Έναρξη του δεύτερου γύρου στην Ευρωλίγκα με την 16η αγωνιστική μπροστά μας και πραγματικά το θέαμα συναρπάζει καθώς έχουμε δει έως τώρα τρομερές αναμετρήσεις, μεγάλα σκορ, τρελές ανατροπές και γενικά πολύ πολύ όμορφο μπάσκετ. Μαραθώνιος βέβαια αλλά αυτή είναι η ομορφιά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τα πρώτα συμπεράσματα έχουν βγει αλλά όλα είναι ρευστά καθώς κάθε αγωνιστική έχουμε αλλαγές στην βαθμολογία και αρκετές ανακατατάξεις.

Στοιχηματικά έως τώρα η διοργάνωση μας έχει πληρώσει πολύ καλά με τρομερά ποσοστά επιτυχίας (γύρω στο 80% συνολικά από την αρχή της σεζόν με αποδόσεις στο 1.9 περίπου)και πάμε να δούμε τι έχω ξεχωρίσει από το σημερινό δύσκολο πρόγραμμα. Θέλει προσοχή γιατί υπάρχουν παγίδες που πρέπει να αποφύγουμε.

Χρονικά το πρώτο παιχνίδι από την Ευρωλίγκα είναι το Παναθηναϊκός-Εφές. Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα της διοργάνωσης που έχει εκμεταλλευτεί την έδρα του στο απόλυτο καθώς οι πράσινοι εντός δεν έχουν ηττηθεί και εύκολα ή δύσκολα πάντα φεύγουν με την χαρά της νίκης από το γήπεδο. Χωρίς προβλήματα και πλήρης αυτή τη φορά η ελληνική ομάδα καθώς γύρισαν Καλάθης και Παππάς ξεπερνώντας τους τραυματισμούς τους. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ήττα μέσα στην Βαλένθια με κακή εμφάνιση και εμφανής πρόβλημα στην επίθεση καθώς του έλειπε η δημιουργία του Καλάθη. Εντός όπως έγραψα παραπάνω είναι πολύ δυνατός, βρίσκει ρυθμό και με την ενέργεια του σε άμυνα και επίθεση ανεβάζει ψηλά το σκορ. Η Εφές έκλεισε τον πρώτο γύρο με μόλις 4 νίκες και 11 ήττες και αυτό την έχει αφήσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Άλλαξε προπονητή και γενικά έχει κάνει αρκετές αλλαγές. Έχει καλούς παίκτες αλλά δεν είναι ομάδα με χημεία και ομοιογένεια. Είναι ικανή για μεγάλες ζημιές αλλά και πολύ ασταθής για μεγάλες ήττες. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στις επιτυχίες και μπορεί να κερδίσει την τουρκική ομάδα. Το χάντικαπ οριακό καθώς οι 8-9 πόντοι είναι αρκετοί και καλύτερο ποντάρισμα είναι το OVER 80 συνολικών πόντων του Παναθηναϊκού καθώς εντός είναι αξιόπιστος και συνδεμένος με το καλάθι ανεβάζοντας υψηλά το σκορ.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Μάλαγα-Βαλένθια. Για το πρωτάθλημα Ισπανίας την Τρίτη η Μάλαγα κέρδισε την Βαλένθια με 74-67 σε ένα κλειστό παιχνίδι που στο τέλος οι Ανδαλουσιανοί ήταν πιο συγκεντρωμένοι και πιο τυχεροί στα σημεία. Για την Ευρωλίγκα στον πρώτο γύρο μην ξεχνάμε πως η Βαλένθια είχε διασύρει την Μάλαγα με 38 πόντους διαφορά (91-53)!!! Η Μάλαγα είναι πιο δουλεμένο σύνολο από τον κόουτς Πλάθα και είναι πιο σκληρή στις μάχες ένας με έναν. Η Βαλένθια έχει 2-3 καλούς και ποιοτικούς παίκτες αλλά έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και δεν είναι σταθερή. Πιστεύω πως οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο και γι’ αυτό θα ποντάρω στον άσο της Μάλαγα.

Τελευταίο σημερινό παιχνίδι της Ευρωλίγκα είναι το Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Μπαρτσελόνα πληρώνει τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος και το λέω αυτό καθώς είχε κάνει μεγάλα συμβόλαια σε παίκτες μεγάλους μεν σε αξία αλλά και σε ηλικία. Μεγάλο μπάτζετ και αρκετά μπερδεμένο το ρόστερ που όμως έχει ποιότητα και ταλέντο για καλύτερα πράγματα στο δεύτερο γύρο. Η ΤΣΣΚΑ είναι μόνη πρώτη στην βαθμολογία μετά τη νίκη μέσα στην Βιτόρια επί της Μπασκόνια, σε ένα παιχνίδι πολύ όμορφο και θεαματικό με υψηλό σκορ και ένα Ροντρίγκεθ να κάνει πράγματα και θαύματα. Η ΤΣΣΚΑ έχει ταλέντο αλλά έχει και τρωτά σημεία κυρίως στην αμυντική της λειτουργία. Επιθετικά όμως είναι φωτιά και μέχρι τώρα αυτό μας έχει πληρώσει. Και σήμερα εκτιμώ πως το καλύτερο σημείο αν και υψηλό είναι το OVER 168 συνολικών πόντων, καθώς και οι δύο ομάδες επιθετικά είναι καλές και αμυντικά δεν πείθουν.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΕΦΕΣ: OVER 80.5 συνολικοί πόντοι Παναθηναϊκός στην STOIXIMAN.GR

ΜΑΛΑΓΑ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Μάλαγα -1.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: OVER 168.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

 

 

ALEX