Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος στο μαραθώνιο της Ευρωλίγκα και πλέον τα κομπιουτεράκια θα έχουν την τιμητική τους καθώς κάθε πόντος μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Τελευταία διπλή αγωνιστική για φέτος και πάμε να αναλύσουμε τις σημερινές τέσσερις αναμετρήσεις και στο τέλος να δούμε τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα που μπορεί να μας πληρώσει και να μας ξανά-οδηγήσει στο ταμείο. Επίσης έχουμε τις πρώτες αναμετρήσεις στα ημιτελικά του Γιούροκαπ με δύο καυτά ζευγάρια που και από εκεί κάτι καλό βγήκε για ποντάρισμα.

Χρονικά το πρώτο παιχνίδι είναι το Εφές-ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ματσάρα καθώς και οι δύο ομάδες βρίσκονται στην τετράδα (η ΤΣΣΚΑ στην 2η θέση και η Εφές στην 4η) και έχουν υψηλές βλέψεις για την συνέχεια. Η Εφές με πειστική εμφάνιση πέρασε και από την δύσκολη έδρα της Μακάμπι και σιγούρεψε την συμμετοχή της στην προνομιούχο τετράδα που δίνει πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση. Καλοσχεδιασμένο ρόστερ με πολύ ποιότητα και παίκτες που θέλουν την υπέρβαση. Ο κόουτς Αταμάν φέτος εντυπωσιάζει και το λέω εγώ που δεν είναι και στα γούστα μου…. Η ΤΣΣΚΑ από την άλλη μεριά ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει πως έχασε ένα παιχνίδι που το είχε στα χέρια της και αναφέρομαι στην ήττα της με τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα. Είναι ομάδα με μεγάλο και ακριβό ρόστερ η ΤΣΣΚΑ, αλλά με τρωτά σημεία κυρίως στην άμυνα της και στην γραμμή των ψηλών. Τρομερή περιφερειακή γραμμή που βγάζει αυτοματισμούς και αν βρει ανοικτό γήπεδο της αρέσει το γρήγορο μπάσκετ. Μεγάλο ντέρμπι και στοιχηματικά πολύ δύσκολο να το προσεγγίσει κανείς. Θα ρισκάρω και θα ποντάρω στις επιθέσεις των δύο ομάδων που έχουν πολύ ταλέντο και σκοράρουν πολύ, επιλέγοντας το OVER 167 συνολικών πόντων.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το παιχνίδι Φενερμπαχτσέ-Μπούντουτσνοστ. Εδώ το μεγάλο φαβορί είναι η τουρκική ομάδα καθώς η διαφορά των δύο ομάδων είναι τεράστια. Η Φενέρ είναι δίκαια στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα και η Μπούντουτσνοστ ακόμα δεν έχει κάνει νίκη μακριά από το σπίτι στης. Δεν θέλει πολλά λόγια καθώς περιμένω πολλά με λίγα και ο άσος θα είναι η επιλογή μου αν και το χάντικαπ στους φιλοξενούμενους έχει ανεβεί αρκετά ψηλά. Περίπατο βλέπω και μάλιστα άνετα.

Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου το επόμενο παιχνίδι και εδώ είναι ο θάνατός σου η ζωή μου. 13 νίκες και 13 ήττες έχει ο Ολυμπιακός 12 νίκες και 14 ήττες έχει η Μπάγερν και στην αναμέτρηση στην Γερμανία (20/11/2018) είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός με 10 πόντους διαφορά (72-62). Από τότε αλλάξανε πολλά, δυστυχώς προς το χειρότερο για την ελληνική ομάδα που έχει αρκετά διοικητικά, οικονομικά αλλά και αγωνιστικά προβλήματα.  Χαμός γίνεται με την παρουσία των ερυθρόλευκων στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά την άρνηση του να κατεβεί να αγωνιστεί με τον αιώνιο αντίπαλο του με Έλληνες διαιτητές. Μέχρι τέλους φωνάζανε όλοι έως τώρα, αλλά εγώ λέω μετά τι? Μετά με ποιον και που? Ξέρει κανείς? Εκτιμώ πως έχει «χαθεί η μπάλα» γενικά και αγωνιστικά η ομάδα δεν βλέπεται. Προβλέψιμη, άνευρη, μόνο λόγια και γελάκια και από ουσία τίποτα!!! Ευθύνη έχει και μεγάλη μάλιστα και ο κόουτς Μπλατ που πραγματικά τον τελευταίο καιρό είναι εκτός τόπου και χρόνου, τόσο σε δηλώσεις αλλά το χειρότερο και στο στήσιμο της ομάδας του. Και δεν το λέω εγώ από το φτωχό μυαλό μου το λένε από μόνα τους τα αποτελέσματα. Ήττες, άσχημες εμφανίσεις και γενικά γκρίνια και προβληματισμός. Πραγματικά αυτή την άσχημη εικόνα από την ομάδα του Ολυμπιακού εντός και εκτός γηπέδου είχα πάρα πάρα πολλά χρονιά να τη δω και φοβάμαι μην έρθουν και χειρότερα. Η Μπάγερν από την άλλη μεριά κάθε χρόνο κάνει βήματα προόδου και σταδιακά αλλάζει επίπεδο. Έχει πλάνο, όρεξη και σχέδιο για το μέλλον και αυτό φαίνεται στην αγωνιστική της εικόνα. Τελευταία βγάζει κούραση αλλά είναι σκληρή ομάδα με καλό προπονητή και εξαιρετική χημεία. Θα παλέψει και ότι καλύτερο βγει. Ο Ολυμπιακός έχει εκτός του αρχηγό του Σπανούλη και τον Λετονό πολύτιμο γκαρντ Στρέλνιεκς. Περιμένω κλειστό παιχνίδι που θα κριθεί στη λεπτομέρεια και σε ποια ομάδα θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Με 5 πόντους μαξιλάρι χάντικαπ στην Μπάγερν ποντάρω στο διπλό.

Τέλος το σημερινό πρόγραμμα στην Ευρωλίγκα κλείνει με το παιχνίδι Μπαρτσελόνα-Γκραν Κανάρια. Και σ’ αυτό το ζευγάρι υπάρχει φαβορί και μάλιστα μεγάλο και είναι η Μπαρτσελόνα, καθώς είναι καλύτερη ομάδα, με μεγάλη ποιότητα και φέτος έχει αλλάξει πρόσωπο προς το καλύτερο βέβαια. Έχει σκληρύνει γενικά, έχει μεγάλο ρόστερ και παίζει πειστικά. Στην έδρα της αρέσκεται να ανοίγει τις διαφορές και δεν χαλαρώνει. Η Γκρα Κανάρια πρωτάρα στην διοργάνωση δεν μπόρεσε να χωρέσει δύο καρπούζια σε μια μασχάλη και στο πρωτάθλημα έμεινε πολύ πίσω. Εκεί έχει το μυαλό της και στην ουσία κάνει «αγγαρεία» στην Ευρωλίγκα αυτή τη στιγμή.  Άλλαξε προπονητή και παίκτες και αναμένεται λίγο καλύτερη αλλά εκτός έδρας είναι σοφτ και με πολλές αδυναμίες. Η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερη και θέλει τι νίκη βέβαια. Άσος με διψήφια διαφορά.

Στο Γιούροκαπ τώρα φτάσαμε στα ημιτελικά με δύο ζευγάρια φωτιά. Να θυμίσω πως ο νικητής της διοργάνωσης στο τέλος θα έχει κατακτήσει και το εισιτήριο για την συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν κίνητρο πάρα πολύ σημαντικό.

Το πρώτο ζευγάρι είναι το Βαλένθια-Ούνικς Καζάν. Αμφίρροπο ζευγάρι καθώς και οι δύο ομάδες είναι καλές με δυνατά ρόστερ και μπόλικη ποιότητα. Η Βαλένθια παίζει σε υψηλό τέμπο και ανεβάζει το σκορ πολύ στην έδρα της. Η Ούνικς του Δημήτρη Πρίφτη έχει στόχο το τρόπαιο αλλά τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν. Καλή ομάδα, οργανωμένη και με άμυνα γρανίτη. ΝΟ ΒΕΤ εδώ και πάμε για άλλα!!!

Το άλλο ζευγάρι είναι το Άλμπα Βερολίνου-Ανδόρα. Φύση επιθετικές και οι δύο ομάδες με την Άλμπα να αποκλείει την ισπανική Μάλαγα και αν φτάνει δίκαια μέχρι εδώ. Ο πολύπειρος κόουτς Ρενέσες έχει κάνει εξαιρετική δουλειά καθώς δημιούργησε ένα πολύ καλό σύνολο χωρίς μεγάλα οικονομικά ανοίγματα που παίζει και όμορφο μπάσκετ. Η Ανδόρα έκανε την έκπληξη και απέκλεισε την γαλλική Βιλερμπάν σε μια τρομερή μονομαχία και έδειξε πως μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι και πως έχει και διάρκεια. Αθλητική ομάδα χωρίς μεγάλο βάθος όμως και εκτός έχει σκαμπανεβάσματα. Πιστεύω πως η Άλμπα είναι σε καλύτερη κατάσταση και μπορεί τη νίκη και σχετικά εύκολα. Άσος.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΕΦΕΣ – ΤΣΣΚΑ Μ0ΣΧΑΣ: OVER 167.5 συνολικούς πόντους

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ: Φενερμπαχτσέ -17.5

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Μπάγερν Μονάχου +5.5

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ: Μπαρτσελόνα -9.5

 

Από το Γιούροκαπ έχω επιλέξει το

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΑΝΔΟΡΑ: Άλμπα Βερολίνου -5.5

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΕΦΕΣ – ΤΣΣΚΑ Μ0ΣΧΑΣ: OVER 159.5 συνολικούς πόντους

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ: Μπαρτσελόνα -6.5

 

Από τα ειδικά παικτών έχω επιλέξει

OVER 8.5 συνολικούς πόντους ο K. Simon της Εφές

OVER 7.5 συνολικά ριμπάουντ ο N. Milutinov του Ολυμπιακού

 

ΥΓ. “ Θεωρώ πιο γενναίο εκείνον που νικά τα πάθη του, από εκείνον που νικά τους εχθρούς του. Η δυσκολότερη νίκη είναι επί του εαυτού σου ” Αριστοτέλης

 

ALEX