Είναι μεγάλη χαρά να δίνεις χαρά στον κόσμο!!! Μεγάλη ευλογία να  βλέπεις και να ακούς ανθρώπους χαρούμενους και ικανοποιημένους έστω και για μικρά πράγματα όπως είναι το στοίχημα. Και η μεγαλύτερη μου ικανοποίηση είναι πως πλέον οι αναγνώστες εδώ αυτής της στήλης είναι πανέξυπνοι που ξέρουν να αξιολογούν ότι διαβάζουν και επιλέγουν τα καλύτερα.

Μεγάλη επιτυχία και χθες καθώς τα οβεράκια πληρώσανε όλα και βέβαια η δυάδα του διπλασιασμού πέρασε εύκολα γεμίζοντας το πορτοφόλι. Αν και η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της (που δεν το έκανε και ήταν άδεια μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) και κέρδιζε στο Βέλγιο την Αντβέρπ, τότε θα τους είχαμε πάρει και τα παντελόνια όπως μου είπε το πρωί ο καλός φίλος Νεκτάριος από την Κερατέα!!!

Για σήμερα το πρόγραμμα έχει την αγαπημένη μας Ευρωλίγκα, που παρά το ότι έχουν γίνει αρκετές εκπλήξεις και τα φαβορί του 1.2 και 1.3 δεν επιβεβαιώνονται πάντα όπως θα περίμενε κανείς, εμείς εδώ στη στήλη τα πηγαίνουμε εξαιρετικά και πολλές φορές έχουμε κάνει το απόλυτο με μεγάλες αποδόσεις και στα ειδικά των παιχτών και σε άλλες κατηγορίες. Σωστό διάβασμα, το ιατρικό δελτίο και τα τελευταία νέα των ομάδων είναι καλός οδηγός για να πληρωθεί κανείς και να γεμίσει το πορτοφόλι του. Υπομονή και πάμε να δούμε τις σημερινές τέσσερις αναμετρήσεις της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και στο τέλος που θα ποντάρουμε για να τινάξουμε την μπάνκα!!!

Χρονικά το πρώτο παιχνίδι είναι το Άλμπα Βερολίνου-Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η γερμανική ομάδα τελευταία παρουσιάζει σημάδια κόπωσης έχοντας κάνει μέτριες εμφανίσεις με αποτέλεσμα ήττες και γκρίνια. Βέβαια είχε που είχε μικρό ρόστερ, ήταν και άτυχη με αρκετούς τραυματισμούς και αυτό έκανε το έργο της ακόμα πιο δύσκολο. Πάντως είναι καλοδουλεμένη ομάδα που μπορεί να μην έχει ηγέτη αλλά όλοι έχουν το δικό τους ρόλο στο παρκέ. Η Μακάμπι και αυτή την έχουν ματιάσει και τις τελευταίες εβδομάδες είναι σωστό νοσοκομείο με αρκετούς τραυματίες. Ενισχύθηκε βέβαια και σήμερα έχει και επιστροφές καθώς γυρίζουν οι σημαντικοί Χάντερ και Ουίλμπεκιν. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος κάνει εξαιρετική δουλειά και όλοι στο Ισραήλ πίνουν νερό στο όνομα του. Αθλητική ομάδα η Μακάμπι με καλές αποστάσεις και τρομερή χημεία. Πιστεύω πως μετά την ήττα την προηγούμενη εβδομάδα στην Λιθουανία με την Ζαλγκίρις, δεν έχει περιθώρια για νέο στραβοπάτημα. Η Άλμπα παίζει ελεύθερο μπάσκετ αλλά η Μακάμπι είναι σαφώς πιο ποιοτική και μπορεί τη νίκη. Διπλό.

Επόμενο παιχνίδι το Μιλάνο-Παναθηναϊκός. Το Μιλάνο δεν διανύει και τις καλύτερες στιγμές του αν και ξεκίνησε πολύ καλά παρά το δύσκολο πρόγραμμα που είχε στις πρώτες 10 αγωνιστικές. Μετά κατέρρευσε και έχει κάνει κακές ήττες που θεωρητικά δεν τις είχε στο πρόγραμμα. Στο ιταλικό πρωτάθλημα την Κυριακή υπέστη νέο σοκ καθώς ηττήθηκε μέσα στην έδρα της από την μέτρια φέτος Καντού. Εκτός μάχης και πάλι ο ποιοτικός Σέρβος γκαρντ Νέντοβιτς. Ο Παναθηναϊκός έκανε την υπέρβαση κερδίζοντας στη Ρωσία την ΤΣΣΚΑ και αναρριχήθηκε στο βαθμολογικό πίνακα μπαίνοντας στην 6άδα. Επιθετικά είναι από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης αλλά αμυντικά έχει θέματα κυρίως από την περιφερειακή του άμυνα και στο τομέα των ριμπάουντ. Έχει καλό υλικό αλλά ακόμα και ο κόουτς Πιτίνο δεν παίρνει όσο θα περίμενε κανείς από όλους τους παίκτες το 100%, έχοντας πολλά σκαμπανεβάσματα και χάνει εύκολα τις διαφορές που χτίζει με κόπο. Ντέρμπι περιμένω και κλειστό παιχνίδι αλλά εκτιμώ πως το παιχνίδι θα ξεπεράσει τους 161 συνολικούς πόντους και ποντάρω στο OVER.

Περνάω στο παιχνίδι Μπασκόνια-Φενερμπαχτσέ. Η Μπασκόνια πάει να μας τρελάνει, καθώς μετά την έλευση του κόουτς Ιβάνοβιτς στην Βιτόρια έκανε το μπαμ κερδίζοντας την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα και καπάκι χάνει στην έδρα της από την Μανρέσα!! Είναι να απορεί κανείς αν και η ομάδα των Βάσκων έχει αρκετά προβλήματα και απουσίες με τραυματισμούς. Από την άλλη μεριά η Φενέρ πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα καθώς κέρδισε σχετικά εύκολα στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό με πολλά τρίποντα και κορυφαίο τον Γάλλο γκαρντ Ντε Κολό. Ακριβή ομάδα που όμως φέτος δεν τα πάει καλά καθώς δεν έχει βρει την κατάλληλη χημεία και υπάρχει γκρίνια για όλα!!! Πάντως έχει μέταλλο ως ομάδα και δεν πρέπει να την θεωρούμε ξεγραμμένη για τα Playoffs. Αμφίρροπη αναμέτρηση με τους γηπεδούχους να θέλουν αλλά να μην μπορούν καθώς έχουν σημαντικές απουσίες. Η Φενέρ μπορεί το διπλό και με ρίσκο ποντάρω στη νίκη της.

Το σημερινό πρόγραμμα κλείνει με το παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις. Εδώ υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι η ισπανική ομάδα.  Η Ρεάλ είναι από τις καλύτερες ομάδες τις διοργάνωσης με πολύ γεμάτο ρόστερ, εμπειρία και βαριά φανέλα. Εξαιρετική και αμυντικά πλέον καθώς σκλήρυνε και πολύ αθλητική. Έκανε επαγγελματικό διπλό στην Γαλλία στην έδρα της Βιλερμπάν αν και είχε αρκετές απουσίες αλλά όπως είπαμε έχει μεγάλο βάθος στο πάγκο της. Η Ζαλγκίρις εκεί που έδειχνε πως θα ηττηθεί μέσα στο σπίτι της από την Μακάμπι με ένα εξωπραγματικό σερί 19-0 έκανε την ανατροπή και δίκαια κέρδισε το παιχνίδι. Πάντως είναι ομάδα μέτρια που παίζει μεν με πάθος βγάζοντας ενέργεια αλλά δεν έχει μεγάλες δυνατότητες. Εκτός παίζει φέτος καλύτερα αλλά σήμερα τα πράγματα θα είναι δύσκολα γιατί η Ρεάλ δεν αστειεύεται στην Μαδρίτη. Άσος με διψήφια διαφορά.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Μακάμπι Τελ Αβίβ -3.5

ΜΙΛΑΝΟ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: OVER 161.5 συνολικούς πόντους

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Φενερμπαχτσέ ΝΙΚΗΤΗΣ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Ρεάλ Μαδρίτης -8.5

 

Το ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ της ημέρας

OVER 5.5 συνολικά ριμπάουντ ο Ντίνος Μήτογλου του Παναθηναϊκού

 

ΥΓ 1. Μετά τον αποχώρηση-απόλυση του Σέρβου κόουτς της Μπάγερν Ράντονιτς έρχεται και η απόλυση ακόμα ενός προπονητή ομάδος της Ευρωλίγκα. Ποιος είναι??? Κίτρινα φοράει άλλο δεν βοηθάω!!!

ΥΓ 2. Μαθαίνω πως και ένας Έλληνας κόουτς ετοιμάζεται να ξαναπιάσει δουλειά σε ομάδα της Ευρωλίγκα… πω πω πω χαμός γίνεται αυτές τις ημέρες!!!

ΥΓ 3. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά στο ΚΕΦΣΚΥ-Κορωπί για την άψογη συνεργασία που είχαμε στον ενάμιση μήνα που ήμασταν μαζί και για τις γνώσεις που μας προσέφεραν. ‘Άψογοι επαγγελματίες και παρότι περάσανε τα χρόνια «κρατά καλά η μπογιά τους»!!! Βέβαια ευτυχώς που στο στοίχημα διαβάζανε basketblog.gr και γέμισαν το πορτοφόλι τους για τις γιορτές που ακολούθησαν. Εεεε κάτι κάνουμε και εμείς!!!

ΥΓ 4. Είναι πολύ καλός μου φίλος και πραγματικά στην δουλειά του από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Επαγγελματίας μα πάνω από όλα άνθρωπος με μεγάλα γράμματα και βοηθάει πολύ κόσμο καθώς έχει ψυχή μικρού παιδιού. Τον ευχαριστώ και από εδώ δημόσια για όλα τα καλά που έκανε και συνεχίζει να κάνει σε πολλούς ανθρώπους και να του εύχομαι να είναι πάντα γερός και δυνατός, να χαίρεται την όμορφη οικογένεια του και βέβαια στην μαγαζάρα που είναι υπεύθυνος να συνεχίζει με το ίδιο πάθος αυτό που κάνει πολλά χρόνια τώρα. Μιας και μιλάμε για μαγαζάρα στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι το BLOCK 146 σου προσφέρει την καλύτερη διασκέδαση στην πόλη. Λεωνίδας Κουκουλομάτης αδερφός, τιτάνας και από τα καλύτερα παιδιά στην πιάτσα πολλά χρόνια τώρα. Λέο RESPECT αδερφέ μου!!!

ΥΓ 5. “ Δεν υπάρχουν ύψη να ανεβαίνουμε δίχως κόπους… ξεκούραστα μονάχα κατεβαίνουμε ”

 

ALEX