Καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, δύναμη, πίστη και μόνο χαρές εύχομαι σε όλους ανεξαιρέτως. Το 2018 ήρθε και μακάρι να μας κάνει και καλύτερους ανθρώπους, καθώς καθημερινά βλέπουμε και  ακούμε πράγματα που τα παρακολουθούσαμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας πριν από μερικά χρόνια!!! Πολλά εγκλήματα, μεγάλος ανθρώπινος πόνος και πραγματικά το πράγμα έχει ξεφύγει από όπου και αν το πιάσεις. Δεν υπάρχουν αρχές, η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά αξιών, οι οικογένειες έχουν διχοτομηθεί καθώς αδέρφια μαλώνουν και σκοτώνονται για ένα κομμάτι γης και γενικά καθημερινά βιώνουμε καταστάσεις απίστευτες. Μακάρι λέω μακάρι το 2018 να ανοίξει μια πόρτα ελπίδας, αισιοδοξίας και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, με τους δίπλα μας, με τους απέναντι, με τα ζώα, με όλα.

Στοιχηματικά εύχομαι η νέα χρονιά να είναι το ίδιο καλή και αν γίνεται και ακόμα καλύτερη από την προηγούμενη, να έχουμε επιτυχίες που θα βοηθήσουν στα πολλά έξοδα που έχει ο καθένας και η οικογένεια του και γενικά να είμαστε στο συν και όχι να χάνουμε αλόγιστα ποντάροντας με πείσμα και χωρίς κανένα μέτρο. Σωστή ενημέρωση, υπομονή και όλα θα γίνουν έτσι όπως πρέπει. Τι πρέπει? ΤΑΜΕΙΟ και μόνο ΤΑΜΕΙΟ.

Σήμερα λοιπόν σε ένα φτωχό από αγώνες κουπόνι έχω επιλέξει δύο παιχνίδια από το Γιούροκαπ και ένα παιχνίδι (ντερμπάρα λέμε) από την Liga Endesa της Ισπανίας.

Από το Γιούροκαπ που έχουμε την έναρξη του δεύτερου γύρου, περνάνε οι δύο από κάθε γκρουπ των τεσσάρων στην επόμενη φάση. Τα πράγματα ζορίζουν από εδώ και στο εξής καθώς οι ομάδες είναι οι καλύτερες της διοργάνωσης και τα λάθη δύσκολα διορθώνονται.

Πρώτη επιλογή είναι το παιχνίδι Λιέτουβος Ρίτας-Ζενίτ. Η λιθουανική ομάδα είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη, παίζει όμορφο μπάσκετ και είναι δεμένο σύνολο με καλή χημεία και δυνατή έδρα. Η ρωσική Ζενίτ είναι ακριβή ομάδα, έχει έμπειρους παίκτες αλλά δεν παίζει καλά (όσο μπορεί), έχει σκαμπανεβάσματα και γενικά προβληματίζει στο παρκέ. Έχει βλέψεις για παραπάνω αλλά δεν μου αρέσει η εικόνα της και κυρίως εκτός έδρας είναι σοφτ. Θα ποντάρω στην πιο φορμαρισμένη Λιέτουβος που στην έδρα της είναι αξιόπιστη και θα τιμήσω τον άσο.

Το δεύτερο παιχνίδι από το Γιούροκαπ είναι το Τρέντο-Τσεντεβίτα. Σε τρομερή φόρμα και οι δύο ομάδες που τα πηγαίνουν εξαιρετικά και στο πρωτάθλημα τους και περάσανε με το σπαθί τους στο δεύτερο γύρο στο Γιούροκαπ. Η Τρέντο κάθε χρόνο εμφανίζεται καλύτερη, με σωστές επιλογές σε ξένους αμερικάνους και γενικά της αρέσει το γρήγορο μπάσκετ και το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο. Η Τσεντεβίτα αν και είχε κάποια οικονομικά προβλήματα στην αρχή της σεζόν τα έλυσε και με σωστό πλάνο και πολύ δουλειά έχει δημιουργήσει ένα μαχητικό σύνολο που παλεύει όλα τα παιχνίδια της ξέροντας να χτυπάει τις αδυναμίες των αντιπάλων της. Ενδιαφέρον αναμέτρηση και καλή επιλογή το OVER 154 συνολικών πόντων καθώς περιμένω υψηλό σκορ στο καμίνι Pala Trento των Ιταλών.

Στην Liga Endesa έχουμε ντέρμπι με την έλευση του νέου έτους καθώς συγκρούονται η Μπασκόνια με την Ρεάλ Μαδρίτης στην Buesa Arena στη Βιτόρια. Η Μπασκόνια είναι ομάδα ρυθμού και όταν της βγει το παιχνίδι είναι πολύ επικίνδυνη. Έχει καλούς παίκτες και της αρέσει να σουτάρει από την περιφέρεια που εντός έχει καλύτερα ποσοστά. Για την Ευρωλίγκα να θυμίσω πως είχε κερδίσει την Ρεάλ με 30 πόντους διαφορά με το πίνακα να γράφει 105-75 !!! Η Ρεάλ έχει μεγάλο ρόστερ αλλά έχει και τους περισσότερους τραυματισμούς από κάθε άλλη ομάδα. Όμως έμαθε να ζει και να παλεύει με τους παίκτες που έχει στην διάθεσή του ο κόουτς Λάσο και είναι πάντα ανταγωνιστική και πολύ ποιοτική. Ντέρμπι με τα όλα του και περιμένω να δω ένα παιχνίδι με πολύ τρέξιμο, πάθος και πολύ μεγάλο σκορ. Ανεβασμένο το OVER 169 συνολικών πόντων, αλλά από τις δύο ομάδες παρακολουθούμε μεγάλα παιχνίδια με υψηλά σκορ. Ποντάρουμε δυνατά στο OVER 169 συνολικών πόντων.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ – ΖΕΝΙΤ: Λιέτουβος Ρίτας -1.5 στην STOIXIMAN.GR

ΤΡΕΝΤΟ – ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ: OVER 154.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: OVER 169.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!

 

ALEX