Το είπαμε χθες πως η Ευρωλίγκα είναι η αγαπημένη μας εδώ στη στήλη και μας πληρώνει σχεδόν πάντα.  Η πρόταση διπλασιασμού πέρασε αέρας ανεβάζοντας την μπάνκα μας ενώ και το δυνατό μονό αποδεκτό πλήρωσε εύκολα και μας γέμισε το πορτοφόλι. Γενικά τα πράγματα για πρεμιέρα πήγαν εξαιρετικά και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Πάντα έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοικτά για να αποφύγουμε κακοτοπιές και παγίδες και με σωστή ενημέρωση και καλή τακτική θα ξανά-οδηγηθούμε στο ταμείο.

Πέντε είναι τα σημερινά παιχνίδια που θα ολοκληρώσουν την 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και πάμε να τα αναλύσουμε το καθένα ξεχωριστά και στο τέλος να δούμε τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα.

Χρονικά πρώτη αναμέτρηση είναι το Ζαλγκίρις-Μπασκόνια. Η  Ζαλγκίρις άλλαξε πολλά σε σχέση με πέρσι καθώς φύγανε παίκτες κλειδιά και θα χρειαστεί χρόνο να παίξει το μπάσκετ που θέλει ο κόουτς Γιασικεβίτσιους. Η έδρα είναι η δύναμη της καθώς στη Λιθουανία αγαπάνε το μπάσκετ σε υπερθετικό βαθμό.  Έχει κάνει κάποιες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι αλλά δείχνει κάπως αποδυναμωμένη. Η Μπασκόνια από την άλλη μεριά είναι από τις σπάνιες φορές που η ομάδα κράτησε τον βασικό της κορμό και ενισχύθηκε εκεί που πονούσε. Μεγάλο πλήγμα ο σοβαρός τραυματισμός του Γκρέιντζερ και ψάχνει παίκτη για καλύψει το κενό. Η Μπασκόνια παραδοσιακά βρίσκει παίκτες λαβράκια σε τιμή ευκαιρία και τους πουλάει ακριβά σε όλη της Ευρώπη. Μάγκας ο πρόεδρος Κερεχέτα που ξέρει καντάρια μπάσκετ γνωρίζοντας πως η ομάδα των Βάσκων δεν έχει τα χρήματα της Ρεάλ ή της Μπαρτσελόνα για παράδειγμα. Αγωνιστικά περιμένω γρήγορο ρυθμό και υψηλό σκορ. Ποντάρω στο OVER 155 συνολικών πόντων.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το παιχνίδι Εφές-Μπαρτσελόνα. Από νωρίς στα δύσκολα και για τους δύο αλλά φέτος θα δούμε πολλές τέτοιες μάχες ανάμεσα σε μεγαθήρια. Η Εφές είναι έτοιμη ομάδα καθώς σε σχέση με πέρσι έφυγε μόνο ο αναπληρωματικός Μότουμ και ήρθε ο ποιοτικότερος Σίνγκλετον. Όλοι μείνανε και έχουν στόχο την πρωτιά και το τρόπαιο που πέρσι χάσανε από την ΤΣΣΚΑ στον μεγάλο τελικό. Η Μπαρτσελόνα αντιθέτως δαπάνησε πολλά χρήματα και άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα πιστεύοντας πως έτσι θα επιστρέψει στις επιτυχίες και στα ευρωπαϊκά τρόπαια. Τρομερή ποιότητα και πολλές επιλογές στα χέρια του Πέσιτς που όμως όπως δείχνει είναι νωρίς ακόμα καθώς δεν υπάρχει χημεία και τις λείπουν και τα δύο βασικά γκαρντ που οργανώνουν όλο το παιχνίδι της. Ασύνδετη που παίζει με το ατομικό ταλέντο που έχει, καθώς θέλει χρόνο για να γίνει ομάδα. Δύσκολη αποστολή στην Πόλη για τους Καταλανούς καθώς η Εφές είναι πιο έτοιμη αυτή την στιγμή και μπορεί τη νίκη. Άσος.

Άλμπα Βερολίνου-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης το επόμενο παιχνίδι με τους Γερμανούς να επανέρχονται στα μεγάλα σαλόνια ως φιναλίστ του Γιούροκαπ. Ομάδα με τον έμπειρο Ρενέσες στον πάγκο αλλά χωρίς μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και μεγάλα ονόματα στο ρόστερ. Όμως παίζει όμορφο μπάσκετ με καλές συνεργασίες και όλοι έχουν το ρόλο τους στην ομάδα. Το γήπεδο γεμίζει και δημιουργεί πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Η Ζενίτ πήρε την will card και πρώτη φορά στην ιστορία της συμμετέχει στην Ευρωλίγκα. Η ρωσική ομάδα έχει μεγάλο και πλούσιο χορηγό αλλά δεν ανοίχθηκε ιδιαίτερα στις μεταγραφές πλην του σέντερ Αγιόν που απέκτησε από την Ρεάλ. Ομάδα ερωτηματικό και χωρίς απαιτήσεις καθώς και μόνο η συμμετοχή της είναι κατόρθωμα. Η Άλμπα είναι το φαβορί καθώς παίζει στην έδρα της και έχει και παιχνίδια στα πόδια της. Όμως έχει και δύο σημαντικές απουσίες και αυτό με κρατάει λίγο πίσω.  Άσος με ρίσκο.

 

Επόμενη αναμέτρηση είναι το παιχνίδι Βιλερμπάν-Ολυμπιακός. Η γαλλική Βιλερμπάν του προέδρου Πάρκερ είναι η μόνη αντιπρόσωπος του γαλλικού πρωταθλήματος στην Ευρωλίγκα που κάθε χρόνο κάνει βήματα προόδου και ήρθε η στιγμή που περίμενε να αγωνίζεται δηλαδή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αγωνιστικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο το ρόστερ της, καθώς δεν έχει βάθος στους ψηλούς και γενικά θα δυσκολευτεί πολύ μέχρι να καταλάβει πως εδώ το επίπεδο είναι υψηλό. Θα προσπαθήσει με την δύναμη της έδρας να χτυπήσει κάποια παιχνίδια αλλά την βλέπω αρκετά αδύναμη για κάτι παραπάνω. Ο Ολυμπιακός φέτος άλλαξε πολλά στο ρόστερ του και γενικά από πέρσι μέχρι τώρα γίνανε πολλά στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο και οι περισσότεροι περιμένουν ανάκαμψη της ομάδας καθώς πέρσι απογοήτευσε. Η αλήθεια είναι πως και πάλι οι προσθήκες όλες που γίνανε δεν ήταν και ότι καλύτερο αλλά υπάρχει εμπειρία μεγάλη από τους Έλληνες παίκτες που έχει και στον πάγκο ο Μπλατ αποτελεί εγγύηση για κάτι καλό. Δεν άρεσε στα παιχνίδια προετοιμασίας αν και πιστεύω πως οι κόκκινοι μπορούν καλύτερα απλά θέλουν χρόνο για να δέσουν όλοι μεταξύ τους. Πιστεύω πως έχουν την εμπειρία αλλά και την ποιότητα να φύγουν νικητές από την έδρα της μέτριας Βιλερμπάν, γι’ αυτό το λόγο το διπλό θα είναι το ποντάρισμά μου.

Τέλος η 1η αγωνιστική κλείνει με το παιχνίδι Βαλένθια-ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η κάτοχος του Γιούροκαπ Βαλένθια επιστρέφει στην Ευρωλίγκα και σίγουρα δεν θα θέλει να είναι ο σάκος του μποξ της διοργάνωσης. Κλασική ισπανική ομάδα που με τον ίδιο κορμό χρόνια και με πολύ καλή χημεία. Δεν έχει τα πολύ μεγάλα ονόματα αλλά αν την υποτιμήσεις μπορεί να κάνει ζημιές μέσα και έξω. Η πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ του κόουτς Ιτούδη είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης δίκαια και με το σπαθί της αν και πολλοί δεν την πίστευαν πως θα φτάσει μέχρι το τέλος. Φέτος άλλαξε πολλά στο ρόστερ καθώς φύγανε πολλοί παίκτες κλειδιά αλλά αποκτήθηκαν νέοι που έχουν δίψα για μεγαλύτερες επιτυχίες. Την βλέπω φέτος πιο σκληρή και με περισσότερες λύσεις στους ψηλούς αλλά λίγο χειρότερη στα γκαρντ. Ο Δημήτρης Ιτούδης δουλεύει σκληρά και μεθοδικά και αν δέσουν όλοι οι παίκτες που πήρε τότε η ΤΣΣΚΑ φαντάζει και πάλι φαβορί για τουλάχιστον FINAL 4. Είναι ανώτερη ομάδα από την Βαλένθια, με περισσότερες λύσεις και πιστεύω πως η νίκη της θα μας πληρώσει καλά. Διπλό.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: OVER 155.5 συνολικούς πόντους

ΕΦΕΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Εφές -1.5

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Άλμπα Βερολίνου -2.5

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός -2.5

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας -3.5

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: OVER 149.5 συνολικούς πόντους

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: OVER 154.5 συνολικούς πόντους

 

Το μονό αποδεκτό της ημέρας είναι

ΕΦΕΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Εφές OVER 82.5 συνολικούς πόντους

 

Το δυνατό ειδικό παικτών που έχω ξεχωρίσει είναι το

OVER 12.5 συνολικούς πόντους ο Νίκολα Μιλουτίνοβ του Ολυμπιακού

 

ΥΓ. “ Μίλα όταν έχεις κάτι καλύτερο από τη σιωπή ” Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

 

ALEX