Εβδομάδα φωτιά, εβδομάδα γεμάτη μπάσκετ με διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα και βέβαια με Γιούροκαπ και Τσάμπιονς Λιγκ. Τα πολλά παιχνίδια όμως στοιχηματικά δεν σημαίνει πάντα και “καλά” σημεία καθώς υπάρχουν και πολλές παγίδες που κρύβουν αρκετές εκπλήξεις. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχω ξεχωρίσει και που θα ποντάρουμε ώστε να επαναλάβουμε  τον θρίαμβο της προηγούμενης εβδομάδας που ξετινάξαμε το ταμείο. 

Από την Ευρωλίγκα που πραγματικά η διοργάνωση έχει πάρει φωτιά και η μία έκπληξη διαδέχεται την άλλη, Στο Ισραήλ η Μακάμπι υποδέχεται την Εφές. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από μεγάλες νίκες με δυνατούς αντιπάλους (Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα) και η ψυχολογία τους είναι στα ύψη. Κυρίως η Μακάμπι που στα έξι πρώτα παιχνίδια έχει ήδη τέσσερις νίκες και μόλις δύο ήττες ξεχνώντας έτσι την περσινή καταστροφική σεζόν και δίνοντας ελπίδα στους πάντα φιλόδοξους φιλάθλους της. Η Εφές πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση και το είχα επισημάνει πως δεν είναι τόσο κακή ομάδα όσο έδειχνε η βαθμολογία. Απλά έχει πολλά νέα πρόσωπα και δεν υπάρχει χημεία στο επίπεδο που θα ήθελε ο κόουτς Περάσοβιτς. Πολύ πονηρή αναμέτρηση καθώς και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλό φεγγάρι. Αθλητικές και οι δύο ομάδες και καλύτερη επιλογή δείχνει το OVER 161 συνολικών πόντων και περιμένω σκορ και θέαμα.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το Παναθηναϊκός-Κίμκι. Ο Παναθηναϊκός πέρασε αέρας από το ΣΕΦ φεύγοντας με μεγάλο διπλό που θα τον βοηθήσει και βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά κυρίως, καθώς το κλίμα ήταν τεταμένο και υπήρχαν (ακόμα υπάρχουν) πολλά ερωτηματικά σχετικά με το ρόστερ και τον Καταλανό προπονητή. Βέβαια η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται και αυτός σε πολύ κακή κατάσταση και παρακολουθήσαμε και πάλι μέτριο ποιοτικά μπάσκετ. Οι πράσινοι έχουν καλό ρόστερ το γράφω και το ξαναγράφω και με την προσθήκη ενός καλού ποιοτικού ψηλού θα βοηθηθούν και υπόλοιποι παίκτες της ομάδας. Απλά το rotation του κόουτς Πασκουάλ πολλές φορές είναι κακό και ξεχνιούνται παίκτες που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω σε ενέργεια άμυνα και επίθεση. Η Κίμκι δυσκολεύτηκε και στο τέλος κέρδισε την μαχητική Μπασκόνια στη Ρωσία και βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας με πέντε νίκες και μία ήττα. Καλή αθλητική και ακριβή ομάδα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να προσπαθεί να δώσει το κάτι παραπάνω δουλεύοντας μεθοδικά και χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Στοιχηματικά η αναμέτρηση είναι δύσκολα προσεγγίσιμη καθώς υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά και για τις δύο ομάδες. Θα έλεγα πως θα είναι περισσότερο παιχνίδι ημέρας με την πιο συγκεντρωμένη και εύστοχη ομάδα να κερδίζει.  Με ρίσκο θα ποντάρω στον άσο καθώς το ΟΑΚΑ θα κοχλάζει και οι πράσινοι δεν έχουν άλλα περιθώρια για εντός έδρας απώλειες.

Στη Βιτόρια η Μπασκόνια υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης σε μία αναμέτρηση που το OVER 163 συνολικών πόντων έχει τον πρώτο λόγο καθώς η Μπασκόνια δείχνει πως βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και πως εντός έδρας σκοράρει αρκετά μετά κυρίως την έλευση του κόουτς Μαρτίνεθ. Η Ρεάλ των πολλών τραυματισμών έχοντας σταθερό κορμό και με γεμάτο ρόστερ είναι εξαιρετική κυρίως στην επίθεση έχοντας μπόλικο ταλέντο σε όλες τις θέσεις. Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις προσφέρουν σχεδόν πάντα σκορ και θέαμα που συγκλονίζουν με την εξέλιξη τους. Αυτό περιμένω και πάλι και θα ποντάρω στο OVER 165 συνολικών πόντων.

Τέλος στην Ανδαλουσία η Μάλαγα υποδέχεται την ανεβασμένη Ζαλγκίρις σε μια αναμέτρηση που ναι μεν φαβορί είναι οι γηπεδούχοι αλλά η Λιθουανοί «δαγκώνουν» και το είδαμε αυτό στο Μιλάνο κάνοντας εμφάνιση διασύροντας την ομάδα του Πιανιτζιάνι. Ο Σάρας πραγματικά δουλεύει εξαιρετικά και το καλοκαίρι θα γίνει μεγάλη μάχη προς τα πού θα πάει καθώς η Ζαλγκίρις πιστεύω πως δεν θα μπορέσει να τον κρατήσει ακόμα μία χρονιά. Και οι δύο ομάδες είναι πειθαρχημένες και σωστά δουλεμένες. Με ρίσκο θα πάω με την έδρα και θα ποντάρω στον άσο.

Από το Τσάμπιονς Λιγκ ξεχώρισα τον άσο της Μπάνβιτ με την Εστουδιάντες και τον άσο της Ναντέρ με την Ζιέλονα Γκόρα. Στο Γιούροκαπ η Βιλερμπάν στη έδρα της είναι δυνατή και θα ποντάρω επάνω της καθώς αντιμετωπίζει την ιταλική Τρέντο που εκτός έδρας παρουσιάζει αδυναμίες και σκαμπανεβάσματα. Άσος αρκετά καλός.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΕΦΕΣ: OVER 161.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΙΜΚΙ: Παναθηναϊκός -4.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: OVER 165.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

ΜΑΛΑΓΑ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Μάλαγα ΝΙΚΗΤΗΣ στην STOIXIMAN.GR

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Τσάμπιονς Λιγκ είναι

ΜΠΑΝΒΙΤ – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ: Μπάνβιτ -3.5 στην STOIXIMAN.GR

ΝΑΝΤΕΡ – ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ: Ναντέρ -4.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Η σημερινή μου πρόταση από το Γιούροκαπ είναι

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΤΡΕΝΤΟ: Βιλερμπάν -4.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Η πρόταση για διπλασιασμό είναι

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: OVER 159.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΕΦΕΣ: OVER 156.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

 

Από ειδικά παικτών έχω ξεχωρίσει το

OVER 13.5 R.Ledo της Εφές στην STOIXIMAN.GR

OVER 12.5 A.Randolph της Ρεάλ Μαδρίτης στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος με τον μοναδικό του τρόπο, σώζει τον συνάδελφο του Πασκουάλ αλλά στο τέλος αυτός θα φάει το κεφάλι του!!!

ΥΓ 2. Τα έχω πει για τον κόουτς Κατσικάρη αλλά κάποιοι δεν ακούν. Τέλος και από την Χάποελ με κακή πορεία και μόνο αρνητικά σχόλια….. Δυστυχώς κάποιοι τον παρουσίασαν για νέο Ομπράντοβιτς. Τόσο ξέρουν.

ΥΓ 3. Ψήλο στον Παναθηναϊκό και κοντό στον Ολυμπιακό. Απλά, λαϊκά και κατανοητά. Τώρα που είναι νωρίς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης με συμπληρωματικές κινήσεις.

ΥΓ 4. Ο Σάρας είναι τυπάρα και μπασκετόφατσα. Του δίνεις τα κλειδιά και σου κάνει τη δουλειά. Απλά μαθαίνω πως ΔΕΝ θέλει πολλούς γύρω γύρω και να του λένε μη το ένα και κάνε το άλλο. Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας.

ΥΓ 5. Τρίτη σήμερα και η ραδιοφωνική μάχη Αναστάση Καραμουσαδάκη-Μάνου Ανδρουλάκη αναμένεται μεγάλη στις 15:00 το μεσημέρι στην EΡΤ Οpen. Νικητή προβλέπω το μπάσκετ όπως πρόβλεψα και την προηγούμενη Τρίτη στην ποδοσφαιρική ερώτηση για την πρόκριση στο ζευγάρι Ελλάδα-Κροατία που είπα πως ΔΕΝ βλέπω πρόκριση της Ελλάδας καθότι οι Κροάτες είναι πολύ καλύτερη ομάδα από την Εθνική μας. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα και όποιος άκουσε την εκπομπή πληρώθηκε και από το ποδόσφαιρο. Σε λίγο καιρό και ραδιοφωνικά στην συγκριμένη εκπληκτική εκπομπή οι προτάσεις μου με τα τελευταία νέα.

 

 

ALEX