Μια εβδομάδα πριν από την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων και μπροστά μας έχουμε πλούσιο πρόγραμμα με διπλή αγωνιστική σε Ευρωλίγκα και μεγάλες μάχες σε Γιούροκαπ και Τσάμπιονς Λιγκ. Εορταστικό κλίμα δεν σημαίνει πως σώνει και καλά θα έχει και στοιχηματικές ευκαιρίες. Κυρίως αυτές τις ημέρες θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς υπάρχουν πολλές παγίδες και γίνονται πολλές εκπλήξεις. Λίγο η κούραση, λίγο οι τραυματισμοί, λίγο οι γιορτές όλα βοηθούν στο να κάνουν το έργο μας δυσκολότερο. Αλλά είπαμε πολλές φορές πως με μελέτη, με στόχο και σωστή τακτική το ταμείο γεμίζει. Πάμε να δούμε τι έχω ξεχωρίσει για σήμερα και που θα επικεντρωθούμε για να ποντάρουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Από το σημερινό πρόγραμμα της Ευρωλίγκα προσέχουμε, καθώς όπως έγραψα παραπάνω έχει διπλή αγωνιστική που συνήθως βλέπουμε «παράξενα» πράγματα και κρατάμε όπως λέμε πισινή. Μεγάλη μάχη θα γίνει στη Βαρκελώνη μεταξύ της Μπαρτσελόνα και του Ολυμπιακού με τους Καταλανούς να θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα καθώς προέρχονται από κακές εμφανίσεις και δύο αρνητικά αποτελέσματα σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα.  Είναι ομάδα ακριβή, γεμάτη σε όλες τις θέσεις που όμως έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και στον πάγκο της κάθεται ο Πέσιτς που είναι προπονητής παλιάς κοπής έχοντας τις παραξενιές του. Ο Ολυμπιακός δείχνει σε καλύτερη κατάσταση καθώς επέστρεψαν οι τραυματίες αλλά όπως έχω πει πάρα πολλές φορές δεν έχει βάθος θέλοντας τουλάχιστον ένα παίκτη. Ο Μπλατ είναι γάτος αλλά δεν είναι και μάγος!! Θα πάω με την έδρα και θα ποντάρω στην νίκη της Μπαρτσελόνα. Άσος.

Στα άλλα παιχνίδια της Ευρωλίγκα η σοβαρή Εφές κερδίζει και εύκολα μάλιστα την αδύναμη εκτός έδρας Μπούντουτσνοστ, στο ντέρμπι στην Κωνσταντινούπολη θα πέσουν κορμιά στο Φενέρ-ΤΣΣΚΑ και καλό θα είναι να απέχουμε στοιχηματικά γιατί η Φενέρ δεν αστειεύεται και η ΤΣΣΚΑ βγάζει αντίδραση τα τελευταία χρόνια στην έδρα των Τούρκων. Μάχη κορυφής που αξίζει να παρακολουθήσεις αλλά όχι να ποντάρεις!!! Τέλος στην ισπανική μάχη μεταξύ Γκραν Κανάρια-Μπασκόνια, οι νησιώτες στην έδρα τους είναι ανταγωνιστική ομάδα που όταν την υποτιμήσεις θα περάσεις δύσκολες στιγμές. Η Μπασκόνια με Περάσοβιτς δείχνει σημάδια βελτίωσης και έχει μεγαλύτερο βάθος από την Γκραν Κανάρια. Με ρίσκο το διπλό θα είναι στις επιλογές μου.

Από το Γιούροκαπ μου αρέσει πολύ ο άσος της Τσεντεβίτα με την τουρκική Τόφας που εκτός έχει αδυναμίες και πολλά κενά, και ο άσος της Ανδόρας που έχει θέλει πολύ  να επιστρέψει στις νίκες και στην έδρα της είναι πάντα πιο ισχυρή. Η Μονακό είναι άνετη βαθμολογικά δεν καίγεται και εκτιμώ πως η ανάγκη και το πάθος που βγάζει η ισπανική ομάδα με κάνει να ποντάρω στην νίκη της.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ η Βόννη κερδίζει τον ΠΑΟΚ που έχει θεματάκια εσωτερικά και σημειώνουμε τον άσο και θα εμπιστευθώ και την γαλλική Λε Μαν απέναντι στην τουρκική Μπάνβιτ, καθώς η Λε Μαν στην έδρα της σκοράρει περισσότερο σουτάροντας με καλύτερα ποσοστά από την περιφέρεια. Η Μπάνβιτ παραδόξως τα πάει καλά έως τώρα στην Ευρώπη αλλά στο τουρκικό πρωτάθλημα παραπαίει και αυτό ίσως την επηρεάσει στην σημερινή αναμέτρηση.  Άσος.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

Από την Ευρωλίγκα

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπαρτσελόνα -3.5

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Μπασκόνια -2.5

 

Από το Γιούροκαπ

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ – ΤΟΦΑΣ: Τσεντεβίτα ΝΙΚΗΤΗΣ

ΑΝΔΟΡΑ – ΜΟΝΑΚΟ: Ανδόρα -4.5

 

Από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ

ΒΟΝΝΗ – ΠΑΟΚ: Βόννη -2.5

ΛΕ ΜΑΝ – ΜΠΑΝΒΙΤ: Λε Μαν -1.5

 

Η πρώτη πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΕΦΕΣ – ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ: Εφές -6.5

ΧΑΠΟΕΛ ΧΟΛΟΝ – ΒΕΝΕΤΣΙΑ: OVER 151.5 συνολικούς πόντους

 

Η δεύτερη πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΑΝΤΒΕΡΠ – ΦΟΥΕΝΛΑΜΡΑΔΑ: OVER 149.5 συνολικούς πόντους

ΤΕΝΕΡΙΦΗ – ΝΑΝΤΕΡ: OVER 142.5 συνολικούς πόντους

 

ΥΓ . “ Όσο περισσότερα γνωρίζεις τόσο περισσότερο συνειδητοποιείς πόσο λίγα ξέρεις, ενώ όσο λιγότερα γνωρίζεις τόσο περισσότερα νομίζεις ότι ξέρεις “ David T. Freeman

 

ALEX