Τρίτη σήμερα 15 Οκτωβρίου και γεμίζει το πρόγραμμα με περισσότερους αγώνες καθώς εκτός από Γιούροκαπ έχουμε και την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ που όμως στοιχηματικά τουλάχιστον τώρα στην αρχή είναι σχεδόν απαγορευτικό να ασχοληθείς μαζί του σοβαρά απλά μόνο το παρακολουθείς και χτυπάς εκεί που πρέπει.

Στο Γιούροκαπ όμως το επίπεδο σαφώς και είναι ψηλότερο και έχουμε και εικόνα καθώς μπροστά μας καθώς ξετυλίγεται η 3η αγωνιστική με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Πάμε να αναλύσουμε τις σημερινά τέσσερα παιχνίδια και στο τέλος να δούμε τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα που θα μας οδηγήσει στο ταμείο.

Χρονικά το πρώτο παιχνίδι είναι το Ρίτας-Παρτιζάν. Αμφίρροπη αναμέτρηση καθώς η λιθουανική Ρίτας στην έδρα της είναι πάντα καλύτερη και όταν βρει ρυθμό παρασύρει τους αντιπάλους της, ενώ από την άλλη μεριά η Παρτιζάν του Τρινκιέρι παρουσιάζεται σοβαρή με στόχο και έως τώρα είναι αήττητη με 2 στα 2. Η Ρίτας είναι ομάδας έδρας και της αρέσει το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο. Η Παρτιζάν ηττήθηκε το Σάββατο για το πρωτάθλημα της από την μέτρια Πριμόρσκα και έδειξε σημάδια κούρασης. Εκτιμώ οι Σέρβοι θα θέλουν να πάει το παιχνίδι σε λίγες κατοχές και όχι σε πολύ γρήγορο ρυθμό για να ελέγχουν την κατάσταση. Από την άλλη μεριά η Ρίτας θα θέλει να τρέξει για να βάλει εύκολους πόντους. Θα ποντάρω στον άσο και την δύναμη της έδρας.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Βενέτσια-Τόφας. Άλλη μία αμφίρροπη αναμέτρηση με την ιταλική ομάδα να μην έχει κάνει νίκη και να θέλει επειγόντως να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, και από την άλλη η τουρκική Τόφας έχει μία νίκη και μία ήττα παρουσιάζοντας αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοση της. Η Βενέτσια θέλει να κάνει καλή πορεία στην διοργάνωση αλλά δεν ξεκίνησε καλά, αν και τελευταία δείχνει να παίζει καλύτερα και την Κυριακή διέσυρε την Καντού με 30 πόντους διαφορά!!!  Η Τόφας είναι δουλεμένη ομάδα με καλούς αμερικάνους και τον Ματ Λοντζέσκι να ενισχύει την περιφέρεια της τουρκικής ομάδας. Δεν έχει μεγάλο βάθος στον πάγκο και αυτό μπορεί να της κοστίσει. Περίεργο παιχνίδι με δύο σχεδόν ισοδύναμες ομάδες που όμως η γηπεδούχος Βενέτσια βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς με ήττα σχεδόν αποχαιρετά πρόωρα την διοργάνωση. Η Τόφας θα παλέψει αλλά θα εμπιστευθώ την ιταλική ομάδα. Άσος.

Βίρτους Μπολόνια-Ανδόρρα το επόμενο παιχνίδι με την ομάδα του κόουτς Τζόρτζεβιτς να είναι το φαβορί ακόμα και για την κατάκτηση του κυπέλλου καθώς είναι πολύ δυνατή ομάδα, ακριβή, με ποιότητα, παίζοντας όμορφο μπάσκετ και σκοράρει πολύ. Έχει ξεχάσει την λέξη ήττα και κάθε βδομάδα παρουσιάζεται και καλύτερη.  Η Ανδόρρα είναι καθαρά ομάδα έδρας που στο σπίτι μεταμορφώνεται προς το καλύτερο και μπορεί να κερδίσει τους πάντες (Μπαρτσελόνα πριν από 10 ημέρες) αλλά έκτος έδρας χάνεται έχοντας πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση. Πιστεύω πως δεν αντέξει στην Ιταλία και θα ποντάρω δυνατά στον άσο.

Το σημερινό πρόγραμμα στο Γιούροκαπ κλείνει με το παιχνίδι Μάλαγα-Γαλατασαράι. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλή κατάσταση, είναι αήττητες με δύο νίκες και ο νικητής θα πάρει προβάδισμα πρωτιάς  στον όμιλο. Η Μάλαγα είναι παραδοσιακή δύναμη της Ισπανίας που τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει το μπάτζετ της αλλά παραμένει δυνατή με καλό κορμό και στην έδρα της ανοίγει το σκορ. Η Γαλατά κάθε χρόνο ακούγονται τα προβλήματα που έχει στα οικονομικά της αλλά κάθε χρόνο βρίσκει τον τρόπο να κάνει ομάδα. Μάλιστα φέτος είναι αρκετά συμπαγής αλλά με κενά και χωρίς βάθος στον πάγκο της. Στηρίζεται σε 5-6 παίκτες και από πίσω δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου βοήθεια. Σκοράρει αρκετά και το κρατάμε καθώς και η Μάλαγα εντός ανοίγει το ρυθμό. Καλύτερο σημείο το OVER 154 συνολικών πόντων.

Από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ δεν θα κάνουμε σήμερα καμία πρόταση καθώς θεωρώ πως δεν υπάρχει κάτι καλό στοιχηματικά και πρέπει να προσέξουν όσοι επιχειρήσουν να ποντάρουν κάτι, στην συγκεκριμένη διοργάνωση των εκπλήξεων κυρίως στην αρχή. Αν υπάρχει κάτι που το θεωρώ καλό βεβαίως θα το αναλύσω και θα το ποντάρω αλλά σήμερα όχι.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Γιούροκαπ είναι

ΡΙΤΑΣ – ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Ρίτας -1.5

ΒΕΝΕΤΣΙΑ – ΤΟΦΑΣ: Βενέτσια -3.5

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΝΔΟΡΡΑ: Βίρτους Μπολόνια -6.5

ΜΑΛΑΓΑ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: OVER 154.5 συνολικούς πόντους

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΝΔΟΡΡΑ: Βίρτους Μπολόνια -3.5

ΜΑΛΑΓΑ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: OVER 148.5 συνολικούς πόντους

 

ΥΓ. “ Φτάσε όπου μπορείς παιδί μου! Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά και έχασες… Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες ” Ν. Καζαντζάκης.

 

ALEX