Εδώ είμαστε!!! Ευρωλίγκα σήμερα και με το ελληνικό ντέρμπι (έχει χάσει την αίγλη του κακά τα ψέματα) να κλέβει την παράσταση στο σημερινό πρόγραμμα στην 24η αγωνιστικής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης (COVID-19)  που βιώνουμε όλοι μας, το ενδιαφέρον στα αθλητικά δρώμενα δυστυχώς μειώθηκε, και στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που ΟΛΟΙ οι αθλητικοί σύλλογοι είναι ΚΛΕΙΣΤΟΙ (εκτός της Α1 κατηγορίας) και κανείς υπεύθυνος-ανεύθυνος δεν κοιτάζει την πραγματικότητα. Όλοι δήθεν κάνουν τα πάντα να ανοίξουν τα γήπεδα (έτσι λένε) αλλά οι πράξεις τους αποδεικνύουν το αντίθετο. Χιλιάδες κόσμος ξεχύνετε στους δρόμους και στις πλατείες αλλά οι αθλητικοί σύλλογοι και τα γήπεδα είναι κλειστά γιατί η «πανδημία» εξαπλώνεται πρώτα από όλα στο γήπεδο. Στα σχολεία τα παιδιά είναι όλα μαζί αλλά στις ακαδημίες που είναι τμήματα 10-15 ατόμων δεν τους επιτρέπεται να λειτουργήσουν. Καίγεται το δάσος και προσπαθούμε να σώσουμε το δέντρο, ναι καλά διαβάζετε ένα δέντρο σώζουμε και το πανηγυρίζουμε ενώ από δίπλα μας το δάσος γίνεται στάχτη!!! Τα αποτελέσματα βέβαια από το «κάψιμο του δάσους» θα το δούμε και θα τα βιώσουμε αργότερα και τότε ούτε το εμβόλια ούτε οι λοιμωξιολόγοι θα μας σώσουν (όχι ότι το κάνουν και τώρα έτσι?).

Πάμε στα δικά μας τώρα τα στοιχηματικά και να δούμε που θα επικεντρωθούμε για να οδηγηθούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια στο ταμείο. Δύσκολες εποχές και στο στοίχημα καθώς όλο και περισσότερο βλέπουμε ανάποδα και παράξενα αποτελέσματα. Γίνονται πολλές ομορφιές (σε όλα τα αθλήματα)  που δυσκολεύουν το έργο μας. ΠΡΟΣΟΧΗ το λέω συνεχώς και το εννοώ. Υπάρχει μια παροιμία που λέει « Ο πίνων μεθά και ο παίζων χάνει ». Όποιος κατάλαβε κατάλαβε…

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός λοιπόν σήμερα με τις δύο ομάδες να έχουν χάσει κατά πολύ από την ποιότητα που είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Τα λεφτά μειώθηκαν στις ομάδες αλλά η νοοτροπία δυστυχώς δεν άλλαξε. Το βλέπουμε πως οι ελληνικές ομάδες (και οι δύο) δεν «τσουλάνε» όχι όμως μόνο αποκλειστικά μείωσης του μπάτζετ, αλλά και λόγω κακών επιλογών που κάνουν και του προγραμματισμού από την αρχή της σεζόν. Δεν γίνεται (παράδειγμα ο Παναθηναϊκός) να χτίζεις ομάδα και να μην έχεις ούτε ένα καθαρόαιμο άσο. Και το χειρότερο να αλλάζεις 3 παίκτες και να μην επιλέγεις ούτε μια φορά σωστά!!!  Δεν γίνεται (παράδειγμα ο Ολυμπιακός) να έχεις πρόβλημα στην ρακέτα χρόνια τώρα και να μην το βλέπεις, βρίσκοντας αστείες δικαιολογίες για να καλύψεις τα νώτα σου. Πολλά μπορώ να πω αλλά δεν είναι της παρούσης. Σήμερα ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να κερδίσει και μάλιστα εύκολα καθώς βρίσκει τον αιώνιο αντίπαλο του χωρίς το μεγάλο αστέρι και αρχισκόρερ Νέντοβιτς. Ο Ολυμπιακός που προέρχεται από σερί ηττών και πλέον η υπόθεση 8άδα απομακρύνεται επικίνδυνα. Θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες και πλέον η νίκη για αυτόν είναι μονόδρομος. Από την άλλη μεριά ο Παναθηναϊκός απογοητεύει και η αλλαγή προπονητή δεν βλέπω να βοηθάει… Το δίδυμο Παπαγιάννης-Μήτρογλου είναι σε εκπληκτική κατάσταση αλλά χωρίς ποιοτικό άσο χαραμίζεται. Ναι καλά το διαβάζετε αν υπήρχε καλός άσος και με σωστή προπονητική κατεύθυνση οι δύο Έλληνες παίκτες θα κάνανε ακόμα καλύτερα πράγματα. Λόγω απουσίας του Νέντοβιτς εκτιμώ πως οι πράσινοι θα έχουν πρόβλημα στο σκοράρισμα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πιέσει και από νωρίς να μην δώσει το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να παίξει με τους ψηλούς του που υπερτερεί. Βλέπω να κερδίζει ο Ολυμπιακός σχετικά εύκολα και με χαμηλό σκορ.

Από τις άλλες αναμετρήσεις ξεχωρίζω τον άσο της Φενερμπαχτσέ επί της Ζενίτ. Η τουρκική ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση παίζοντας όμορφο μπάσκετ και έχει βρει τα πατήματα της. Ενισχύθηκε και έχει μεγάλη ποιότητα. Η Ζενίτ είναι ψηλά στην βαθμολογία είναι δεμένη ομάδα αλλά πιστεύω πως έχει ταβάνι. Κερδίζει μεν αλλά δεν πείθει. Εκτιμώ πως η Φενέρ είναι σε καλύτερο φεγγάρι και αξίζει να ποντάρει κανείς στην νίκη της.

Στη Γαλλία η Βιλερμπάν υποδέχεται το Μιλάνο και η κλάση και το επίπεδο των δύο ομάδων είναι εμφανής υπέρ των Ιταλών. Βέβαια η ομάδα του Πάρκερ είναι από τις πιο αθλητικές της διοργάνωσης και έχει κάνει μεγάλες νίκες από εκεί που δεν το περιμέναμε. Ασταθής και άπειρη στο θεσμό και αυτό της κοστίζει. Το Μιλάνο έχει απουσίες αλλά έχει και βαθύ ρόστερ που βρίσκει λύσεις από μέσα. Ο Μεσίνα καθοδηγεί σωστά την ομάδα με σοβαρότητα και σωστή τακτική. Βρίσκεται στην τριάδα της βαθμολογίας και θέλει να παραμείνει. Θα παλέψει η Βιλερμπάν αλλά το Μιλάνο είναι ανώτερο σε όλες τις θέσεις. Διπλό.

Στο γερμανικό εμφύλιο μεταξύ Μπάγερν-Άλμπα το φαβορί για τη νίκη είναι η Μπάγερν καθώς η ομάδα του Τρινκιέρι έχει ομοιογένεια και παίζει πειστικά στην άμυνα. Σωστοί ρόλοι σε όλους από τον «γάτο» ιταλό κόουτς και ομάδα που παίζει για το εμείς και όχι για το εγώ. Η Άλμπα είναι αδύναμη και μέτρια ομάδα και ιδιαίτερα φέτος που έχει πολλές απουσίες καθώς σχεδόν ποτέ δεν αγωνίστηκε πλήρης από την αρχή της σεζόν. Νέα μεγάλη απώλεια ο πολύπειρος γκαρντ Τζέισον Γκρέιντζερ που τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι και θα απουσιάζει αρκετές εβδομάδες. Άσος.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ολυμπιακός -6.5

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: UNDER 159.5 συνολικούς πόντους

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΖΕΝΙΤ: Φενερμπαχτσέ -3.5

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΜΙΛΑΝΟ: Μιλάνο -4.5

ΜΠΑΓΕΡΝ – ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Μπάγερν -6.5 και UNDER 76.5 συνολικούς πόντους η Άλμπα Βερολίνου

 

ΥΓ 1. Ένα χρόνο θα κλείσουμε με την πανδημία αλλά παραμένουμε στο ίδιο και μην πω και σε χειρότερο σημείο. Μμμμ νέα τάξη πραγμάτων το λέω πολύ καιρό αλλά κάποιοι γελάνε. Για να τους δω σε λίγο καιρό….

ΥΓ 2. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας αλλά και στις ζωές μας. Αυτό που δεν πρέπει να αλλάξει είναι να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και να βοηθάμε αυτούς που έχουν ανάγκη την βοήθεια μας. Ο Θεός θα μας το ανταποδώσει και είμαι 100% σίγουρος για αυτό που λέω.

ΥΓ 3. Υποθετική ιστορία που μοιάζει με αληθινή σαν και αυτά που βλέπουμε σε κοσμικές καταστάσεις σε νησιά και ορειβατικά καταλύματα με VIP βίλες και πολυτέλεια και σπατάλη δίχως αύριο. Ανοίγουν λέει στόματα για λεκτική βία και κακή μεταχείριση στο χώρο του αθλητισμού, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, του μόντελινγκ και δεν συμμαζεύεται. Να ανοίξουν και είμαι υπέρ σε αυτό αλλά να ανοίξουν όλα τα στόματα μπορούν? ΟΛΑ και όχι αυτά που θέλουν κάποιοι. Ο κόσμος βλέπει, καταλαβαίνει και ξέρει πλέον. Και να δείτε τι ομοιότητες θα έχει η όλη ιστορία με το δάσος που έλεγα πριν και με το δέντρο. Όλα στο φως γίνετε? Δυστυχώς δεν γίνετε και είναι προσωπική μου άποψη γιατί απλά ΔΕΝ συμφέρει. Ποιους? Έλα μωρέ έξυπνα παιδιά είστε!!!

ΥΓ 4. Ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα σας. Το ενδιαφέρον σας είναι κάτι παραπάνω από συγκινητικό. Όπως μπορώ να βοηθώ θα το κάνω όπως και να έχει…

ΥΓ 5. “ Αυτό το χρόνο να ευγνωμονείς: Τους φίλους σου, που σε συγχωρούν. Τους εχθρούς σου, που σε κάνουν προσεκτικό. Τις δυσκολίες, που σε κάνουν αγωνιστικό. Τις ανάγκες, που σε κάνουν ταπεινό. Τις κακουχίες, που σε κάνουν δυνατό. Τις απογοητεύσεις, που σε κάνουν καρτερικό.  Έτσι, στο τέλος της χρονιάς θα φτάσεις να είσαι καλύτερος και ευτυχέστερος ”  ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΟΥ

 

ALEX