Τρία παιχνίδια ανοίξανε την 2η αγωνιστική χθες και γενικά τα πήγαμε εξαιρετικά καθώς πλήρωσε η ΤΣΣΚΑ στον άσο επί της μαχητικής Μακάμπι και πέρασε και το OVER 160 συνολικών πόντων στο ισπανικό ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια (77-93). 100% επιτυχία είχαν οι προτάσεις στα ειδικά στοιχήματα με τον Σενγκέλια να κάνει πάρτι και στις δύο ρακέτες μαζεύοντας συνολικά 12 ριμπάουντ (με 6 πληρωθήκαμε ήδη)!!! Επίσης η Βαλένθια πυροβολούσε έξω από την γραμμή του τριπόντου και το OVER 8.5 ήταν δωράκι με κορδέλα!!! Τέλος το απόλυτο μας χάλασε η Εφές, που έχασε δεύτερη συνεχόμενη φορά στο σπίτι της από την Φενέρ στο τουρκικό εμφύλιο. Τούρκοι είναι δεν μας πάν (όχι ότι τους συμπαθούμε εμείς έτσι?) και μας απογοήτευσαν ακόμα μία φορά.

Το κυρίως μενού της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα είναι σήμερα Παρασκευή 9 Οκτωβρίου με έξι αναμετρήσεις και αν παρατηρήσουμε τα ζευγάρια και τα χάντικαπ που έχουν δώσει όλες οι στοιχηματικές εταιρείες, θα διαπιστώσουμε πως σχεδόν όλα (εκτός από ένα) είναι οριακά και τα φαβορί πάνε περίπατο!!! Είπαμε πως φέτος το παιχνίδι (έως τώρα λόγω πανδημίας) παίζεται αλλιώς και θα δουν πολλά τα ματάκια μας. Απουσίες έχουν οι περισσότερες ομάδες αλλάζοντας έτσι τα δεδομένα. Θέλει προσοχή και όχι μεγάλα ανοίγματα.

Πάμε τώρα να δούμε τι έχω ξεχωρίσει από το σημερινό πρόγραμμα της Ευρωλίγκα που θα πληρώσει και θα γεμίσει το πορτοφόλι μας.

Πρώτη μου επιλογή είναι το παιχνίδι Ερυθρός Αστέρας-Μπασκόνια. Φέτος ο Ερυθρός Αστέρας έχει νέο προπονητή τον Σάσα Ομπράντοβιτς που είναι λάτρης της πειθαρχίας και της σκληρής δουλειάς. Πολλές νέες κινήσεις καθώς φύγανε οι περισσότεροι από πέρσι και γενικά είναι νέα ομάδα που ακόμα ψάχνει να βρει χημεία και πατήματα. Στην πρεμιέρα έχασε με κατεβασμένα τα χέρια στην Κωνσταντινούπολη από την Φενέρ. Η αγαπημένη μου Μπασκόνια, η πρωταθλήτρια Ισπανίας μετά από πολλά χρόνια, έδειξε πως είναι ομάδα που έχει μέταλλο και βαριά φανέλα αν και κάθε χρόνο αλλάζει και πουλάει τους καλύτερους παίκτες της. Αυτό δείχνει πως κάποιοι στους Βάσκους δουλεύουν μεθοδικά και ξέρουν τι αγοράζουν και πότε να πουλήσουν. Ο κόουτς Ιβάνοβιτς είναι αυτός που έχει το γενικό πρόσταγμα και την προηγούμενη εβδομάδα εντυπωσίασε με την απόδοση της, κερδίζοντας εύκολα την πανίσχυρη Ρεάλ. Οι Βάσκοι θα κάνουν ζημιές αλλά πρέπει να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους (στο καπάκι ηττήθηκαν από την Μούρθια στο πρωτάθλημα). Μπορεί και οι δύο ομάδες να έχουν προπονητές που λατρεύουν την άμυνα, όμως εγώ θα ρισκάρω με το OVER 145 συνολικών πόντων γιατί άνοιξε λίγο χαμηλά και εκτιμώ πως μια καλή περίοδο σε συγκομιδή πόντων θα μας πληρώσει στο τελικό αποτέλεσμα.

Περνάω στο μεγάλο ελληνικό ντέρμπι αιωνίων που δεν είναι άλλο από το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Τι να πρωτογράψω εδώ!!! Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από μεγάλη νίκη (που σχεδόν κανείς δεν περίμενε) μέσα στη Μόσχα επί της Κίμκι (έλειπε Σβεντ και Μονρόε) και ουσιαστικά απέβαλε μεγάλο άγχος καθώς με ήττα εκεί και δεύτερη ήττα στο ντέρμπι τα πράγματα θα στραβώνανε με το καλημέρα. Ο κόουτς Βόβορας είναι δουλευταράς αλλά άπειρος ακόμα και αυτό θα φανεί στην πορεία. Έχει καλές μπασκετικές αρχές και οι κινήσεις που έκανε με τα χρήματα που του δόθηκαν είναι ικανοποιητικές. Νέα προσθήκη στα γκαρντ ο Σάικς αλλά και πάλι νομίζω πως εκεί υστερεί καθώς και ύψος δεν έχει αλλά και εμπειρία δεν… Κανονικά στην αποστολή θα βρίσκονται και ο Sant-Roos και ο White που επιστρέφουν από τραυματισμό. Οι πράσινοι θα παλέψουν και θα προσπαθήσουν με τα μεγάλα κορμιά που διαθέτουν να μεταφέρουν το παιχνίδι στη ρακέτα. Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι καλύτερος στο ανοικτό γήπεδο (λόγω και Σλούκα) αλλά υστερεί σε ύψος και σε βάθος στην ρακέτα. Ο κόουτς Μπαρτζώκας προσπαθεί να χτίσει μια νέα ομάδα που να στηρίζεται στην αθλητικότητα και στην ενέργεια που θα επιτρέπει την ομάδα να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο. Πλέον ο νέος ηγέτης λέγεται Κώστα Σλούκας και τα πάντα θα περνούν από το χέρι του όσο βρίσκεται στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός έχει μια άνεση καθώς σημείωσε  ήδη την πρώτη του νίκη. Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός μπήκε με το αριστερό χάνοντας στο ΣΕΦ από την Ζαλγκίρις από το +11 και αυτό του προκαλεί άγχος. Στοιχηματικά όχι απλά μακριά, αλλά πολύ μακριά καθώς τα πάντα μπορεί να συμβούν!!! Αλλά στα ειδικά κάτι καλό βγαίνει καθώς πιστεύω πως το OVER 4.5 συνολικά ριμπάουντ του Μήτογλου των πρασίνων είναι ευκαιρία και θα το τιμήσω. Επίσης μου αρέσει πολύ το OVER 10.5 συνολικούς πόντους του Κώστα Σλούκα γιατί θεωρώ πως ο Έλληνας γκαρντ έχει την ποιότητα και το ταλέντο να σκοράρει πάνω από δέκα πόντους.  

Τέλος κλείνω με το παιχνίδι Μιλάνο-Βιλερμπάν. Σε αυτό το ζευγάρι υπάρχει φαβορί και είναι η ιταλική ομάδα, καθώς έχει γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ και προπονητή πολύπειρο διαθέτει και έχει βρει ρυθμό αν και είναι ομάδα με πολλές νέες προσθήκες εξαιτίας των αρκετών αγώνων που έδωσε στο Ιταλικό πρωτάθλημα. Το Μιλάνο δείχνει πιο σοβαρό από ποτέ και με τον Μεσίνα να κοουτσάρει μαεστρικά πιστεύω πως μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Η Βιλερμπάν του προέδρου Τόνι Πάρκερ θέλει κάθε χρόνο να κάνει το βήμα παραπάνω. Είναι αθλητική ομάδα που βγάζει ενέργεια αλλά όχι ιδιαίτερα ποιοτική και προβληματίζουν τα νεκρά διαστήματα που έχει. Παλεύει τα παιχνίδια της αλλά δεν έχει συνέπεια. Αν υποτιμηθεί θα κάνει ζημιά αλλά πιστεύω πως το Μιλάνο είναι πολύ ανώτερο σε όλα και μπορεί να κερδίσει σχετικά εύκολα. Άσος.

Στα άλλα παιχνίδια η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στην Αγία Πετρούπολη χωρίς τον κόουτς Γιασικεβίτσιους και με αρκετά προβλήματα ενώ η Ζενίτ έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά το διπλό μέσα στην Εφές. ΝΟ ΒΕΤ και πάμε παρακάτω. Στο γερμανικό εμφύλιο μεταξύ της Άλμπα και της Μπάγερν βλέπω λίγο Άλμπα αλλά και πάλι με επιφύλαξη καθώς είναι ανέτοιμες και οι δύο ομάδες και γενικά εκτιμώ πως είναι ένα κλικ κάτω από πέρσι και οι δύο. Στη Μόσχα η Κίμκι των χιλίων προβλημάτων που θυμίζει νοσοκομείο με τόσες απουσίες που έχει, υποδέχεται την μέτρια μεν σκληροτράχηλη όμως Ζαλγκίρις, που πανηγύρισε μεγάλο διπλό στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού και με ανατροπή!!! Μακριά και από εδώ καθώς το ματς μυρίζει μπαρούτι!!!

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα είναι

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: OVER 145.5 συνολικούς πόντους

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: OVER 4.5 συνολικά ριμπάουντ ο Ντίνος Μήτογλου του Παναθηναϊκού και OVER 10.5 συνολικοί πόντοι του Κώστα Σλούκα του Ολυμπιακού.

ΜΙΛΑΝΟ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Μιλάνο -8.5

 

ΥΓ. Υπομονή δεν είναι απλά η ικανότητα να περιμένεις, είναι το πώς συμπεριφέρεσαι καθώς περιμένεις!!!

 

ALEX