Εδώ πληρώνει και μάλιστα πολύ καλά. Εξαιρετική και χθες η συγκομιδή και το πορτοφόλι γέμισε. Η πρόταση διπλασιασμού πέρασε αέρας και μας δικαίωσε που την προτιμήσαμε. Το μόνο αποδεκτό της ημέρας (1.85 περίπου απόδοση) ήταν τελικά το πιο δυνατό, το πιο σίγουρο και το πιο εύκολο.  Στο Γιούροκαπ  2 στα 2 και 100% επιτυχία !!! Τέλος στο Τσάμπιονς Λιγκ η ΑΕΚ πλήρωσε στον άσο και μόνο η Νίζνι ήταν η παραφωνία της ημέρας καθώς έχασε από την σκληροτράχηλη Νίμπουργκ.

Εξαιρετική ημέρα χθες, πάμε όμως στα σημερινά και στην αγαπημένη μου Ευρωλίγκα που κάθε εβδομάδα έχει μεγάλα ντέρμπι και βλέπουμε μπασκετάρα!!! Το επίπεδο υψηλό και τα λάθη δεν συγχωρούνται. Όπως και τα λάθη στο στοίχημα δεν συγχωρούνται και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς πάντα η Ευρωλίγκα έχει τις περισσότερες δυσκολίες και οι εταιρείες είναι πολύ καλά διαβασμένες. Υπομονή, καλή ενημέρωση και ποντάρισμα με στόχο και όλα θα πάνε καλά γεμίζοντας το ταμείο.

Χρονικά πρώτη αναμέτρηση είναι το Κίμκι-Μιλάνο. Μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε δύο φορμαρισμένες ομάδες που έχουν εξαιρετικά ρόστερ και με υψηλές βλέψεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η Κίμκι φέτος έκανε αλλαγές και ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο και είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για το FINAL 4. Τρομερή επίθεση και σχεδόν όλοι οι παίκτες σουτάρουν από την περιφέρεια. Στο άλλο στρατόπεδο το Μιλάνο όπως κάθε χρόνο βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη αλλάζοντας σχεδόν τα πάντα. Έτσι και φέτος άλλαξε προπονητή αλλά και παίκτες κλειδιά, με σκοπό τι άλλο το FINAL 4. Αν και είχε τραυματισμούς και με δύσκολο πρόγραμμα ο απολογισμός είναι εξαιρετικός με 6 νίκες και μόλις μία ήττα. Βρίσκει χημεία όσο περνάει ο καιρός και είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα. Ντέρμπι ανάμεσα σε δύο πάνω κάτω ισοδύναμες ομάδες. Προβάδισμα όμως θα δώσω στην Κίμκι λόγω έδρας και θα ποντάρω στον άσο.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Εφές-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Εδώ υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι η τουρκική ομάδα που άρχισε και ανεβάζει στροφές μετά το μέτριο ξεκίνημα. Η Εφές είναι ίδια ομάδα με την περσινή σεζόν συν τον Κρις Σίνγκλετον και έχει στόχο να ξαναπάει έως το τέλος και να κατακτήσει το τρόπαιο που έχασε. Κέρδισε εύκολα την προηγούμενη εβδομάδα τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και έδειξε πως είναι ομάδα σοβαρή με μεγάλη ποιότητα. Από την άλλη μεριά η Ζενίτ είναι πονηρή ομάδα και επικίνδυνη αν την υποτιμήσεις, έχοντας κάνει ήδη δύο νίκες μάλιστα και εκτός έδρας, μία στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις και μία στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό. Είναι ομάδα μέτρια που όμως έχει καλό προπονητή και είναι πειθαρχημένη. Καλύτερη η Εφές πιο γεμάτη και άρχισε να βρίσκει τα πατήματα της. Άσος με διψήφια διαφορά.

Παναθηναϊκός-Άλμπα Βερολίνου το επόμενο παιχνίδι με τους πράσινους να έχουν τεράστια πίεση μετά την ήττα σοκ και αποκλεισμό στο κύπελλο Ελλάδος από τον Προμηθέα. Ο κόουτς Πεδουλάκης βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς ακόμα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το υλικό που έχει στα χέρια του και δείχνει έως τώρα «λίγος» για αυτό που θέλει ο Παναθηναϊκός. Κακή χημεία, πολύ γκρίνια και αποδυτήρια που βράζουν οι πράσινοι που και αγωνιστικά δεν τα πάνε και καλύτερα. Αν και είχε εύκολο πρόγραμμα η ελληνική ομάδα έκανε δυο ήττες πισωγύρισμα και πλέον κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Εκτός λόγω τραυματισμού ο αρχισκόρερ Φριντέτ που όμως ακόμα δεν έχει βρει τον ρόλο που του αρμόζει και δείχνει έξω από τα νερά του. Η Άλμπα είναι φιλότιμη ομάδα με τον έμπειρο Ρενέσες στον πάγκο αλλά χωρίς το μεγάλο όνομα και μέτριο ρόστερ. Καλά δουλεμένη ομάδα που βγάζει ενέργεια στο παρκέ αλλά μέχρι εκεί καθώς δεν έχει βάθος και είναι μέτρια. Ο Παναθηναϊκός εκτιμώ θα κερδίσει εύκολα και χρωστάει και μια καλή εμφάνιση μετά τα όσα γίνανε στην Πάτρα. Άσος δυνατός.

Προχωράμε στο παιχνίδι Μπασκόνια-Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η Μπασκόνια είναι ομάδα που πάντα έχει κρυφές φιλοδοξίες για κάτι καλό και πάντα είναι ανταγωνιστική όσες αλλαγές και να κάνει. Ο κόουτς Περάσοβιτς κάνει πολύ καλή δουλειά και γενικά οι Βάσκοι είναι ομάδα έδρας και ρυθμού. Στο σπίτι τους είναι πανίσχυροι και πολύ επικίνδυνοι. Η Μακάμπι φέτος είναι άλλη ομάδα και θα έλεγα είναι ομάδα Σφαιρόπουλου. Οργανωμένη, πειθαρχημένη και με πλάνο στο παιχνίδι της. Αθλητική ομάδα που είναι φορμαρισμένη και έχει θετικό απολογισμό 5-2. Βέβαια σήμερα τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς στην Βιτόρια παραδοσιακά συναντάει προβλήματα. Ντέρμπι που το κοιτάς και το απολαμβάνεις χωρίς να ποντάρεις. Άντε κάτι ψηλά στον άσο της Μπασκόνια καθώς στο σπίτι της είναι το φαβορί!!!

Το σημερινό πρόγραμμα κλείνει με το μεγάλο ισπανικό ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα. Ματσάρα με δύο ομάδες που έχουν κοινό στόχο και είναι από τις πιο ακριβές ομάδες της διοργάνωσης. Η Ρέαλ είναι συμπαγής ομάδα και με ίδιο κορμό χρόνια τώρα και παίζει με κλειστά μάτια πλέον. Είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις και φέτος παίζει και άμυνα, με τον κόουτς Λάσο να έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και να κάνει καλή διαχείριση δίνοντας σωστά τους ρόλους σε κάθε παίκτη. Η Μπαρτσελόνα φέτος έκανε πολλές μεταγραφές τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα και είναι η ακριβότερη ομάδα της Ευρωλίγκα. Πολλά αστέρια και ο Σέρβος κόουτς Πέσιτς προσπαθεί να βρει ισορροπίες. Δύσκολο πράγμα καθώς ακούγονται πολλές γκρίνιες για την συμπεριφορά του. Έχει και προβλήματα με τραυματισμούς αφού Ερτέλ, Πάνγκο και Ρίμπας είναι εκτός. Ντέρμπι και όλα παίζουν, αλλά πιστεύω πως η έδρα θα διαδραματίσει το ρόλο της κα θα δώσει ώθηση στην Βασίλισσα για τη νίκη. Άσος.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΚΙΜΚΙ – ΜΙΛΑΝΟ: Κίμκι -4.5

ΕΦΕΣ – ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Εφές -10.5

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Παναθηναϊκός -10.5

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Μπασκόνια -2.5

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ρεάλ Μαδρίτης -3.5

 

Η πρόταση ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ είναι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Παναθηναϊκός -6.5

ΕΦΕΣ – ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: OVER 82.5 συνολικούς πόντους η Εφές

 

Το μονό αποδεκτό της ημέρας είναι το

OVER 19.5 συνολικά εύστοχα τρίποντα στο ΚΙΜΚΙ – ΜΙΛΑΝΟ

 

Από τα ειδικά παικτών έχω ξεχωρίσει το

OVER 4.5 συνολικά ριμπάουντ ο Ντέβιν Μπούκερ της Κίμκι

OVER 12.5 συνολικούς πόντους ο Νικ Καλάθης του Παναθηναϊκού

 

ΥΓ. “ Η ευτυχία ή η δυστυχία των ανθρώπων δεν εξαρτώνται από την περιουσία ή το χρυσό που διαθέτει. Η ευτυχία ή η δυστυχία του βρίσκονται στην ψυχή του ” Δημόκριτος

 

ALEX