Παρά το ότι δεν υπάρχουν φίλαθλοι και οι καταστάσεις είναι παράξενες σε όλα τα επίπεδα λόγω της πανδημίας, η Ευρωλίγκα είναι εδώ και προσφέρει μάλιστα όμορφο θέαμα και έντονες συγκινήσεις. Όμως στοιχηματικά αν ήταν μία φορά δύσκολα τα πράγματα τώρα είναι 100 φορές πιο δύσκολα και το αποδεικνύουν τα αποτελέσματα έως τώρα που βλέπουμε να σπάνε σημεία του 1.10 και μεγάλα φαβορί να γίνονται αρνητικοί πρωταγωνιστές στα κουπόνια μας. Το έχω ξαναγράψει πως θέλει προσοχή και βέβαια όχι μεγάλα ανοίγματα. Λίγα παιχνίδια στοχεύουμε για να βγάλουμε το κάτι της στην δύσκολη καθημερινότητα που διανύουμε!!!

13η αγωνιστική μπροστά μας και η πρώτη μου επιλογή είναι το παιχνίδι Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός. Ο Ερυθρός Αστέρας κάνει κοιλιά έχοντας απουσίες αν και μεταγραφικά δυνάμωσε. Είναι παραδοσιακή ομάδα έδρας αλλά με αυτές τις συνθήκες χάνει το μεγάλο πλεονέκτημα που είχε στην έδρα του με τους φανατικούς φιλάθλους και την καυτή ατμόσφαιρα. Έχασε και την Κυριακή στο πρωτάθλημα από την Μπούντουσνοστ στο ντέρμπι και υπάρχουν μουρμούρες. Στην καλή του μέρα μπορεί να κερδίσει οποιανδήποτε αλλά έχει πολλά σκαμπανεβάσματα με νεκρά διαστήματα. Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Βελιγράδι με τρομερή ψυχολογία έχοντας κερδίσει στην  Βαρκελώνη την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα, πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση στην φετινή σεζόν. Τρομερή ομοιογένεια και με σωστούς ρόλους σε άμυνα και επίθεση από τους ερυθρόλευκους που βγάλανε αντίδραση μετά από δύο άσχημες ήττες με Μπασκόνια και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και μάλιστα τώρα που είναι ιδιαίτερες συνθήκες λόγω COVID-19. Περιμένω μεγάλη μάχη και τακτικά και θα ρισκάρω με το OVER 149 συνολικών πόντων περιμένοντας αρκετά μεγάλο σκορ.

Επόμενη αναμέτρηση που έχω ξεχωρίσει είναι το Μπασκόνια-Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η αγαπημένη μου Μπασκόνια βρήκε ρυθμό και αρχίζει και παίζει όμορφο μπάσκετ με υπογραφή Ιβάνοβιτς. Πίεση και πολλά τρεξίματα για τους Βάσκους που στο σπίτι τους στην Βιτόρια έστω και χωρίς φιλάθλους είναι πολύ δυνατοί. Την προηγούμενη εβδομάδα κατάπιε την Εφές στην Κωνσταντινούπολη (59-77) και έστειλε το μήνυμα πως θα διεκδικήσει μία θέση στην 8άδα. Από την άλλη μεριά η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι ομάδα ασανσέρ με πολλά πάνω κάτω και γενικά μέτριες έως τώρα εμφανίσεις. Είχε και τραυματισμούς βέβαια χάνοντας πολλά παιχνίδια στο τέλος αλλά αυτό μάλλον της έγινε κακή συνήθεια που πρέπει να αποβάλει. Μπερδεμένη ομάδα έως τώρα με τα βαριά της χαρτιά να μην αποδίδουν όπως περιμέναμε. Ντερμπάκι προβλέπω αλλά δίνω το προβάδισμα στην Μπασκόνια καθώς είναι σε καλή κατάσταση και ξέρει να κερδίζει αυτές τις μάχες. Άσος.

Από την Ευρωλίγκα κλείνω με το παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Οι Μαδριλένοι δείχνουν τα δόντια τους τελευταία με πειστικές εμφανίσεις αν και έφυγε για το ΝΒΑ ο εξαιρετικός γκαρντ Καμπάτσο. Έμπειρη ομάδα με σοβαρό προπονητή που ξέρει να διαχειρίζεται πλέον δύσκολες καταστάσεις παίζοντας και άμυνα που της δίνει ρυθμό στην επίθεση. Γεμάτο ρόστερ με ποιότητα και καλή χημεία. Η Ζενίτ δείχνει ασταμάτητη με επαγγελματικές νίκες θα έλεγα παρά με πειστικές εμφανίσεις. Έχει καλό ρόστερ αλλά επιθετικά κολλάει και κάτι δεν μου αρέσει στην ομάδα του κόουτς Πασκουάλ. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση και προέρχεται από μεγάλο διπλό στην Βαλένθια. Εκτιμώ πως η Ρεάλ δεν θα υποτιμήσει τον αντίπαλο της και θα μπει σοβαρή να καθαρίσει όσο νωρίτερα γίνεται το παιχνίδι. Άσος.

Κλείνω με Γιούροκαπ με το εξ αναβολής  παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του 4ου γκρουπ το Τσεντεβίτα-Προμηθέας. Η Τσεντεβίτα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με 5 νίκες και 3 ήττες στον όμιλο και με νίκη σφραγίζει την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση. Είμαι καλοδουλεμένη ομάδα με επιθετικές αρετές και αρχές στο παιχνίδι της. Διέλυσε την Τρίτη την Τρέντο με 87-65 επιβεβαιώνοντας την καλή κατάσταση που βρίσκεται. Ο Προμηθέας έχει πτωτική πορεία και δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει μένοντας από δυνάμεις στο πιο κρίσιμο σημείο. Μόλις δύο νίκες έως τώρα στην διοργάνωση και η υπόθεση πρόκριση απομακρύνεται καθώς ηττήθηκε και πάλι προχθές στη Γαλλία από την Ναντέρ με 91-70. Δύσκολη αποστολή και σήμερα για την ομάδα της Πάτρας που βρίσκεται σε κακό φεγγάρι. Άσος.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: OVER 149.5 συνολικούς πόντους

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Μπασκόνια ΝΙΚΗΤΗΣ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Ρεάλ Μαδρίτης -6.5

 

Από το Γιούροκαπ προτείνω το

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ ΟΛΙΜΠΙΓΙΑ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ: Τσεντεβίτα Ολιμπίγια -6.5

 

ΥΓ 1. Ρώτησαν τον ποιητή μας Γιώργο Σεφέρη: Πιστεύετε ότι είστε πραγματικοί απόγονοι του Λεωνίδα και του Θεμιστοκλή; Ο ποιητής απάντησε: ΟΧΙ, είμαστε απόγονοι της μάνας που μας μίλησε ελληνικά, προσευχήθηκε ελληνικά, μας νανούρισε με παραμύθια για τον Οδυσσέα, τον Ηρακλή, το Λεωνίδα και τον Παπαφλέσσα και ένιωθε την ψυχή της να βουρκώνει τη Μεγάλη Παρασκευή μπροστά στο ξόδι του Θεανθρώπου!!!

ΥΓ 2.  “  Τον καλό άνθρωπο εάν τον πληγώσεις δε θα σε βλάψει, θα τον χάσεις. Το να χάσεις όμως ένα καλό άνθρωπο θα βλάψει εσένα ”  Χόρχε Μπουκάι

 

ALEX