Μεσοβδόμαδο κουπόνι μπροστά μας με πλήρη αγωνιστική κίνηση σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με πολλά παιχνίδια και πληθώρα επιλογών στην STOIXIMAN.GR που στηρίζει πολλές δραστηριότητες και δίνει ελπίδα σε προσπάθειες πολλών ομάδων και αθλητών.

Στοιχηματικά το πρόγραμμα όπως έγραψα παραπάνω είναι πλούσιο αλλά θέλει και μεγάλη προσοχή γιατί όπως λέω στα πολλά παιχνίδια γίνονται και οι μεγαλύτερες «ζημιές» !!! Πάμε να δούμε τι ξεχώρισα και τι θα κρατήσουμε στο τέλος για ποντάρισμα που θα γεμίσει το πορτοφόλι μας.

Από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ η πρώτη επιλογή είναι το παιχνίδι Ζιελόνα Γκόρα-Άρης. Στο 2-5 η πολωνική ομάδα και ο Άρης στο 3-4 και αυτό από μόνο του δείχνει πόσο καθοριστική είναι αυτή η αναμέτρηση. Στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη είχε κερδίσει ο Άρης με 70-64. Η Ζιελόνα Γκόρα είναι αθλητική ομάδα που παίζε ι σκληρά και στα όρια του φάουλ συνήθως και εντός έδρα είναι πολύ δυνατή. Την αδικεί εκτιμώ η βαθμολογική της θέση καθώς έχασε αρκετά παιχνίδια στο καλάθι με συμπαθητικές εμφανίσεις. Ο Άρης έχει πολλά προβλήματα και διοικητικά και οικονομικά και γενικά το κλίμα είναι κακό με τον Γιαννάκη να βάζει πλάτη αλλά δεν ξέρω ως πότε με αυτά που βλέπει. Γιατί βλέπει πολλά, ακούει παραπάνω αλλά στο τέλος κανείς δεν ασχολείται με την κακή εικόνα του ιστορικού συλλόγου. Έχει μικρό ρόστερ με μόλις τρεις αμερικάνους πλέον και υπάρχει γκρίνια. Στοιχηματικά θα ποντάρω στην δύναμη της έδρας και την φόρμα που έχουν οι γηπεδούχοι και θα τιμήσω τον άσο.

Επόμενο παιχνίδι από το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το Καρσίγιακα-Σάσαρι. Η τουρκική ομάδα παρά το γεγονός πως έχει κάνει πολλές αλλαγές φέτος στο ρόστερ της είναι ανταγωνιστική και δίκαια βρίσκεται στην 2η θέση με 5 νίκες και 2 ήττες πίσω από την αήττητη Μονακό. Έχει εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και της αρέσει ο υψηλός ρυθμός και το γρήγορο μπάσκετ. Η ιταλική Σάσαρι με 3-4 απολογισμό είναι ανεβασμένη τελευταία και προέρχεται από μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα επί της αήττητης μέχρι τότε Μπρέσια. Παραδοσιακά ομάδα που κοιτάει περισσότερο την επίθεση αν και τελευταία δείχνει βελτίωση στα αμυντικά της καθήκοντα. Έχει πέντε νίκες σερί σε πρωτάθλημα και Ευρώπη αλλά αυτό δεν με ξεγελά καθώς είχε εύκολο πρόγραμμα και επειδή την έχω παρακολουθήσει έχει πολλά σκαμπανεβάσματα που δεν μου αρέσουν. Με ρίσκο θα ποντάρω στον άσο της Καρσίγιακα που έχει και 4 πόντους μαξιλάρι.

 Επόμενη αναμέτρηση προέρχεται από το Γιούροκαπ και είναι το Ζενίτ-Βιλερμπαν. Με 4-3 απολογισμό και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν σε ένα παράξενο και πολύ ενδιαφέρον όμιλο, καθώς τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει με όλες τις ομάδες να είναι σε τροχιά πρόκρισης. Το πρώτο παιχνίδι στην Γαλλία στις 25 Οκτωβρίου η Βιλερμπάν κέρδισε με 88-85 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με πολλές αυξομειώσεις και ανατροπές. Τώρα η Ζενίτ δείχνει πως πατάει καλύτερα, έχει ακριβό ρόστερ και αρκετά ποιοτικό και θέλει την νίκη και με διαφορά περισσότερο από τρεις πόντους για να έχει το προβάδισμα σε πιθανή ισοβαθμία. Η Βιλερμπάν είναι ομάδα κυρίως έδρας καθώς εκτός παρουσιάζει αδυναμίες και πολλά νεκρά διαστήματα. Θα παλέψει αλλά η Ζενίτ είναι ένα κλικ επάνω και θα την εμπιστευθώ. Άσος καλός.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ – ΑΡΗΣ: Ζιελόνα Γκόρα -4.5 στην STOIXIMAN.GR

ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ – ΣΑΣΑΡΙ: Καρσίγιακα +4.5 στην STOIXIMAN.GR

ΖΕΝΙΤ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Ζενίτ -4.5 στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα την Κυριακή και κανείς δεν είπε έστω μια κουβέντα για τον κόουτς Μανωλόπουλο που ήταν μέχρι πρόσφατα στον πάγκο της Ένωσης  και την σοβαρή και καλή δουλειά που έκανε. Ξέχασα δεν είναι ούτε Σέρβος ούτε Ισπανός ούτε και εγώ δεν ξέρω τι. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μια μαγική ικανότητα να ισοπεδώνουμε τα πάντα με εκπληκτικό τρόπο και να έχουμε και κοντή μνήμη. Εδώ είμαι όμως εγώ να σας θυμίζω για όλα και όχι επιλεκτικά. Θα επανέλθω με νεότερα…..

ΥΓ 2. Επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη αλλά η αλήθεια είναι πως ο αρχηγός “μπέρδεψε” παρά βοήθησε την εικόνα των ερυθρόλευκων. Δεν σημαίνει αυτό πως έπαψε να είναι καλός παίκτης με τεράστια ποιότητα και πολύτιμος για την ομάδα του αλλά η αλήθεια είναι πως μεγάλωσε και πως ο κόουτς Σφαιρόπουλος θα πρέπει να κάνει καλύτερη διαχείριση ώστε και να κερδίζει πράγματα από την εμπειρία και την κλάση του Σπανούλη και το σημαντικότερο να μην “χάνει” άλλους παίκτες που δείχνουν πως είχαν βρει ρυθμό και βοηθούσαν έως τώρα την ομάδα. Με αυτό που έγινε στα δύο παιχνίδια (με Ρεάλ και ΑΕΚ) και καλή διαχείριση δεν έγινε και εκτίθεται ο καλύτερος παίκτης του.

ΥΓ 3. Το σήριαλ με τον Λάσκαρη και την ΚΑΕ Άρης θα έχει πολλά επεισόδια όπως κάτι τούρκικες φθηνές σειρές στην τηλεόραση. Τούρκικες λέω και μου σηκώνεται η τρίχα !!!

ΥΓ 4. Όπως κάθε Τρίτη πιστοί στο ραδιοφωνικό μας ραντεβού στην ΕΡΤ Open το μεσημέρι στις 3 με τον Αναστάση Καραμουσαδάκη και τον Μάνο Ανδρουλάκη να αναλύουν με τον δικό τους τρόπο την εβδομάδα που πέρασε σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Και ρετρό θέματα και καλεσμένοι και πολλά άλλα που κάνουν τα μεσημέρια της Τρίτης μας πιο όμορφα.

ΥΓ 5. Άρε Παυλάκο όλοι έχουν να λένε για την αφοσίωση και την δουλειά σου. Έκανες, κάνεις και θα συνεχίζεις  να κάνεις τρομερή δουλειά επάνω σε ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Τα χέρια σου είναι μαγικά λένε και  όλοι σηκώνονται ανάλαφροι από το κρεβάτι του πόνου. Φυσιοθεραπευτής και ΠΑΟΚΤΖΗΣ ο ξάδερφος!!!!

ΥΓ 6. Μεγάλη χαρά και αυτή την εβδομάδα έχει ο φίλος μου ο Άκης ή αλλιώς πρόεδρος από την γνωστή Κορνοφωλιά Έβρου. Νικάει η ΑΕΚ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και τους κάνει όλους φροντιστήρια!!! Άκη πιάσε από κοντά τον Γιάννη ξέρεις εσύ αυτόν που ξέρει πολύ μπάσκετ αλλά μουρμουρίζει τελευταία συνέχεια για την ομάδα του.

ΥΓ 7. Χάθηκε ο καλός φίλος Γιώργος ο ηλεκτρολόγος εκεί στην Σητεία και μαθαίνω πως σχεδιάζει άνοδο στα βόρεια. Για έλα παλικάρι μου “όπως παλιά” που λέει και ο Βασίλης Καρράς!!!

ΥΓ 8. Ε τώρα θα το πω. Σωτηράκι έπιασες στο στόμα σου τον Σπανούλη και είδες τι έγινε σε δύο παιχνίδια. Το φώναζες κιόλας στον πεζόδρομο από ότι θυμάμαι να το ακούσουν πολλοί. Άντε στη Σκύρο φιλαράκι η δουλειά περιμένει.

ΥΓ 9. Το θερμούς μου χαιρετισμούς στο φιλαράκι μου τον Μίλτο. Με χιούμορ και μπασκετικός ο Μίλτος και τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια.

 

ALEX