Καλό μήνα εύχομαι με υγεία για όλους και ο Οκτώβριος μπαίνει με φουλ μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη, καθώς έχουμε πρεμιέρα στο Γιούροκαπ με αρκετές αναμετρήσεις το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη και βέβαια το κυρίως πιάτο έρχεται την Πέμπτη-Παρασκευή με την αγαπημένη μας Ευρωλίγκα που φέτος θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον με περισσότερες αναμετρήσεις καθώς αυξήθηκαν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Γιούροκαπ λοιπόν σήμερα και έχουμε 4 ομίλους των 6 ομάδων και από εκεί θα προκύψουν οι ομάδες που θα δώσουν το παρών στο ΤΟΠ-16 του θεσμού, το οποίο θα δομηθεί με τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Θέλει προσοχή όπως κάθε πρεμιέρα για να μην πέσουμε θύματα εκπλήξεων, καθώς ακόμα οι ομάδες δεν είναι απολύτως έτοιμες και αυτό είναι φυσιολογικό για αυτή την εποχή. Πάμε να δούμε λοιπόν τι έχουμε ανιχνεύσει και που θα ρίξουμε το βάρος για να γεμίσουμε το πορτοφόλι μας.

Πρώτη σημερινή επιλογή είναι το παιχνίδι Μονακό-Ανδόρρα. Δύο νίκες στο γαλλικό πρωτάθλημα έχει η Μονακό και μπήκε με το δεξί τη νέα σεζόν. Ομάδα αρκετά ακριβή με τον Σάσα Ομπράντοβιτς στο τιμόνι της ομάδας και βλέπει πολύ ζεστά την διοργάνωση ψάχνοντας την υπέρβαση. Η Ανδόρρα είναι μέτρια ισπανική ομάδα που πέρσι έκανε καλή χρονιά και δίκαια πήρε το εισιτήριο για το Γιούροκαπ. Ο Ίμπο Ναβάρο κάνει πολύ καλή δουλειά στον πάγκο αν και φέτος η ισπανική ομάδα δείχνει αρκετές αδυναμίες κυρίως επιθετικά καθώς δεν έχει βρει ακόμα χημεία με τις αλλαγές που έκανε. Ντερμπάκι είναι το παιχνίδι με την Μονακό να είναι πιο έτοιμη ομάδα που παίζει και στην έδρα της. Ποντάρουμε στον άσο.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το παιχνίδι Βενέτσια-Παρτιζάν. Η Βενέτσια πήρε με το σπαθί της το πρωτάθλημα Ιταλίας πέρσι και έριξε στο καναβάτσο το μεγάλο όνομα που λέγεται Μιλάνο. Είναι έμπειρη ομάδα με πολύ καλή έδρα και έχει κρατήσει τον περσινό κορμό. Η Παρτιζάν κάθε χρόνο κάνει βήματα προόδου και προσπαθεί να ξαναμπεί στους δυνατούς της λίγκας της και να ζήσει τις καλές εποχές του παρελθόντος που ήταν υπερομάδα. Ομάδα με φρεσκάδα και πολύ ταλέντο που έχει άγνοια κινδύνου θέλοντας την υπέρβαση στο θεσμό. Εδώ θα ποντάρουμε στο επιθετικό ταλέντο των δύο ομάδων και θα πάμε στο OVER 154 συνολικών πόντων περιμένοντας μεγάλο σκορ.

Τέλος κλείνω με το παιχνίδι Ρίτας Βίλνιους-Λοκομοτίβ Κούμπαν. Η γηπεδούχος Ρίτας είναι η κλασική λιθουανική ομάδα που της αρέσει το γρήγορο μπάσκετ στο ανοικτό γήπεδο και κυρίως στην έδρα της είναι πολύ επικίνδυνη. Ξεκίνησε πολύ δυνατά τη σεζόν με 3 στα 3 στο πρωτάθλημα της αλλά με ομάδες υποδεέστερες και χαμηλότερου βεληνεκούς. Από την άλλη πλευρά η Κούμπαν είναι ομάδα ακριβή με νέα προπονητή τον Λούκα Μπιάνκι που πέρσι ήταν στην ΑΕΚ. Έχει στόχο να πάει ψηλά στην διοργάνωση και από νωρίς θα πρέπει να δείξει τις διαθέσεις της. Πιστεύω πως είναι πιο γεμάτη ομάδα με καλό υλικό και μπορεί να φύγει με τη νίκη από το Βίλνιους αν και οι γηπεδούχοι θα παλέψουν με ότι έχουν για το καλύτερο. Διπλό.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Γιούροκαπ είναι

ΜΟΝΑΚΟ – ΑΝΔΟΡΡΑ: Μονακό -4.5

ΒΕΝΕΤΣΙΑ – ΠΑΡΤΙΖΑΝ: OVER 154.5 συνολικούς πόντους

ΡΙΤΑΣ ΒΙΛΝΙΟΥΣ – ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ: Λοκομοτίβ Κούμπαν -3.5

 

ΥΓ. “ Να σέβεσαι τους ηλικιωμένους όταν είσαι νέος, να βοηθάς τους αδύναμους όταν είσαι δυνατός, να παραδέχεσαι ότι φταις όταν είσαι λάθος, γιατί θα έρθει μια μέρα που και εσύ θα είσαι ηλικιωμένος, αδύναμος και λάθος… ”

 

ALEX