Μεγάλο μπαμ στην Πόλη και τελικά το εξοχικό του Ολυμπιακού βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Ο Σφαιρόπουλος νίκησε στη σκακιέρα των πάγκων τον Ομπράντοβιτς που ακόμα δεν κατάλαβε πως έχασε δικό του παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχει τους σούπερ αστέρες στο ρόστερ του (εκτός του Πρίντεζη βέβαια) αλλά είναι ομάδα με μεγάλα γράμματα και όταν μπουν τα τρίποντα που είναι το κλειδί τότε είναι πολύ επικίνδυνος. Αμυντικά το ξέρουμε χρόνια πως είναι σφικτός και στιβαρός απλά το πρόβλημα ήταν το επιθετικό κομμάτι. Και ο Ολυμπιακός «ξεμπούκωσε» ουσιαστικά όταν ήταν πίσω με διψήφιες διαφορές και του έφυγε το άγχος του πρέπει και τότε μπαίνανε τα τρίποντα το ένα μετά το άλλο. Η Φενέρ δεν κατάλαβε πως ο Ολυμπιακός έκανε την μεγάλη ανατροπή, πανικοβλήθηκε και με σπασμωδικές κινήσεις δεν κατάφερε να ξαναπάρει κεφάλι. Ακόμα και στην παράταση η ψυχή και η καρδιά των ερυθρόλευκων ήταν τέτοια που δεν επέτρεψαν τους Τούρκους να φτάσουν στη νίκη. Άξιος λοιπόν ο Ολυμπιακός και το θέμα είναι η διάρκεια και η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη.

Σήμερα έχουμε τέσσερεις αναμετρήσεις για την 8η αγωνιστική και πάμε να δούμε τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα.

Χρονικά πρώτο παιχνίδι είναι το Κίμκι-Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η Κίμκι διασύρθηκε από τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα την Τρίτη καθώς και αδιάβαστη ήρθε και με αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς. Έχει ποιότητα και πιστεύω πως ήταν μια κακή βραδιά καθώς την έχουμε δει να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις παίζοντας όμορφο μπάσκετ. Η Μακάμπι έχασε και αυτή στην έδρα της από την καλύτερη Εφές και έδειξε πως μπορεί να είναι καλύτερη από πέρσι αλλά ακόμα έχει αδυναμίες χτυπητές και πολλά νεκρά διαστήματα. Εδώ θα ποντάρω στην Κίμκι καθώς πιστεύω πως θα υπάρξει αντίδραση από την κακή ήττα με τον Παναθηναϊκό. Άσος.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Εφές-Παναθηναϊκός. Η Εφές αρχίζει και ρολάρει. Έχει καλό και ακριβό ρόστερ και ένα προπονητή με μεγάλη εμπειρία. Κέρδισε εύκολα στο Ισραήλ την Μακάμπι και έδειξε πολύ καλά στοιχεία σε άμυνα και κυρίως στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός έκανε τρομερή εμφάνιση επί της Κίμκι και έστειλε με την σειρά του το δικό του μήνυμα. Πάντα ήταν ενδιαφέρουσες οι αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων και πιστεύω πως τώρα θα παρακολουθήσουμε ένα παιχνίδι με πρωταγωνιστή τις επιθέσεις και το ταλέντο που έχουν στο σκοράρισμα και οι δύο. Ποντάρω στο OVER 158 συνολικών πόντων.

Στη Λιθουανία διεξάγεται το επόμενο παιχνίδι μεταξύ της Ζαλγκίρις και της Μπασκόνια. Η Ζαλγκίρις βάση του ρόστερ που έχει παίζει εξαιρετικά και ο γάτος Γιασικεβίτσιους παίρνει το 100% από όλους τους παίκτες. Βγάζει ενέργεια και αυτοματισμούς που κάποιες άλλες ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ και ονόματα δεν μπορούν να το κάνουν. Βέβαια περιμένω κάποια κοιλιά καθώς δεν έχει βάθος στον πάγκο και οι λύσεις είναι περιορισμένες. Η Μπασκόνια με την αλλαγή του προπονητή έγινε νέα ομάδα. 30 πόντους για πλάκα και σβηστή στην 4η περίοδο έριξε στην Ρεάλ την Τρίτη και η Βάσκοι θύμισαν παλιά καλή Ταουγκρές της προηγούμενης δεκαετίας. Ενδιαφέρον αναμέτρηση με δύο φορμαρισμένες ομάδες που παίζουν και γρήγορο μπάσκετ. Και εδώ το OVER 157 συνολικών πόντων έχει τον πρώτο λόγο και θα το τιμήσω.

Τέλος στην Μαδρίτη η Ρεάλ υποδέχεται την Μάλαγα. Η Ρεάλ των πολλών τραυματιών έχει και νέα απώλεια τον Ράντολφ και η ομάδα θυμίζει νοσοκομείο. Βέβαια ευτυχώς για αυτήν το ρόστερ έχει μεγάλο βάθος και υπάρχει ποιότητα από πίσω. Τρεις συνεχόμενες ήττες η ομάδα του Λάσο και υπάρχει γκρίνια. Η Μάλαγα και αυτή δείχνει σημάδια κόπωσης και όταν δεν παίζει ο Νέντοβιτς υπάρχει πρόβλημα κυρίως στην επίθεση. Έχει πολλά πάνω-κάτω και γενικά είναι σκληρή αλλά μέτρια ομάδα. Η Ρεάλ έχει απώλειες αλλά θα μπει θυμωμένη από την κακή ήττα στην Βιτόρια. Η Μάλαγα θα πάει το παιχνίδι στο «ξύλο» αλλά πιστεύω πως δεν θα αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων. Άσος.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΚΙΜΚΙ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Κίμκι -5.5 στην STOIXIMAN.GR

ΕΦΕΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: OVER 158.5 συνολικών πόντων στην STOIXIMAN.GR

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: OVER 157.5 συνολικών πόντων στην STOIXIMAN.GR

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΑΛΑΓΑ: Ρεάλ Μαδρίτης -7.5 στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Ο Ζέλικο διαμαρτυρήθηκε για την διαιτησία. Καλά εμείς άλλο παιχνίδι βλέπαμε??? Και γενικά φέτος λέει έχει παράπονα…. τι να πει κανείς !!!

ΥΓ 2. Τρομερός και πάντα στο ύψος του. ΠΟΤΕ δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα και είναι αγαπητός από όλους. Και εντός και εκτός παρκέ ο Γιώργος Πρίντεζης είναι μεγάλη ΨΥΧΑΡΑ.

ΥΓ 3. Ο ΠΑΟΚ πάει από το κακό στο χειρότερο και ακούω πολύ γκρίνια για τους διοικούντες. Το ερώτημα είναι ένα “ που είναι ο Σούλης οέο” ???

ΥΓ 4. Ο φίλος μου ο Θανάσης φαντάζομαι τι χαρές έκανε εκεί με το μπασκετικό παρεάκι του  στο Block 365 στον πεζόδρομο Αμαλιάδας. Κρατάτε γερά παλικάρια.

ΥΓ 5. Άρχοντας της νύχτας. Εξαιρετικός άνθρωπος και πάνω από όλα τρομερό παιδί. Εξυπηρετεί τους πάντες και όλοι μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για το πρόσωπο του. Εγώ υποκλίνομαι στην αφεντιά του Γιάννη Πιρουνάκη.

ΥΓ 6. Είναι σοβαρό και πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει. Σε αυτή τη χώρα κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων και των έργων του. Χάνονται ζωές και όλοι κάνουν πολιτικό παιχνίδι πάνω στα πτώματα. Μια φταίει ο καιρός, μια φταίει ο αέρας, μια φταίει η βροχή, μια φταίει το δάσος. Εεεε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ σας βαρεθήκαμε.

 

ALEX