Τελευταία αγωνιστική της 1ης φάσης στο παγκόσμιο κύπελλο και σήμερα θα βγούνε και οι υπόλοιπες 8 ομάδες που θα σχηματίσουν τους 4 ομίλους στην 2η φάση. Εκπλήξεις δεν γίνανε πολλές έως τώρα με εξαίρεση τον αποκλεισμό της Γερμανίας που θεωρείτε αποτυχία και την ήττα της Ελλάδας επί της Βραζιλίας που χάνει την πρωτιά του ομίλου και κινδυνεύει να αποκλειστεί αν ηττηθεί σήμερα με την Νεά Ζηλανδία. Στοιχηματικά έως τώρα τα πράγματα κυλάνε ομαλά και πολύ θετικά καθώς πληρωθήκαμε τις πρώτες ημέρες με απόλυτα ταμεία και μόλις προχθές ήρθε η κακή ημέρα με τις εκπλήξεις που γίνανε. Είπα πολλές φορές πως θέλει προσοχή και καλή διαχείριση για να συνεχίσουμε στα κερδοφόρα αποτελέσματα. Σήμερα έχω ξεχωρίσει τέσσερις αναμετρήσεις και βέβαια την δυνατή πρόταση διπλασιασμού και πάμε να αναλύσουμε για να δούμε που θα ποντάρουμε.

Χρονικά πρώτη επιλογή είναι το παιχνίδι Βραζιλία-Μαυροβούνιο. Η Βραζιλία με μεγάλη ανατροπή, πάθος και σωστή τακτική κέρδισε την Ελλάδα και πέρασε στην επόμενη φάση θέλοντας και το αήττητο, ώστε να μην κουβαλάει καμία ήττα στην επόμενη φάση και τους νέους ομίλους που θα σχηματιστούν. Ομάδα με το μεγαλύτερο όρο ηλικίας αλλά αυτό δεν λέει τίποτα, καθώς με την Ελλάδα είδαμε πως έβγαλε καρδιά και με σωστό πλάνο κέρδισε ένα παιχνίδι που ήταν πίσω με 17 πόντους. Είναι έμπειρη, συμπαγής ομάδα και με καλό προπονητή. Το Μαυροβούνιο έχασε από την Νέα Ζηλανδία έχοντας πολλά παράπονα από την διαιτησία, καθώς δέχθηκε 4 τεχνικές ποινές, οι 2 στον κόουτς Μίτροβιτς που αποβλήθηκε από το γήπεδο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Ως τώρα δεν έδειξε πολύ καλό πρόσωπο η αλήθεια είναι, καθώς το περιμέναμε καλύτερο αλλά έχει πολλά αμυντικά προβλήματα. Η Βραζιλία έχει το μομέντουμ, είναι καλύτερη ομάδα και πιστεύω το κίνητρο είναι πιο ισχυρό από των Μαυροβούνιων που είναι απογοητευμένοι με τις δύο έως τώρα ήττες. Άσος.

Τουρκία-Τσεχία το επόμενο παιχνίδι με την Τουρκία να αγγίζει μεγάλη νίκη εναντίων των ΗΠΑ αλλά αυτοκτόνησε δύο φορές και στην κανονική διάρκεια αλλά και στην παράταση. Η Τούρκοι παίξανε με εγωισμό και βγάλανε αυτοματισμούς στην επίθεση. Είναι σκληρή ομάδα και πολύ επικίνδυνη καθώς έχει ταλέντο. Η Τσεχία το παλεύει και με νίκη θα προκριθεί αυτή στην επόμενη φάση. Κέρδισε εύκολα την Ιαπωνία αλλά αυτό δεν λέει τίποτα καθώς οι Ιάπωνες δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Ο Σατοράνσκι είναι ο ηγέτης της ομάδας αλλά δεν έχει βάθος και είναι μονοδιάστατη ομάδα. Ο νικητής περνάει στην επόμενη φάση και πιστεύω πως οι Τούρκοι έχουν καλύτερο υλικό και είναι πιο ποιοτική ομάδα από τους Τσέχους. Δυνατός άσος.

Επόμενο παιχνίδι είναι το ντέρμπι κορυφής του 8ου ομίλου το Λιθουανία-Αυστραλία. Αήττητες έως τώρα οι δύο ομάδες και ο νικητής έχει πολλά οφέλη στην επόμενη φάση. Η Λιθουανία είναι μπασκετοχώρα και παρά το ότι δεν έχει το πολύ ποιοτικό υλικό των περασμένων χρόνων, είναι δεμένη ομάδα με καλό κλίμα και παίζει πάντα αυτό που μπορεί. Σκοράρει αρκετά και ανοίγει το ρυθμό. Η Αυστραλία θέλει μετάλλιο και το έχουν δηλώσει όλοι στην ομάδα των «καγκουρό». Παίζει καλά και βγάζει τρομερούς αυτοματισμούς καθώς έχει 2-3 παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Είναι ομάδα που σουτάρει πολύ από το τρίποντο και γενικά ανεβάζει το σκορ ψηλά. Εκεί θα ποντάρουμε και θα πάμε με το OVER 164 συνολικών πόντων καθώς περιμένω πολύ υψηλό σκορ.

Τέλος κλείνω με το παιχνίδι Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία. Ο νικητής περνάει στην επόμενη φάση ο ηττημένος γυρνάει πίσω στο σπίτι του. Τόσο απλά τόσο καθαρά. Η Ελλάδα ηττήθηκε από την Βραζιλία αλλά ουσιαστικά ηττήθηκε από τον ίδιο της τον εαυτό. Τα λάθη είναι πολλά για να γυρίσει μια ομάδα από το -17 ή αλλιώς να το πώς να χάσει μια ομάδα από το +17. Εδώ δεν θα γίνουμε προπονητοφάγοι ούτε όμως δεν θα λέμε αυτό που βλέπουμε. Τι είδαμε? Μία ομάδα που δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση, την απαιτούμενη προετοιμασία και ένα Plan B αν στραβώσει κάτι. Πιστεύω πως όλοι αδικήσανε τον εαυτό τους, είτε προπονητές λέγονται αυτοί, είτε παίκτες λέγονται. Το πιστεύω πως 10 φορές να παίξουμε με την Βραζιλία τουλάχιστον τις 8 θα κερδίσουμε. Πιστεύω πως έχουμε μεγαλύτερη ποιότητα και βάθος από την συμπαθέστατη κατά τα άλλα Βραζιλία. Όμως άλλο τι πιστεύω εγώ και άλλο τι έγινε. Τώρα τι γίνεται? Πλέον υπάρχει το πρέπει και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Νίκη με την Νέα Ζηλανδία και μετά θα δείξει το μέλλον. Αλλά πρώτα νίκη στο πρόωρο τελικό για την εθνική μας ομάδα απέναντι σε μια ομάδα που παίζει σαν δαιμονισμένη κυρίως στον 1ο ημίχρονο, σουτάρει πολύ από το τρίποντο, και έχει άγνοια κινδύνου καθώς είναι πραγματικοί πολεμιστές και μαχητές. Στοιχηματικά θα ποντάρω στο OVER 83 συνολικών πόντων στο 1ο ημίχρονο καθώς περιμένω να μπουν δυνατά και οι δύο ομάδες και να σκοράρουν πολύ.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Βραζιλία -7.5

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ: Τουρκία -7.5

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: OVER 164.5 συνολικούς πόντους

ΕΛΛΑΔΑ – ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: OVER 83.5 συνολικούς πόντους στο 1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: OVER 157.5 συνολικούς πόντους

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ: Τουρκία -4.5

 

ΥΓ 1. Πρέπει όλοι στην Εθνική να βγάλουν αθλητικό εγωισμό και πείσμα καθώς οι προσδοκίες ήταν και είναι μεγάλες από τους ίδιους που μας μιλούσαν ακόμα και για μετάλλιο. Όποιος έχει παίξει μπάσκετ ξέρει, πως κανένας δεν σε χαϊδεύει στο γήπεδο αλλά θα σε πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις. Το θέμα είναι εσύ τι μπορεί να κάνεις για να τον κάνεις να υποκύψει. Το παιχνίδι ποτέ δεν τελειώνει στο ημίχρονο και όλοι πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα.

ΥΓ 2. Λαρετζάκης, Μάντζαρης, Βασιλόπουλος και Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν μπορούσαν να βοηθήσουν και να δώσουν ανάσες στους άλλους παίκτες της Εθνικής μας που στο τέλος ήταν πραγματικά σκασμένοι και είχε θολώσει το μυαλό τους???

ΥΓ 3. Γνώμη μου προσωπική και δεν την αλλάζω, είναι πως τα παιχνίδια προετοιμασίας πρέπει να δίνονται τα περισσότερα εκτός Ελλάδας, δηλαδή εκτός έδρας με ξένους διαιτητές και με όσο γίνεται ισχυρούς αντιπάλους. Διαφορετικά θα βλέπουμε αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό οέο???

ΥΓ 4. Το θέμα είναι πως τελειώνεις σε μια διοργάνωση και όχι πως αρχίζεις …έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

ΥΓ 5. Κροατία-Βράνκοβιτς, Σερβία-Ντανίλοβιτς, Κίνα-Γιάο Μινκ, Ρωσία-Κυριλένκο, Τουρκία-Τούρκογλου, Λιθουανία-Σαμπόνις, Ισπανία-Γκαρμπαχόθα, ΕΛΛΑΔΑ-ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. Μμμμμ κάτι σε όλα αυτά δεν κολλάει …νεαροί οι περισσότεροι δεν έχουν την δική μας εμπειρία κάποτε θα μάθουν και αυτοί!!!

ΥΓ 6. “ Αυτός που δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό που έχει, δεν θα είναι… ούτε και με ότι θα ήθελε να έχει…”  ΣΩΚΡΑΤΗΣ

 

ALEX