Χαμός χθες στην Ευρωλίγκα και από νωρίς (2η αγωνιστική) ανάψανε τα αίματα και βλέπουμε συγκλονιστικά παιχνίδια με ανατροπές και τα φαβορί να βυθίζονται και να μην μπορούν να κάνουν ακόμα νίκη. Να τα πάρουμε όμως από την αρχή όπου η ΤΣΣΚΑ εύκολα, με σβηστές μηχανές και εντελώς διαφορετικό μπάσκετ σε σχέση με πέρσι έκανε το καθήκον της, κερδίζοντας εύκολα την Μπάγερν όσο και αν προσπαθούσαν να επιστρέψουν οι Γερμανοί. Στο Βελιγράδι ο Ερυθρός Αστέρας ταπείνωσε την ακριβή Φενέρ του Ομπράντοβιτς και έφτασε δίκαια στην πρώτη του νίκη μέσα σε μια φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του στις κερκίδες. Η Φενέρ έχει μόνο ήττες και αυτό προβληματίζει και προβληματίζει περισσότερο ο τρόπος που αγωνίζεται και χάνει. Ο Ομπράντοβιτς ήταν έξαλλος με την ομάδα του και πρέπει να αλλάξει αρκετά πράγματα για να βάλει το καράβι Φενέρ σε σωστή πορεία γιατί από πολύ νωρίς έχει προβλήματα. Ο Ερυθρός Αστέρας  έβγαλε ψυχή και πάθος αλλά δεν έκανε και το σούπερ παιχνίδι. Απλά στην καυτή του έδρα θα δυσκολευτούν και πάλι από ότι βλέπω όλες οι ομάδες που θα αγωνίζονται για οι Σέρβοι στο σπίτι τους είναι άλλη ομάδα. Στην Μαδρίτη έγινε συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε με τρίποντο της τελευταίας στιγμής από τον Κάρολ και την Ρεάλ να είναι η τυχερή κάνοντας το 2 στα 2 ενώ η Μακάμπι του Σφαιρόπουλου 0 στα 2 αν και χθες άξιζε τη νίκη καθώς έπαιξε καλά, είχε πλάνο και ζόρισε υπερβολικά την παντοδύναμη ισπανική ομάδα.

Η Μακάμπι έχασε όμως από την Ρεάλ στην Μαδρίτη (έστω και στο τελευταίο σουτ) κάτι που πάνω κάτω λες είναι στο πρόγραμμα. Ο Παναθηναϊκός που έχασε στη Γαλλία από την Βιλερμπάν τι έχουν να πουν??? Ήταν στο πρόγραμμα αυτό? Και από διαφορά 13 πόντων που ήταν μπροστά στο τέλος της 3ης περιόδου? Έχυσε την καρδάρα με το γάλα η ελληνική ομάδα σε ένα παιχνίδι που υπήρχε πρέπει για τη νίκη καθώς όλα αυτά θα μετρήσουν στο τέλος και τίποτα δεν ξεχνιέται. Εξακολουθώ να πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός έχει καλό ρόστερ που μπορεί να μπει 8άδα απλά θέλει πλάνο, τακτική και βέβαια ψυχή. Η Βιλερμπάν τα έδωσε όλα, έπαιξε έξυπνα και με στόχο και γύρισε ένα παιχνίδι που φαινόταν χαμένο μετά το τέλος της 3ης περιόδου.

Πάμε στα σημερινά παιχνίδια καθώς οι μάχες φουντώνουν και τα παιχνίδια γίνονται όλο και πιο συναρπαστικά. Πέντε τα σημερινά παιχνίδι που ολοκληρώνουν την 2η αγωνιστική και όπως είδαμε και χθες στην Ευρωλίγκα τίποτα δεν είναι εύκολο και όλοι κερδίζουν και χάνουν από όλους. Θα αναλύσουμε τα ζευγάρια και στο τέλος θα δούμε τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα.

Χρονικά το πρώτο παιχνίδι είναι το Κίμκι-Μπασκόνια. Η Κίμκι έχει ενισχυθεί και φέτος το μπάτζετ της ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Ακριβή ομάδα που έχει βάθος στον πάγκο της και ξεκίνησε πολύ δυνατά καθώς κέρδισε την Μακάμπι αλλά και στο πρωτάθλημα της δεν έχει ήττα ακόμα. Τρομερή περιφέρεια που σουτάρουν σχεδόν όλοι από το τρίποντο και της αρέσει το γρήγορο μπάσκετ. Η Μπασκόνια κράτησε τον βασικό της κορμό από πέρσι και έκανε κάποιες καλές κινήσεις για να ενισχυθεί. Μπήκε και αυτή με το δεξί καθώς απέδρασε με το διπλό από τη δύσκολη έδρα της Ζαλγκίρις παίζοντας πειστικά και με σωστή αμυντική προσέγγιση κράτησε στους 58 πόντους μόνο την λιθουανική ομάδα. Έχασε βέβαια την Κυριακή στην Βιτόρια από την Μάλαγα στο ισπανικό πρωτάθλημα με ανατροπή μάλιστα καθώς είχε προηγηθεί και με διψήφια διαφορά. Ντερμπάκι είναι το παιχνίδι με φαβορί την ρωσική ομάδα καθώς δείχνει πιο έτοιμη και στην έδρα της σκοράρει πολύ. Άσος.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μπαρτσελόνα. Εδώ υπάρχει φαβορί και είναι η ομάδα της Μπαρτσελόνα καθώς φέτος είναι πρωταθλήτρια στις μεταγραφές και έχει στον πάγκο της πλούσιο ταλέντο, εμπειρία και βέβαια στόχο της είναι η κατάκτηση του τροπαίου. Θα μου πείτε είναι νωρίς ακόμα και θα έχετε δίκιο, αλλά αν θέλει να έχει καλό πλασάρισμα αυτά τα παιχνίδια θα πρέπει να τα κερδίζει για να μην κινδυνεύσει μετά. Η Ζενίτ έχασε με κάτω τα χέρια στην πρεμιέρα στο Βερολίνο από την Άλμπα, αλλά στο καπάκι κέρδισε εκτός έδρας την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα για το πρωτάθλημα. Περίεργα πράγματα αλλά φέτος θα δούμε πολλά σκαμπανεβάσματα καθώς οι ομάδες θα ξεκουράζουν παίκτες καθώς είπαμε πως η Ευρωλίγκα είναι μαραθώνιος με πολλά εμπόδια!!! Η Ζενίτ θα παλέψει αλλά εκτιμώ πως οι Καταλανοί είναι ένα με δύο σκαλοπάτια ανώτεροι. Διπλό.

Εφές-Άλμπα Βερολίνου το επόμενο παιχνίδι με την Εφές να έχει χάσει στην πρεμιέρα από την Μπαρτσελόνα στην έδρα της και δεύτερη ήττα θα είναι καταστροφική αν και πολύ νωρίς. Η Εφές είναι η ίδια ομάδα με πέρσι συν τον Κρις Σίνγκλετον στη θέση του ρολίστα Μότουμ. Ομάδα με βάθος και πολύ ποιότητα. Η Άλμπα στην πρεμιέρα έκανε το καθήκον της κερδίζοντας πολύ εύκολα την Ζενίτ και στέλνει το μήνυμα πως αν υποτιμηθεί θα κάνει ζημιές. Η ομάδα του Ρενέσες ευχαριστιέται το μπάσκετ που παίζει και βγάζει καλούς αυτοματισμούς στο παρκέ. Δεν έχει βάθος και έχει και απουσίες, πράγμα που σημαίνει πως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα απέναντι στην θυμωμένη Εφές που θέλει οπωσδήποτε νίκη. Άσος.

Περνάμε στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Βαλένθια. Και οι δύο ηττημένοι στην πρεμιέρα καθώς η ελληνική ομάδα έχασε με κατεβασμένα τα χέρια από την Βιλερμπάν στη Γαλλία, ενώ η Βαλένθια ηττήθηκε εύκολα στο σπίτι της από την πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μετά την ήττα στη Λυών είχαμε εξελίξεις στο κόκκινο στρατόπεδο, καθώς ο κόουτς Μπλατ έφυγε από τους ερυθρόλευκους και στον πάγκο θα καθίσει ο μέχρι πρότινος βοηθός του, ο Λιθουανός κόουτς Κεμζούρα. Πολλά πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν σε πέντε ημέρες, απλά αυτοί που θα σηκώσουν το κουπί (οι παλιοκαραβάνες οι Έλληνες) θα κάνουν τα πάντα να αντιστρέψουν το κλίμα και η ομάδα να πάρει τη νίκη. Λάθη πολλά στο σχεδιασμό που τα είπαμε πολλές φορές αλλά τώρα κοιτάμε το σημερινό παιχνίδι και έτσι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και οι παίκτες με το προπονητικό επιτελείο. Η Βαλένθια είναι από τις καλές ομάδες της Ισπανίας αλλά χωρίς μεγάλα ονόματα που παίζει επιθετική άμυνα και αν της δώσεις το δικαίωμα θα τρέξει στο ανοικτό γήπεδο. Είναι πονηρή ομάδα αλλά όχι ομάδα που δεν αντιμετωπίζεται και να προκαλεί φόβο. Από ένστικτο πιστεύω πως θα υπάρξει αντίδραση στους ερυθρόλευκους και θα δώσουν τα πάντα για να φτάσουν στη νίκη. Η Βαλένθια θα προσπαθήσει για το καλύτερο από τη μεριά της αλλά δεν βλέπω να κάνει κάτι καλό. Άσος.

Η 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα κλείνει με το παιχνίδι Μιλάνο-Ζαλγκίρις. Απογοήτευση και οι δύο ομάδες στην πρεμιέρα και ήττα με κατεβασμένα τα χέρια από Μπάγερν και Μπασκόνια αντίστοιχα. Το Μιλάνο φέτος τα άλλαξε (και πάλι) όλα, από προπονητή μέχρι και τους μισούς παίκτες για να κατορθώσει να φτάσει ψηλά. Θέλει πολύ δουλειά και χρόνο που δεν τον έχει καθώς επίσημα ξεκινήσανε οι υποχρεώσεις και η ομάδα του Μεσίνα είναι τελείως αμοντάριστη και με σχεδόν καθόλου καλή χημεία. Η Ζαλγκίρις έκανε και αυτή πολλές αλλαγές καθώς δεν μπόρεσε να διατηρήσει τους καλύτερους παίκτες που είχε στο ρόστερ της και ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά της έχοντας αρκετά προβλήματα κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Ο Σάρας προσπαθεί να βάλει στην εξίσωση όσο περισσότερους παίκτες μπορεί αλλά ακόμα δεν του βγαίνει. Εδώ θα πάω καθαρά με την έδρα και την ποιοτικότερη ομάδα άσχετα αν ακόμα δεν είναι έτοιμη ούτε στο 50%. Άσος το Μιλάνο.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΚΙΜΚΙ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Κίμκι -3.5

ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπαρτσελόνα -6.5

ΕΦΕΣ – ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Εφές -10.5

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ολυμπιακός -4.5

ΜΙΛΑΝΟ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Μιλάνο -3.5

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΚΙΜΚΙ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: OVER 79.5 συνολικούς πόντους η Κίμκι

ΕΦΕΣ – ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Εφές -5.5

 

Από τα ειδικά παικτών και ομάδων έχω ξεχωρίσει το

OVER 9.5 συνολικοί πόντου του Βασίλη Σπανούλη του Ολυμπιακού

OVER 11 συνολικά εύστοχα τρίποντα η Κίμκι στο παιχνίδι ΚΙΜΚΙ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

 

ΥΓ 1. Με 13 χαμένες βολές σε ένα παιχνίδι που κρίνεται κυριολεκτικά στον πόντο το λες και χαζομάρα (να μην πω τίποτα χειρότερο) πλέον όταν μιλάμε για επαγγελματίες παίκτες. Δεν με νοιάζει τι θα πουν, εγώ αυτό που βλέπω είναι πως οι παίκτες των ελληνικών ομάδων χάνουν τις περισσότερες βολές από οποιανδήποτε άλλη ομάδα. Και δεν είναι πρώτη φορά. Τυχαίο? Δεν νομίζω? Τι φταίει? Εγώ ξέρω αλλά άλλοι πληρώνονται για να κάνουν μια δουλειά και στο τέλος το ρίχνουνε στην τύχη.  Είπαμε και στο χθεσινό υστερόγραφο πως τύχη δεν υπάρχει τα ίδια θα λέμε???

ΥΓ 2. Όμως το παιχνίδι χθες στην Λυών χάθηκε την τελευταία περίοδο. Χάθηκαν όλοι και ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες για να καλύψουν τι? Ότι η ομάδα είχε στο ρόστερ 3 πεντάρια και εσύ βάζεις τον καλύτερο της ομάδας σου (Ντεσόν Τόμας) πεντάρι για να κάνεις την έκπληξη??? Άμυνα θα παίξει κανείς? Ριμπάουντ θα πάρει κανείς? 18 επιθετικά οι Γάλλοι και άντε σπίτια σας τώρα. Ααα και να μην ξεχνάμε δεν έπαιζε ούτε με την Ρεάλ ούτε με την Μπαρτσελόνα…

ΥΓ 3. Χθες η Ρεάλ κέρδισε την Μακάμπι με σουτ του Κάρολ που βγήκε από σύστημα στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα. Ο Παναθηναϊκός είχε 14 δευτερόλεπτα και στο σύστημα πλημμύρα που εφάρμοσε έφερε τα απόνερα και την ήττα. Καταλάβατε τις διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων??? Δεν θέλει να είσαι και καθηγητής να βλέπεις ολοφάνερα πράγματα…

ΥΓ 4. Τον κόουτς Ιτούδη πέρσι και πρόπερσι πολλοί (ξέρετε εσείς) τον θεωρούσατε μέτριο και λούζερ. Την απάντηση την δίνει ο ίδιος που χθες τιμήθηκε ως καλύτερος προπονητής της Ευρωλίγκα για την περσινή σεζόν που κατέκτησε και τον τίτλο η ΤΣΣΚΑ. Εγώ κρατάω τα μηνύματα να ξέρετε και μην με προκαλείτε γιατί θα εκτεθείτε. Κορυφαίος ο Δημήτρης Ιτούδης και πολλά συγχαρητήρια και από εδώ γιατί πραγματικά του αξίζουν!!!

ΥΓ 5. Χθες η Φενέρ με τον Ερυθρό Αστέρα είχε 77 κατοχές (!!!) και έβαλε μόνο 56 πόντους. Μιλάμε για μια ομάδα που ήταν κομπιούτερ πέρσι και φέτος δεν βλέπετε. Υπάρχει θέμα…

ΥΓ 6. Με το που τελείωσε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού χθες το βράδυ τι μου ήρθε στο μυαλό? Ένα όνομα… ΠΙΤΙΝΟ!!!

ΥΓ 7. “ Κανένας δεν είναι πιο μισητός, από αυτόν που λέει την αλήθεια ” Πλάτων

 

ALEX