Δεν χαλάω χατίρι σε κανένα!!! Η δυνατή πρόταση για διπλασιασμό και πάλι πλήρωσε καθώς πέρασε εύκολα και γέμισε τα πορτοφόλια μας. Η Μπάγερν κέρδισε εύκολα την Λιέτουβος στο Μόναχο και στην Κωνσταντινούπολη η Νταρουσάφακα του Μπλατ άνοιξε το ρυθμό και μας πλήρωσε το OVER που προτιμήσαμε και το τιμήσαμε.

Στα άλλα ματς η ΑΕΚ και πάλι ήταν εκτός τόπου και χρόνου στην αρχή του παιχνιδιού με την Μπάνβιτ και έχασε, καθώς δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή στη συνέχεια. Κακά στημένη η Ένωση με τον κόουτς Σάκοτα ανήμπορο να βελτιώσει την κατάσταση κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν το ήθελα αλλά το έβλεπα, το έπαιξα, τον πληρώθηκα τον άσο. Και μαζί με εμένα πολλοί φίλοι που ξέρουν να διαβάζουν και να κρίνουν από μόνοι τους τι είναι καλό και τι όχι για την τσέπη τους. Στη Γαλλία η Βιλερμπαν κέρδισε την Ρέτζιο αλλά για ένα πόντο δεν κάλυψε το χάντικαπ των 4 πόντων. Τέλος η Μούρθια απέδρασε με μεγάλο διπλό από την Ιταλία και την έδρα της Σάσαρι καθώς ήταν πιο εύστοχη και πιο συγκεντρωμένη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Ευρωλίγκα σήμερα και αύριο με την 17η αγωνιστική να περιλαμβάνει μεγάλα ντέρμπι, αμφίρροπα παιχνίδια και αρκετές παγίδες όμως  που θα πρέπει να αποφύγουμε για να οδηγηθούμε στο ταμείο και να πληρωθούμε. Σήμερα θα έχω προτάσεις και από τις δύο ημέρες καθώς θεωρώ πως με καλό ζευγάρωμα ο στόχος μας είναι ευκολότερος και πιο ασφαλής. Πάμε λοιπόν να δούμε τι ξεχώρισα και στο τέλος τι θα ποντάρουμε για ταμείο.

Πρώτη σημερινή επιλογή είναι το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός με 11-5 έως τώρα απολογισμό είναι ψηλά στη βαθμολογία και είναι η μοναδική ομάδα της διοργάνωσης  που δεν έχει χάσει στην έδρα της. Κάστρο το ΟΑΚΑ και οι πράσινοι αφηνιάζουν μπροστά στο κοινό τους που η αλήθεια είναι πως δίνουν τρομερό παλμό και ωθούν την ομάδα από την μία νίκη στην άλλη. Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός είναι πλήρης και μάλιστα σε εξαιρετική κατάσταση. Σε εκπληκτική κατάσταση είναι όμως και η Μπαρτσελόνα, καθώς έχει πέντε συνεχόμενες νίκες σε Ισπανία και Ευρωλίγκα δείχνοντας πως το θηρίο αφυπνίζεται και θέλει προσοχή. Ο κόουτς Αλόνσο πέρασε αρκετές φουρτούνες και μάλιστα με μεγάλες ήττες αλλά κατάφερε και βρήκε ισορροπία και πλέον η Μπαρτσελόνα έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή της στον δεύτερο γύρο. Στο πρώτο παιχνίδι στην Βαρκελώνη οι Καταλανοί είχαν διασύρει την ελληνική ομάδα με 27 πόντους διαφορά (98-71) αλλά τώρα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκτιμώ πως ο Παναθηναϊκός πήρε το μάθημα του στην Βαρκελώνη και σήμερα με σοβαρότητα και σωστά διαβασμένος θα κερδίσει το παιχνίδι. Άσος η επιλογή μου και εναλλακτικά OVER 79 συνολικών πόντων του Παναθηναϊκού που εντός έδρας σκοράρει πολύ και εύκολα και μας έχει πληρώσει πολλές φορές.

Επόμενη σημερινή επιλογή είναι το παιχνίδι Μιλάνο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες, καθώς το Μιλάνο είναι στην τελευταία θέση με 12 ήττες και μόλις 4 νίκες ενώ η ΤΣΣΚΑ στην πρώτη με 12 νίκες και  μόλις 4 ήττες. Το Μιλάνο έχει καλό ρόστερ, σοβαρό προπονητή έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα για να γίνει η υπέρβαση αλλά  και φέτος απογοητεύει καθώς είναι σοφτ, άναρχο στο παιχνίδι τις περισσότερες φορές και στηρίζεται αποκλειστικά στο ατομικό ταλέντο των παικτών του. Αμυντικά είναι κακό έως τραγικό και εκτιμώ πως η θυμωμένη ΤΣΣΚΑ μετά από δύο συνεχόμενες ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα θα ξεσπάσει και μάλιστα άσχημα. Πιστεύω πως θα κερδίσει στην Ιταλία αλλά το χάντικαπ είναι οριακό. Ασφαλέστερη επιλογή το OVER 86 συνολικών πόντων της ΤΣΣΚΑ απλά γιατί το Μιλάνο αμυντικά δεν βλέπεται και η ρωσική ομάδα χρωστά και μια καλή εμφάνιση βάση του ρόστερ που έχει.

Περνάω στα παιχνίδια της Παρασκευής και πρώτη μου επιλογή είναι το Εφές-Ερυθρός Αστέρας. Η Εφές έκανε αλλαγές και η μεγαλύτερη λέγεται Αταμάν. Τον συγκεκριμένο κόουτς δεν τον έχω και πολύ σε υπόληψη (τον θεωρώ υπερτιμημένο) αλλά με την σοφτ Εφές όλα μπορεί να τα κάνει. Για να εξηγηθώ λοιπόν για να μην παρεξηγηθώ, η Εφές την προηγούμενη εβδομάδα έπαιζε στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και δέχθηκε εύκολα 90 πόντους.   Και τι έκανε ο γίγαντας Αταμάν? Έπαιζε ζώνη σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός (που ζει και πεθαίνει από το τρίποντο)και οι πράσινοι αρχίσανε το πάρτι από το τρίποντο με 14/26!!! Τώρα εγώ να γίνω κακός ή να το αφήσω? Τέλος πάντων η Εφές έχει καλούς παίκτες κυρίως αμερικάνους, που στην καλή τους ημέρα μπορούν να σου κάνουν την ζημιά. Ατομικά υπάρχει ταλέντο απλά θέλουν και λίγη βοήθεια από τον πάγκο. Ο Ερυθρός Αστέρας με καλή εμφάνιση κέρδισε την κουρασμένη Ζαλγκίρις στην Ευρωλίγκα αλλά μετά έχασε στο πρωτάθλημα από την Μπουντούσνοστ καθώς δεν έχει βάθος στο ρόστερ του και κουβαλάει την κούραση της Ευρώπης. Είναι σκληρή ομάδα, δουλεμένη χωρίς βάθος όμως και με πολλά σκαμπανεβάσματα κυρίως εκτός έδρας. Πιστεύω πως η Εφές είναι πιο ποιοτική άσχετα αν είναι πιο κάτω στην βαθμολογία από τους Σέρβους. Μπορεί τη νίκη και πιστεύω πως ήρθε η ώρα της. Άσος.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Μπασκόνια-Ολυμπιακός. Η Μπασκόνια μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες κέρδισε την Βαλένθια στο πρωτάθλημα και θέλει να γυρίσει στις επιτυχίες και στην Ευρωλίγκα ,καθώς έχει μείνει αρκετά πίσω με 7 νίκες και 9 ήττες βγαίνοντας από την προνομιούχο 8άδα. Οι Βάσκοι παραδοσιακά στην έδρα τους είναι πολύ δυνατοί, επιδιώκουν γρήγορο ρυθμό και σουτάρουν με καλά ποσοστά από την περιφέρεια. Έχουν καλό ρόστερ και λίγο έλειψε να κάνουν την ζημιά την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης Φενέρ, που ηττήθηκαν στο τέλος και πολύ δύσκολα. Ο Ολυμπιακός φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (μαζί με ΤΣΣΚΑ) και έχει αποδείξει πως και φέτος είναι σκληρή ομάδα που μπορεί να μην εντυπωσιάζει αρκετές φορές το μπάσκετ που παίζει, αλλά φέρνει αποτελέσματα και έχει βαριά φανέλα. Όμως τελευταία βγάζει κούραση και γενικά είναι προβλέψιμος στο παιχνίδι του. Έχασε εύκολα στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ και προβλημάτισε η επιθετική του γραμμή. Στην Βιτόρια θα έχει δύσκολο έργο καθώς οι Βάσκοι δεν αστειεύονται και με το παθιασμένο κοινό τους θα κυνηγήσουν τη νίκη έως το τέλος. Εκτιμώ πως θα παρακολουθήσουμε ένα κλειστό παιχνίδι και προβάδισμα δίνω στην Μπασκόνια λόγω έδρας και εξαιτίας της κούρασης που βγάζει η ελληνική ομάδα το τελευταίο διάστημα. Άσος.

 

Οι προτάσεις μου από την Ευρωλίγκα είναι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Παναθηναϊκός -3.5 ή OVER 79.5 συνολικούς πόντους Παναθηναϊκός  στην STOIXIMAN.GR  ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΜΙΛΑΝΟ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: OVER 86.5 συνολικούς πόντους ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην STOIXIMAN.GR

ΕΦΕΣ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Εφές -2.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπασκόνια ΝΙΚΗΤΗΣ στην STOIXIMAN.GR

 

Η δυνατή πρόταση για διπλασιασμό της Πέμπτης είναι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: OVER 76.5 συνολικούς πόντους Παναθηναϊκός  στην STOIXIMAN.GR

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: UNDER 161.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

 

Η δυνατή πρόταση για διπλασιασμό την Παρασκευή είναι

ΚΙΜΚΙ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: OVER 158.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΜΑΛΑΓΑ: Ζαλγκίρις ΝΙΚΗΤΗΣ στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Ο κόουτς της ΑΕΚ Ντράγκαν Σάκοτα είπε χθες μετά την ήττα από την Μπάνβιτ πως οι διαιτητές δεν ήταν καλοί και μάλλον αυτό κόστισε για την ήττα της Ένωσης. Εγώ ρωτάω τώρα. Αυτό το είπε για να τα ακούσει η διοργάνωση ή να το ακούσει τα αφεντικό του ως δικαιολογία για την επαναλαμβανόμενη άσχημη εμφάνιση της ομάδας? Εγώ είδα δύο φορές το παιχνίδι και η ΑΕΚ κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Η διαιτησία παρεμπιπτόντως ήταν καλή με λίγα λάθη που δεν καθόρισαν το αποτέλεσμα.

ΥΓ 2. Πρόστιμα και στις μπασκέτες θα βάλει σε λίγο ο διευθυντής στην Κίμκι για την κακή πορεία της ομάδας. Δεν έχει άδικο τώρα η αλήθεια είναι, καθώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει τα όπλα αλλά δεν παίζει καλό μπάσκετ.

ΥΓ 3. Πρόστιμό στον Μπατζώκα, ήττες συνεχόμενες και γκρίνια του Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ, απολύθηκε ο Φλεβαράκης στην Αστάνα. Τι έγινε ρε παιδιά σας ματιάσανε εκεί στα βόρεια?? Μόνο ο κόουτς Πρίφτης είναι ήρεμος μαθαίνω και καβάλα στο άλογο έχοντας όλοι να λένε τα καλύτερα για την δουλειά του και το έργο του στην ομάδα της Ούνικς. Εγώ το έλεγα από πέρσι πως ο κόουτς Πρίφτης είναι για ψηλά και πως τον αδικούσε ο Λάσκαρης στον Άρη. Δεν με ακούγανε οι περισσότεροι αλλά τώρα απόλυτη σιωπή!!!

ΥΓ 4. Δύσκολα τα πράγματα στην ΑΕ Κομοτηνής στην Γ’ Εθνική καθώς φεύγει ο ένας μετά τον άλλον εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Κρίμα γιατί ο κόουτς Βασίλης Στοάκης δίνει και την ψυχή του στο γήπεδο και επειδή τον γνωρίζω προσωπικά δεν έχει μάθει να τα παρατάει. Κρατά γερά Βσσίλη καλή δύναμη αδερφέ.

ΥΓ 5. Στο ΝΒΑ γίνεται ένας κακός χαμός στοιχηματικά. Πραγματικά τέτοια αποτελέσματα έχω να δω πολύ καιρό. Προσοχή απλά συνιστώ και υπομονή γιατί θα έρθουν και καλύτερες ημέρες.

 

ALEX