Πέρασε και η 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και είδαμε πολύ όμορφα παιχνίδια με τρομερή εξέλιξη και αρκετές ανατροπές. Την Πέμπτη η ΤΣΣΚΑ πέρασε από την Γερμανία και από την έδρα της Μπάμπεργκ, σε ένα παιχνίδι που ήταν κλειστό στο πρώτο ημίχρονο αλλά μετά επικράτησε η ρωσική ομάδα καθώς είναι πιο ποιοτική και με περισσότερο βάθος. Ο Γάλλος Ντε Κολό ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και με τους 20 πόντους βοήθησε τα μέγιστα για τη νίκη. Τρομερό παιχνίδι στο Ισραήλ με την Μακάμπι να κερδίζει στα σημεία την μαχητική Βαλένθια σε ένα γεμάτο παιχνίδι με υψηλό σκορ (94-91) και πλούσιο θέαμα. Τζάκσον και Τόμας οι κορυφαίοι των γηπεδούχων και από την Βαλένθια κορυφαίος και πάλι ο Έρικ Γκριν με 24 πόντους και 7 ασίστ!!!  Στην Βιτόρια η Μπασκόνια συνέχισε στο δρόμο των επιτυχιών με τον Μαρτίνεθ στον πάγκο, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Μάλαγα που το πάλεψε αλλά στο τέλος δεν άντεξε.  Την καλύτερη του εμφάνιση ο Λετονός Τίμα με την φανέλα των Βάσκων που σημείωσε 24 πόντους με καλά ποσοστά από την περιφέρεια. Από την Μάλαγα ο Βαζίνσκι με 7/9 τρίποντα κρατούσε στο παιχνίδι την ομάδα του αλλά δεν ήταν αρκετός. Στο Μιλάνο έγινε της ανατροπής με τους γηπεδούχους  να χάνουν και πάλι την διαφορά χτίσανε στο 1ο δεκάλεπτο  και τελικά η νίκη πέρασε στην Κίμκι του Μπαρτζώκα που είχε τον ηγέτη της Σβεντ σε εκπληκτική κατάσταση με 29 πόντους σε 32 λεπτά συμμετοχής.

Άφησα για το τέλος το παιχνίδι της Ζαλγκίρις με τον Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι που η ελληνική ομάδα έχασε από μια ΟΜΑΔΑ με όλη την έννοια της λέξης. Ο Γιασικεβίτσιους είναι μακράν ο καλύτερος νέος και εξελίξιμος  προπονητής, καθώς και μπασκετοφατσα είναι και ξέρει να παίρνει το 100% από όλους τους παίκτες που έχει στην διάθεσή του. Νεανικό ρόστερ με πάθος και ενέργεια και πάνω από όλα σωστό πλάνο. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 12 πόντους αλλά μετά έκλεισε ο διακόπτης, η άμυνα του ήταν τραγική επιπέδου ερασιτεχνικού σωματείου για την κλάση και την ποιότητα του και φάνηκε και πάλι πως θέλει οπωσδήποτε ένα αθλητικό ψηλό. Το έλεγα και το έγραφα και στις νίκες πως στην θέση 5 πονάει και πως δεν βγαίνει η χρονιά με ουσιαστικά μόνο του τον Γκιστ. Ο Πασκουάλ σε κακή ημέρα με μέτρια διαχείριση του ρόστερ και ο Σάρας του πήρε και το παντελόνι!!!

Την Παρασκευή ο Ερυθρός Αστέρας 100άρισε και διέλυσε την σοφτ Εφές που μπορεί να έχει ταλέντο αλλά πρέπει να σκληρύνει και να παίξει άμυνα. Αναιμική εμφάνιση για τους Τούρκους και δικαιότατη νίκη για τον παθιασμένο και γεμάτο ενέργεια Ερυθρό Αστέρα. Αντιθέτως με την Εφές η άλλη τουρκική ομάδα η Φενέρ με την σκληρή της άμυνα  και το σωστό διάβασμα πέρασε αέρας από την Βαρκελώνη και έδειξε πως και φέτος η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν αστειεύεται. Η Μπαρτσελόνα στάθηκε καλά μόνο στην πρώτη περίοδο και από εκεί και μετά η Φενέρ δίδαξε μπάσκετ. Τέλος στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός κέρδισε στην παράταση την Ρεάλ σε ένα παιχνίδι που ήταν καλύτερος και μπορούσε να το κερδίσει πολύ πιο εύκολα στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού. Επιστροφή Σπανούλη αλλά χωρίς ρυθμό ο αρχηγός και κυρίως αμυντικά τρύπα. Κορυφαίος ο Πρίντεζης και ακολούθησαν Παπανικολάου και Μακ Λιν. Ο Ολυμπιακός το έχω ξαναπεί είναι από τις πιο σκληρές ομάδες της διοργάνωσης και κερδίζει πλέον παιχνίδια και με την εμπειρία και τη φανέλα. Η Ρεάλ το πάλεψε αλλά έμεινε από δυνάμεις και από ψηλούς καθώς όλοι τους φορτώθηκαν με φάουλ από πολύ νωρίς. Ρεκόρ καριέρας ο Σλοβένος σούπερ σταρ και πραγματικό ταλέντο Λούκας Ντόντσιτς με 33 πόντους και 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Σήμερα Σάββατο πάμε να δούμε τι ξεχώρισα για ποντάρισμα μετά από σοβαρή μελέτη σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για να οδηγηθούμε στο ταμείο και να γεμίσουμε το πορτοφόλι μας.

Από το ελληνικό πρωτάθλημα και την Stoiximan.gr Basket League  μου αρέσει ο άσος των Τρικάλων απέναντι στην Κύμη. Επίσης στο Λαύριο-Πανιώνιος το Λαύριο έχει τον πρώτο λόγο αλλά καλύτερη επιλογή είναι το OVER 82 συνολικών πόντων των γηπεδούχων καθώς ο Πανιώνιος αμυντικά έχει αδυναμίες και το Λαύριο σκοράρει εύκολα και με πολλούς τρόπους.

Στην Γερμανία και την BBL θα ακολουθήσω στον άσο την Μπάγερν με την ανεβασμένη αλλά και κουρασμένη Λούντβιγκσμπουργκ και καλό είναι το OVER 150 συνολικών πόντων στην αναμέτρηση Βούρτσμπουργκ-Άλμπα.

Στην Ιταλία και την Serie A θα εμπιστευθώ την αήττητη και πρωτοπόρο Μπρέσια απέναντι στην ανεβασμένη Σάσαρι που εκτός έδρας έχει αδυναμίες και θα ποντάρω στον άσο.

Στην Pro A στην Γαλλία το OVER 150 συνολικών πόντων στην αναμέτρηση Στρασβούργο-Σολέ θα είναι η επιλογή μου καθώς οι γηπεδούχοι ανοίγουν το σκορ τελευταία παίζοντας ελεύθερο μπάσκετ στο ανοικτό γήπεδο.

Τέλος από την Τουρκία και την ΤBSL μου αρέσει πολύ ο άσος της Γαλατασαράι απέναντι στην τελευταία της βαθμολογίας και παραπαίουσα Ουσάκ.

 

Έτσι οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΥΜΗ: Τρίκαλα -3.5 στην STOIXIMAN.GR

ΛΑΥΡΙΟ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: OVER 82.5 συνολικοί πόντοι ΛΑΥΡΙΟ στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΓΕΡΝ – ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπάγερν -8.5 στην STOIXIMAN.GR

ΒΟΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΑΛΜΠΑ: OVER 150.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΡΕΣΙΑ – ΣΑΣΑΡΙ: Μπρέσια -4.5 στην STOIXIMAN.GR

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΣΟΛΕ: OVER 150.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΟΥΣΑΚ: Γαλατασαράι -10.5 στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Η Ευρωλίγκα είναι απολαυστική με πλούσιο θέαμα, ανατροπές και υψηλότατο επίπεδο. Το μόνο αρνητικό είναι η διαιτησία της που σε κάποια παιχνίδια κάνει τα στραβά μάτια και σε κάποια είναι εντελώς χειρουργική!!!

ΥΓ 2. Ψυχάρα το λέω και το ξαναλέω ο Γιώργος Πρίντεζης. Τέλος.

ΥΓ 3. Αγαπάει το μπάσκετ όσο τίποτα άλλο και το υπηρετεί με μεγάλο ζήλο από την θέση του προέδρου στον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης. Δημήτρης Μιχέλης λέγεται και πραγματικά του βγάζω το καπέλο για την καλή δουλειά που κάνει σε όλα τα επίπεδα. ΜΠΡΑΒΟ φίλε Δημήτρη !!!

ΥΓ 4. Τέλος ο κόουτς Μανωλόπουλος στην ΑΕΚ και επιστροφή κόουτς Σάκοτα. Ξανά μανά τα ίδια. Πρόεδρε ακόμα δεν πήρες το μάθημά σου??? Τα υπόλοιπα με νεότερο κείμενο και πολλά παρασκηνιακά καλούδια….

ΥΓ 5. Τυχαίνει να τον γνωρίζω πολλά χρόνια και να έχω ακούσει πάρα πολλές ιστορίες από το στόμα του. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, εργατικός (λέμε τώρα) και τρομερά συμπαθής σε όλους. Λέει ότι είναι και δεινός ψαράς. Πάνω από 20 χρόνια ούτε λέπι είδαμε από τον Γιάννη τον Ξανθιώτη τον Ζακάρα όπως τον λέμε όλοι. Άντε ακόμα περιμένουμε.

ΥΓ 6. Έχει άποψη και είναι πραγματικός γνώστης των μουσικών δρώμενων. Τρομερός DJ πολλά πολλά χρόνια και εκπληκτικό παιδί. Βασίλη Ηλίου και τα μυαλά στα κάγκελα. Αν τον ακούσετε θα καταλάβετε!!!

ΥΓ 7. Με βοήθησε πριν από πολλά χρόνια καθώς βρέθηκα λόγω δουλείας σε ένα νέο περιβάλλον εργασίας και με αυτό δεν το ξεχνώ. Καλοσυνάτος και εξαιρετικό παιδί. Από τον όμορφο Δομοκό  Φθιώτιδας η αφεντιά του και τον ευχαριστώ για όλα. Βαγγέλη είσαι τρομερό παιδί αδερφέ.

ΥΓ 8. Δεν είναι μπασκετικό αλλά ποδοσφαιρικό με μια ερώτηση γνώσεως και κρίσεως μαζί. Ποια ελληνική ομάδα συνεχίζει στην Ευρώπη και είναι πρώτη στην βαθμολογία στο πρωτάθλημα της χώρα της??? Ποια? Το φιλαράκι μου ο Στράτος ο καφετζής από την πανέμορφη Καβάλα το γνωρίζει? Τα σέβη μου…..

ΥΓ 9. Κάποιοι τελικά τρώγονται με τα ρούχα τους. Με τίποτα ικανοποιημένοι και γενικά αχάριστοι καθώς πολλοί τους βοήθησαν και αντί να λένε ένα ευχαριστώ τους την λένε κιόλας με πλάγιο τρόπο. Κάνω πως δεν καταλαβαίνω (μια χαρά καταλαβαίνω και εγώ και ο κόσμος βέβαια) και το αφήνω στην άκρη λόγω ανωτερότητας. Αλλά μην το συνεχίζουν γιατί θα εκτεθούν και μάλιστα πολύ.

ΥΓ 10. Να χαμογελάτε και να βοηθάτε ανθρώπους με ότι μπορείτε. Το ξαναλέω πως σ’ αυτό τον κόσμο αυτό ο ένας με την βοήθεια του άλλου μπορούμε να κάνουμε πολύ μεγάλα και όμορφα πράγματα. Καλή καρδιά και όχι να βάζουμε πάνω από όλα τον εγωισμό μας.

 

ALEX