Μετά από διακοπή δύο εβδομάδων έχουμε την επανεκκίνηση της Ευρωλίγκα με την 23η αγωνιστική να είναι μπροστά μας με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις αλλά αρκετά πονηρές όσον αφορά το στοιχηματικό κομμάτι που μας ενδιαφέρει. Θέλει προσοχή καθώς με την διακοπή κάποιες ομάδες μπορεί μεν να είχαν περισσότερο χρόνο ξεκούρασης άλλες όμως μπορεί να χάσανε το ρυθμό τους και τα πατήματα τους. Τα ζευγαρώματα δεν είναι ιδανικά για κάποιο δυνατό ποντάρισμα και πάμε να αναλύσουμε τις σημερινές τέσσερις αναμετρήσεις και τι κρατάμε για ποντάρισμα που θα μας οδηγήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια στο ταμείο.

Χρονικά πρώτο παιχνίδι είναι το ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπασκόνια. Η ΤΣΣΚΑ είναι η ακριβότερη ομάδα της διοργάνωσης και κάθε χρόνο ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Έχει μεγάλο ρόστερ και είναι σχεδόν γεμάτη σε όλες τι θέσεις. Βέβαια έχει αμφίβολους τους δύο ψηλούς της Χάινς και Χάντερ και αυτό είναι που έκανε την διαφορά μέσα στην Βαλένθια την προηγούμενη αγωνιστική που έχασε από την ισπανική ομάδα. Έχει θέμα με τα ριμπάουντ και αν δεν παίξουν οι δύο πύργοι τότε ο κόουτς Ιτούδης θα αναγκαστεί να κάνει εσωτερικές αλλαγές  με το υπάρχων ρόστερ που έχει στα χέρια του. Νέα προσθήκη στην ρωσική ομάδα ο αμερικάνος Ραντ που έκανε καλή σεζόν στην Τουρκία με μέσο όρο 11 πόντους και 8 ριμπάουντ. Η Μπασκόνια είναι σε αρκετά καλή κατάσταση αλλά είναι ομάδα που εκεί που δεν την περιμένεις μπορεί να σου κάνει την ζημιά. Έχει αρχές στο παιχνίδι της με τον Μαρτίνεθ στο πάγκο και είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος ο ποιοτικός γεωργιανός Σενγκέλια. Έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα και κυνηγάει νίκες για να μπει στην 8άδα. Περιμένω γρήγορο παιχνίδι καθώς και οι δύο ομάδες αρέσκονται να τρέχουν σε ανοικτό γήπεδο με τρελό ρυθμό. Το OVER είναι αρκετά ψηλά και θέλει προσοχή αν και σκοράρουν πολύ και οι δύο. Καλύτερο σημείο με ρίσκο το διπλό της Μπασκόνια στο χάντικαπ με μαξιλάρι τους 10 πόντους γιατί οι Βάσκοι θα παλέψουν για ότι καλύτερο και με τις πιθανές απουσίες των δύο ψηλών της ΤΣΣΚΑ μπορεί να είναι κοντά στην ρωσική ομάδα μέχρι το τέλος.

Επόμενη αναμέτρηση το παιχνίδι Φενερμπαχτσέ-Μιλάνο. Και οι δύο ομάδες απογοήτευσαν στο κύπελλο της χώρας τους, καθώς από τη μία η Φενέρ ηττήθηκε από την Εφές με έντονη τη νευρικότητα του κόουτς Ομπράντοβιτς απέναντι στον «γίγαντα» Αταμάν για μια κόντρα που υπήρχε στο παρελθόν και από την άλλη το Μιλάνο παρουσίασε και πάλι το κακό του πρόσωπο και διασύρθηκε από την Καντού χάνοντας με 18 πόντους (105-87)!!! Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ έχει την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης και έχει γενικά καλό ρόστερ θέλοντας το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση. Δεν έχει διάρκεια και έχει κάνει και κακές ήττες  ακόμη και στην έδρα της που είναι το μεγάλο της όπλο. Εκτιμώ πως μπορεί να παίξει καλύτερα και ίσως η διακοπή της έκανε καλό για να ανασυνταχθεί και να δουλέψει ο Σέρβος κόουτς περισσότερο κυρίως στο επιθετικό τομέα. Το Μιλάνο άλλη μία χρονιά απογοητεύει. Πολλά χρήματα δαπανήθηκαν με στόχο κάτι καλύτερο αλλά και πάλι τίποτα. Ο κόουτς Πιανιτζιάνι δεν μπορεί να βρει την άκρη σε ένα καλό ρόστερ και είναι ομάδα άναρχη με πλούσιο ατομικό ταλέντο αλλά καθόλου ομαδικότητα. Επιθετικά όταν βρει ρυθμο είναι εξαιρετική αλλά αμυντικά πονάει πολύ χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη διάθεση. Χρωστάει ένα καλό παιχνίδι η Φενέρ στην έδρα της και μπορεί να το κάνει απέναντι στην ιταλική ομάδα. Με προβληματίζει γιατί η τουρκική ομάδα δεν ανοίγει τις διαφορές αλλά σήμερα θα ρισκάρω και θα ποντάρω στον άσο γιατί το Μιλάνο δεν βλέπεται.

Ολυμπιακός-Βαλένθια το επόμενο παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους να είναι απογοητευμένοι από την απώλεια του κυπέλλου με την ΑΕΚ με άσχημη εμφάνιση και πολύ γκρίνια και μουρμούρα από φιλάθλους και όχι μόνο. Από τον Νοέμβριο έχω επισημάνει πως ο Ολυμπιακός πονάει στην περιφερειακή του γραμμή και αμυντικά αλλά και επιθετικά. Ο σχεδιασμός για εμένα προσωπικά ΔΕΝ ήταν καλός καθώς οι τέσσερις «κοντοί» Σπανούλης, Μάντζαρης, Στρέλνιεκς και Ρόμπερτς δεν μπορούν να ανταποκριθούν κυρίως αμυντικά και το θέμα μεγαλώνει καθώς φέτος δεν υπάρχει το αθλητικό σέντερ που μπορεί να καλύψει τις τρύπες και να «κρύψει» τις αδυναμίες. Επίσης είναι προβλέψιμος επιθετικά έχοντας βέβαια την εμπειρία και την κλάση του Σπανούλη που όμως μεγαλώνει και κανείς δεν μπορεί να πάει κόντρα στον χρόνο. Και τέλος για να μην κουράζω είναι η ομάδα από όλη την διοργάνωση που καρπώνεται τα λιγότερα από τους ξένους που έχει στο ρόστερ της. Τραγικό γιατί τους έχει πληρώσει και ακριβά θα έλεγα βάση της αγωνιστικής τους παρουσίας στο παρκέ. Ψάχνει για παίκτη πλέον (τον βρήκε)  για προσθήκη όπως τόνισε ο κόουτς Σφαιρόπουλος που πιέζεται καθώς αυτός έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην ομάδα. Από την άλλη βέβαια ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας και μόνο αν αυτοκτονήσει μπορεί να χάσει το πλεονέκτημα της έδρας στην επόμενη φάση. Η Βαλένθια περσινή πρωταθλήτρια Ισπανίας έχει ξεφουσκώσει και γενικά είναι άτυχη από την αρχή της σεζόν με αρκετούς τραυματισμούς σε παίκτες κλειδιά. Έχει κάνει και εκπλήξεις αλλά γενικά δεν πείθει με την εικόνα της. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα μπει δυνατά και θα θέλει να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι χωρίς να δώσει δικαίωμα στην ισπανική ομάδα να ελπίζει. Άσος και ίσως το καλύτερο σημείο της ημέρας!!!

Τελευταίο σημερινό παιχνίδι είναι το Μάλαγα-Μακάμπι Τελ Αβίβ. Περίεργο παιχνίδι με δύο ομάδες ασανσέρ και με αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα. Η Μάλαγα είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα από τον κόουτς Πλάθα αλλά χωρίς μεγάλο βάθος και τον σούπερ σταρ να κάνει την διαφορά. Είναι μαχητική και όσο αντέχει παλεύει κάθε της παιχνίδι. Η Μακάμπι έχει περισσότερο βάθος αλλά είναι κλασική αμερικανική ομάδα που στηρίζεται σε προσωπικές ενέργειες περισσότερο και πολλές φορές εκτός έδρας είναι σοφτ και αρκετά αδύναμη κυρίως αμυντικά. Είναι στην 8η θέση και με νίκη κάνει τεράστιο βήμα για την συνέχεια. Δεν την πολυπιστεύω η αλήθεια είναι και τελευταία δεν παίζει καλά. Αμφίρροπη αναμέτρηση, ισορροπημένη και εκτιμώ πως είναι και θέμα ημέρας για το ποιος θα είναι νικητής. Με ρίσκο θα πόνταρα στον άσο της Μάλαγα λόγω έδρας και εξαιτίας της σκληρότητας που βγάζει στο γήπεδο.

Στο ΝΒΑ τέλος το ALL STAR και επιστροφή στα παρκέ με τις περισσότερες ομάδες να έχουν γεμίσει τις μπαταρίες τους. Παραδοσιακά μετά την διακοπή τα πράγματα σοβαρεύουν για το καλύτερο πλασάρισμα στο τέλος. Κάτι έχω ξεχωρίσει και μάλιστα αρκετά δυνατό που θα πληρώσει καλά.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Μπασκόνια +10.5 στην STOIXIMAN.GR

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΜΙΛΑΝΟ: Φενερμπαχτσέ -10.5 στην STOIXIMAN.GR

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ολυμπιακός -7.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΑΛΑΓΑ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Μάλαγα -2.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Η δυνατή πρόταση για διπλασιασμό είναι

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΜΙΛΑΝΟ: Φενερμπαχτσέ -6.5 στην STOIXIMAN.GR

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ολυμπιακός -3.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Από ειδικά παικτών έχω ξεχωρίσει τα

OVER 12.5 συνολικών πόντων του J.Vesely της Φενερμπαχτσέ

ΟVER 14.5 συνολικών πόντων του T.Shengelia της Μπασκόνια

OVER 5.5 ασίστ του V.Spanouli του Ολυμπιακού

 

Η δυνατή πρόταση διπλασιασμού από το ΝΒΑ είναι

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ: Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς -6.5 στην STOIXIMAN.GR

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ – ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ: OVER 203.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

 

 

ΥΓ 1. Μεγάλη μαγκιά και δίκαια κυπελλούχος Ελλάδος 2018 η ΑΕΚ που παρότι δεν ήταν το φαβορί έκανε δύο υπερβάσεις. Η μία με τον Παναθηναϊκό αρχικά και η άλλη με τον Ολυμπιακό στον τελικό. Δικαίωση Αγγελόπουλου που κρατάει ψηλά το όραμα και την σημαία της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ. Αρκεί να υπάρχει συνέχεια βέβαια και να μην είναι ένα πυροτέχνημα.

ΥΓ 2. Ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά έχει βελτιωθεί σε σχέση με το χάλι που είχε στην αρχή της σεζόν. Άλλαξε παίκτες και δείχνει καλά σημάδια. Βέβαια αυτή η γκρίνια και η διαμαρτυρία ακόμη και για τον καιρό που λέει ο λόγος δεν έχει προηγούμενο. Έτσι όπως πάει και δίκαιο όταν θα έχει δεν θα τον πιστεύει κανείς. Αλλά μαθαίνω πως κάποιοι είναι μετρ στο να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και με διάφορα τερτίπια να προσπαθούν να τα ρίξουν όλα τα κακά στους άλλους!!!

ΥΓ 3. Με παίρνουν φίλοι του Ολυμπιακού και μου λένε πως ανησυχούν ακούγοντας τον κόουτς Σφαιρόπουλο να λέει πως θα αποκτηθεί τουλάχιστον ένας παίκτης που θα βοηθήσει άμεσα την ομάδα και όχι απλά μόνο για να λένε πως θα πάρουν νέο παίκτη. Κοιτάξτε η αλήθεια είναι πως οι δηλώσεις του κόουτς συνήθως είναι εντελώς άστοχες σε σχέση με το αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια. Όπως βέβαια και των ιδιοκτητών που λέγανε πριν από λίγο καιρό πως οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με βάση τις απόψεις του κόσμου στα social media. Με τον Μπράουν να έρχεται (λεπτομέρειες μένουν για να κλείσει) μάλλον το διαδίκτυο έκανε τι δουλειά του….

ΥΓ 4. Έχει ταλαιπωρήσει όσο τίποτα άλλο ο Νίκος Λάσκαρης την ΚΑΕ Άρης. Τώρα λέει συμφώνησε για εξουσιοδότηση τριμελής επιτροπής που θα  τρέξουν τα θέματα που απασχολούν την ΚΑΕ. Και λέω εγώ… μπορεί να κάνει και διαφορετικά? Ότι σπέρνεις θερίζεις και είσαι άξιος της μοίρας σου!!!

ΥΓ 5. Μεγάλη είναι η χαρά μου καθώς εκτός το ότι μεγαλώνει η παρέα εδώ στο Basketblog.gr,  γνωρίζω ανθρώπους που είναι πραγματικοί γνώστες του αθλήματος αλλά και του στοιχήματος που ασχολείται η συγκεκριμένη στήλη. Καλός φίλος ο Κωνσταντίνος Η. από την πανέμορφη Καλαμάτα που έχει τον τρόπο του να τινάζει τα ταμεία. Φιλαράκι συνέχισε έτσι και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Έχουμε άλλωστε ένα κοινό στόχο… το ταμείο!!!

ΥΓ 6. Γίγαντας και αδερφός ο  Βλάσης στα Τρίκαλα Κορινθίας και πραγματικά απόλαυση η ταβέρνα τους «Τ’ Αγνάντι». Αξίζει πραγματικά και όπως λέει ο Βλάσης “Μόνο Βουνό”  !!!

ΥΓ 7. Όλα για την καρέκλα από την πολιτική έως τον αθλητισμό…..

ΥΓ 8. “Μέσα μας γίνεται μια μάχη μεταξύ δύο λύκων. Ο ένας είναι ο κακός  που είναι ο θυμός, η ζήλια, η απληστία, η δυσαρέσκεια, το ψέμα, η ηττοπάθεια και ο εγωισμός. Ο άλλος είναι ο καλός που είναι η χαρά, η γαλήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια και η αλήθεια. Ο λύκος που κερδίζει; Είναι εκείνος που ταΐζουμε.” Ινδιάνικη παροιμία.

 

ALEX