Πληρώσανε οι έδρες στην Ευρωλίγκα και όποιος διάβασε Basketblog.gr γέμισε το πορτοφόλι του!!! Δύο άσοι καλοί, μελετημένοι πληρώσανε εύκολα. Επίσης η  πρόταση διπλασιασμού επαληθεύτηκε και είχαμε και εκεί νέο ταμείο. Στα ειδικά παικτών 3/4 καθόλου άσχημα και μάλιστα σχετικά άνετα. Τέλος στο ΝΒΑ η Φιλαδέλφεια έκανε πάρτι με το Μαϊάμι και ο άσος για ακόμα μία φορά μας δικαίωσε που τον προτιμήσαμε.

Πλήρωσε ο άσος της Ζαλγκίρις με την μεγάλη νίκη της και εδώ συναισθηματισμοί και οπαδισμοί δεν χωράνε. Σας το έχω ξαναπεί πως το στοίχημα θέλει καθαρό μυαλό ουδετερότητα και πάνω από όλα σοβαρότητα. Γιατί το λέω αυτό? Γιατί βιάστηκαν κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού να με «σταυρώσουν» πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι και να μου λένε τα δικά τους τα διάφορα. Χρόνια τώρα κρατάει αυτή η κολόνια. Μια με κάνουν Ολυμπιακό, μια Παναθηναϊκό, μια ΠΑΟΚ, μια Άρη, μια ΑΕΚ, μια Πανιώνιο αλλά στοιχηματικά είμαι ουδέτερος και καθαρός με όλους σας με ένα κοινό στόχο το ταμείο. Αν κοίταζα να ευχαριστήσω τους «βαμμένους» οπαδούς όλων των ομάδων τότε τα αποτελέσματα θα ήταν αρνητικά και ο κουβάς τεράστιος. Λοιπόν να εξηγούμαστε χωρίς να παρεξηγούμαστε. Σε αυτή τη στήλη θα διαβάζεται αλήθειες και όχι υποσχέσεις και χαϊδέματα αυτιών. Όποιος θέλει διαβάζει, κρίνει και κάνει ότι καλύτερο για τον εαυτό του. Κακοπροαίρετα ανθρωπάκια μακριά από εδώ. Και επειδή είμαι από τη φύση μου ευγενικό άτομο το τελειώνω εδώ. Τώρα χθες στο Κάουνας παρακολουθήσαμε μια ομάδα γεμάτη ενέργεια, διαβασμένη, διψασμένη για την υπέρβαση, με μια λέξη ΟΜΑΔΑ με μεγάλα γράμματα. Ναι η Ζαλγκίρις είναι αυτή και οι περισσότεροι υποκλίνονται στο μεγαλείο και την προσωπικότητα της μεγάλης μπασκετόφατσας που λέγεται Γιασικεβίτσιους.  Τον κατάπιε τον Ολυμπιακό που με τα τόσα προβλήματα που είχε ήταν αδύνατο να αντιδράσει. Και υγιής να ήταν δεν τον πιστεύω τον Ολυμπιακό να μπορούσε χθες να κάνει κάτι καλύτερο. Προβλέψιμη η ελληνική ομάδα, κουρασμένη και μπερδεμένη που ταλαιπωρεί περισσότερο την μπάλα παρά τον αντίπαλο. Αυτή είναι η αλήθεια και το 80-60 στο τέλος αποτυπώνει την πραγματικότητα.

Στην Βιτόρια τώρα παρακολουθήσαμε τρομερή παιχνιδάρα. Μπασκόνια-Φενέρ με τους Βάσκους να αποδεικνύουν πως δεν είναι τυχαία ομάδα και πως βρίσκονται σε εκπληκτική κατάσταση. Κερδίσανε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ και μειώσανε σε 2-1 με την επόμενη αναμέτρηση να διεξάγεται αύριο Πέμπτη. Πολυφωνία στην επίθεση οι Βάσκοι και μάλιστα με επιεικώς εχθρική διαιτησία. Πρώτη ήττα της Φενέρ σε playoffs επί Ομπράντοβιτς!!! Με τους Βάσκους ήμουν και το πληρωθήκαμε και αυτό!!!

Σήμερα έχουμε τα άλλα δύο ζευγάρια στην τρίτη αναμέτρηση μεταξύ τους με την ΤΣΣΚΑ να έχει κάνει το 2-0 και να έχει το τεράστιο προβάδισμα για πρόκριση στο FINAL 4, ενώ στο άλλο παιχνίδι υπάρχει ισορροπία και ανοιχτοί λογαριασμοί καθώς η σειρά στο Παναθηναϊκός-Ρεάλ είναι στο 1-1 και τα πάντα είναι ρευστά.

Χρονικά πρώτη επιλογή είναι το παιχνίδι Κίμκι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ρωσικός εμφύλιος με την ΤΣΣΚΑ έστω και δύσκολα να έχει κάνει το 2-0 και παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε να μην πέφτει θύμα κάποιας έκπληξης. Η Κίμκι του Μπαρτζώκα και στα δύο παιχνίδι το πάλεψε αλλά σε καθοριστικά σημεία του παιχνιδιού έκανε σοβαρά λάθη, έχασε την συγκέντρωσή της και τελικά δεν μπόρεσε να φύγει νικήτρια σε κανένα από τα δύο παιχνίδια στην έδρα της ΤΣΣΚΑ. Είναι αθλητική ομάδα και είναι πολύ καλή επιθετικά που στηρίζεται κυρίως στο τρίποντο. Η ΤΣΣΚΑ δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε χωρίς να έχει στη σύνθεσή της τον Χάινς και τον Γάλλο γκαρντ Ντε Κολό. Ο κόουτς Ιτούδης προετοίμασε σωστά την ομάδα του και με μαέστρο τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να τα κάνει όλα (σκοράρει, πασάρει, οργανώνει)  δίκαια έχει το πάνω χέρι. Εκτιμώ πως η Κίμκι θα παλέψει έως το τέλος και βάση από αυτά που έχουμε δει στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις μπορεί τουλάχιστον να κάνει μία νίκη. Ρόστερ βαθύ και ποιοτικό έχει και αν είναι εύστοχη από την περιφέρεια μπορεί τη νίκη. Άσος και με μαξιλάρι στο χάντικαπ 5 πόντους.

Το άλλο σημερινό παιχνίδι είναι το Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός.  Τιτανομαχία και κυρίως μετά το 1-1 που όλα είναι ανοικτά περιμένουμε να δούμε  μια κλειστή αναμέτρηση, σκληρή αναμένοντας την επιστροφή του Σέρχιο Γιουλ μετά από 8 μήνες απουσίας λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο. Η Ρεάλ μετά το σοκ του πρώτου παιχνιδιού και τον διασυρμό, μάζεψε τα κομμάτια της και στην δεύτερη αναμέτρηση παρουσίασε άλλο πρόσωπο και με σωστό πλάνο στο παιχνίδι της έκανε αυτό που ήθελε δηλαδή πήρε μια πολύτιμη νίκη και έσπασε την έδρα μεταφέροντας πια το άγχος στους πράσινους που πρέπει οπωσδήποτε αν θέλουν να προκριθούν στο FINAL 4 να κάνουν τουλάχιστον μία νίκη στη Μαδρίτη. Έχουμε όμως και την επιστροφή Γιουλ που περισσότερο εκτιμώ θα δώσει ψυχολογία στην ομάδα της Ρεάλ παρά θα δούμε πράγματα και θάματα που έκανε πριν τον τραυματισμό του μέσα στο παρκέ. Η έδρα της Ρεάλ είναι δύσκολη και ο ρυθμός είναι γρήγορος έως τρελός πολλές φορές που αν σε πάρει από κάτω δεν θα καταλάβεις πώς έχασες. Ο Παναθηναϊκός έχει βαριά φανέλα και εμπειρία από τέτοια παιχνίδια αλλά τελευταία η μηχανή του δεν δουλεύει σωστά, μάλλον δεν δουλεύει πάντα σωστά καθώς έχει πολλά νεκρά διαστήματα και επιθετικά είναι εξαρτώμενος πίσω από την γραμμή του τριπόντου, που όταν δεν του βγει δεν έχει άλλο πλάνο και παιχνίδι στο ζωγραφιστό. Φέτος γενικά προβληματίζει η εκτός έδρας παρουσία του, καθώς μακριά από το ΟΑΚΑ αποδυναμώνεται και δεν πείθει. Είναι ομάδα όμως που έχει δυνατότητες και στην καλή της ημέρα κερδίζει οποιονδήποτε. Δύσκολα στοιχηματικά διαβάζεις το συγκεκριμένο ζευγάρι με την Ρεάλ να έχει την ψυχολογία μετά το break και την επιστροφή του αρχηγού της και από την άλλη τον Παναθηναϊκό να έχει τη δίψα και την ποιότητα να αντισταθεί και να πάρει τουλάχιστον μία νίκη στη Μαδρίτη. Εκτιμώ όμως πως η Ρεαλ είναι πιο γεμάτη ομάδα, φορμαρισμένη και στην έδρα της πολύ δυνατή. Άσος.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΚΙΜΚΙ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Κίμκι +5.5 στην STOIXIMAN.GR

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ρεάλ Μαδρίτης -5.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Από ειδικά στοιχήματα στην Ευρωλίγκα έχω ξεχωρίσει το

OVER 9.5 συνολικά εύστοχα τρίποντα ΚΙΜΚΙ στην STOIXIMAN.GR

OVER 3.5 κερδισμένα φάουλ ο Ν. Calathes του Παναθηναϊκού στην STOIXIMAN.GR

 

Από το ΝΒΑ έχω ξεχωρίσει το

ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ – ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ: Τορόντο Ράπτορς -5.5 στην STOIXIMAN.GR

 

“Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει”   Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΥΚΙΔΙΔΗ

 

ALEX