Η 10η αγωνιστική της  Ευρωλίγκα είναι μπροστά μας και φτάσαμε αισίως στο 1/3 της κανονικής περιόδου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Έχουμε μια καλή εικόνα για όλες τις ομάδες αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα, καθώς το επίπεδο είναι υψηλό και οι περισσότερες  ομάδες ψάχνονται και με τους πολλούς τραυματισμούς και την κούραση διεθνών παικτών βλέπουμε πολλά σκαμπανεβάσματα με ανατροπές.

Σήμερα έχουμε πέντε αναμετρήσεις και έχω ξεχωρίσει τρεις και πάμε να αναλύσουμε για δούμε τι θα κρατήσουμε για το ταμείο.

Χρονικά πρώτη μου επιλογή είναι το παιχνίδι Εφές-Μιλάνο. Δύο νίκες η Εφές και επτά ήττες και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη καθώς έχει μείνει πίσω και δεν έχει αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα. Καλό ρόστερ, αθλητικό με έμπειρο προπονητή τον Περάσοβιτς και με βλέψεις για την υπέρβαση αλλά ακόμα δεν βρήκε χημεία και είναι ομάδα με πολλές διακυμάνσεις. Το Μιλάνο και αυτό είναι ακριβή ομάδα και καλύτερο σχεδιασμένο από κάθε άλλη χρονιά αλλά και εκεί βλέπουμε πολλά πάνω-κάτω καθώς είχε και δύσκολο πρόγραμμα. Προέρχεται από την ήττα στην έδρα του από τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν κακό αλλά μάλλον άτυχο και απρόσεκτο θα έλεγα στο τέλος. Ενδιαφέρον αναμέτρηση με δύο ομάδες που έχουν ποιότητα. Θα ποντάρω στην γηπεδούχο Εφές καθώς την θεωρώ λίγο καλύτερη ομάδα και χρωστάει μια καλή εμφάνιση στην έδρα της. Άσος.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ζαλγκίρις. Και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με πέντε νίκες και τέσσερις ήττες με την Μακάμπι να προέρχεται από βαριά ήττα μέσα στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα. Η Μακάμπι τον πολλών αμερικάνων με τον Σπάχια στον πάγκο φέτος, είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι και μπορεί ακόμα καλύτερα, αρκεί να αποκτήσει σταθερότητα και να μην έχει τα νεκρά διαστήματα που εμφανίζει σε πολλές αναμετρήσεις της. Η Ζαλγκίρις είναι ομάδα του προπονητή με όλη την σημασία της λέξης καθώς ο Γιασικεβίτσιους με μέτριο ρόστερ, χαμηλό μπάτζετ κάνει εξαιρετική δουλειά δουλεύοντας σωστά με γηγενείς παίκτες και δημιούργησε ένα στιβαρό σύνολο με πάθος και ενέργεια έχοντας άγνοια κινδύνου. Βέβαια θα βγάλει κούραση καθώς δεν έχει βάθος στον πάγκο και αυτό το προσέχουμε. Εκτιμώ πως η Μακάμπι είναι το φαβορί καθώς έχει από τις δυσκολότερες έδρες στην διοργάνωση. Η Ζαλγκίρις θα παλέψει αλλά δεν πιστεύω να καταφέρει τίποτα καλό. Ποντάρω στον άσο.

Τέλος κλείνω με το παιχνίδι Βαλένθια-Ολυμπιακός. Η Βαλένθια είναι πρωταθλήτρια Ισπανίας μην το ξεχνάμε και έχει ποιοτικό ρόστερ με καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Είχε κάποια προβλήματα με τραυματισμούς αλλά έχει επιστροφές. Ξεκίνησε δυνατά αλλά τελευταία βγάζει κόπωση και έχει χάσει παιχνίδια στο καλάθι που θα μπορούσε να κερδίσει. Ο Ολυμπιακός με επτά νίκες και μόλις δύο ήττες φιγουράρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δεν εντυπωσιάζει η αλήθεια είναι με το μπάσκετ που παίζει αλλά έχει βαριά φανέλα και τεράστια εμπειρία που τον βοηθάνε σε δύσκολες στιγμές να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις. Εκτός έως τώρα ο αρχηγός του Βασίλης Σπανούλης που αναμένεται να επιστρέψει μετά από απουσία δύο μηνών περίπου. Αμφίρροπη αναμέτρηση καθώς η Βαλένθια εντός παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο και από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν καταλαβαίνει από έδρες (βλέπε μέσα στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρ). Όμως οι ισπανικές έδρες είναι «αφιλόξενες» στην ελληνική ομάδα και πιστεύω πως η Βαλένθια έχει μικρό προβάδισμα. Άσος.

Στα άλλα δύο παιχνίδι η Κίμκι υποδέχεται την Μπάμπεργκ σε ένα παιχνίδι που οι Ρώσοι είναι το φαβορί αλλά έχουν αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς και παίζουν μέτριο έως κακό μπάσκετ τελευταία. Προβληματισμός για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που ακόμα δεν έχει βρει την κατάλληλη χημεία. Από την άλλη μεριά η Μπάμπεργκ είναι η ομάδα των περισσότερων ανατροπών είτε θετικά είτε αρνητικά. Παλεύει όλα της τα παιχνίδια αλλά είναι ένα κλικ κάτω από την περσινή καλή ομάδα που είχε. Στοιχηματικά δεν μου λέει τίποτα και το αφήνω.

Τέλος στην Βιτόρια η φορμαρισμένοι Βάσκοι υποδέχονται την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ σε μία άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Ο κόουτς Μαρτίνεθ άλλαξε την ομάδα και η Μπασκόνια απέκτησε ψυχολογία και έτσι ήρθαν συνεχόμενες νίκες με όμορφο μπάσκετ. Πέρσι η Βάσκοι διασύρανε την τουρκική ομάδα με 34 πόντους διαφορά (86-52) και γενικά παραδοσιακά η Φενέρ περνάει δύσκολες στιγμές στην δύσκολη έδρα των Βάσκων. Η τουρκική ομάδα φέτος έχει περισσότερο βάθος και εκτιμώ πως δεν παίζει ούτε το 50% από αυτό που μπορεί. Έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και στοιχηματικά θα την αποφύγουμε καθώς οι Βάσκοι δαγκώνουν και μάλιστα άσχημα!!!

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα για σήμερα είναι

ΕΦΕΣ – ΜΙΛΑΝΟ: Εφές -3.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Μακάμπι Τελ Αβίβ -2.5 στην STOIXIMAN.GR

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βαλένθια ΝΙΚΗΤΗΣ στην STOIXIMAN.GR

 

Η πρόταση ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ είναι

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: OVER 146.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: OVER 140.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. ΦΙΜΠΑ – ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ=ΑΠΟΤΥΧΙΑ, ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Ντροπή για το μπάσκετ καθώς για μένα φταίνε και οι δύο και δεν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο. Και οι δύο για τα ΔΙΚΑ τους συμφέροντα και με τον εγωισμό τους πάνε πίσω το μπάσκετ. Εύχομαι το Φεβρουάριο να βρεθεί μια λύση που να εξυπηρετεί πρώτο από όλα το μπάσκετ.

ΥΓ 2. Η Εθνική μας ομάδα, η επίσημη αγαπημένη μπορεί να μην έπαιξε με μεγαθήρια αλλά αυτοί που αγωνίστηκαν το θέλανε, το πιστέψανε και βάλανε όλες τους τις δυνάμεις για το καλύτερο. Χωρίς εγωισμούς και κόντρες και χωρίς γκρίνιες, μουρμούρες και επεισόδια που τελευταία είχαν γίνει συνήθεια στην Ελληνική ομάδα. ΜΠΡΑΒΟ σε όλα το παιδιά και μόνο σε αυτά. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους.

ΥΓ 3. Τρομερή δουλειά και πλούσιο ρεπορτάζ κάνουν τα παιδιά στην εφημερίδα SPORTIME. Αγαπάνε το μπάσκετ και πραγματικά έχουν τα πάντα για το αγαπημένο μας άθλημα από όλη την Ελλάδα. Με επικεφαλή τον Νίκο και με ομάδα “φωτιά” Στέφανο, Πάρη και Μαντώ, υπάρχει καθημερινό ρεπορτάζ και διάφορα άλλα καλούδια με τρομερό ενδιαφέρον. Διαβάστε τους και δεν θα χάσετε.

ΥΓ 4. Σίμο ακόμα να τελειώσεις με την άδεια??? Θέλεις και σιγουράκι μετά……

ΥΓ 5. Από τα παιδιά που πραγματικά χαίρομαι που είναι αληθινός φίλος-αδερφός καθώς είναι παλικάρι διαμάντι. Έχει δώσει και δίνει πολλά στο μπάσκετ και ποτέ δεν υπολόγισε έξοδα, κόστος και προσωπικό χρόνο για να βοηθάει τους πάντες και πάνω από όλα μικρά παιδιά και ακαδημίες. Σταμάτης Τσιακίρης το όνομα του και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

ΥΓ 6. Σερραίος αλλά μένει Θεσσαλονίκη λόγω δουλειάς και μπασκετικός τύπος. Σάκη ο κουμπάρος σου ο Δήμος τα καλύτερα λέει για σένα και δεν έχει και άδικο!!!

ΥΓ 7. Πολύ καλή δουλειά στο Περιστέρι καθώς μετά από οκτώ αγωνιστικές είναι αήττητο στην Α2 με ωραίο μπάσκετ και όμορφες εικόνες στο γήπεδο. Μπασκετομάνα το Περιστέρι μην το ξεχνάμε.

ΥΓ 8. Ταξιδάκι και πάλι ο φίλος Βασίλης ο «ψάλτης» και αυτή τη φορά στην Σουηδία. Μας πλημμύρησε με ωραίες εικόνες και του εύχομαι καλά να περνάει γιατί το είχε ανάγκη.

ΥΓ 9. Η παρέα όλο και μεγαλώνει και αρχίζω να λέω με σιγουριά πως το ταμεία από την στήλη ζεσταίνουν τις τσέπες όλων και πραγματικά νιώθω πολύ χαρούμενος και δικαιωμένος με την επιλογή μου. Γιάννη Μητροπαπά ευχαριστώ για την βοήθεια σου φιλαράκι.

 

ALEX