Διήμερο με Ευρωλίγκα στο κουπόνι μας μόνο, καθώς έχουμε προκριματικά Μουντομπάσκετ και δεν θα διεξαχθούν  αναμετρήσεις σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιούροκαπ. Η κόντρα FIBA και Ευρωλίγκα καλά κρατεί, αλλά εγώ απέχω καθώς εδώ ο ρόλος μου είναι να βρω σημεία και παιχνίδια που θα μας γεμίσουν το πορτοφόλι και θα μας οδηγήσουν στο ταμείο.

Σήμερα θα έχουμε ανάλυση και των πέντε σημερινών αναμετρήσεων και στο τέλος θα έχω τις προτάσεις που θα κρατήσουμε για ποντάρισμα.

Χρονικά το πρώτο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι το Ζαλγκίρις-Εφές. Η Ζαλγκίρις είναι ομάδα με κεφαλαία γράμματα και ακολουθεί πιστά το πλάνο του προπονητή Γιασικεβίτσιους. Μέτριο ρόστερ, χωρίς βάθος πάγκου αλλά με πάθος και μαχητικότητα έχει κάνει ζημιές και εκτός έδρας όταν υποτιμήθηκε. Εντός μαζεύει κόσμο καθώς στην Λιθουανία όλοι αγαπάνε το μπάσκετ και είναι μια γιορτή κάθε παιχνίδι της. Δείχνει κουρασμένη και έχασε με κάτω τα χέρια από την καλύτερη Μπασκόνια ην προηγούμενη εβδομάδα. Η Εφές είναι ομάδα ασανσέρ. Με πολύ δύσκολο πρόγραμμα ξεκίνησε νωθρά αλλά συνήλθε και έκανε δύο μεγάλα διπλά με Μπαρτσελόνα και Μακάμπι. Έχασε στον πόντο με τον Παναθηναϊκό αλλά έχει καλό ρόστερ ακριβό και με στόχο τουλάχιστον 8άδα. Η Ζαλγκίρις θα προσπαθήσει να πάει το παιχνίδι στα μέτρα της και να παίξει και «ξύλο» αν χρειαστεί καθώς η Εφές είναι σοφτ και δεν αγαπάει τις επαφές. Όμως η τούρκικη ομάδα έχει περισσότερο ταλέντο και ποιότητα και πιστεύω πως μπορεί να κάνει ακόμα μία εκτός έδρα νίκη. Διπλό.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Μπάμπεργκ-Βαλένθια. Ισορροπημένη αναμέτρηση με την γερμανική ομάδα να είναι χειρότερη από πέρσι και να μην έχει το βάθος που θα ήθελε ο κόουτς Τρινκιέρι. Έκανε τρομερή ανατροπή στη νίκη της με την Μπαρτσελόνα αλλά έχασε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο από το Μιλάνο. Μεγάλα νεκρά διαστήματα και πολλά σκαμπανεβάσματα. Η Βαλένθια πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας και φέτος ξεκίνησε με την ίδια φόρα. Ενδιαφέρον ρόστερ αν και έβγαλε κούραση και έχασε κάποια ματς με κατεβασμένα τα χέρια. Εκτός από τις νυχτερίδες την τελευταία στιγμή ο Ράφα Μαρτίνεθ λόγω γαστρεντερίτιδας και ο πολύ καλός σέντερ Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς εξαιτίας έντονων ενοχλήσεων στο γόνατο. Σοβαρές απώλειες και ο άσος έχει τον πρώτο λόγο.  

Ακολουθεί η αναμέτρηση Μιλάνο-Ολυμπιακός. Και οι δύο ομάδες έχουν δύο νίκες την προηγούμενη δύσκολη εβδομάδα με τους διπλούς αγώνες και η ψυχολογία τους είναι στα ύψη. Το Μιλάνο φέτος είναι καλύτερο αν και νέα ομάδα με ακριβούς παίκτες και καλό προπονητή. Την θεωρώ καλή ομάδα άσχετα αν δεν αποτυπώνεται στο βαθμολογικό πίνακα καθώς είχε δύσκολο πρόγραμμα και τώρα αρχίζει να ρολάρει. Παραδοσιακά δυσκολεύει τους ερυθρόλευκους. Ο Ολυμπιακός με τρομερή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο φώναξε παρών στην Κωνσταντινούπολη και στην δύσκολη έδρα της Φενέρ κάνοντας μεγάλο διπλό. Αμέσως μετά στο ΣΕΦ καθάρισε εύκολα τον μέτριο Ερυθρό Αστέρα και δίκαια βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με την ΤΣΣΚΑ. Στοιχηματικά δύσκολη αναμέτρηση. Πονηρό το Μιλάνο που τελευταία βρίσκει ρυθμό. Ο Ολυμπιακός έχει το μέταλλο και την εμπειρία για τέτοια παιχνίδια. Θα ποντάρω στο OVER 146 συνολικών πόντων γιατί και οι δύο σκοράρουν και αν μπουν τα τρίποντα θα πληρωθούμε από νωρίς.

Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ το επόμενο σημερινό παιχνίδι. Οι Καταλανοί φέτος προσπαθούν να σταθεροποιηθούν και τώρα που έχουν επιστροφές αναμένεται να παίξουν καλύτερο μπάσκετ. Στην έδρα τους έχουν κάνει νίκες με μεγάλες διαφορές (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Βαλένθια) αλλά και ήττες εκτός προγράμματος όπως με την Ζαλγκίρις. Η Μακάμπι και αυτή είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα που ο κόουτς Σπάχια προσπαθεί να βρει χημεία στους πολλούς αμερικάνους που έχει. Καλύτερη από πέρσι αλλά με πολλές αδυναμίες και λίγο σοφτ. Θα ποντάρω στην έδρα και τον άσο της Μπαρτσελόνα καθώς την θεωρώ καλύτερη ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα και περισσότερες λύσεις.

Ερυθρός Αστέρας-Μπασκόνια η τελευταία σημερινή αναμέτρηση με τους Σέρβους σε μέτρια κατάσταση καθώς δεν έχουν το περσινό καλό ρόστερ και τον στιβαρό κορμό με τους γηγενείς παίκτες που τους έχουμε συνηθίσει. Είναι όμως σκληρή ομάδα και με το πάθος προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Η αγαπημένη μου Μπασκόνια με τον Μαρτίνεθ στον πάγκο είναι άλλη ομάδα που παίζει καλό μπάσκετ, σκοράρει πολύ και είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη. Από την μία επιτυχία στην άλλη βαδίζουν οι Βάσκοι και πλέον έχουν στείλει με τον τρόπο τους μήνυμα πως είναι καλή ομάδα που πάει και πάλι για την υπέρβαση. Θα παλέψουν οι γηπεδούχοι με νύχια και με δόντια να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Οι Βάσκοι αν μπουν συγκεντρωμένοι εκτιμώ πως θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και θα φτάσουν σε ακόμα μία νίκη. Πονηρή αναμέτρηση αλλά θα ποντάρω πάνω τους. Διπλό αλλά και καλό OVER 156 συνολικών πόντων στην STOIXIMAN.GR.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΕΦΕΣ: Εφές +3.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Μπάμπεργκ -2.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΙΛΑΝΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: OVER 146.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Μπαρτσελόνα -3.5 στην STOIXIMAN.GR

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Μπασκόνια -2.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Η πρόταση για διπλασιασμό είναι

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: OVER 150.5 συνολικών πόντων στην STOIXIMAN.GR

ΜΙΛΑΝΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: OVER 140.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

 

Το μονό αποδεκτό με υψηλό ρίσκο αλλά μεγάλη απόδοση (2.65) με 0% γκανιότα στην STOIXIMAN.GR είναι

ΜΙΛΑΝΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μιλάνο ΝΙΚΗΤΗΣ

 

ΥΓ 1. Μεγάλες χαρές για τον κύριο Κώστα καθώς ο Αλέξανδρος και Φαίη φέρανε στον κόσμο μια κοράκλα πανέμορφη. Να σας ζήσει παιδιά, πάντα καλότυχο και ευτυχισμένο. Άλεξ εσύ μην παίρνεις αέρα το φορεματάκι κίτρινο το πήραμε!!!

ΥΓ 2. Πολύ καλό παιδί με ήθος και χρόνια φιλαράκι και πρώην συμπαίκτης μου. Πλέον μεγάλωσε και αυτός αλλά μαθαίνω πως είναι γάτος σε ότι και αν κάνει. Πιάνουν τα χέρια του και του εύχομαι τα καλύτερα. Δημοσθένη (Ντένη) η Θεσσαλονίκη σου έδωσε άλλο αέρα και καλά να περνάς φιλαράκι. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια…. ξέρεις εσύ.

ΥΓ 3. Έχω παρακολουθήσει πολύ μπάσκετ στη ζωή μου. Παίκτες, προπονητές, παράγοντες και δεν συμμαζεύεται. Στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στην ΑΕΚομοτηνής ο Βασίλης Στοάκης κάνει τρομερή δουλειά στην ομάδα. Νεαρός ηλικιακά αλλά με πάθος και πολύ πολύ αγάπη για το μπάσκετ. Εμπόδια βρίσκει αρκετά αλλά ΜΑΓΚΙΑ του που τα προσπερνάει και το παλεύει. Βασίλη συνέχισε αγορίνα μου και στο τέλος πάλι θα βγεις νικητής στο υπογράφω.

ΥΓ 4. Εμπειρία τεράστια και πλέον με μόνο άσπρα μαλλιά. Στη δουλειά αγαπητός και όλοι τον θέλουν κοντά τους γιατί είναι η ψυχή της παρέας. Οργανωτικός και στο βουνό τα καταφέρνει καλύτερα από τον καθένα.  Αργεί να ξυπνήσει μερικές φορές αλλά το παραβλέπω… Σταύρο για κάνε κάτι γιατί η άλλη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα απαιτητική ! ! !

ΥΓ 5. Την προηγούμενη εβδομάδα στην Ευρωλίγκα το κοντέρ έγραψε 7/8 συνολικά με 4/4 την Παρασκευή. Τρομερές αποδόσεις, μεγάλα ταμεία  και σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια αλλά και την ανταπόκριση.

ΥΓ 6. Το ΝΒΑ δεν λέει να στρώσει καθώς βλέπουμε τρελά αποτελέσματα και πολλές ανατροπές 20-25 πόντων σε πάρα πολλά παιχνίδια. Οι λεγόμενες καλές ομάδες δείχνουν να στρώνουν αλλά και πάλι εκεί που θέλεις να τους εμπιστευθείς όλο και κάτι στραβώνει. Υπομονή θέλει και όλα στην ώρα τους.

ΥΓ 7. Παραλάβαμε (εγώ και η γυναίκα μου Ευαγγελία) πριν από μια βδομάδα περίπου ένα βιβλίο/δώρο από τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ πατέρα Καλλίνικο Μαυρολέων. Εκπληκτικό και πραγματικά θα βοηθήσει πολύ όχι μόνο εμάς αλλά και όλους όσους το πάρουν στα χέρια τους και το διαβάσουν. Θα λύσει πολλά προβλήματα που ταλανίζουν την σύγχρονη κοινωνία. Το αναφέρω γιατί πραγματικά όποιος το μελετήσει θα βγει κερδισμένος και αυτός και όλη του η οικογένεια. “ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ” ο τίτλος του από την εκδόσεις Αρχονταρίκι. Πατέρα Καλλίνικε και πάλι δεν έχουμε λόγια για εσάς αν και η ελληνική γλώσσα είναι πάμπλουτη με πολλά “καλούδια”, αλλά έχουμε την εντύπωση πως εσείς τα ξεπερνάτε όλα. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ άλλη μία φορά.  Ευχαριστούμε και του χρόνου θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και εμείς με τις ελιές στη Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου Βασσών από κοντά ! ! !

 

ALEX