Όπως κάθε Τετάρτη έτσι και σήμερα το μπασκετικό πρόγραμμα είναι φορτωμένο με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις από το Γιούροκαπ και το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ. Προσοχή όμως καθώς όπως είδαμε και χθες στοιχηματικά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, καθώς έχουμε αδιάφορες ομάδες που ουσιαστικά έχουν χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης (στο Τσάμπιονς Λιγκ αναφέρομαι) και έχουμε και ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί και η συμπεριφορά τους δεν είναι ανάλογη με την εικόνα που είχαμε έως τώρα. Δεν υπάρχει κάποια ευκαιρία αλλά πάμε να δούμε τι έχω ξεχωρίσει και στο τέλος τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα.

Από το Γιούροκαπ σήμερα μου αρέσει ο άσος της Ούνιξ που αντιμετωπίζει την Τσεντεβίτα στο μακρινό και κρύο Καζάν. Η ομάδα του κόουτς Δημήτρη Πρίφτη τελευταία κερδίζει αλλά με μέτριες εμφανίσεις αν και έχει καλό ρόστερ με ποιότητα και βάθος στο πάγκο της. Η Τσεντεβίτα στο πρωτάθλημα της καλά τα πάει, αλλά στο Γιούροκαπ και το δεύτερο γύρο έχει ήδη δύο ήττες και είναι χωρίς νίκη. Έκανε από την αρχή της σεζόν πολλές αλλαγές σε προπονητή και παίκτες και μάλλον αποδυναμώθηκε παρά ενισχύθηκε. Δεν είναι σταθερή και εκτός έδρας έχει πολλές αδυναμίες. Η Ούνιξ χρωστάει ένα καλό παιχνίδι και πιστεύω πως μπορεί τη νίκη και σχετικά εύκολα.

Από το Τσάμπιονς Λιγκ πρώτη μου επιλογή είναι το παιχνίδι ΑΕΚ-Ντιζόν. Η ΑΕΚ είναι 1η στον 3ο όμιλο και έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Έχουν επιστρέψει οι τραυματίες και είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη με την τελευταία μεταγραφή τον αμερικανό γκαρντ Θίοντορ. Η Ντιζόν από την άλλη μεριά είναι μέτρια γαλλική ομάδα που στηρίζεται περισσότερο στην έδρα της και γενικά δεν λέει και πολλά πράγματα. 7 ήττες και μόλις 3 νίκες έχει έως τώρα, έχοντας μείνει πολύ πίσω. Παλεύει τα παιχνίδια της αλλά δεν έχει την ποιότητα της ΑΕΚ και για αυτό το λόγο ο άσος θα είναι το κύριο ποντάρισμα μου.

Άλλη μία ελληνογαλλική μάχη διεξάγεται απόψε αλλά αυτή τη φορά επί γαλλικού εδάφους και συγκεκριμένα το παιχνίδι Ναντέρ-ΠΑΟΚ. Η Ναντέρ βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση καθώς το Σάββατο κέρδισε την πρωτοπόρο Βιλερμπάν στο γαλλικό πρωτάθλημα. Είναι ομάδα πειθαρχημένη με καλό προπονητή και αρκετά αθλητική. Είναι μία νίκη πίσω από τον ΠΑΟΚ και στην Πυλαία στην μεταξύ τους αναμέτρηση έχασε για ένα πόντο (83-82) με φάουλ σε νεκρό χρόνο στο τέλος. Ο ΠΑΟΚ αν και έφυγε ο Μορέιρα δείχνει πως δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα και παίζει όμορφο μπάσκετ στηριζόμενος αρκετά στο τρίποντο που όμως το έχει δουλέψει και σουτάρει με καλές προϋποθέσεις. Οικονομικά έχει θεματάκια καθώς έχει ανοιχτεί αρκετά αλλά παλεύει για το καλύτερο και ότι βγει. Πιστεύω πως η Ναντέρ είναι λίγο καλύτερη και στην έδρα της είναι πολύ δυνατή. Άσος και OVER 154 συνολικών πόντων καθώς και οι δύο ομάδες σκοράρουν πολύ και τους αρέσει ο γρήγορος ρυθμός.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Γιούροκαπ και το Τσάμπιονς Λιγκ είναι

ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ – ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ: Ούνιξ Καζάν -9.5

ΑΕΚ – ΝΤΙΖΟΝ: ΑΕΚ -6.5

ΝΑΝΤΕΡ – ΠΑΟΚ: Ναντέρ -4.5 / OVER 154.5 συνολικούς πόντους

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ – ΟΣΤΑΝΔΗ: OVER 146.5 συνολικούς πόντους

ΝΑΝΤΕΡ – ΠΑΟΚ: OVER 147.5 συνολικούς πόντους

 

ΥΓ 1. Συνεργαστήκαμε άψογα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ και πραγματικά ήταν και είναι ένα παιδί διαμάντι που ξέρει μπάσκετ αλλά πλέον τα χρόνια περάσανε και τα κιλά περίσσεψαν!!! Τον αγαπάω πολύ και ξέρει πως αν χρειαστεί κάτι και μπορώ να βοηθήσω, με μεγάλη μου χαρά θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου. Φιλαράκι μου Θεοδόση εσύ βρε με τους Σαν Αντόνιο Σπερς και τον αγαπημένο σου Ολυμπιακό. Να προσέχεις μάγκα μου και σε λίγο καιρό θα βρεθούμε για μπασκετική κουβέντα όπως παλιά…..

ΥΓ 2. Αυτά τα παιδιά κάνουν τα πάντα και πραγματικά συμφέρουν. «Οργώνουν» την πόλη της Θεσσαλονίκης για την ασφάλεια όλων μας. Έχουν βοηθήσει πολλές φορές ανθρώπους που βέβαια δεν γνώριζαν προσωπικά αλλά κάνανε το καθήκον τους. Η Ομάδα ΔΙΑΣ είναι κορυφή και βέβαια έχω την χαρά να γνωρίζω δύο παλικάρια σαν τα κρύα τα νερά που η μοναδική διαφωνία είναι η ομάδα τους. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ή αλλιώς Ντένης-Σάκης. Νικητής? Η φιλία τους!!!!

ΥΓ 3.  Δεν ξεχνώ τα παλικάρια εκεί στην όμορφη Αμαλιάδα που πάντα λένε τα καλύτερα και κυρίως στον φιλαράκι μου τον Γιώργο τον αεροπόρο, τον Βασίλη, τον Θανάση και όλη την τρελοπαρέα εκεί στον πεζόδρομο που μας διαβάζει φανατικά, ακολουθεί τις προτάσεις και μου γράφει πως το πορτοφόλι γεμίζει σιγά σιγά!!!  Είπαμε στόχος να υπάρχει και θέληση και όλα γίνονται μάγκες!!!

ΥΓ 4. Είναι από ένα χωριό της Κοζάνης, έζησε πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη αλλά τον γνώρισα στο πανέμορφο νησί της Καρπάθου. Είναι πολυεργαλείο, μαγεύει με τη φωνή του, μερακλής στην κουζίνα και περιμένει το καλοκαίρι να αρχίσουν οι βουτιές!!! Παναθηναϊκός από κούνια και «τρελαίνεται» με τον Καλάθη!!! Βασίλη για σένα χτυπάει η καμπάνα αδερφέ χαχαχα!!!

ΥΓ 5. Είναι φιλαράκι μου και μάλιστα πάρα πολύ καλό!!! Τον εκτιμώ απεριόριστα για τις δουλειές που έκανε και συνεχίζει να κάνει και του βγάζω το καπέλο για την μεθοδικότητα, την υπευθυνότητα και τον τρόπο που διαχειρίζεται όλες τις καταστάσεις και πιστέψτε με έχει αντιμετωπίσει αρκετά… Ο λόγος του είναι συμβόλαιο και πραγματικά όποιος τον γνωρίζει κάτι μαθαίνει παραπάνω, καθώς έχει πολλές γνώσεις στο αγαπημένο μας άθλημα το μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή είναι και υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων στο γραφείο τύπου του ΣΕΠΚ (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης) και του εύχομαι πάντα τα καλύτερα να είναι δυνατός και να εκπληρώσει όλα τα όνειρα του. Αναστάση Καραμουσαδάκη είσαι “αρχηγός” αδερφέ μου και ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ για όλα!!!

ΥΓ 6. “ Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του. Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του. Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία… Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν. Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα “. Μίλαν Κούντερα

 

ALEX