Καλά ξεκίνησε η χθεσινή ημέρα καθώς  o άσος της Ζιέλονα Γκόρα και το OVER της ΑΕΚ με το Στρασβούργο επαληθεύτηκαν εύκολα από πολύ νωρίς. Το βράδυ όμως η Εστουδιάντες μας χάλασε το απόλυτο καθώς ηττήθηκε στην έδρα της από την μέτρια Μπαϊρόιτ.

Χρονικά να τα πάρουμε τα πράγματα και στην Πολωνία έγινε το πρώτο πάρτι. Η Ζιέλονα Γκόρα διέλυσε την μέτρια Οστάνδη και ο άσος ήταν πολύ καλή επιλογή για εμάς που τον προτιμήσαμε και τον ποντάραμε. 98-68 και όλοι ταμείο!!!

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ αυτοκτόνησε καθώς έχασε δικό της παιχνίδι από το Στρασβούργο που είχε και μία σοβαρή απουσία και ήταν στον πάγκο με μόλις 10 παίκτες. Προηγήθηκε και με διψήφια διαφορά αλλά πάλι ο κόουτς Ντάγκαν Σάκοτα έκανε τα μαγικά του και ξαφνικά χάθηκε η διαφορά και το παιχνίδι πήγε στην κόψη του ξυραφιού. Η μία ομάδα το έδινε στην άλλη και τελικά η μπίλια κάθισε πάνω στην γαλλική ομάδα που ούτε η ίδια πίστευε πως έχασε την τελευταία επίθεση η ΑΕΚ. Με τον Χάρις εκτός γηπέδου που μπορεί να ήταν σε κακή κατάσταση αλλά δεν τον έχεις έξω και με το τάιμ άουτ που πήρε ο κόουτς της ΑΕΚ και σχεδίασε μια επίθεση και δεν έκανε τίποτα. Το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. Το ερώτημα είναι ποιος φταίει για αυτό το χάλι? Εγώ το ξέρω και ευτυχώς αρκετοί που διαβάζετε και αξιολογείτε σωστά τις καταστάσεις και δεν τρώτε το κουτόχορτο που προσφέρουν απλόχερα κατευθυνόμενοι τύποι που λένε πως κάνουν και ρεπορτάζ. Αυτά και λίγα είπα καθώς περισσότερα θα έχει σε άλλο άρθρο ειδικά για την Ένωση και τα λάθη της τα τελευταία χρόνια. Στοιχηματικά πληρωθήκαμε και πάλι καθώς το OVER 150 και 145 αντίστοιχα που ποντάραμε επαληθεύτηκαν πάρα πολύ γρήγορα και εύκολα.

Τέλος στην Μαδρίτη η Εστουδιάντες με μια τραγική 4η περίοδο (10-23) έχασε το παιχνίδι μέσα από τα χέρια της αν και είχε προηγηθεί με 9 πόντους διαφορά. Η γερμανική Μπαϊρόιτ έκανε την ανατροπή και έβαλε μεγάλα σουτ που την κρατήσανε κοντά και με καλή άμυνα γύρισε τούμπα το παιχνίδι. Δεν επαληθεύτηκε ο άσος που τον πίστευα πολύ αλλά είπαμε πως θα υπάρξουν και μέτριες βραδιές.

Περνάμε στο σήμερα καθώς έχουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια για την 12η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ της ΦιΜΠΑ όπως επίσης και την 4η αγωνιστική του Γιούροκαπ στην 2η φάση. Έχω ξεχωρίσει μετά από μελέτη κάποια παιχνίδια και βέβαια θα έχουμε στο τέλος και την δυνατή πρόταση για διπλασιασμό και το μονό αποδεκτό υψηλού ρίσκου υψηλής απόδοσης που συνήθως μας γεμίζουν το πορτοφόλι.

Από το Τσάμπιονς Λιγκ πρώτη επιλογή είναι το παιχνίδι Άρης-Μπεσίκτας. Καλά για τον Άρη έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου και έχουν πάθει αγκύλωση τα χέρια μου από το πολύ το γράψιμο. Όχι δεν τον γράφω εγώ τον Άρη (εγώ το σεβόμουν και συνεχίζω να τον σέβομαι καθώς με Άρη μεγαλώσαμε) αλλά κάποιος άλλος που το παίζει πρόεδρος και σκάει η μία προσφυγή μετά την άλλη και αυτός κάνει τον Κινέζο!!!  Το χειρότερο είναι πως κάνει και διαπραγματεύσεις για το πόσο θα πουλήσει το μερίδιο του σε κάποιους που έχουν σκοπό να βοηθήσουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα είναι αβοήθητη και αυτός κάνει δημόσιες σχέσεις. Έλεος. Αγωνιστικά ο Άρης δεν βλέπεται, έχει πολλά κενά είναι προβληματικός και εκτιμώ πως η υπομονή του κόουτς Γιαννάκη και όλου του τεχνικού επιτελείου αρχίζει να εξαντλείτε. Πλάτη είπαμε να βάλουν αλλά χωρίς χρήματα και παίκτες ομάδα ΔΕΝ γίνεται. Η Μπεσίκτας είναι άλλη κλάση ομάδα, οργανωμένη με καλό και ακριβό ρόστερ και έχει υψηλές βλέψεις στην διοργάνωση. Είναι πρώτη στον όμιλο και θέλει να συνεχίσει στις επιτυχίες για να έχει ρυθμό για τη συνέχεια. Διπλό εύκολο εκτιμώ καθώς ο Άρης έχει μεγάλα προβλήματα.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το παιχνίδι Ναντέρ-Βόννη. Η Ναντέρ έως τώρα έχει 7 νίκες και 4 ήττες και βρίσκεται στην 2η θέση του ομίλου ενώ η γερμανική Βόννη στην 6η θέση με 4 νίκες και 7 ήττες. Η Ναντέρ είναι αθλητική ομάδα που παίζει γρήγορα και στην έδρα της ανοίγει τις διαφορές. Μεγάλο της όπλο το καλό σουτ από την περιφέρεια. Στο πρωτάθλημα της Γαλλίας την Κυριακή διέσυρε με 30 πόντους (99-69) την δυνατή Μονακό. Η Βόννη παλεύει να βρίσκεται σε θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση αλλά έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και δείχνει να ξεφουσκώνει. Έχει αθλητικά κορμιά αλλά είναι μέτρια. Εκτιμώ πως η Ναντέρ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, είναι πιο γεμάτη ομάδα και μπορεί να κερδίσει σχετικά εύκολα την μέτρια Βόννη. Άσος.

Από το Γιούροκαπ δύσκολα στοιχηματικά είναι τα παιχνίδια και έχω επιλέξει μόνο το Τσεντεβίτα-Λοκομοτίβ Κούμπαν. Η Τσεντεβίτα του Γιούρι Ζντοβτς είναι καλή ομάδα κυρίως στην έδρα της με σφιχτή άμυνα και ομοιογένεια. Έχει νεκρά διαστήματα κυρίως επιθετικά καθώς κολλάει στο σκοράρισμα. Η Κούμπαν βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση καθώς κερδίζει τους πάντες έχοντας ξεχάσει την λέξη ήττα. Μετά την ΤΣΣΚΑ νέα θύμα της η Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα και μάλιστα εύκολα με 15 πόντους διαφορά. Εκπληκτική αμυντική λειτουργία που πνίγει τον αντίπαλο και με σωστό πλάνο από τον πάγκο στην επίθεση. Καλή δουλειά από το κόουτς Σάσα Ομπράντοβιτς. Πριν από μια βδομάδα στην Ρωσία η Κούμπαν κέρδισε σχετικά εύκολα με 69-64 (στην τελευταία περίοδο μειώθηκε κατά πολύ η διαφορά) και πρωταγωνιστής ήταν οι άμυνες των δύο ομάδων. Και τώρα πιστεύω πως δεν θα αλλάξει αυτό και ποντάρω στο UNDER 152 συνολικούς πόντους.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ είναι

ΑΡΗΣ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Μπεσίκτας -5.5 στην STOIXIMAN.GR

ΝΑΝΤΕΡ – ΒΟΝΝΗ: Ναντέρ -8.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Η πρόταση μου από το Γιούροκαπ είναι

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ – ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ: UNDER 152.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

 

Η δυνατή πρόταση διπλασιασμού είναι

ΝΑΝΤΕΡ – ΒΟΝΝΗ: Ναντέρ -4.5 στην STOIXIMAN.GR

ΒΕΝΕΤΣΙΑ – ΟΛΙΜΠΙΑ: Βενέτσια -5.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Το μονό αποδεκτό με ρίσκο αλλά υψηλή απόδοση (2.65) είναι το

ΑΡΗΣ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Μπεσίκτας -10.5 στην STOIXIMAN.GR 

 

ΥΓ 1. Καλά θα μας τρελάνει όλους ο κύριος Κώστας που «ζωγραφίζει» στο στοίχημα με μεγάλο ταμείο σε ένα κουπόνι που πολλοί θα ζηλεύανε. Ο Αλέξανδρος (ο γιος του) έχει εντυπωσιαστεί με τις αποδόσεις του πατέρα και πλέον σηκώνει τα χέρια ψηλά!!! Μπορεί να κάνει αλλιώς?

ΥΓ 2. Απαγόρευση μεταγραφών της FIBA από τον Άρη!!! Καλά αυτό το δισεκατομμύριο που ήταν να φέρει ο μεγάλος πρόεδρος Λάσκαρης με τι έρχεται στην Θεσσαλονίκη??? Σας το είπα πως έρχονται και χειρότερα…..

ΥΓ 3. Απορεί ο κόουτς Σάκοτα πως έχασε πάλι η ΑΕΚ. Δεν έχω λόγια καθώς η κατάσταση είναι απλά απελπιστική και μας θεωρεί χαζούς. Δεν φταίει βέβαια μόνο αυτός αλλά και αυτοί που τον πληρώνουν και τον  έχουν εκεί να κάνει κουμάντο σε όλα…. Τέλος η ασυλία σε όλους ανεξαιρέτως.

ΥΓ 4. Αύριο αν με ρωτήσει μια ομάδα θα της βρω πέντε παίκτες σουτέρ με διαφορετικά μπάτζετ και για όλα τα βαλάντια. Και να τονίσω πως δεν είναι και η δουλειά μου αυτό το πράγμα. Τώρα πως καταφέρνουν κάποιες ομάδες να μην μπορούν να βρουν παίκτες κάτι φταίει. Όχι εγώ όμως καθώς εγώ τους έχω έτοιμη τη λύση. Άλλα είπαμε κάποιοι τρώνε με χρυσά κουτάλια ακόμα και τώρα. Σαν την Ελλάδα ένα πράμα.

 

ALEX