Επιστροφή και πάλι εδώ μετά από απουσία πέντε ημερών (τρεξίματα βλέπετε) και έχω πολλά να γράψω και πολλά να πω αλλά από πού να πρωτοξεκινήσω!!! Η εβδομάδα που πέρασε στην Ευρωλίγκα είχε πολύ «ψωμί» για τις δύο ελληνικές ομάδες όπως και χθες για το ελληνικό πρωτάθλημα που είχαμε το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ των δύο αιωνίων. Βέβαια δεν ξεχνώ το Σαββατοκύριακο με την μεγάλη νίκη του Κόροιβου Αμαλιάδας στην Θεσσαλονίκη επί του ταλαιπωρημένου όσο δεν πάει άλλο Άρη, την εύκολη επικράτηση του Προμηθέα στην Πάτρα επί του ΠΑΟΚ που δίκαια αυτή τη φορά είχε παράπονα από την διαιτησία, την νίκη της Κύμης επί του εκπληκτικού Λαυρίου σε ένα ματς με πλούσιο θέαμα, την νίκη και παράλληλα την ελπίδα για το μέλλον του Πανιωνίου επί του Γυμναστικού Λάρισας που έχει πολλά προβλήματα και οικονομικά, την εύκολη επικράτηση του Ρεθύμνου με τον Κολοσσό που ποτέ δεν «μπήκε» στο γήπεδο και τη νίκη της ΑΕΚ στα Τρίκαλα που όμως και πάλι εμένα δεν με έπεισε η Ένωση και είχαμε και παρασκήνιο με τον Χάρις και τον κόουτς Σάκοτα.

Όπως είπα γίνανε πολλά και διάφορα αλλά όλοι επικεντρώθηκαν στο χθεσινό ντέρμπι μεταξύ των δύο αιωνίων. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός με νικητή τους πράσινους σε ένα παιχνίδι ουσιαστικά χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν και παρέμεινε αήττητος και δεν χάνει την πρωτιά στην κανονική περίοδο και με ένα Ολυμπιακό που τελευταία (λένε κάποιοι) δεν πατάει καλά και κυρίως στην Ευρωλίγκα που υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Στο τελευταία έχω κάποιες ενστάσεις εγώ, καθώς όπως διαβάζετε την στήλη θα καταλάβετε πως εδώ και πολύ καιρό έχω επισημάνει πως ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλά, δεν έχει καλή χημεία, είναι κουρασμένος και γενικά δεν είναι καλά σχεδιασμένος από την αρχή της σεζόν. Βέβαια τότε πέσατε να με κατασπαράξετε και λέγατε πως έχω εμμονές και δεν συμμαζεύεται, αλλά παιδιά η αλήθεια βγαίνει και βγαίνει στο παρκέ. Θα το πω ακόμη μία φορά πως ο Ολυμπιακός βάση υλικού (παικτών/προπονητών) εκτιμώ πως έχει περισσότερες νίκες από ότι μπορεί στην Ευρωλίγκα καθώς ευνοήθηκε από το καλό πρόγραμμα που είχε στην αρχή και δεν ήταν έτοιμες οι περισσότερες ομάδες. Έχει βαριά φανέλα , καλό ελληνικό κορμό αλλά με μεγάλο ερωτηματικό τον 36άρη Σπανούλη και δεν παίρνει ουσιαστικά τίποτα από τους ξένους του και εκεί αρχίζουν τα όργανα να χτυπάνε. Για ποιον??? Έως τώρα τη νύφη πλήρωσε ο Χρήστος Μαρμαρινός βοηθός του κόουτς Σφαιρόπουλου που βρισκόταν στην ομάδα του Πειραιά 13 χρόνια!!! Ναι και φταίει αυτός τώρα για όλη αυτή την κατάσταση….. ρε μπας και βγήκαμε και από τα μνημόνια??? Ο Ολυμπιακός έχασε χθες αλλά το χειρότερο είναι πως και πάλι ό προπονητής και ορισμένοι παίκτες τα βάλανε ΜΟΝΟ με την διαιτησία και καθόλου με την αγωνιστική τους εικόνα. Ωραίο άλλοθι που όμως δεν βοηθάει για να βελτιωθεί η ομάδα και να λύσει τα αρκετά προβλήματα που έχει εντός και εκτός παρκέ!!!

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη ήταν πιο άνετος καθώς δεν είχε τίποτα να χάσει (μόνο το πρεστίζ) και δεν έπαιξε καλά καθώς δεν μπήκε συγκεντρωμένος και είχε πολλές αδυναμίες σε άμυνα και επίθεση. Το διόρθωσε στη συνέχεια και πήρε τη νίκη. Κέρδος η παρουσία και βοήθεια του Μήτογλου, Βουγιούκα και Λεκαβίτσιους από τον πάγκο. Και πάλι θα το γράψω όμως καθώς το φωνάζω από τον Οκτώβριο πως ο Παναθηναϊκός θέλει ένα καλό ψηλό και είναι έτοιμος για το FINAL 4 του Βελιγραδίου. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια και το ξέρουν πλέον αυτό και οι πράσινοι ασχέτως αν κάνουν τους Κινέζους…!!!

Στοιχημαιτκά σήμερα η μέρα έχει Τσάμπιονς Λιγκ και δύο παιχνίδια από το Γιούροκαπ αλλά είναι πολύ δύσκολα τα ζευγαρώματα και θα κινηθούμε έξυπνα και μεγαλύτερη ασφάλεια με δύο προτάσεις διπλασιασμού. Αύριο είναι καλύτερη ημέρα αλλά είπαμε θέλει και υπομονή καθώς δεν πρέπει να πέφτουμε σε παγίδες και να χάνουμε τζάμπα τα πονταρίσματά μας.

 

Η  πρώτη πρόταση διπλασιασμού είναι

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΒΟΝΝΗ: Μπεσίκτας -5.5 στην STOIXIMAN.GR

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ – ΝΑΝΤΕΡ: OVER 157.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

 

Η δεύτερη πρόταση διπλασιασμού είναι

ΑΛΜΠΑ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ: OVER 158.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΡΟΖΑ ΡΑΝΤΟΜ: Στρασβούργο -9.5 στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Αναστάσης Καραμουσαδάκης-Μάνος Ανδρουλάκης ή αλλιώς “Καρφώματα ή … γκολ”  στις 3 το μεσημέρι ραδιοφωνικά στην ERTopen 106.7  Μαθαίνω πως ετοιμάζουν και πάλι εκπομπάρα τα παλικάρια !!!

ΥΓ 2. Πρόβλημα με Χάρις που λένε λύθηκε στην ΚΑΕ ΑΕΚ. Ανάρμοστη συμπεριφορά και αδιαφορία του παίκτη λένε. Αυτοί λένε ποιος τους πιστεύει? Άρχισαν και πάλι τα ίδια με πέρσι λέω εγώ τώρα…

ΥΓ 3. Κατάντια ο ΑΡΗΣ, το καράβι βυθίζεται και ο καπετάνιος Νίκος Λάσκαρης όχι μόνο έχει πηδήξει έξω από αυτό αλλά το τραβάει να πάει στον πάτο και πιο κάτω. Θα τα βρει μπροστά του ο κύριος πρόεδρος αυτά.

ΥΓ 4. Μεγάλος παίκτης και λατρεία ο Σάρας και προπονητάρα για τα επόμενα 20-25 χρόνια. Τους έχει για πλάκα κάτι πολυδιαφημισμένους που έχουν 5πλάσιο μπάτζετ στις ομάδες τους και ακόμα γκρινιάζουν.

ΥΓ 5. Πάντα πίσω από μια ομάδα υπάρχει ένας «σωτήρας» της τελευταίας στιγμής. Κάτι όπως ο κόουτς Σάκοτα στην ΑΕΚ που πάντα εμφανίζεται σαν ήρωας. Και ο Τόμιτς στον Ολυμπιακό καλά τα πάει λέω εγώ τώρα…

ΥΓ 6. Η διαιτησία στο χθεσινό Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ήταν μέτρια έως κακή όσο ήταν και οι δύο ελληνικές ομάδες. Τι δεν καταλαβαίνεις να σου το εξηγήσω ξανά!!!

ΥΓ 7. Το χειρότερο είναι η μεγάλη κωλοτούμπα γιατί υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Τώρα γιατί πολλοί ΔΕΝ παθαίνουν τίποτα χρόνια τώρα, είναι κάτι αφύσικο όπως και αυτοί βέβαια με την πορτοκαλί μπάλα!!!

ΥΓ 8. Αύριο θα έχει περισσότερες προτάσεις καθώς θεωρώ καλύτερα τα ζευγαρώματα και βλέπω και δωράκι με φιόγκο μάλιστα!!!

 

 

ALEX