Η συνήθεια που έγινε λατρεία είναι πλέον γεγονός. Και πάλι πλήρωσε η ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ με την εύκολη νίκη της Μπάγερν επί της ιταλικής Τορίνο με 107-81 και με τον άσο της Αβελίνο απέναντι στον γεμάτο προβλήματα Άρη. Καλοί οι δύο άσοι και η παράδοση της δυάδας συνεχίζετε. Στα άλλα παιχνίδια η Ζενίτ μας πλήρωσε καθώς σε ένα τρομερό παιχνίδι από άποψη σκορ και θεάματος κέρδισε την Λιέτουβος στην Ρωσία με το τελικό αποτέλεσμα να τα λέει όλα δηλαδή 113-100. Επίσης για το Τσάμπιονς Λιγκ στην Τουρκία η Γκαζιαντέπ έχασε μεν αλλά με το μαξιλάρι στο χάντικαπ των 6 πόντων επαληθεύτηκε ο άσος επί της γερμανικής Λούντβιγκσμπουργκ. Τέλος το απόλυτο χάλασε η Τσεντεβίτα που στην έδρα της έχασε από την μέτρια Τρέντο σε ένα παιχνίδι που ξύπνησε αργά στην 4η περίοδο. Ζντοβτς και πάλι για κλάματα μου θύμισε πως ήταν η πορεία του στην ΑΕΚ. 

Διήμερο φωτιά έχουμε μπροστά μας στην Ευρωλίγκα καθώς βρισκόμαστε στην 21η αγωνιστική και σιγά σιγά αρχίζουν και βγαίνουν κουμπιουτεράκια και μπλοκάκια με πιθανές ισοβαθμίες και διαφορές πόντων. Ξέρω είναι νωρίς αλλά πλέον κάθε λάθος και κάθε ήττα είναι δύσκολο να καλυφθεί καθώς οι αγωνιστικές έως το τέλος της πρώτης φάσης λιγοστεύουν και το άγχος μαζί με κούραση και τραυματισμούς κάνουν το έργο των περισσοτέρων ομάδων ακόμα δυσκολότερο.

Στοιχηματικά λοιπόν πάμε να δούμε τι θα δούμε καθώς αυτή η αγωνιστική νομίζω πως έχει «ψωμί» και βγάζει καλά σημεία αν διαχειριστούμε σωστά τα παιχνίδια. Θα αναλύσουμε σήμερα και τις οκτώ αναμετρήσεις του διημέρου να έχουμε μια καλή εικόνα και στο τέλος θα δούμε τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα.

Χρονικά πρώτο παιχνίδι είναι το ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης. Η ΤΣΣΚΑ είναι 1η  στη βαθμολογία και έχει το ακριβότερο ρόστερ της διοργάνωσης. Μπόλικο ταλέντο, μεγάλη εμπειρία αλλά δεν πείθει πως στα δύσκολα παιχνίδια μπορεί να «καταπιεί» τον αντίπαλο της. Έχει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης αλλά έχει σκαμπανεβάσματα, νεκρά διαστήματα και ένα θεματάκι με τους ψηλούς γιατί δεν έχει το βαρύ σέντερ σε ειδικές καταστάσεις. Εκτιμώ πως βάση υλικού μπορεί να παίξει καλύτερα. Η Ρεάλ είναι και αυτή ακριβή ομάδα και παρά το ότι τους τελευταίους 2-3 μήνες παίζει χωρίς τους βασικούς της ψηλούς και βέβαια από την αρχή της σεζόν χωρίς τον ηγέτη της Σέρχιο Γιουλ βρήκε την άκρη και σιγά σιγά αναρριχήθηκε στην 3η θέση κάνοντας συνεχόμενε νίκες και έφτιαξε και την ψυχολογία της. Έχει βαριά φανέλα και είναι ικανή με τις επιστροφές για μεγάλα πράγματα. Στο πρώτο παιχνίδι στη Μαδρίτη κέρδισε σχετικά εύκολα (82-69). Εκτιμώ πως ήρθε η σειρά της ΤΣΣΚΑ να κερδίσει σε αυτό το μεγάλο ντέρμπι και θα ποντάρω στον άσο των γηπεδούχων.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το Εφές-Βαλένθια. Η τουρκική Εφές δεν βαδίζει καλά και πάρα το ότι έκανε αλλαγές στο ρόστερ και στον προπονητή δεν αποδίδει ανάλογα. Έχει καλούς ξένους με εμπειρία στο θεσμό αλλά είναι ομάδα σοφτ και δεν μαζεύει κόσμο στο γήπεδο. Η Βαλένθια τον τελευταίο καιρό παίζει καλύτερα μετά το φυσιολογικό ντεφορμάρισμα που έκανε αλλά είναι άτυχη καθώς έχει τραυματισμούς. Μετά τη μεγάλη νίκη επί της Κίμκι ήρθε σφαλιάρα στο πρωτάθλημα από την Ομπραντόιρο (96-77). Εκτιμώ πως για την Εφές αυτό το παιχνίδι είναι κάτι σαν τελικός καθώς αν δεν κερδίσει ούτε τώρα με την μισή Βαλένθια τότε να φύγουν όλοι. Άσος.

Προχωράμε με την αναμέτρηση Μπαρτσελόνα-Μιλάνο. Η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα ασανσέρ δηλαδή μια πάνω μία κάτω και το αποτέλεσμα αρνητικό καθώς έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα αλλά η ομάδα δεν στρίβει. Εκεί που λες βρίσκει ρυθμό και πατήματα έρχονται κακές ήττες με αντιπάλους μέτριους και ξανά μανά πάλι από την αρχή. Ενισχύθηκε με τον καλό σκόρερ Τζάκσον και θέλει μια καλή νίκη για να φτιάξει την ψυχολογία της. Στην έδρα της η αλήθεια είναι πως έχει κάνει μεγάλε νίκες με αντιπάλους που είναι στην πρώτη τετράδα αλλά δεν είναι σταθερή. Το Μιλάνο ακόμα μία χρονιά απογοητεύει καθώς και προπονητή σοβαρό έχει και καλούς παίκτες στο ρόστερ του αλλά νίκες δεν βλέπει. 6-14 ο απολογισμός που έχει και βέβαια υπάρχει απογοήτευση. Μόνο επίθεση και ατομικές ενέργειες και αμυντικά είναι τρύπα. Εκτιμώ πως η Μπαρτσελόνα αν είναι σοβαρή θα πάρει τη νίκη και βλέπω και μεγάλο σκορ εδώ. Τι ποντάρουμε? Άσος και OVER 163 συνολικών πόντων για περισσότερες επιλογές.

Ζαλγκίρις-Μακάμπι Τελ Αβίβ το επόμενο παιχνίδι με μια Ζαλγκίρις που παρά το ότι έχει φθηνό ρόστερ και χωρίς μεγάλο βάθος έχει στον πάγκο της τον προπονητή της επόμενης 20ετίας, καθώς ο Σάρας είναι γάτος ξέρει το τόπι καλύτερα από τους περισσότερους και γενικά είναι μεγάλη μπασκετόφατσα και σαν παίκτης αλλά και στα πρώτα βήματα σαν προπονητής. Την προηγούμενη εβδομάδα γύρισε τούμπα το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό καθώς έχανε με 20 πόντους στην αρχή, το πήγε στην παράταση αλλά τελικά ηττήθηκε με καλάθι στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ομάδα με αρχές και σωστό πλάνο από τον προπονητή της. Η Μακάμπι φέτος είναι λίγο καλύτερη από πέρσι αλλά και πάλι δεν πείθει καθώς έχει μεγάλες διακυμάνσεις και εξαρτάται από το ατομικό ταλέντο των αμερικάνων της. Ο κόουτς Σπάχια την σουλούπωσε λιγάκι αλλά θέλει ακόμα δουλειά καθώς είναι σοφτ και δεν αντέχει σε σκληρά παιχνίδια με «μπασκετικό ξύλο» και πολλές επαφές. Η Ζαλγκίρις έχει μακράν το πιο όμορφο γήπεδο στην Ευρωλίγκα και δημιουργεί καυτή ατμόσφαιρα. Οι Λιθουανοί αγαπάνε το μπάσκετ και ξέρουν πως αυτό το παιχνίδι είναι σημαντικό καθώς και οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους στόχους. Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο Ισραήλ η Μακάμπι είχε κερδίσει με +7 πόντους (81-74) και η ομάδα του Γιασικεβίτσιους θα προσπαθήσει μετά την νίκη να πάρει και την διαφορά. Άσος.

Το σημερινό πρόγραμμα κλείνει με το άλλο μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε. Δύο συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα για τον Ολυμπιακό (Κίμκι και Ερυθρό Αστέρα) και ήττα την Δευτέρα στο πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ δείχνουν πως η ομάδα του Σφαιρόπουλου δεν πατάει καλά στα πόδια της και υπάρχει έντονη γκρίνια από τους οπαδούς της για την αγωνιστική της συμπεριφορά. Αρκετά προβλέψιμη και στατική στην επίθεση (η χειρότερη στην Ευρωλίγκα) η ομάδα και με αρκετά προβλήματα πλέον και στην άμυνα καθώς δέχεται εύκολους πόντους χωρίς να αντιδρά όπως μας είχε συνηθίσει. Υπάρχει αμφισβήτηση και για τους ξένους καθώς δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Έως τώρα το μάρμαρο το πλήρωσε ο βοηθός προπονητή Χρήστος Μαρμαρινός αλλά με πιθανή ήττα και κακή εμφάνιση ίσως έχουμε νέες εξελίξεις. Η Φενέρ είναι έμπειρη ομάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης μην το ξεχνάμε αλλά δεν παίζει καλά παρά το ότι έχει γεμάτο ρόστερ και μεγάλη ποιότητα. Αθλητική ομάδα με πολύ καλή αμυντική λειτουργία αλλά επιθετικά έχει νεκρά διαστήματα. Στην Κωνσταντινούπολη στον πρώτο γύρο έχασε από τον Ολυμπιακό με 90-83, θέλει τη νίκη καθώς είναι παιχνίδι κλειδί για την τετράδα λογικά. Δύσκολη αναμέτρηση με πολλές παραμέτρους και στοιχηματικά με αρκετές παγίδες. Με πολύ ρίσκο θα πάω στο διπλό της Φενέρ που έχει και μαξιλάρι 4 πόντους στο χάντικαπ καθώς ξέρει να κερδίζει σε δύσκολες έδρες (μέσα στην ΤΣΣΚΑ) και βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την ελληνική ομάδα.

Την Παρασκευή τώρα χρονικά πρώτη αναμέτρηση είναι Κίμκι-Μάλαγα. Εδώ νομίζω πως είναι το δωράκι της εβδομάδας καθώς θεωρώ πως ο άσος της Κίμκι είναι πολύ δυνατός και έγινε ακόμα περισσότερο με τον τραυματισμό του καλύτερου παίκτη της Μάλαγα Νέντοβιτς. Η ρωσική ομάδα είναι στην 8άδα και θέλει να εδραιωθεί και να πλασαριστεί όσο γίνεται σε υψηλότερη θέση. Είναι ακριβή ομάδα με πολύ ταλέντο και τον Σβεντ βαρόμετρο με τα θετικά του και τα αρνητικά του. Με τον καιρό ο κόουτς Μπαρτζώκας βάζει τις πινελιές του και θεωρώ πως η Κίμκι μπορεί να παίξει καλύτερο μπάσκετ όσο περνάει ο καιρός. Η Μάλαγα είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα με παράξενα αποτελέσματα και έχει κάνει ζημιές εκεί που δεν το περιμένεις. Αθόρυβα είναι μια ανάσα από την 8άδα αλλά δεν είναι ομάδα με βάθος και μεγάλους σταρ. Προσωπικά δεν με πείθει και θα ποντάρω στον άσο της Κίμκι.

Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός η επόμενη αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ να θυμίζει νοσοκομείο καθώς αρκετά προβλήματα και αμφίβολους μέχρι την έναρξη του παιχνιδιού. Σε κακή κατάσταση τον τελευταίο καιρό και την Κυριακή που μας πέρασε για το πρωτάθλημα Γερμανίας ηττήθηκε με 37 πόντους διαφορά από την μέτρια Βόννη (106-69)!!! Έχει κάνει ζημιές με ανατροπές αλλά τελευταία δείχνει κουρασμένη και δεν έχει βάθος. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση καθώς κέρδισε και στο ντέρμπι τον Ολυμπιακό με μέτρια εμφάνιση. Αθλητικό σύνολο που παίζει πολύ με το τρίποντο και θέλει οπωσδήποτε ψηλό γιατί εκεί έχει θέμα. Ματς που υπάρχει το πρέπει στους πράσινους αν θέλουν τετράδα για να έχουν το πλεονέκτημα στην επόμενη φάση. Διπλό καθώς ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από την Μπάμπεργκ και θα κερδίσει.

Τέλος κλείνω με το παιχνίδι Μπασκόνια-Ερυθρός Αστέρας. Η Μπασκόνια είναι και αυτή μια ομάδα που έχει τα πάνω και τα κάτω της αλλά στην έδρα της είναι αρκετά πειστική χωρίς βέβαια να ξεχνάμε την ήττα από το Μιλάνο που όμως ρέφαρε εκτός έδρας με νίκη στη Μάλαγα. Καλό υλικό που παίζει πλέον με πλάνο καθώς έχει σοβαρό προπονητή (Μαρτίνεθ) και έχει στόχο τα πλέι οφ. Από την άλλη μεριά ο Ερυθρός Αστέρας είναι αποδυναμωμένος σε σχέση με πέρσι αλλά είναι σκληρή ομάδα που δεν έχει μάθει να χάνει με κάτω τα χέρια και προέρχεται από μεγάλη νίκη στο Βελιγράδι επί του Ολυμπιακού. Βγάζει κούραση και έχει αστάθειες αλλά παίζει σχεδόν πάντα αυτό που μπορεί αν και έχει μέτριο υλικό. Βλέπω νίκη των Βάσκων και πιστεύω πως μπορούν ν ανοίξουν την διαφορά για να μην αγχωθούν στο τέλος. Άσος.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας -2.5 στην STOIXIMAN.GR

ΕΦΕΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Εφές -4.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ: Μπαρτσελόνα -6.5 ή OVER 163.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Ζαλγκίρις -3.5 στην STOIXIMAN.GR

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Φενερμπαχτσέ +4.5 στην STOIXIMAN.GR 

 

Οι προτάσεις μου από τα παιχνίδια της Ευρωλίγκα της Παρασκευής είναι

ΚΙΜΚΙ – ΜΑΛΑΓΑ: Κίμκι -5.5 στην STOIXIMAN.GR  ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός -2.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπασκόνια -7.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Η δυνατή πρόταση διπλασιασμού είναι

ΚΙΜΚΙ – ΜΑΛΑΓΑ: Κίμκι -2.5 στην STOIXIMAN.GR

 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ: Μπαρτσελόνα -3.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Το ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ με μεγάλη απόδοση (2.7) είναι

ΚΙΜΚΙ – ΜΑΛΑΓΑ: Κίμκι -11.5 στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Βγάζει η μία ομάδα βίντεο για την διαιτησία, αργότερα βγάζει μια άλλη ομάδα βίντεο ξανά για τον ίδιο λόγο και αυτό πάει σερί κορδόνι. Ρε παιδιά και δίκιο να έχετε (αν έχετε) το χάνεται κατά την ταπεινή μου άποψη γιατί αποκλειστικά βγάζετε λάδι παίκτες και προπονητές της ομάδας σας με πρόφαση ΜΟΝΟ την διαιτησία. Τα λάθη των παικτών σας γιατί δεν τα βγάζετε σε βίντεο? Τα λάθη των προπονητών σας γιατί δεν βγάζετε σε βίντεο? Τα λάθη τα δικά σας των διοικήσεων γιατί δεν τα βγάζετε σε βίντεο? Άρα κάπου αποσκοπεί το βίντεο? Μήπως λέω εγώ σε μελλοντικά παιχνίδια και μεταφορά της πίεσης? Ή μήπως να διώξουμε από πάνω όσες ευθύνες έχουμε και να τις μεταφέρουμε στους άλλους? Ηρεμήστε γιατί ο κόσμος και ΔΕΝ είναι χαζός και κουτόχορτο ΔΕΝ τρώει. Γι’ αυτό και τα γήπεδα είναι άδεια μεταξύ συγγενών και φίλων και αυτοί με προσκλήσεις δωρεάν!!!

ΥΓ 2. Καθημερινά η καλημέρα είναι αρμονική μόνο στο γυμναστήριο ΑΡΜΟΝΙΑ στο κέντρο της Κομοτηνής με τον χαμογελαστό φίλο-γυμναστή μου Χρήστο Αντωνακάκη. Πραγματικός παλίκαρος και τρομερός επαγγελματίας σε ένα όμορφο περιβάλλον, απόλυτα καθαρό και με όλα τα μηχανήματα στη διάθεση του καθενός  για να γυμνάσει σώμα αλλά και ψυχή καθώς όπως λέει και το αρχαίο γνωμικό «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

ΥΓ 3. Πολύ σωστά τα λέει ο καλός μου φίλος Αναστάσης Καραμουσαδάκης πως «σκοτωνόμαστε γι’ αυτά που πρέπει να γελάμε και γελάμε γι’ αυτά που πρέπει να σκοτωνόμαστε». Πόσο  δίκαιο έχει έτσι?

ΥΓ 4. Τρένο ασταμάτητο ο Άθλος Ορεστιάδας στην Α2 Ανδρών στην πετοσφαίριση (βόλεϊ) καθώς είναι μακράν η καλύτερη ομάδα του ομίλου του και μόνος πρώτος. Προπονητάρα ο Τάκης αλλά με τέτοιο πασαδόρο που κάνει πράγματα και θάματα στο φιλέ πώς να μην κεντάει η ομάδα. Χρήστο Καψαλιάρη σαν το κρασί είσαι αδερφέ, όσο μεγαλώνεις τόσο πιο πολύτιμος είσαι!!!

ΥΓ 5. Πολλά χαιρετίσματα στα παλικάρια στα όμορφα και γραφικότατα Τρίκαλα!!!!

ΥΓ 6. Κουμπάρε πρόσεχε το στομάχι σου με τόσους καφέδες που πίνεις εκεί στην «Κουκουβάγια» με την παλιοπαρέα κάθε μέρα!!! Τα χαιρετίσματα σε όλα τα κοπέλια και να πίνεις και κάνα χυμό…

ΥΓ 7. Μαθαίνω πως ο καλός μου φίλος Γιάννης τους οργάνωσε εκεί στη Λήμνο και ο χειμώνας περνά εύκολα με πλούσια τραπέζια. Γεια σου ρε Γιάνναρε με τα ωραία σου, τα φτυάρια να έχουν υπόψη σου αδερφέ….!!!!

ΥΓ 8. “Οι άνθρωποι πουλάνε και την ψυχή τους για τα λεφτά και τις εφήμερες απολαύσεις και στο τέλος της ζωής τους ανταλλάσουν όλα αυτά και τα πάντα για να σώσουν την ψυχή τους , αλλά είναι αργά….!!!”. Εκτός από τα στοιχηματικά (από τους μεγαλύτερους πραγματικούς γνώστες αν όχι ο μεγαλύτερος) πραγματικός ΔΑΣΚΑΛΟΣ και σε θέματα της καθημερινότητας  ο αδερφός Σωτήρης Γεωργίου «ζωγραφίζει» με αυτά που λέει ζωντανά στο SPORT 24 RADIO 103.3 από τις 2 έως τις 6 τα ξημερώματα καθημερινά. Πραγματική απόλαυση με καλεσμένους και πολλά θέματα που σου ανοίγουν ορίζοντες για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

ΥΓ 9. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση και να ξέρετε πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε το κακό που έχει πολλές μορφές και μας βάζει πολλές τρικλοποδιές,  αλλά με την βοήθεια του Θεού όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε.

 

ALEX