Μετά το πολύ καλό στοιχηματικά Σαββατοκύριακο, σήμερα Τετάρτη με μεσοβδόμαδο κουπόνι και μεγάλη πληθώρα παιχνιδιών, καθώς έχουμε ελληνικό ενδιαφέρον με το κύπελλο Ελλάδας και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις σε όλη την Ευρώπη, με Ισπανικό (αγαπημένο) και Γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά και την πρώτη αγωνιστική στο Γιούροκαπ, που όμως όπως και πέρσι θέλει προσοχή μεγάλη στην αρχή, καθώς περνάνε στην επόμενη φάση οι 4 από τις 6 ομάδες σε κάθε γκρουπ και οι θεωρητικά οι πιο δυνατές ομάδες δεν θα “ζοριστούν” ιδιαίτερα. Μετά από πολύ μελέτη και βλέποντας την εικόνα των περισσοτέρων ομάδων έχω καταλήξει στις επιλογές μου και πάμε γρήγορα να τις αναλύσουμε για να δούμε τι θα κρατήσουμε που θα μας οδηγήσει στο πολυπόθητο ταμείο. Θέλω να τονίσω πως πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι καθώς τα παιχνίδια που προσφέρονται σήμερα μπορεί να είναι πολλά αλλά περισσότερες είναι οι παγίδες που δυσκολεύουν το έργο μας. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν και με σωστή τακτική όλα θα πάνε καλά.

Από το κύπελλο Ελλάδος οι μεγάλοι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα κάνουν περίπατο καθώς το επίπεδο των αντιπάλων τους είναι χαμηλότερο παίζοντας και σε μικρότερη κατηγορία. Όσο θέλουν κερδίζουν και στοιχηματικά δεν ασχολούμαστε. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο προβάδισμα στην Πυλαία με τον Πανιώνιο που ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει το ρόστερ του και ψάχνεται, αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι άνοιξε με πάνω από 20 πόντους στο χάντικαπ και θέλει προσοχή. Και εδώ ο ΠΑΟΚ κερδίζει όσο θέλει. Στις υπόλοιπες τρεις αναμετρήσεις έχουμε ντερμπάκια καθώς οι περισσότερες ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο περίπου και θα εξαρτηθεί πολύ σε τι μέρα θα βρεθεί η κάθε μία. Στο Ρέθυμνο-Κύμη περιμένω ανοικτό παιχνίδι με τους κρητικούς να είναι ερωτηματικό καθώς έχουν και πάλι αρκετές αλλαγές αλλά και την Κύμη να έχει αλλάξει όλους περσινό κορμός της. Επιθετικές ομάδες που αρέσκονται στο γρήγορο μπάσκετ και θα κρατήσω το OVER 152 συνολικών πόντων. Στην Πάτρα ο Προμηθέας υποδέχεται τον Άρη. Ο Προμηθέας έχει πολύ καλό υλικό, γίνεται πολύ σωστή και μεθοδική δουλειά στις ακαδημίες και γενικά το κλίμα είναι εξαιρετικό. Υπάρχουν υψηλοί στόχοι στην ομάδα της Πάτρας και θέλουν την υπέρβαση. Ο Άρης και πάλι θα έχει προβλήματα. Όλα κακά τα ψέματα ξεκινάνε από το οικονομικό κομμάτι και μεταφέρονται σε όλους τους τομείς της ομάδας. Μεγάλη και βαριά φανέλα η ομάδα της Θεσσαλονίκης αλλά με απογοήτευσε με την Νίζνι και με τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο κόουτς Αγγέλου τα δεύτερο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη όπου και αποκλείστηκε. Θα στηριχτεί στην άμυνα και πάλι. Υπάρχει η σκληρή ανακοίνωση της ΣΟΥΠΕΡ 3 για τον πρόεδρο και γενικά υπάρχει μουρμούρα και γκρίνια. Πιστεύω πως ο Προμηθέας είναι σαν ρόστερ πιο γεμάτη ομάδα, με καλύτερο υλικό και θα το δείξει στο παρκέ. Ο άσος είναι η επιλογή μου. Τέλος περιμένω μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Περιστερίου και του Ηφαίστου από την Λήμνο. Το Περιστέρι έχει στον πάγκο του τον πολύ έμπειρο Αργύρη Πεδουλάκη που ξέρει να δουλεύει με νεαρούς παίκτες και να βγάζει μεγάλα ταλέντα και από την άλλη πλευρά ο Ήφαιστος Λήμνου με το Σωτήρη Μανωλόπουλο να θέλει την διάκριση καθώς η ομάδα της Λήμνου έχει έμπειρους παίκτες που ξέρουν την κατηγορία και θα έχει καλή πορεία πιστεύω στη συνέχεια. Προσοχή καθώς το παιχνίδι στοιχηματικά δεν πιάνεται από πουθενά και ο Ήφαιστος μπορεί ακόμα και το διπλό!!!

Από το Ισπανικό πρωτάθλημα ένα παιχνίδι μου κέντρισε το ενδιαφέρον και είναι το Σαραγόσα-Χιπούσκοα. Από ήττα προέρχονται και οι δύο ομάδες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την διαφορά να είναι πως η Σαραγόσα είχε πολύ δύσκολο έργο μέσα στην Βιτόρια και την δύσκολη έδρα της Μπασκόνια ενώ η Χιπούσκοα έχασε εντός έδρας με τραγική εμφάνιση από την Φουενλαμπράδα φανερώνοντας πολλές αδυναμίες κυρίως στην επίθεση καθώς σκόραρε μόλις 60 πόντους. Η Σαραγόσα είναι ένα κλικ επάνω από τον αντίπαλο της και παραδοσιακά κερδίζει στην έδρας εύκολα κάθε χρόνο. Η Χιπούσκοα αποδυναμώθηκε σε σχέση με πέρσι και την είδα πολύ μέτρια έως κακή. Θα παλέψει να σωθεί. Εδώ χωρίς πολλά περισσότερα λόγια εκτιμώ πως ο άσος θα είναι το καλό μου ποντάρισμα. 

Από το Γερμανικό πρωτάθλημα έχω ξεχωρίσει το OVER 163 συνολικών πόντων  στην αναμέτρηση Λούντβιγκσμπουργκ-Μπρεμερχάβεν. Στην 1η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο και οι δύο ομάδες κέρδισαν σχετικά εύκολα και μάλιστα δείξανε πόσο καλά δουλεύει η επίθεση τους καθώς σκοράρουν εύκολα και με πολλούς τρόπους. Γρήγορο παιχνίδι με αρκετούς αμερικανούς και περιμένω μεγάλο σκορ.

Τέλος για το Γιούροκαπ που όπως τόνισα παραπάνω θέλει ιδιαίτερη προσοχή έχω ξεχωρίσει ένα άσο και ένα OVER. Ο άσος είναι της ιταλικής Μπρέσια που υποδέχεται την γαλλική Μονακό. Για το Σούπερ Καπ Ιταλίας η Μπρέσια δεν τα πήγε καλά αλλά είχε να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη και άλλο επιπέδου ομάδα το Μιλάνο. Είναι ομάδα έδρας που την ενδιαφέρει ο θεσμός και θα γίνεται όλο και καλύτερη όσο περνάει ο χρόνος. Η Μονακό βρίσκεται σε πτώση καθώς μειώθηκε το μπάτζετ, γίνανε αρκετές αλλαγές και γενικά η ομάδα ψάχνει να βρει ταυτότητα. Στο γαλλικό πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε καλά και δείχνει ασύνδετη με αρκετά κενά. Θα ποντάρω στην έδρα και ο άσος της Μπρέσια εκτιμώ πως θα μας δικαιώσει.

Το άλλο παιχνίδι από το Γιούροκαπ που έχω σημαδέψει είναι το OVER 158 συνολικά πόντων στο Λιμόζ-Τσεντεβίτα. Για τον 2ο όμιλο αυτή η αναμέτρηση, με την Λιμόζ να θέλει να ξαναφτιάξει το όνομα της και να έχει την στήριξη του κόσμου που γεμίζει το γήπεδο. Αρκετές αλλαγές φέτος καθώς αποκτηθήκαν παίκτες έμπειροι που έχουν ποιότητα και θέλουν το κάτι παραπάνω. Η Τσεντεβίτα έχει δυναμώσει και αυτή με την έλευση του ισπανού κόουτς Σίτο Αλόνσο και αλλαγή φιλοσοφίας. Και οι δύο ομάδες έχουν καλούς παίκτες και τους αρέσει το γρήγορο μπάσκετ. Το OVER 158 πόντων πιστεύω πως θα επαληθευτεί και θα το τιμήσω.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΡΕΘΥΜΝΟ – ΚΥΜΗ: OVER 152.5 συνολικούς πόντους

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΑΡΗΣ: Προμηθέας -7.5

ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ: Σαραγόσα -6.5

ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΡΕΜΕΡΧΑΒΕΝ: OVER 163.5 συνολικούς πόντους

ΜΠΡΕΣΙΑ – ΜΟΝΑΚΟ: Μπρέσια ΝΙΚΗΤΗΣ

ΛΙΜΟΖ – ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ: OVER 158.5 συνολικούς πόντους

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΑΡΗΣ: Προμηθέας -2.5

ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ: Σαραγόσα -3.5

 

ΥΓ 1. Αύριο θα έχει ΔΩΡΑΚΙ από το αγαπημένο μου ισπανικό πρωτάθλημα…..

ΥΓ 2. Υπομονή έρχονται και πολλές εκπλήξεις όσον αφορά το στοιχηματικό τομέα εδώ στη συγκεκριμένη στήλη!!!

ΥΓ 3. “Πριν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησε τον αν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να αρρωσταίνει” ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

 

ALEX