Πλήρωσε και πάλι η Ευρωλίγκα την Τρίτη καθώς περάσανε εύκολα και τα δύο παιχνίδια που προτείναμε και μάλιστα με καλή απόδοση. Η Φενέρ σοβαρή, πειθαρχημένη και με πολυφωνία στην επίθεση καθάρισε εύκολα τους μαχητές Σέρβους που το παλέψανε στην αρχή αλλά τελικά υποταχθήκανε στην ποιότητα και το βάθος της τουρκικής ομάδας. Επίσης καλή επιλογή αποδείχθηκε και ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην πολύ κακή και ντεφορμέ Βαλένθια. Παρά τις πολλές απουσίες και την αποβολή του Σλοβένου Ντόντσιτς πριν το ημίχρονο, οι Μαδριλένοι ήταν αποφασισμένοι να κερδίσουν και να μην δώσουν το παραμικρό δικαίωμα στην Βαλένθια του Βιντορέτα που έχει πίεση και υπάρχει μουρμούρα.

Σήμερα έχουμε τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής σε μια εβδομάδα να μην ξεχνάμε που έχουμε παιχνίδια μέρα παρά μέρα και θα υπάρχει κόπωση και αρκετοί τραυματισμοί που αλλάζουν τις ισορροπίες. Προσοχή λοιπόν και πάμε να αναλύσουμε τα παιχνίδια και στο τέλος να δούμε τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα που θα μας ξανά-οδηγήσει στο ταμείο.

Χρονικά πρώτο παιχνίδι είναι το Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός. Ο Ερυθρός Αστέρας ηττήθηκε την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ, αλλά ήταν ήττα εντός προγράμματος όπως λέμε καθώς οι Σέρβοι δεν έχουν το βάθος να κοιτάξουν στα μάτια την ομάδα του Ομπράντοβιτς. Έχουν όμως καλή χημεία και γενικά τον τελευταίο καιρό παίζουν καλύτερα βρίσκοντας ρυθμό από την πιεστική και σκληρή άμυνα (στο όριο του φάουλ αρκετές φορές) και σουτάρουν εξίσου καλά από την περιφέρεια. Είναι επικίνδυνη ομάδα και στην έδρα του κάνει ζημιές όταν τον αφήσεις να βρει ρυθμό. Αυτό θα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός που θα έχει απουσίες καθώς Νικ Καλάθης και Νίκος Παππάς θα είναι εκτός αποστολής. Θα πρέπει να ελέγξει τον ρυθμό, τα ριμπάουντ και να τρέξει όταν μπορέσει στο ανοικτό γήπεδο. Θέλει συγκέντρωση και τελευταία η ομάδα του Πασκουάλ δείχνει πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο κερδίζοντας και με την επίθεση κυρίως από την περιφέρεια αλλά και την τρομερή αμυντική συνοχή που έχουν οι πράσινοι. Δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Ερυθρός Αστέρας στην έδρα του είναι πάντα επικίνδυνος και γιατί λείπει ο μαέστρος των πρασίνων Νικ Καλάθης.  Με ρίσκο θα ποντάρω στο χαμηλό σκορ καθώς και οι δύο ομάδες  θα προσπαθήσουν να πιέσουν και να μην επιτρέψουν εύκολα καλάθια. Σκληρές άμυνες περιμένω και το UNDER 159 συνολικών πόντων είναι η επιλογή μου.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Μπάμπεργκ-Ρεάλ Μαδρίτης. Ενδιαφέρον παιχνίδι και πονηρό στοιχηματικά καθώς από την μία η γερμανική ομάδα εντός είναι μαχητική και δεν παρατάει κανένα παιχνίδι και από την άλλη η Ρεάλ έχει μείνει πίσω στην βαθμολογία και από την αρχή της σεζόν έχει χτυπηθεί από πολλούς τραυματισμούς  κορυφαίων παικτών της. Η Μπάμπεργκ την προηγούμενη εβδομάδα κέρδισε τον Ολυμπιακό αλλά θα έλεγα καλύτερα πως έχασε περισσότερο η ελληνική ομάδα καθώς με ένα κακό τελευταίο πεντάλεπτο ηττήθηκε «χαζά» από μια ομάδα που δεν έχει βάθος και γενικά εμένα φέτος δεν με πείθει. Ο κόουτς Τρινκιέρι προσπαθεί να πάρει το καλύτερο από τους παίκτες του αλλά φέτος η γερμανική ομάδα είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με την περσινή καλή ομάδα που θαυμάσαμε. Ηττήθηκε την Τρίτη από την Ζαλγκίρις σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η Ρεάλ κέρδισε όπως έγραψα στον πρόλογο μου την Βαλένθια και μάλιστα εύκολα αλλά είχε νεύρα ο μικρός Σλοβένος και δίκαια αποβλήθηκε. Έχει βάθος και παρά τις απουσίες είναι γεμάτη ομάδα με μπόλικο ταλέντο. Εδώ θα ποντάρω στο διπλό των Μαδριλένων καθώς πιστεύω πως δεν έχουν περιθώρια για νέα ήττα απέναντι σε θεωρητικά πιο αδύναμο αντίπαλο. Μαχητική η Μπάμπεργκ αλλά εκτιμώ πως θα χάσει. Διπλό.

Συνεχίζω με το παιχνίδι Μακάμπι Τελ Αβίβ-Φενερμπαχτσέ. Η Μακάμπι προέρχεται από ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό επιστρέφοντας στην καυτή της έδρα και θέλει να γυρίσει στις επιτυχίες. Αποστολή πολύ δύσκολη βέβαια καθώς η Φενέρ είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης έχοντας καλό και ακριβό ρόστερ με ποιότητα και εμπειρία. Ο κόουτς Σπάχια δουλεύει πολύ και αυτό φαίνεται στην ομάδα του λαού που είναι βελτιωμένη και βγάζει αυτοματισμούς. Επιθετικά είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκα. Η Φενέρ το έχω ξαναγράψει είναι πολύ καλή ομάδα με τον Ομπράντοβιτς να κάνει την διαφορά στον τουρκικό σύλλογο. Δουλεμένο σύνολο και με πολλές λύσεις σε όλες τις θέσεις. Δύσκολο παιχνίδι στοιχηματικά αλλά με ρίσκο θα ποντάρω στο OVER 155 συνολικών πόντων και θα στηριχθώ στις πλούσιες επιθετικές αρετές που έχουν και οι δύο ομάδες.

Τέλος κλείνω με το παιχνίδι Βαλένθια-Ζαλγκίρις. Η μία ομάδα είναι αλλού για αλλού σύμφωνα με αυτό που βγάζει στο γήπεδο και η άλλη ενώ έχει πολύ μικρότερο μπάτζετ είναι πραγματική ΟΜΑΔΑ με κεφαλαία γράμματα. Από την μία ο κόουτς Βιντορέτα αμφισβητείτε και δικαίως καθώς κάνει κακή διαχείριση του ρόστερ που έχει στα χέρια του και από την άλλη ο κόουτς Γιασικεβίτσιους εντυπωσιάζει κάθε μέρα και περισσότερο με την δουλεμένη και διαβασμένη ομάδα που κατεβάζει στο γήπεδο και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά και αποτελέσματα. Η Βαλένθια έχει αρκετά καλό ρόστερ αλλά είναι «σκασμένη και ξεφούσκωσε» από την περσινή καλή πορεία που την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ισπανία. Η Ζαλγκίρις ταπεινά και με το κεφάλι κάτω, παίζει καλό μπάσκετ, πείθει με την παρουσία της στο παρκέ και γενικά είναι ομάδα του προπονητή. Δεν ξέρω αν αντέξει έως το τέλος καθώς η διοργάνωση θέλει βάθος γιατί είναι «μαραθώνιο πρωτάθλημα», αλλά αυτή τη στιγμή είναι από τια πιο φορμαρισμένες ομάδες. Με τέσσερεις πόντους μαξιλάρι υπέρ της θα ποντάρω στο διπλό και για τους πιο τολμηρούς η απλή νίκη της πληρώνει πολύ καλά στην STOIXIMAN.GR.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: UNDER 159.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ρεάλ Μαδρίτης -2.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: OVER 155.5 συνολικοί πόντοι  στην STOIXIMAN.GR

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Ζαλγκίρις +4.5 στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Μεγάλη νίκη ο Ολυμπιακός επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ και μάλιστα ανδρική, παντελονάτη και μάγκικη όπως το λένε και δίκαια οι φίλοι μου οι Πειραιώτες. Κατάθεση ψυχής από τους λαβωμένους ερυθρόλευκους που όλοι τους το πίστεψαν όσο κανείς άλλος κακά τα ψέματα. Ενέργεια, πάθος και τρομερή διαχείριση από τον Σφαιρόπουλο.

ΥΓ 2. Το πουλέν μου χρόνια τώρα ο Τζαμέλ Μακ Λιν ακόμα καρφώνει και ακόμα μαζεύει ριμπάουντ!!! Ο κολλητός μου φίλος Γιάννης είχε μέχρι χθες αμφιβολίες για το πόσο μπορεί να ανταποκριθεί στα αμυντικά του καθήκοντα. Γιάννη είπαμε παικτούρα είναι ο τύπος!!!

ΥΓ 3. Ένα πράγμα τελευταίο για τον Ολυμπιακό. Ανανέωση συμβολαίου σήμερα σε όσους αρχίζει το επώνυμό τους από Παπ….!!!!

ΥΓ 4. Εκεί στην Εφές κάνανε το μαγικό κόλπο γκρόσο. Διώξανε Περάσοβιτς και πήρανε τον γίγαντα Αταμάν!!! Έλεγα και εγώ πόσο φτωχή ήταν φέτος η Ευρωλίγκα που έλειπε ο κόουτς Αταμάν!!!! ΕΛΕΟΣΣΣΣΣ

ΥΓ 5. Δουλειά με τρομερό κέρδος και σίγουρα αποτελέσματα να πας στην Βαρκελώνη έξω από το Palau Blaugrana της Μπαρτσελόνα και να πουλάς μαντιλάκια λευκά. Πάμπλουτος θα είχες γίνει τα τελευταία χρόνια. Τραγική η Μπάρτσα και πάλι με Ναβάρο, Τόμιτς να κοιτάζουν από το πάγκο καθούμενοι στα μεγάλα συμβόλαια που έχουν. Από την άλλη σου λέει  σημαίες της ομάδας. Καλό το παρελθόν αλλά στο παρόν τα χαλάμε και για μέλλον δεν βλέπω!!!

ΥΓ 6. Δίκαια φωνάζει ο κόουτς Γιαννάκης και σιγά σιγά βλέπω να ξαναβγάζει δελτίο αν ο ιδιοκτήτης (?) Νίκος Λάσκαρης δεν εμφανιστεί αρχικά και μετά να υλοποιήσει κάτι από αυτά που έταξε. Έταξε πολλά αλλά σαν τους πολιτικούς αλλά έπραξε λίγα και εξαφανίστηκε. Τι μου θυμίζει εμένα αυτό τώρα???

ΥΓ 7. Μεγάλες νίκες για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αλλά θέλει προσοχή γιατί αν ανεβάσουν τον πήχη πολύ μπορεί να γκρεμοτσακιστούν και πάλι. Ενίσχυση θέλουν και οι δύο αν θέλουν πραγματικά κάτι καλό από την Ευρώπη.

ΥΓ 8. Μεγάλα πανηγύρια κάνανε με την νίκη του Ολυμπιακού στο Block 365 στον πεζόδρομο Αμαλιάδας. Το καλύτερο μπασκετικό στέκι που ο Λευτέρης με την παρέα του σας υποδέχονται με τον καλύτερο τρόπο.

ΥΓ 9. Όλοι με το δάκτυλο στο πληκτρολόγιο μόλις «στραβώσει» και χαθεί ένα παιχνίδι. Όλοι ξερόλες γνωρίζοντας τα πάντα και εγωιστικά να σου τι πουν ρε αδερφέ. Η μεγαλύτερη τιμωρία τους είναι να τους αγνοείς και να μην ασχολείσαι. Το πας έτσι, το πας αλλιώς, αλλά αφού δεν θέλουν να καταλάβουν ας συνεχίσουν μόνοι του στο δρόμο που χαράζουν. Όταν καταλάβουν, χάσουν και απογοητευτούν θα γυρίσουν πίσω. Ε ρε γλέντια!!!

 

ALEX