Σχεδόν με 30 πόντους στο κεφάλι έφυγε ο Άρης από τη Γαλλία και την έδρα της Ναντέρ και αυτό δείχνει πόσο πολύ δυστυχώς έχει ξε-πέσει η ελληνική ομάδα ο αυτοκράτορας κάποτε του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο κόουτς Γιαννάκης προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα και να κρατήσει ενωμένη όσο μπορεί παραπάνω την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά τα πράγματα είναι σοβαρά και ταυτόχρονα δύσκολα όσο αφορά το παρόν και το μέλλον της. Αλήθεια ο Λάσκαρης που είναι???

Σήμερα έχει Γιούροκαπ και Τσάμπιονς Λιγκ με αρκετά παιχνίδια στο κουπόνι που όμως δεν είναι τόσο εύκολα όσο δείχνουν με την πρώτη ματιά. Με καλό ψάξιμο και πολύ μελέτη βγήκαν κάποια σημεία που μπορούν να πληρώσουν.

Από το Τσάμπιονς Λιγκ πρώτη επιλογή είναι το παιχνίδι Σάσαρι- Μούρθια. Η Σάσαρι έχει έως τώρα (4-5) απολογισμό και θέλει τη νίκη για να ισοβαθμήσει με την ισπανική Μούρθια  που έχει μία νίκη παραπάνω (5-4). Στην πρώτη αναμέτρηση στην Ισπανία η ιταλική ομάδα πήρε σπουδαίο διπλό με 78-83. Φέτος έκανε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της και γι αυτό το λόγο έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Η Μούρθια είναι μικρομεσαία ομάδα της Ισπανίας που στηρίζεται περισσότερο στην έδρα της και προσπαθεί βήμα βήμα να κάνει το κάτι παραπάνω. Μέτριο ρόστερ και στηρίζεται πολύ στο περιφερειακό σουτ. Πάνω κάτω ίδιου βεληνεκούς οι δύο ομάδες αλλά λόγω έδρας θα ποντάρω στη νίκη της ιταλικής Σάσαρι. Άσος.

Δεύτερη επιλογή από το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το παιχνίδι Μπάνβιτ-ΑΕΚ. Παρά τις μεγάλες αλλαγές που προχώρησε το καλοκαίρι η τουρκική ομάδα παραμένει δυνατή με σωστό πλάνο και εξαιρετική χημεία. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό με συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη και θέλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο που χάραξε. Η ΑΕΚ έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και εκεί που πάει να «γλυκάνει» τον κόσμο της τον απογοητεύει απότομα με κακές ήττες με ομάδες θεωρώ μικρότερου βεληνεκούς. Τα τελευταία χρόνια έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα για τα δεδομένα της, αλλά έχει μπερδευτεί και πάλι καθώς ούτε και ελληνικό κορμό έχει καλό (να στηρίζεται πάνω της) ούτε επένδυση για το μέλλον έχει κάνει. Έχει αθλητικό ρόστερ αλλά και πάλι κάτι δεν πάει καλά. Θα παλέψει να κάνει την υπέρβαση και να κερδίσει αλλά το έργο της στην δύσκολη έδρα της Μπάνβιτ μόνο εύκολο δεν είναι. Δύσκολη στοιχηματικά αναμέτρηση αλλά η Μπάνβιτ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δύσκολα θα χάσει από την κουρασμένη τα τελευταία παιχνίδια ΑΕΚ. Άσος με ρίσκο.

Από το Γιούροκαπ που έχουμε περάσει ήδη στην δεύτερη φάση και έχουν σοβαρέψει τα πράγματα έχω ξεχωρίσει δύο παιχνίδια με καλή απόδοση.

Πρώτη επιλογή είναι το παιχνίδι Νταρουσάφακα-Γκραν Κανάρια. Με το δεξί ξεκίνησαν και δύο ομάδες στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, καθώς η ομάδα του Μπλατ πέρασε εύκολα με μεγάλο διπλό από την έδρα της Γαλατά και η Γκραν Κανάρια διέλυσε στην Ισπανία την γερμανική Άλμπα. Η Νταρουσάφακα στηρίζεται στους αμερικάνους και στη σωστή κατεύθυνση που έχει από τον πάγκο με τον πανέξυπνο Μπλατ. Γρήγορο μπάσκετ και αναζητά παιχνίδι σε ανοικτό γήπεδο. Τα ίδια χαρακτηριστικά έχει και η ισπανική ομάδα που παίζει επιθετικά αλλά αμυντικά έχει θέματα. Πολύ καλή επιλογή το OVER 159 συνολικών πόντων καθώς και οι δύο σκοράρουν πολύ και περιμένω σκορ και θέαμα!!!

Η δεύτερη επιλογή είναι το παιχνίδι Βιλερμπάν-Ρέτζιο Εμίλια. Το πάλεψε η γαλλική ομάδα μέσα στην έδρα της ισχυρής Ούνικς στο παγωμένο Καζάν αλλά υπέκυψε στην παράταση και τώρα θέλει να κάνει την πρώτη νίκη στο δεύτερο γύρο. Εντός έδρας είναι άλλη ομάδα, μεταμορφωμένη και παίζει καλύτερα. Η ιταλική Ρέτζιο Εμίλια είχε εύκολο έργο την 1η αγωνιστική καθώς έκανε περίπατο στην έδρα της με την μέτρια Λιμόζ. Την Κυριακή ηττήθηκε στο πρωτάθλημα εντός από την μέτρια Μπρίντιζι βγάζοντας κούραση και με πολλά λάθη. Η παράδοση λέει άσο καθώς και οι δύο κερδίζουν στην έδρα τους. Άσο λέω και εγώ και θα το τιμήσω.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ είναι

ΣΑΣΑΡΙ – ΜΟΥΡΘΙΑ: Σάσαρι -4.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΝΒΙΤ – ΑΕΚ: Μπάνβιτ -5.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Από το Γιούροκαπ είναι

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ: OVER 159.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ: Βιλερμπάν -4.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Η δυνατή πρόταση διπλασιασμού είναι

ΜΠΑΓΕΡΝ-ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ: Μπάγερν -5.5 στην STOIXIMAN.GR

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ: OVER 152.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Πολλά χαιρετίσματα στον φίλο Βλάση στα Τρίκαλα Κορινθίας στην Πελοπόννησο, που το παλεύει καθημερινά σε ένα εξαιρετικό χώρο Ταβέρνα-Μπαρ με εκπληκτικές γεύσεις και ζεστή ατμόσφαιρα με τζάκια και δεν συμμαζεύεται. Ωραία φαγητό, καλές τιμές και σούπερ εξυπηρέτηση από τον Βλάση και κρατήστε το όνομα Τ’ Αγνάντι!!!!

ΥΓ 2. Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι το sport-retro.gr είναι το καλύτερο δώρο στον καθένα. Τρομερή καλή και ψαγμένη δουλειά με θέματα που ξετρελαίνουν και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη με την σφραγίδα ενός παιδιού που λάμπει και ξεχωρίζει για το ήθος και τις γνώσεις του. Μάνος Ανδρουλάκης γίγαντας και σας εγγυώμαι πως το sport-retro.gr θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια να μαθαίνεται πράγματα και καταστάσεις του παρελθόντος που όμως σχετίζονται με το παρόν και θα εντυπωσιάζουν και στο μέλλον!!!

ΥΓ 3. Φιλαράκι Βάϊε εκεί στην Θεσσαλονίκη είδες την αγαπημένη σου ομάδα που έπαιζε στο κλειστό της Πυλαίας πριν από τρεις ημέρες??? Ξέρω ότι το είδες αλλά δεν μου ανέφερες αδερφέ τίποτα….. Εγώ θα ρωτήσω μόνο, καλός ο Ολυμπιακός (?)και θα περιμένω απάντηση ξέρεις εσύ….

ΥΓ 4. Πολύ κυβίστηση (κοινώς και αποκαλούμενη και κωλοτούμπα) από μερικούς ανθρώπους του μπάσκετ (λέμε τώρα) που μπορεί να είναι χρόνια στο χώρο και από διάφορα πόστα να εξυπηρετούν κυρίως τις ανάγκες των αφεντάδων τους, αλλά μαθήματα ηθικής ΔΕΝ πρέπει να κάνουν ούτε στο διαδίκτυο ούτε πουθενά, γιατί θα τα βρουν μπροστά τους. Και μπορεί να κάνουν τους θυμωμένους και να μην μας μιλάνε (τώρα) αλλά είπαμε καλή καρδιά σε όλους. ΟΦΟΑ τους ονομάζω εγώ και τι σημαίνει αυτό? Όπου Φυσάει Ο Άνεμος δηλαδή τόσο ελαφριοί που δεν με ενδιαφέρουν!!!

ΥΓ 5. Ο Θανάσης, ο Γιώργος και όλη η καλοπαρέα εκεί στο Block 365 στον πεζόδρομο Αμαλιάδας τι ωραία περάσανε και αυτές τις γιορτές. Πολύ καλή ατμόσφαιρα, ωραίος χώρος και καλή μουσική για όλα τα γούστα με διάφορες εκπλήξεις καθημερινά. Τώρα και λίγο μπάσκετ έτσι μάγκες μου???

ΥΓ 6. Το έχω ξαναπεί πολλές φορές πως είναι δάσκαλος και “GURU” του στοιχήματος πολλά χρόνια τώρα. Τιτάνας στην δημοσιογραφία, παντελονάτος γνήσιος με αρχές, ήθος και αξιοπρέπεια. Τρομερός γνώστης σε οικονομικά, κοινωνικά θέματα μιας και μιλάει ανοικτά με πολύ κόσμο χωρίς να έχει το λεγόμενο κόμπλεξ ανωτερότητας που το έχουν δυστυχώς οι περισσότεροι στο χώρο του.  Άξιος σε ότι έχει κάνει και ότι συνεχίζει να κάνει. Βέβαια αναφέρομαι στον τεράστιο Σωτήρη Γεωργίου που καθημερινά δίνει τον αγώνα του στο Sport24 Radio 103.3, live από τις 02.00 έως 06.00. Σώτο είσαι δυναμίτης αδερφέ !!!

 

 

ALEX