Τελείωσε η 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκα με αρκετά καλό θέαμα, φυσιολογικά πάνω κάτω αποτελέσματα και καλά σημεία που βγάλαμε το διήμερο που πέρασε. Χθες η Κίμκι μας πλήρωσε, καθώς κέρδισε την μαχητική και πολύ καλή Βαλένθια δείχνοντας πως ο κόουτς Μπαρτζώκας φτιάχνει μια ομάδα πολύ αθλητική και με πολλές λύσεις σε όλες τις θέσεις. Η Βαλένθια είναι σοβαρή ομάδα και είμαι σίγουρος πως θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους αντιπάλους της. Επίσης η Ζαλγκίρις κέρδισε σε ένα κλειστό παιχνίδι τον Ερυθρό Αστέρα στην Λιθουανία, αλλά κανένας από του δύο δεν εντυπωσίασε και φάνηκε πως αυτές οι δύο ομάδες έχουν πολλά κενά και θα έχουν μέτρια χρονιά στην διοργάνωση.

Για το τέλος άφησα το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τον Παναθηναϊκό σε μία αναμέτρηση που με δικαίωσε που προτίμησα το ποντάρισμα στο OVER αλλά τόσο εύκολα δεν το περίμενα. Και πως να μην βγει αυτό το παιχνίδι OVER με ένα Παναθηναϊκό να είναι τραγικός (και λίγα λέω) και δυστυχώς το έχω γράψει και το έχω πει πολλές φορές πως φέτος με αυτή την σύνθεση που έχει στην θέση “5” θα δεχθεί πολλές τέτοιες καταστροφικές ήττες. Και όποιος είδε κάτι άλλο απλά δεν ξέρει ή δεν θέλει να βλέπει την αλήθεια. Η ρακέτα ήταν συνεχώς εκτεθειμένη και όλοι κάνανε πάρτι. Ψηλοί, κοντοί και το κακό συναπάντεμα δημιουργούσε, εκτελούσε και οι πράσινοι ήταν σε άλλο κόσμο. Και το χειρότερο είναι η διάθεση που ΔΕΝ έδειξε ο Παναθηναϊκός σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Βλέποντας την στατιστική που δεν λέει πάντα την όλη αλήθεια αλλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι τα λέει όλα, βλέπουμε πως η ομάδα του Πασκουάλ έχασε σε όλους τους τομείς,, δεν είχε δημιουργία, είχε λάθη, ριμπάουντ δεν πήρε δεν, δεν, δεν. Το αποτέλεσμα? Προβληματισμός καθώς το καμπανάκι χτύπησε από τα φιλικά και χθες ήρθε πρώτη μεγάλη καμπανιά.

Σαββάτο σήμερα και παρά το ότι το κουπόνι γέμισε με όλα τα πρωταθλήματα να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, δεν είναι για μεγάλα ανοίγματα καθώς δεν μου ταιριάζουν τα ζευγαρώματα και πραγματικά δυσκολεύτηκα να βγάλω  τρία παιχνίδια για ποντάρισμα σήμερα.

Η πρώτη μου επιλογή είναι το παιχνίδι Τρίκαλα-Λαύριο. Τα Τρίκαλα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχανε πολύ δύσκολη αποστολή με την ΑΕΚ εκτός έδρας και φυσιολογικά ήρθε η ήττα. Το πάλεψε όσο μπορούσε το παιχνίδι και έδειξε πως και καλά σημάδια. Ενισχύθηκε με τον σκόρερ έμπειρο Κώστα Βασιλειάδη και εκτιμώ πως θα παλέψει μέχρι τέλους για την σωτηρία της η Θεσσαλική ομάδα. Το Λαύριο μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα καθώς κέρδισε στην έδρα την Κύμη σε ένα παιχνίδι που μπήκε πολύ δυνατά και δεν έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο του να ελπίζει. Μέτρια ομάδα που έχει αδυναμίες αλλά εκτιμώ πως θα σωθεί εύκολα. Εδώ θα ποντάρω στο OVER 145 πόντων στην STOIXIMAN.GR καθώς περιμένω τα Τρίκαλα να δώσουν πιο γρήγορο ρυθμό και να ανοίξει το σκορ.

Το δεύτερο παιχνίδι που έχω ξεχωρίσει είναι από την Serie A της Ιταλίας το Αβελίνο-Τορίνο. Η Αβελίνο αν και δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα έδειξε με την νίκη της μεσοβδόμαδα μέσα στην δύσκολη έδρα της δυνατής Μπεσίκτα για το Τσάμπιονς Λιγκ, πως έχει καλή ομάδα και θέλει τετράδα στο πρωτάθλημα. Έχει καλή έδρα και έχει την ψυχολογία με το μέρος της. Η Τορίνο φέτος έκανε καλές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι και ήδη έχει το 2 στα 2. Θέλει να σταθεροποιηθεί καθώς είναι μικρομεσαία ομάδα και με τα χρήματα που υπάρχουν σταδιακά τα καταφέρνει. Εκτός έχει αδυναμίες. Ενδιαφέρον αναμέτρηση αλλά δίνω προβάδισμα στην έδρα και την πιο έμπειρη Αβελίνο. Άσος.

Τελευταία επιλογή είναι το παιχνίδι από την Superleague του Ισραήλ και το παιχνίδι Χάποελ Ιερουσαλήμ-Μακάμπι Ρισόν. 2η αγωνιστική και η Χάποελ του Κατσικάρι και του Περπέρογλου θέλουν την δέυτερη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε δύσκολα από την έδρα της μαχητικής Ιρόνι Ναχάρια αλλά τελικά κατάφερε και έφυγε με την νίκη. Εντός παίζει καλύτερα και ανοίγει τις διαφορές. Η Μακάμπι Ρισόν είναι μεσαία ομάδα, μέτρια που είναι σοφτ εκτός έδρας και με πολλές αδυναμίες. Ποντάρω στον άσο της Χάποελ και στην ανωτερότητά της.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΛΑΥΡΙΟ: OVER 145.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

ΑΒΕΛΙΝΟ – ΤΟΡΙΝΟ: Αβελίνο -4.5 στην STOIXIMAN.GR

ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΡΙΣΟΝ: Χάποελ Ιερουσαλήμ -8.5 στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Η εβδομάδα που πέρασε στοιχηματικά ήταν εξαιρετική. Θέλει υπομονή για να βγούμε κερδισμένοι καθώς κάθε μέρα έχει παιχνίδια για ποντάρισμα αλλά εδώ δεν θα προτείνω κάτι στην τύχη.  Αποτυχίες υπήρξαν, και θα υπάρχουν αλλά πάντα αιτιολογούμαι τα παιχνίδια που προτείνω. Τα αξιολογείτε και ότι θέλετε επιλέγεται.

ΥΓ 2. 15/27 βολές χθες στην Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός. Με στοίχημα εγώ καλύτερο ποσοστό θα έχω και δεν παίρνω και τα εκατομμύρια των παικταράδων…..

ΥΓ 3. Φέτος η Ευρωλίγκα θα είναι σκληρή και πολύ απαιτητική. Θέλει βάθος αλλά και ποιότητα σε όλες τις θέσεις για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις ως το τέλος. Δικαιολογίες δεν πρέπει να υπάρχουν αν θέλουν να λέγονται ομάδες που έχουν στόχο το FINAL 4.  

ΥΓ 4. Παίκτες υπάρχουν στην αγορά και τώρα. Μην παραμυθιάζεστε. Θέλει τρόπο (χρήμα) και ψάξιμο σε όλες τις αγορές. Παραδείγματα αρκετά.

ΥΓ 5. Ο Γκριν ρε παιδιά τι κάνει στην Βαλένθια??? Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα. Εδώ μόνο τους βγάζουμε άκυρους αλλά όλα γίνονται για κάποιο λόγο μην ξεχνιόμαστε.

ΥΓ 6. Ο Σίτο Αλόνσο είναι πολύ καλός προπονητής και το έλεγα και πέρσι με την Μπασκόνια. Φέτος στην Μπαρτσελόνα έχει παραπάνω χρήματα και μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά. Πάντως τον Πασκουάλ τον έδεσε κόμπο έτσι???

 

ALEX