100% επιτυχία στο Γιούροκαπ και πλήρωσε καλά η δυάδα που αναλύσαμε χθες. Καλό διπλό στο Παρίσι έγραψα για την Ούνιξ του Δημήτρη Πρίφτη και η ρωσική ομάδα μας πλήρωσε εύκολα από νωρίς. Επίσης σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι η Ανδόρα ήταν ανώτερη και επιβλήθηκε της φιλότιμης Τορίνο που όμως δεν άντεξε στο τέλος. Ο άσος πλήρωσε όσοι τον προτιμήσανε.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Μπεσίκτας κέρδισε την Ναντέρ αλλά χάθηκε η διαφορά στο χάντικαπ στο τελευταίο σουτ. Επίσης στην Ισπανία η Εστουδιάντες σε ένα παιχνίδι με πολλές ανατροπές κέρδισε στον πόντο την μαχητική Βενέτσια. Όλα στο όριο και είπαμε θέλει και τύχη.

Ευρωλίγκα σήμερα μπροστά μας  καθώς βρισκόμαστε στην 11η αγωνιστική με πέντε αναμετρήσεις να διεξάγονται απόψε. Πάμε να τις αναλύσουμε όλες και στο τέλος θα δούμε τι θα ξεχωρίσουμε για ποντάρισμα που θα μας οδηγήσει στο ταμείο.

Χρονικά πρώτο παιχνίδι είναι το Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός. Με (5-5) η Ζαλγκίρις βρίσκεται στην 8άδα της βαθμολογίας οριακά και δεν το λες και άσχημα, για μια ομάδα που έχει χαμηλό μπάτζετ και ρόστερ χωρίς βάθος και πολυτέλεια να αγοράζει παίκτες από το επάνω ράφι όπως συνηθίζουμε να λέμε. Έχει όμως τον ταλαντούχο σούπερ σταρ στον πάγκο Γιασικεβίτσιους που κάνει όλη την δουλειά και μάλιστα πάρα πολύ σωστά. Από την άλλη μεριά ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει αγωνιστικά και παίζει κάθε φορά και πιο πειστικά. Έχει συμπληρώσει ένα μήνα αήττητος σε Ελλάδα και Ευρώπη και τον πιστεύω πως μπορεί ακόμα καλύτερα καθώς έχει βάθος στο πάγκο και μπόλικη ποιότητα. Η Ζαλγκίρις έχει την δύναμη της έδρας αλλά ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα, πιο γεμάτη και αν θέλει την υπέρβαση τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζει. Διπλό.

Δεύτερο παιχνίδι είναι το Μπάμπεργκ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η γερμανική ομάδα είναι μαχητική, παλεύει πάντα ως το τέλος αλλά έχει ταβάνι και αυτό δεν είναι και πολύ ψηλό για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση την Ευρωλίγκα. Πολλές ανατροπές και πολλά νεκρά διαστήματα για την ομάδα του Τρινκιέρι που όμως έχει κάνει και πέντε νίκες στις δέκα πρώτες αγωνιστικές. Η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη είναι άλλη κλάση από την Μπάμπεργκ αρκεί να το δείξει στο παρκέ, γιατί έχει και αυτή έχει σκαμπανεβάσματα για το επίπεδο της και ακόμα δεν αποδίδει αυτό που μπορεί. Στο τελευταίο πεντάλεπτο με ένα εκπληκτικό σερί 17-3 καθάρισε την Μπαρτσελόνα και φώναξε βροντερό παρών. Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αλλά φαβορί υπάρχει και είναι ιη ρωσική ομάδα. Τσιμπημένο το χάντικαπ και οριακό αλλά θα ποντάρω στο διπλό.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Μακάμπι Τελ Αβίβ-Βαλένθια. Η Μακάμπι φέτος με τον Σπάχια στον πάγκο είναι σαφώς βελτιωμένη και πολύ καλύτερη σε σχέση με την περσινή ομάδα που δεν υπήρχε αρχή και τέλος. Βέβαια και πάλι δεν έχει την αίγλη και την ποιότητα των παλιότερων ετών αλλά το παλεύει για το καλύτερο. Πολλοί αμερικάνοι και πολλές φορές είναι σοφτ και αδύναμη. Η Βαλένθια περσινή πρωταθλήτρια Ισπανίας και φέτος ξεκίνησε φορτσάτη αλλά έμεινε από καύσιμο και κάνει μεγάλη κοιλιά. Έχει και πολλούς τραυματισμούς και όλα αυτά μαζί την έχουν φέρει σε δύσκολη θέση με μόλις τρεις νίκες έως τώρα. Θα ποντάρω στην πιο φορμαρισμένη ομάδα που είναι η Μακάμπι καθώς η Βαλένθια έχει ξεχάσει την λέξη νίκη. Άσος.

Συνεχίζω με το παιχνίδι Μπασκόνια-Μάλαγα. Φορμαρισμένοι οι Βάσκοι και μόνο η ήττα από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ ήταν κακή παρένθεση. Η ομάδα με τον κόουτς Μαρτίνεθ έχει βρει χημεία και έχει πλάνο στο παιχνίδι της. Εντός είναι πολύ δυνατή και θέλει νίκη για να ανέβει περισσότερο στην βαθμολογία καθώς είχε πολύ κακό ξεκίνημα. Η Μάλαγα είναι περίεργη ομάδα δουλεμένη καλά από τον κόουτς Πλάθα, αρκετά σκληρή αλλά όχι με πολύ ταλέντο. Έχει κάνει ζημιές αλλά και κακές ήττες με μέτριες εμφανίσεις. Πολλά πάνω κάτω και προσωπικά δεν μου αρέσει. Είμαι με τους Βάσκους, τους πιστεύω και θα ποντάρω επάνω τους. Άσος.

Τελευταία σημερινή αναμέτρηση είναι το Μιλάνο-Κίμκι. Το Μιλάνο φέτος είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα πιο ενισχυμένο από πέρσι, έχει καλύτερο προπονητή, με πολλά πάνω-κάτω, έχοντας χάσει με κατεβασμένα τα χέρια πολλές φορές και έχοντας κάνει και επικές ανατροπές. Ποιότητα υπάρχει και πρέπει να γίνει πιο σκληρό γενικά. Η Κίμκι του Μπαρτζώκα παρότι είναι ακριβή ομάδα τα αποτελέσματα της δεν είναι τόσο καλά όχι όσο αφορά την βαθμολογία αλλά την αγωνιστική της εικόνα καθώς δεν παίζει καλό μπάσκετ  και είναι αρκετά προβλέψιμη λόγω του αστέρα της που λέγεται Σβεντ. Έχει βέβαια και θέματα με τραυματισμούς αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για ένα τόσο γεμάτο ρόστερ. Δύσκολη αναμέτρηση και καθόλου εύκολη στοιχηματικά η πρόβλεψη. Το αφήνω καθώς δεν εμπιστεύομαι καμία από τις δύο ομάδες που έχουν αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΝΙΚΗΤΗΣ Παναθηναϊκός στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας -7.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Μακάμπι Τελ Αβίβ -3.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΜΑΛΑΓΑ: Μπασκόνια -6.5 στην STOIXIMAN.GR

 

 

ALEX