Πέμπτη σήμερα (Τσικνοπέμπτη μάλιστα) και έχουμε Ευρωλίγκα μπροστά μας την 22η αγωνιστική με αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις αλλά ΠΟΛΥ δύσκολες στοιχηματικά. Το λέω αυτό και το τονίζω γιατί με ρωτάτε πολλοί φίλοι «δώσε ένα σιγουράκι, πες το καλό δωράκι και άλλα τέτοια» και θέλω να προστατεύσω και να είμαι ξεκάθαρος πως αυτή η αγωνιστική πριν την διακοπή, την θεωρώ από τις πιο δύσκολες καθώς τα ζευγαρώματα των ομάδων δεν μου βγάζουν καλά σημεία. Πάμε να αναλύσουμε τα σημερινά παιχνίδια και να δούμε στο τέλος τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα.

Χρονικά πρώτο παιχνίδι είναι το Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπαρτσελόνα. Η Μακάμπι του Σπάχια είναι καθαρά αμερικάνικη ομάδα, σοφτ και όταν της δοθεί η ευκαιρία παίζει γρήγορα και αρκετές φορές στα όρια του άναρχου μπάσκετ. Έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και προέρχεται από ήττα στην Λιθουανία και στην έδρα της Ζαλγκίρις με 99-84 κάτι που δείχνει πως αμυντικά ήταν και πάλι τραγική. Εντός είναι καλύτερη και θέλει να παραμείνει στην 8άδα. Η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις απογοητεύσεις της φετινής σεζόν, καθώς το καλοκαίρι άλλαξε πολλά πρόσωπα σε παίκτες και προπονητές, δαπανήθηκαν πολλά χρήματα με μεγάλες βλέψεις αλλά και πάλι δεν έδεσε το γλυκό που λέμε καθώς δεν μπόρεσε να βρει χημεία και να παίξει το μπάσκετ που θέλει ο κόουτς Σίτο Αλόνσο που πλέον αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των Καταλανών. Δύσκολες καταστάσεις για ένα μεγάλο οργανισμό όπως είναι η Μπαρτσελόνα που όμως έχει καλό και ποιοτικό υλικό στο ρόστερ της. Με ρίσκο θα ποντάρω στο διπλό της Μπαρτσελόνα που έχει μαξιλάρι στο χάντικαπ 5 πόντους γιατί περιμένω αντίδραση μετά την απόλυση του Αλόνσο.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Παναθηναϊκός-Μπασκόνια. Χαμός γίνεται στους πράσινους με την τιμωρία της Ευρωλίγκα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σε μια κόντρα που κρατάει πολλά χρόνια και δεν είναι τωρινή κατάσταση, καθώς από το 2002 στην κατάκτηση του τροπαίου στην Μπολόνια, ο Παύλο και Θανάσης είχαν μπει μέσα στην συνέντευξη τύπου του Πορτέλα και φωνάζανε «κλέφτες» τους διοργανωτές. Περάσανε τα χρόνια αλλά πάντα ο Παναθηναϊκός είχε ενστάσεις και διαμαρτυρίες που τα τελευταία χρόνια γίνανε πιο έντονες με τον τρόπο που κινούν τα νήματα οι άνθρωποι της διοργάνωσης. Το θέμα είναι αν τελικά υπάρχει διαζύγιο μεταξύ Παναθηναϊκού και Ευρωλίγκα ποιος θα βγει  νικητής και ποιος χαμένος? Για μένα και οι δύο χαμένοι θα είναι και στο βάθος παραμονεύει η ΦΙΜΠΑ….. για τις επόμενες κινήσεις. Να αφήσουμε όμως αυτή την παρένθεση που όμως είναι σημαντική και να ασχοληθούμε με τα του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός μετά το κάζο στο Μπάμπεργκ θέλει να ξαναγυρίσει στις επιτυχίες καθώς δεν το παίρνει δεύτερη συνεχόμενη ήττα αν θέλει να τερματίσει στην πρώτη τετράδα. Στην έδρα του είναι δυνατός αλλά το φωνάζω από τον Οκτώβριο πως ήθελε ακόμα ένα καλό σέντερ. Νέα προσθήκη ο Πέιν (που δεν θα παίξει σήμερα) που δυναμώνει την ρακέτα των πράσινων. Η Μπασκόνια είναι ομάδα που παίζει καλύτερα και γενικά ο κόουτς Μαρτίνεθ έχει βάλει αρχές στο παιχνίδι των Βάσκων. Έχει σκαμπανεβάσματα αλλά είναι καλή και πονηρή ομάδα που αν της επιτρέψεις να τρέξει θα σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Με ρίσκο και εδώ θα ποντάρω στο OVER 157 συνολικών πόντων καθώς και οι δύο ομάδες σκοράρουν πολύ.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το παιχνίδι Βαλένθια-ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Βαλένθια από την αρχή της σεζόν έχει πολλούς τραυματισμούς και θυμίζει νοσοκομείο αλλά και πάλι παλεύει όσο μπορεί τα περισσότερα παιχνίδια. Στη έδρα της έχει κάνει ζημιές και μην ξεχνάμε πως είναι η περσινή πρωταθλήτρια Ισπανίας και φέτος 2η στην LIga Endesa. Η ΤΣΣΚΑ είναι άλλη κλάση και είναι δίκαια 1η στην βαθμολογία αλλά δεν παίζει το μπάσκετ που μπορεί ακόμη. Μεγάλο πρόβλημα οι τραυματισμοί των δύο σέντερ Χάινς και Χάντερ που θα λείψουν σήμερα και θα αναγκαστεί ο Δημήτρης Ιτούδης να κάνει εσωτερικές αλλαγές για να καλύψει αυτά τα κενά. Η ΤΣΣΚΑ είναι το μεγάλο φαβορί αλλά χωρίς ψηλούς θα δυσκολευτεί. Από αυτή την αναμέτρηση κρατάμε ένα ειδικό στοίχημα παίκτη το OVER 11 συνολικών πόντων του Πλάις της Βαλένθια καθώς ο Γερμανός σέντερ της Βαλένθια δεν θα έχει αντίπαλο στις δύο ρακέτες.

Τελευταία σημερινή αναμέτρηση είναι το Μάλαγα-Εφές. Η Μάλαγα είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα που δεν μπορείς εύκολα να την ψυχολογήσεις. Στη Μόσχα με την Κίμκι ταξίδεψε χωρίς Νέντοβιτς και Μπρουκς αλλά ήταν πολύ καλή και έχασε από δικά της λάθη στο τέλος. Είναι σκληρή ομάδα με τον κόουτς Πλάθα να κάνει εξαιρετική δουλεία στον πάγκο.  Η Εφές απογοήτευσε και φέτος καθώς ξεκίνησε τη σεζόν με βλέψεις ακόμα και για FINAL 4 δαπανώντας πολλά χρήματα στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά το αποτέλεσμα είναι κακό και μάλιστα γίνεται και χειρότερο με τον «γίγαντα» Αταμάν στο τιμόνι της ομάδας. Καμία αντίδραση ουσιαστικά από τους Τούρκους που είναι σοφτ ομάδα με ταλέντο βέβαια αλλά χωρίς αρχές και πλάνο στο παιχνίδι τους. η Μάλαγα έχει το προβάδισμα και λόγω έδρας αν και έχει απουσίες. Οριακός άσος.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπαρτσελόνα +5.5 στην STOIXIMAN.GR

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: OVER 157.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: OVER 11 συνολικών πόντων του Τίμορ Πλάις της Βαλένθια στην STOIXIMAN.GR

ΜΑΛΑΓΑ – ΕΦΕΣ: Μάλαγα -2.5 στην STOIXIMAN.GR

 

YΓ. «Τους άδειους ασκούς τους φουσκώνει ο αέρας και τα άδεια κεφάλια η έπαρση» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.

 

ALEX