσει στόχο τουλάχιστον την 8άδα και μετά ότι καλύτερο προκύψει. Ακριβή ομάδα (μην ξεχνάμε το συμβόλαιο του Σβεντ με σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ καθαρά το χρόνο) αθλητική και με αλλαγές σε σχέση με πέρσι. Στα φιλικά προετοιμασίας δεν τα πήγε καλά αλλά είχε αρκετές απουσίες είτε με διεθνείς είτε με τραυματισμούς,  αλλά τώρα δείχνει σε καλύτερη κατάσταση και πιστεύω πως με την πάροδο του χρόνου θα παίξει όμορφο μπάσκετ και θα κάνει ζημιές.  Ο Ολυμπιακός άλλαξε καπετάνιο στον πάγκο μετά από αρκετά χρόνια και ο Ισραηλινός κόουτς Μπλατ είναι ουσιαστικά η μεγαλύτερη μεταγραφή των Πειραιωτών. Άλλαξε τους περισσότερους ξένους έχοντας όμως αρκετά καλό ελληνικό κορμό χωρίς όμως τον Ιωάννη Παπαπέτρου που πήγε στον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός θέλει χρόνο καθώς φέτος αλλάζει η φιλοσοφία του και σε άμυνα και σε επίθεση. Εγώ διακρίνω ένα πρόβλημα στην γραμμή των ψηλών αλλά ο χρόνος θα δείξει αν του βγει του Μπλατ το σχήμα με πολλούς ημίψηλους στο ρόστερ. Έχει τεράστια εμπειρία στην διοργάνωση αλλά δείχνει ανέτοιμος αυτή τη χρονική στιγμή. Εκτιμώ πως η Κίμκι δεν του ταιριάζει του Ολυμπιακού και θα ποντάρω στον άσο της ρωσικής ομάδας.

Συνεχίζω με το παιχνίδι Ζαλγκίρις-Μπασκόνια. Μεγάλο ντέρμπι στη Λιθουανία με τις δύο ομάδες να έχουν τον ίδιο στόχο, δηλαδή 8άδα και μετά ότι καλύτερο και με την Μπασκόνια να είναι η οικοδέσποινα του φετινού Final Four που θα διεξαχθεί στην αγαπημένη μου Βιτόρια. Η Ζαλγκίρις πέρσι πραγματοποίησε τρομερή σεζόν, έπαιξε υπέροχο μπάσκετ και δίκαια έφτασε στο Final Four. Ο κόουτς Γιασικεβίτσιους έβαλε την υπογραφή του στη λιθουανική ομάδα έχοντας ένα σύνολο πειθαρχημένο, καλοδουλεμένο και στόχο το όμορφο μπάσκετ. Σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια γεμίζει ασφυκτικά το γήπεδο και κόσμος αγαπάει το μπάσκετ. Φέτος έχει βάλει και πάλι ψηλά τον πήχη κάνοντας υπέρβαση στο μπάτζετ. Έχουν φύγει παίκτες κλειδιά αλλά η Ζαλγκίρις θα παραμείνει ανταγωνιστική με την διαφορά να είναι, πως φέτος θα την υπολογίζουν περισσότερο καθώς γνωρίζουν πως έχουν να κάνουν με μία καλή ομάδα που έχει αρχή, μέση και τέλος. Η Μπασκόνια κράτησε σχεδόν όλο τον κορμό της και με τον έμπειρο κόουτς Μαρτίνεθ θα προσπαθήσει να ταξιδέψει έως το τέλος της διαδρομής που είναι η Βιτόρια. Έχει καλή ομάδα, έχει ηγέτη για τα δύσκολα (Σενγκέλια) και πήρε καλούς ξένους. Έχει σκαμπανεβάσματα κυρίως εκτός έδρας αλλά είναι επικίνδυνος αντίπαλος. Στοιχηματικά δύσκολα το προσεγγίζεις το παιχνίδι αυτό και με πολύ ρίσκο θα ποντάρω στο OVER 157 συνολικούς πόντους καθώς περιμένω γρήγορο ρυθμό και από τις δύο ομάδες με υψηλό σκορ.

Τέλος η 1η αγωνιστική κλείνει με το παιχνίδι Φενερμπαχτσέ-Γκραν Κανάρια. Η περσινή φιναλίστ με την πρωτάρα αναμετρούνται με ξεκάθαρο όμως φαβορί την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η Φενέρ δεν έκανε μεγάλες αλλαγές, αντιθέτως εκτιμώ πως με τις δύο προσθήκες που έκανε θα είναι πιο δυνατή και με περισσότερες λύσεις σε όλες τις θέσεις. Αποκλειστικά ομάδα Ομπράντοβιτς είναι η τουρκική ομάδα, με ρόλους και συστήματα όπως έχουμε γνωρίζει τον Σέρβο κόουτς. Από τα φαβορί της διοργάνωσης και με πολύ κόσμο. Η Γκραν Κανάρια θα στηριχθεί στον ενθουσιασμό και στην έδρα της γιατί από ομάδα δεν διακρίνω κάτι ιδιαίτερο και γενικά φέτος την βλέπω λίγο χειρότερη από πέρσι. Ομάδα που άφησε εκτός διοργάνωσης την Μάλαγα και την Βαλένθια από την Ισπανία. Της λείπει ο παίκτης βαρόμετρο, ο παίκτης ηγέτης καθώς έφυγε ο πολύ καλός σουτέρ Κούριτς για την Μπαρτσελόνα. Η Φενέρ είναι μία κλάση ανώτερη τουλάχιστον από τους νησιώτες και πιστεύω πως θα μπει δυνατά να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι. Άσος με διψήφια διαφορά.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ – ΜΙΛΑΝΟ: Μιλάνο -5.5

ΚΙΜΚΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κίμκι ΝΙΚΗΤΗΣ

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: OVER 157.5 συνολικοί πόντοι

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ: Φενερμπαχτσέ -11.5

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ: Φενερμπαχτσέ -7.5

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: OVER 151.5 συνολικοί πόντοι

 

Από τα ειδικά παικτών έχω ξεχωρίσει

OVER 4.5 συνολικά ριμπάουντ του A. Gill της Κίμκι

OVER 7.5 συνολικοί πόντοι του J. Strelnieks του Ολυμπιακού

OVER 17.5 συνολικοί πόντοι του M. James του Μιλάνου

OVER 6.5 συνολικά εύστοχα τρίποντα της Ζαλγκίρις

 

ΥΓ 1. Τον γνωρίζω πάνω από 20 χρόνια και πραγματικά είναι παιδί διαμάντι. Παλιά το έπαιζε ροκάς και έτσι, αλλά στο τέλος ξενυχτούσε μέχρι πρωίας στα μπουζούκια με τα παρεάκια του. Τα τελευταία (αρκετά) χρόνια σοβάρεψε, οικογενειάρχης πλέον και με το καλό περιμένει το δεύτερο τέκνο σε λίγους μήνες αλλά μυαλό δεν έβαλε, καθώς το OVER που του λέω το παίζει UNDER. Μέχρι πότε θα σε διορθώνω Κυριάκο αδερφέ μου? Το σκύλο να πάρεις… ξέρεις εσύ!!!

ΥΓ 2. Τερματοφυλακάρα και ο καλύτερος οδηγός ταξί μακράν στο πανέμορφο νησί  της Καρπάθου. Ευγενικός, χαμογελαστός και πάντα ευδιάθετος σε ότι και να κάνει. Τεράστια εμπειρία στα γήπεδα και τώρα αν ήταν 20 χρονών θα έκανε μεγάλη καριέρα στη μεγάλη κατηγορία. Γιάνναρε φιλαράκι μου να προσέχεις το Νικόλα το μπατζανάκη σου!!!

ΥΓ 3. Πολλά χαιρετίσματα σε όλα τα παιδιά στην φιλόξενη Αμαλιάδα και ιδιαίτερα στη συμπάθεια μου τον Γιώργαρο τον αεροπόρο!!! Νέα σεζόν και φαντάζομαι εκεί στο καφέ τι γίνεται με Βασίλη, Θανάση, Γιώργο όλους κόκκινους μέχρι το κόκκαλο!!! Γιώργο μόνος τους παλεύεις?

ΥΓ 4. Φίλος από τα παλιά. Τον έχω στην καρδιά μου και στο γήπεδο έχουμε συνεργαστεί άψογα. Είναι killer έξω από το τρίποντο. Πανέξυπνος ξέροντας να διαβάζει σωστά το παιχνίδι όσο λίγοι. Στη δουλειά του εξαιρετικός και πάντα εξυπηρετικός μέχρι εκεί που δεν πάει. Κώστας Γαλανάκης το καλύτερο παιδί τέλος!!!

ΥΓ 5. Το Σάββατο στην όμορφη Λήμνο ο Ήφαιστος θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στα σαλόνια της 1ης κατηγορίας απέναντι στον Πανιώνιο. Θα ήθελα να ήμουν εκεί και μετά το γήπεδο να πήγαινα για πολύ καλό τσίπουρο και όχι μόνο (όλα τα καλούδια) στο οινοπαντοπωλείο του αδερφού Αριστείδη Τζάνερου στο ΚΕΛΑΡΙ. Άρη καλό χειμώνα φιλαράκι να είσαι πάντα καλά!!!

ΥΓ 6. Στην μπασκετική Χαλκίδα που είναι μαζί μας πολλά χαιρετίσματα και ιδιαίτερα σε ένα εξαιρετικό παιδί που αγαπάει πάρα πολύ το μπάσκετ. Θύμιο είσαι παλίκαρος αδερφέ μου και να χαίρεστε το μικρό Νικόλα σας που αύριο έχει και τα γενέθλιά του!!!

ΥΓ 7. Εκεί στη Θεσσαλονίκη είναι παλικάρια ο Σάκης και ο Ντένης και όλη η ομάδα ΔΙΑΣ που «οργώνουν» καθημερινά όλη την πόλη για την ασφάλεια όλων μας. Δύσκολο έργο καθώς τα πράγματα έχουν ξεφύγει αλλά τα παιδιά αυτά είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Απλά ο Σάκης αρρωστάκι Ολυμπιακός τσιγκλάει συνέχεια τον πράσινο Ντένη και εκεί γίνεται ένα κακός χαμός. Να προσέχετε παλικάρια να είστε πάντα καλά.

ΥΓ 8. “Οι άνθρωποι κρίνουν περισσότερο από τα φαινόμενα παρά από την πραγματικότητα, γιατί όραση έχουν όλοι ενώ αντίληψη λίγοι” Πλάτων

 

ALEX