Εξαιρετική και η χθεσινή ημέρα στοιχηματικά καθώς διαβάσαμε καλά τα τέσσερα παιχνίδια που ανοίξανε την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και συνάμα γέμισε το πορτοφόλι μας. Η Μακάμπι έκανε την δουλειά της και πέρασε νικηφόρα από το Βερολίνο και την έδρα της Άλμπα επιστρέφοντας στις επιτυχίες και εδραιώθηκε στην 6άδα της βαθμολογίας. Διπλό το ποντάραμε ως κύρια επιλογή και δικαιωθήκαμε. Στην Βιτόρια η Φενερμπαχτσέ κέρδισε εύκολα την προβληματική Μπασκόνια που με τίποτα δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι και θέλει οπωσδήποτε παίκτες για να ενισχυθεί. Στο Μιλάνο η ομάδα του Μεσίνα κέρδισε εύκολα τον αναιμικό Παναθηναϊκό που έπαιζε άμυνα με τα μάτια (και λίγα λέω) και το σκορ ανέβηκε πολύ ψηλά κάνοντας το OVER πραγματικό δωράκι με καλό περιτύλιγμα!!! Τέλος στην Μαδρίτη η Ρεάλ κέρδισε την Ζαλγκίρις αλλά στο τέλος χαλάρωσε και χάθηκε η διαφορά στο χάντικαπ που θέλαμε για ένα τρίποντο. Να φανταστεί κανείς στο τελευταίο λεπτό η διαφορά ήταν +12 και έπεσε στο +6 από απροσεξίες και δύο τρία λάθη μαζεμένα.

Σήμερα έχουμε τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα και πάμε να αναλύσουμε ξεχωριστά το καθένα, για να δούμε τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα που θα μας στείλει στο ταμείο για να πληρωθούμε!!!

Χρονικά το πρώτο παιχνίδι είναι το Κίμκι-Ζενίτ. Η Κίμκι μετά από δύο συνεχόμενες ήττες βγήκε εκτός 8άδας και αυτό μόνο καλό δεν θα μπορούσε να είναι για την ρωσική ομάδα, καθώς φέτος ο σχεδιασμός ήταν να είναι πιο ανταγωνιστική και βέβαια στις πρώτες θέσεις καθώς έχει ακριβό ρόστερ με βάθος και μπόλικη ποιότητα. Οι σχέσεις προπονητή με παίκτες δεν είναι και οι καλύτερες και κάθε παιχνίδι πλέον είναι οριακό για τον κόουτς Κουρτινάιτις. Επιστρέφει ο ηγέτης Σβεντ και δεν έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Η Ζενίτ παλεύει κάθε της παιχνίδι και λίγο έλειψε να κάνει νέο διπλό μέσα στο Μιλάνο. Έχασε όμως τον σέντερ Αγιόν με τραυματισμό και αυτό είναι πρόβλημα καθώς δεν έχει μεγάλο βάθος. Ρωσικός εμφύλιος με την Κίμκι όμως να είναι πιο γεμάτη και ποιοτική ομάδα και μπορεί να κερδίσει σχετικά εύκολα. Η Ζενίτ θα ξεφουσκώσει εκτιμώ και ποντάρουμε τον άσο.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Μπάγερν Μονάχου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Γερμανοί διώξανε τον Σέρβο κόουτς Ράντονιτς για την κακές εμφανίσεις που πραγματοποίησαν έως τώρα και θα πορευτούν με τον μέχρι πρότινος βοηθό του για το υπόλοιπο της σεζόν. Είχε και απουσίες βέβαια αλλά ήταν ασύνδετη ομάδα με κακή χημεία και τραγική αμυντικά. Η ΤΣΣΚΑ από την άλλη μεριά έχει και αυτή τις απουσίες της αλλά είναι πιο γεμάτη ομάδα και άλλη κλάση βέβαια. Απέκτησε από την ΑΕΚ τον Κουβανό (πολύ καλό παίκτη) Σαντ Ρος για να γεμίσει το ρόστερ της. Προέρχεται από ήττα (στην παράταση) στην Ρωσία με τον Παναθηναϊκό και θέλει τη νίκη για να μην απομακρυνθεί από την κορυφή. Ματς με πρέπει για την ρωσική ομάδα που παρά τις απουσίες που έχει μπορεί να φύγει νικήτρια από το Μόναχο. Η Μπάγερν δεν πείθει και το διπλό είναι το ποντάρισμά μου.

Περνάω στο παιχνίδι Βιλερμπάν-Ερυθρός Αστέρας. Περίεργο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν κάνει μεγάλες νίκες αλλά δεν είναι σταθερές και έχουν κάνει και ήττες με κάτω τα χέρια με τεράστιες διψήφιες διαφορές. Η γαλλική ομάδα στην έδρα της είναι πολύ δυνατή, βγάζει ενέργεια και με την αθλητικότητα της κέρδισε πολλά παιχνίδια. Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε αλλαγές και πλέον δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση καθώς έχει τρεις συνεχόμενες νίκες ανεβαίνοντας στην 8άδα. Στοιχηματικά είναι δύσκολο παιχνίδι καθώς και οι δύο ομάδες είναι ικανές για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Όλα ανοικτά καλύτερα να μην μπλέξουμε. ΝΟ ΒΕΤ.

Μπαρτσελόνα-Εφές το επόμενο παιχνίδι και είναι σαφώς το πιο εμπορικό παιχνίδι της εβδομάδας. Η πανάκριβη Μπαρτσελόνα που έριξε πολλά χρήματα στο μεταγραφικό παζάρι για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα, απέναντι στην περσινή φιναλίστ, πολύ γεμάτη και ποιοτική ομάδα Εφές. Μάχη γιγάντων θα έλεγα καθώς και οι δύο ομάδες έχουν πολλά όπλα στη φαρέτρα τους και στην καλή τους μέρα κερδίζουν τους πάντες. Η Μπαρτσελόνα ακόμα έχει απουσίες καθώς έχει πρόβλημα στα γκαρντ, αλλά είναι ομάδα με μεγάλο βάθος και τα αντιμετωπίζει με τον καλύτερο τρόπο. Προέρχεται από ήττα σοκ στην Βιτόρια από την Μπασκόνια αν και είχε καλή ψυχολογία καθώς είχε κερδίσει εύκολα την Ρεάλ για το ισπανικό πρωτάθλημα. Η Εφές είναι ομάδα τρένο και όποιος βρεθεί στο δρόμο της περνάει δύσκολες στιγμές, καθώς είναι καλοδουλεμένο σύνολο, με εμπειρία, βάθος και μεγάλη ποιότητα. Παίζει όμορφο μπάσκετ σουτάροντας πολύ και με καλά ποσοστά από το τρίποντο. Περιμένω μεγάλες μάχες εντός και εκτός ρακέτας και θα ποντάρω στον OVER 19 συνολικά εύστοχα τρίποντα στο παιχίδι καθώς και οι δύο ομάδες έχουν εξαιρετικούς σουτέρ και συνήθως ξεπερνάνε τα 10 τρίποντα η καθεμιά τους.

Η 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκα κλείνει με παιχνίδι Βαλένθια-Ολυμπιακός. Η Βαλένθια ενώ ξεκίνησε πολύ άσχημα την σεζόν  σιγά σιγά ισορρόπησε και τελευταία έκανε μεγάλες νίκες παίζοντας και όμορφο μπάσκετ. Είναι μέτρια ισπανική ομάδα που όταν όμως βρει ρυθμό είναι πολύ επικίνδυνη και κάνει ζημιές. Έχει κάποιες απουσίες αλλά εντός έδρας είναι ανταγωνιστική. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε κακή κατάσταση τόσο αγωνιστικά, αλλά και διοικητικά και επικοινωνιακά. Είναι περίεργη η φετινή σεζόν που δεν αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία, αλλά ταυτόχρονα με τον πολύ κακό σχεδιασμό που έγινε το καλοκαίρι έχει πολλά προβλήματα και στην Ευρωλίγκα με κακές εμφανίσεις πολλά σκαμπανεβάσματα και χωρίς μεγάλη ποιότητα και βάθος στον πάγκο του. Προπονητή ουσιαστικά δεν έχει, επικρατεί χάος και απειθαρχία στα αποδυτήρια, μαλώνουν οι παίκτες μεταξύ τους και γενικά το κλίμα είναι άσχημο και πολύ περίεργο χωρίς δυστυχώς να ξέρει κανείς τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Το έγραψα πως είναι κρίμα να τραβάνε όλα αυτά παίκτες του επιπέδου Σπανούλη και Πρίντεζη που ποτέ δεν δώσανε το παραμικρό δικαίωμα και ήταν σε όλα τους επαγγελματίες με μεγάλα γράμματα. Είναι κρίμα τον λαό του Ολυμπιακού να του δίνεις ελπίδες κούφιες και να εξαφανίζεσαι χωρίς βρε αδερφέ να πεις πως έχει η κατάσταση. Και το χειρότερο είναι να μην αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να τα «ρίχνεις» όλα δεξιά και αριστερά για να αποποιηθείς των ευθυνών σου. Με όλα αυτά και πολλά περισσότερα, η ομάδα του Ολυμπιακού ταξίδεψε στην Ισπανία για την αναμέτρηση με την Βαλένθια αλλά πλέον κανείς δεν περιμένει κάτι σημαντικό. Η Βαλένθια λόγω έδρας είναι το φαβορί αλλά ο Ολυμπιακός είναι ικανός έστω και με αυτές τις συνθήκες να το παλέψει και ότι καλό βγει. Με ρίσκο θα ποντάρω στο OVER 161 συνολικών πόντων γιατί στην έδρα της η Βαλένθια αρέσκεται στον γρήγορο ρυθμό και ο Ολυμπιακός μπορεί να ακολουθήσει.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΚΙΜΚΙ – ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Κίμκι -8.5

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας -4.5

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΕΦΕΣ: OVER 19.5 συνολικά εύστοχα τρίποντα

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: OVER 161.5 συνολικούς πόντους

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΚΙΜΚΙ – ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Κίμκι -4.5

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: OVER 155.5 συνολικούς πόντους

 

Το ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ της ημέρας είναι

OVER 13.5 συνολικούς πόντους ο Μπόγιαν Ντούβλεβιτς της Βαλένθια

 

ΥΓ 1. Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Ιταλία και από την τραγική εμφάνιση και το αποτέλεσμα, συμπεραίνουμε πως πήγαν περισσότερο για ψώνια στο Μιλάνο παρά για μπάσκετ. Λάθος προσέγγιση του παιχνιδιού από τον προπονητή, δεν υπήρχε συγκέντρωση και γενικά ο κόουτς Πιτίνο νομίζω πως δεν έχει δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που περιμένουν οι περισσότεροι για να απογειώσει την ομάδα. Αντιθέτως κάνει ήρωες τους αντιπάλους του και δεν είναι τυχαίο πως στα τελευταία δύο παιχνίδια με ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και με το Μιλάνο χθες ,δέχθηκε 31 τρίποντα στα 57 που επιχείρησαν οι δύο ομάδες συνολικά. Και τώρα τι να μας πει κάποιος ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλή περιφερειακή άμυνα? Ότι προσπάθησε? Με τι? Με την ανάσα ή με τα μάτια? Από δηλώσεις χορτάσαμε όλοι μας καιρό τώρα, από έργο σχεδόν τίποτα.

ΥΓ 2.  Εδώ θα διαβάζεται πράγματα που βλέπουμε και μαθαίνουμε όπως είναι η πραγματικότητα και πάντα αλήθειες, χωρίς να προσπαθούμε για καμιά ομάδα να κάνουμε εξαιρέσεις και να χαϊδεύουμε αυτιά. Η αλήθεια είναι σκληρή πολλές φορές αλλά επιβάλλεται να λέγεται για να τα έχουμε καλά με το εαυτό μας και την συνείδηση μας. Κάποιους δεν τους αρέσει αυτό αλλά από μέσα τους ξέρουν πως επειδή αυτοί (για δικό τους λόγο ή κάποια συμφέροντα) δεν μπορούν να πουν και να γράψουν την αλήθεια έτσι θα κάνουν όλοι. Όχι παιδιά εδώ σε αυτή τη στήλη μόνο αλήθειες και όχι παραμυθάκια με πρίγκιπες και ήρωες με άσπρα άλογα. Εκ του αποτελέσματος δικαιωνόμαστε και πανηγυρικά μάλιστα!!!

ΥΓ 3. Το έχω γράψει αρκετές φορές και το έχω πει περισσότερες, πως στο στοίχημα ο οπαδισμός και οι συμπάθειες δεν πρέπει να μας επηρεάζουν γιατί το χάσαμε το παιχνίδι. Για παράδειγμα θα σας πω, εγώ συμπαθώ υπερβολικά την Μπασκόνια χρόνια τώρα. Για χθες που έγραψα και πόνταρα να χάσει καλά δεν έκανα? Τι να κάνω αφού βλέπω πως δεν τραβάει η ομάδα και πως έχει πολλά προβλήματα. Δεν θέλω να χάνει γιατί την υποστηρίζω αλλά στοιχηματικά δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Έτσι θα πρέπει να σκέφτεστε και όχι να παρασύρεστε από το συναίσθημα και την συμπάθεια για την ομάδα σας. Εξάλλου δικά σας χρήματα ποντάρεται και όχι της ομάδας που υποστηρίζεται!!!

ΥΓ 4. Η Φενέρ σε λίγο καιρό θα είναι άλλη ομάδα φυσικά προς το καλύτερο. Το είπα και την προηγούμενη εβδομάδα. Κάτι οι αλλαγές, κάτι ο κόουτς Ομπράντοβιτς κάτι το  μέταλλο που έχει θα ανέβει και άλλο και πιστεύω θα είναι στην 8άδα. Για να δούμε…

ΥΓ 5. Από την μια η κούραση, από την άλλη ο καιρός που αγρίεψε, ο αγαπημένος μας Πατέρας Καλλίνικος ασθένησε (ευτυχώς όχι κάτι σοβαρό, μια ιωσούλα) και του ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ο Θεός όμως βλέπει και σύντομα θα τον έχει καλά γιατί τον περιμένουν καθημερινά πολλοί που τους γιατρεύει την ψυχή με τον μοναδικό του τρόπο!!! Πατέρα Καλλίνικε περαστικά και ταχεία ανάρρωση, είστε πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας.

ΥΓ 6. “ Όταν αντικαταστήσεις το «γιατί συμβαίνει σε μένα αυτό» με το «τι είναι αυτό που προσπαθεί να μου διδάξει» τότε όλα θα αλλάξουν ”

 

ALEX