Πολύ καλή (και πάλι) η χθεσινή ημέρα στοιχηματικά, καθώς η μελέτη πάντα αποδίδει καρπούς σε ότι και να κάνει κανείς και αυτό είναι ένα μάθημα. Στα δικά μας τώρα στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός πέρασε σχετικά εύκολα από μια επικίνδυνη έδρα και με όπλο την αμυντική του συνοχή, εγκλώβισε τους Σέρβους που με τα βίας σκοράρανε 63 πόντους. Ο Γκιστ πραγματικός ογκόλιθος σε άμυνα και επίθεση. Ευκολάκι το UNDER 159 πόντων που ποντάραμε και όποιος ακολούθησε πληρώθηκε. Στην Γερμανία η Ρεάλ από νωρίς δεν άφησε περιθώρια στην ομάδα του Τρινκιέρι και μας χάρισε το δωράκι της ημέρας άνετα και ξεκούραστα. Μεγάλο διπλό που τιμήθηκε δεόντως. Η Ζαλγκίρις πλήρωσε και πάλι και στο χάντικαπ και στο καθαρό διπλό με πολύ καλή απόδοση για τους πιο τολμηρούς, καθώς με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο  πέρασε αέρας από μια Βαλένθια που δεν πατάει καλά και έχει αρκετά προβλήματα. Τέλος στο Ισραήλ η Μακάμπι έκανε μεγάλη νίκη επί της πρωταθλήτριας Φενέρ κερδίζοντας την 82-73 και για ένα πόντο (μια βολή) χάσαμε το απόλυτο ταμείο. Αποφασισμένοι οι παίκτες του Σπάχια το θέλανε πιο πολύ και σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού πατούσαν καλύτερα στο παρκέ από την τουρκική ομάδα.

Συνέχεια της 14ης αγωνιστικής σήμερα με τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια και πάμε να τα αναλύσουμε για να δούμε τι θα κρατήσουμε για να πληρωθούμε και να γεμίσει το πορτοφόλι μας.

Χρονικά πρώτη επιλογή είναι το παιχνίδι ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Κίμκι. Η ΤΣΣΚΑ ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την Τετάρτη παρότι οι ερυθρόλευκοι παίζανε με αρκετές απουσίες και κυρίως στην γραμμή των ψηλών που έλειπε ο ηγέτης Πρίντεζης. Προηγήθηκε και με διψήφια διαφορά αλλά έχασε στο τέλος καθώς δεν είχε το πάθος και την ενέργεια που έβγαλε η ελληνική ομάδα. Κακά τα ψέματα η ΤΣΣΚΑ βλέπει Ολυμπιακό και κάτι παθαίνει. Να το πεις κόμπλεξ ή πελατάκι των Πειραιωτών? Είναι ακριβή ομάδα γεμάτη αν και αυτή έχει απουσίες με βασικότερη του σέντερ Χάντερ και Βοροντσέβιτς. Η Κίμκι από την μεριά της δείχνει πως ανεβαίνει αγωνιστικά παρά το ότι δεν έχει σταθερότητα και εκτός έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Μεγάλη απώλεια ο ποιοτικός σέντερ Ρόμπινσον για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που προσπαθεί εκ των έσω να καλύψει το κενό του. Η ΤΣΣΚΑ είναι απογοητευμένη αλλά και θυμωμένη με την ήττα στο ΣΕΦ. Η Κίμκι θα παλέψει και έχει σε καλό φεγγάρι τον ηγέτη της Σβεντ που στα τελευταία παιχνίδια ανέβασε την απόδοσή του πάρα πολύ. Νικητής πιστεύω πως θα είναι η ΤΣΣΚΑ αλλά με χάντικαπ δεν θέλω να μπλέξουμε γιατί είναι οριακό. Καλύτερη επιλογή είναι το OVER 89 συνολικών πόντων της ΤΣΣΚΑ καθώς η ομάδα του Ιτούδη σκοράρει πολύ έχοντας την καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκα. Η Κίμκι έχει θεματάκια με την αμυντική της λειτουργία και το OVER είναι καλή επιλογή.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Εφές-Ολυμπιακός. Η Εφές κάθε χρονιά σπαταλάει χρήματα για το τίποτα κυριολεκτικά καθώς ούτε τίτλο παίρνει, ούτε κορμό έχει, ούτε ομάδα για το μέλλον χτίζει. Επίσης έδιωξε τον Περάσοβιτς και πήρε τον γίγαντα Αταμάν που όπου πήγε μάλωσε με τους μισούς παίκτες και στο τέλος έκανε μια τρύπα στο νερό. Βέβαια αρχή είναι ακόμη στην Εφές αλλά το παρελθόν δεν κρύβεται. Η Εφές ηττήθηκε στη Μόσχα από την Κίμκι την Τετάρτη με πολύ κακή τέταρτη περίοδο (29-12) καθώς έχασε την αυτοσυγκέντρωση της και την αποτελείωσε ο Σβεντ. Ο Ολυμπιακός στο μεγάλο ντέρμπι κέρδισε ΤΣΣΚΑ και απουσίες, βγάζοντας τρομερό πάθος και ενέργεια και καταθέτοντας ελληνική ψυχή. Τρομερή διαχείριση από τον Σφαιρόπουλο που ήταν διαβασμένος και προετοίμασε σωστά την ελληνική ομάδα. Σήμερα το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν είναι καθώς η κούραση είναι μεγάλη και το ρόστερ των ερυθρόλευκων περιορισμένο με τις πολλές απουσίες που έχει. Η Εφές θέλει τη νίκη για να πάρει ανάσα και να μπορέσει να σηκώσει κεφάλι. Στοιχηματικά δύσκολο παιχνίδι και με ρίσκο θα ποντάρω στο UNDER 157 συνολικών πόντων γιατί πιστεύω πως η κούραση, οι τραυματισμοί και το άγχος θα επηρεάσουν και τις δύο ομάδες και πρώτο ρόλο θα έχουν οι άμυνες.

Συνεχίζω με το παιχνίδι Μπασκόνια-Μπαρτσελόνα. Επιστροφή Σίτο Αλόνσο στην Βιτόρια αλλά όχι με τις καλύτερες συνθήκες καθώς έχει μεγάλη πίεση λόγω της κακής έως τώρα πορείας των Καταλανών σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Μια Μπαρτσελόνα που έχασε την Τετάρτη στην έδρα της από την Μάλαγα με Ναβάρο και Τόμιτς να παρακολουθούν όλο το παιχνίδι από τον πάγκο χωρίς να πάρουν ούτε λεπτό συμμετοχής. Γενικά η Μπαρτσελόνα πονάει πολύ στα μεγάλα συμβόλαια που έχει με παίκτες μεγάλους και ηλικιακά που είναι στην δύση της καριέρας τους. Δεν έχει καθόλου καλή χημεία και γενικά δεν πείθει. Η Μπασκόνια μετά από πολύ καιρό ηττήθηκε στο Μιλάνο και θέλει να ξαναγυρίσει στις επιτυχίες. Δεν έπαιξε ο Γκρέιντζερ εξαιτίας πόνων στον αστράγαλο. Η Μπασκόνια με τον Μαρτίνεθ στον πάγκο είναι ανεβασμένη και γενικά δείχνει καλά σημεία με όμορφο μπάσκετ. Τρέχει αρκετά στο ανοικτό γήπεδο και έχει σωστό πλάνο με υπομονή στις σετ επιθέσεις. Είναι το φαβορί καθώς στην έδρα της οι περισσότερες ομάδες περνάνε δύσκολες στιγμές εκεί μέσα. Με τους Βάσκους είμαι (πάντα) και ποντάρω στον άσο.

Τέλος κλείνει η 14η αγωνιστική της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης με το παιχνίδι Μάλαγα-Μιλάνο. Η Μάλαγα είναι παράξενη ομάδα και έχει και καλές και κακές στιγμές στην διοργάνωση. Το βαρόμετρο της ομάδας της Ανδαλουσίας είναι ο Νεμάνια Νέντοβιτς που μέσα στην Βαρκελώνη ήταν εκπληκτικός με 26 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μόλις λάθος. Το Μιλάνο από την άλλη μεριά είναι ακριβή ομάδα που έχει ποιότητα αλλά ακόμα δεν αποδίδει όπως περιμέναμε οι περισσότεροι. Με την Μπασκόνια έδειξε αποφασισμένο και έφτασε σε εύκολη νίκη αν και στο τέλος έκανε εύκολα λάθη και οι Βάσκοι μειώσανε αλλά μέχρι εκεί. Ισορροπημένο παιχνίδι και θα ποντάρω στο διπλό της ιταλικής ομάδας καθώς έχει και μαξιλάρι το χάντικαπ των 5 πόντων.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΚΙΜΚΙ: OVER 89.5 συνολικοί πόντοι ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην STOIXIMAN.GR

ΕΦΕΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: UNDER 157.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπασκόνια -3.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΑΛΑΓΑ – ΜΙΛΑΝΟ: Μιλάνο +5.5 στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Ο καλύτερος αρτοποιός των Δωδεκανήσων και εξαιρετικό παιδί είναι ο φίλος Γιώργος Αθανασίου από την Κάρπαθο και αυτές τις ημέρες τρέχει και δεν φτάνει. Παρηγοριά η ομάδα του που τα πηγαίνει εξαιρετικά και όπως μου είπε ετοιμάζεται για Βελιγράδι. Ήρεμα Γιώργο, τον καφέ τον πίνω σκέτο….

ΥΓ 2. Μίλτο το ξέρω πως “πονάς” σαν γνήσιος φίλαθλος του Άρη και έχεις δίκιο φιλαράκι σε ότι μου έγραψες. Η κατάσταση όπως το έχω πει είναι τραγική στην καλύτερη και το νέο έτος θα έχει περισσότερες δυσκολίες για τους κίτρινους. Υπομονή αδερφέ.

ΥΓ 3. Φίλος-αδερφός από μικρά παιδιά θα έλεγα και μεγάλη ψυχή. Εργάτης του μπάσκετ σε δύσκολες συνθήκες και από διαφορετικά πόστα (παίκτης, παράγοντας, προπονητής, ψυχολόγος), αλλά με το πείσμα που τον διακρίνει ξεπερνά κάθε δυσκολία. Τυχερός για τους περισσότερους καθώς στα δύο πρακτορεία ΟΠΑΠ που διαθέτει πολύς κόσμος πληρώνεται με χαμόγελο. Σταμάτη Τσιακίρη είσαι ψυχάρα φιλαράκι και πάνω από όλα φίλος αληθινός και στα εύκολα και στα δύσκολα.

ΥΓ 4. Μεγάλη προσπάθεια από ένα παιδί διαμάντι που αγαπάει το μπάσκετ και παλεύει για το καλό ενός ιστορικού συλλόγου όπως είναι ο ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ. Θεοδόση καλή δύναμη παλίκαρε και συνέχισε με το κεφάλι ψηλά και πάντα με το γνωστό πάθος που σε διακρίνει.  Έχεις βοήθεια τον φίλο μου τον Κλεάνθη που είναι μανούλα στα εντός και εκτός γηπέδου…..

ΥΓ 5. Ο Ζάκαρος ή Ζακούλης όπως θέλει να τον αποκαλούμε στη δουλειά επιτέλους έβγαλε ψάρι!!!! Όχι από τη θάλασσα αλλά από τον καταψύκτη που του το είχε δώσει ο κουμπάρος του Χρήστος. Φιλαράκι κάτι είναι και αυτό. Άλλοι δεν έχουν την δυνατότητα ούτε και αυτό να έχουν. Σε πειράζω αδερφέ μου, καλά να περάσεις στην Θεσσαλονίκη με τον Κεσό παρεάκι στους παιδότοπους!!!

ΥΓ 6. Από τους καλύτερους επαγγελματίες γυμναστές που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Κύριος με “Κ” κεφαλαίο, στην δουλειά του άψογος και πολύ καλό παιδί. Αληθινός, ντόμπρος και βοηθάει σε ότι του ζητήσεις πάντα με το χαμόγελο. ΑΡΜΟΝΙΑ στην Κομοτηνή το γυμναστήριο στο κέντρο της πόλης και πολλά ευχαριστώ στον Χρήστο Αντωνακάκη για την βοήθεια που μου δίνει και με ανέχεται καθημερινά. Χρήστο είσαι δύναμη φιλαράκι!!!

ΥΓ 7. Πολλά χαιρετίσματα στα παιδιά στη Λήμνο και κυρίως την συμπάθεια μου τον γίγαντα Πασχάλη που μαθαίνω παλεύει με τα θηρία!!! Καλά να περνάτε παιδιά και περάστε από του φίλου μου του Άρη να ζεσταθείτε με καλό τσιπουράκι και όλα τα καλά του Θεού !!!!

ΥΓ 8. Ο Σωτηράκης ο φίλος μου στην Σκύρο μαθαίνω πως με την τελευταία καλή εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη επί της ΤΣΣΚΑ βγήκε στους δρόμους και πανηγύριζε. Είναι και καλός δρομέας και ακόμα τρέχει. Σωτήρη κράτα παλάντζα αδερφέ….

ΥΓ 9. Είναι αθληταράς στο άθλημα της πετοσφαίρισης (βόλεϊ) και δεν καταλαβαίνει τίποτα ούτε από κρύα ούτε από χιόνια καθώς είναι συνεπέστατος στην προπόνηση και πάντα ευδιάθετος μαθαίνω. Μεγάλος παίκτης που όπου πήγε έβαλε το λιθαράκι του στην ομάδα για μια καλή πορεία. Χρήστος Καψαλιάρης κολλητός και πάντα αγαπημένος. Συνέχισε φιλαράκι με δικαίωσες!!!!

ΥΓ 10. Ακόμα μία φορά νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω όλους καθώς η παρέα μεγαλώνει καθημερινά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας υπάρχουν θετικά μηνύματα και πολλά ευχαριστήρια. Είναι μεγάλη υπόθεση να σου λέει κάποιος έτσι απλόχερα τα καλύτερα σε μια εποχή που ο ένας δεν μιλάει στο διπλανό του ούτε με αίτηση. Σας ευχαριστώ πολύ και να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα, ευλογημένα, με υγεία, δύναμη, πίστη και μόνο χαρές για όλους και την οικογένεια σας. Να χαμογελάμε όλοι μας και δεν ξεχνάμε να βοηθάμε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Ποτέ δεν ξέρουμε αν αύριο βρεθούμε και εμείς σε μια τέτοια κατάσταση.

Καλά Χριστούγεννα.

 

ALEX